Er stond opnieuw een boeiend bedrijfsbezoek op het programma van de dienscentra Menen en Rekkem. Deze keer ging het richting Deerlijk voor een bezoek aan LOBSTER FISH. Pascal Wullaert wist ons op een zeer boeiende manier de geschiedenis van het bedrijf te vertellen. Vandaar had hij het over de kreeften zelf. Hoe die in Canada worden gekweekt, worden gevangen en per vliegtuig hier levend terechtkomen. Na het leerzame verhaal was het tijd om de blauwe jasjes en mutsen aan te trekken voor een bezoek doorheen het bedrijf. Niet enkel zagen we bakken vol levende kreeften en krabben, in de frigo's en de ijskoude diepvries maakten we kennis met de diverse produkten. We leerden het verschil tussen de soorten en maten oesters. In de keuken vertelde Pascal hoe kreeftensoep wordt bereidt. We leerden ook het onderscheid kennen tussen een mannelijke en vrouwelijke krab. Hoe een kreeft in kokend water moet gebracht worden. Eerst met de kop, want doe jet het omgekeerd, eerst met de staart. Dan krijgt ze een stuiptrekking en maak je kans dat je een gulp kokend water in het gezicht krijgt. Het derde deel van het bezoek was het proeven. Na enkele glaasjes heerlijke kreeftensoep was het tijd om met een glas witte wijn oesters te proeven.