volgende afspraak: 20.04.2012 18.30u
Marita en Jacqueline: Hapjes
Gracy en Dirk: Voorgerecht
Bernadette en Nicky: Hoofdgerecht
Martine en Etienne: Dessert
Bereidingswijze:Het vlees op een hoog vuur laten saisir , assaisonner, vervolgens refroidir.
De gehakte sjalotjes, gehakte peterselie, paté, opgeklopte room en het losgeklopt ei,goed mengen.
Bladerdeeg uitrollen tot een rechthoek
Strook waar het varkenshaasje komt bestrooien met paneermeel.
Het koude varkenshaasje instrijken met het patémengsel, langs beide kanten.
In het midden van het bladerdeeg leggen, en dichtvouwen.
Op een bakplaat schikken, dorer en eventueel bestrooien met maanzaadjes.
Bakken op 200°c voor 20 min.
Saus: de fijngesneden ui saisir in het braadvocht van het vlees, mouiller met de room, bruine fonds, whiskey, mosterd en tomatenpuree of ketchup, assaisonner en