Inhoud blog
  • Hoofdgerecht: Opgevulde Bressekip met spinazie en witte shimeji
  • Hoofdgerecht: HERTENKALF MET SALADE VAN JONGE SPINAZIE, CORNE DE GATTE EN BOSCHAMPIGNONS
  • Voorgerecht: Blinde vink van zalm en prei
  • Hapje: Kruidenpakkenkoekje met gerookte zalm
  • Hapje: Gebakken St Jacobsvrucht met witte wijnsaus
  • Hapje: Minibrochette van scampi en komkommer
  • Hapje: zoet paprikasoepje
  • Hoofdgerecht: Hazenrug met vergeten groenten
  • Dessert: Broodpudding
  • Hoofdgerecht: Kabeljauw met groene curry
  • Hapje: Gerookte heibot met tomatenvinaigrette
  • Hapje:Beschonken mosselen in basillicum
  • Hapje: soepje van boschampignons
  • Dessert:Wentelteefjes met peertjes en karamel-speculaasijs
  • Voorgerecht:Gemarineerde St Jacobsvrucht met foie gras
  • Cocktail Sunset Hour
  • Dessert: Trio van aardbeien
  • Dessert: Trio van aardbeien
  • Hapjes
  • Soep: Witloofsoep met gerookte paling
  • Hapjes: gevulde miniwrap
  • Hapjes: Couscoussalade met gerookte forel en limoen
  • Hapjes: Verrine met Rivierkreeft
  • Drank: Limoncello
  • Voorgerecht: Visblokjes met gemarineerde tomaten
  • Hapje: Levermousse met peperkoek
  • Hoofdgerecht: Fazant met pompoenpuree
  • Hapje: Gekarameliseerde kip met groentenbulgur
  • Hapje: Mousse van Gerookte Forel
  • Hoofdgerecht: Kalfszwezerik met vergeten groenten
  • Dessert: Trio van Aardbeien
  • Voorgerecht: Carpaccio van maatjesharing
  • Hapje: crostini met rivierkreeftjes
  • Aperitief: Sangria
  • Hapje: miniscampibrochette
  • Hapje: minipizza met tomaat
  • Dessert: Italiaanse peer
  • Hapje: kerrie van kip
  • Hapje: Ragout van champignons
  • Hapje: Tonijn met zongedroogd tomaatje
  • Aperitief: Primavera
  • Hoofdgerecht: in de oven gebakken kabeljauwhaas met korst van zwarte woudham, puree van prei en pijpajuin
  • Hoofdgerecht: eendenborst met witloof en sinaasappelsausje
  • Hoofdgerecht: Tagin
  • Voorgerecht:: Mousseline van asperges met een saus van gerookte zalm
  • snack: zomercroques
  • hapje: crostini met geitenkaas
  • Hapje: Champignons met ui en knoflookvulling
  • Hapje: zwezeriken met soyascheuten en ciney
  • Hapje: blinde vink van zalm met prei, garnalen en mosselen
  • Hapje: eend met surprisepeer
  • Hapje: heilbotrolletje met frisse citroenkaas
  • Hoofdgerecht: Lamsfilet met filodeeg en cantharellen
  • Hoofdgerecht: Lamsfilet met filodeeg en cantharellen
  • Hapje: Lamsmanchettes met rozemarijn en honing
  • Hoofdgerecht: Lokerse Paardenworsten
  • Hapje: mosselen met parika
  • Hoofdgerecht: Ossobuco
  • Hapje: quiche lorraine
  • Voorgerecht: scampi lacroix
  • Hoofdgerecht/ Varkenshaasje in korstdeeg
  • Hoofdgerecht vis: visfilet in papillotte met ardeense ham en peddadew tapenade
  • Dessert: Advocaattaartje met perzik
  • Aperitief: Poire Royale
  • Aperitief: Passie uit Anjou
  • Dessert: rijstpap met abricozensaus
  • Voorgerecht: rundstartaar met st.jacobsvrucht
  • voorgerecht: scampi met pastis en venkel
  • Hapje: tartaar van forel
  • Dessert: ricottamousse met sinaasappel
  • Hapje: verrassingspakketje met witte pens en appel
  • Hoofdgerecht: Varkensgebraad Maitre Joseph
  • Voorgerecht: Scampi met asperges en milde kerrie
  • Buitenlandse keuken: Bobotie
  • Voorgerecht: paling-zalmtimbaaltje
  • Hoofdgerecht: rundsreepjes op kantonese wijze
  • Voorgerecht: scampi met ganda en venkel
  • Hapje: bladerdeedtaart met camenbert en appel
  • Hapje: kikkererwtenpuree
  • Hoofdgerecht: kalkoengebraad met sausje van gerookte zalm
  • Hapjes: guacamole
  • dessert: chocolademousse
  • Voorgerecht: Zalmmousse
  • dessert: kaasterrine
  • hoofdgerecht: kalfszwezerik met witloof en mosterd
  • Proficiat!
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    agenda eat date

    volgende afspraak: 20.04.2012 18.30u Marita en Jacqueline: Hapjes Gracy en Dirk: Voorgerecht Bernadette en Nicky: Hoofdgerecht Martine en Etienne: Dessert

    Foto
    Inhoud blog
  • Hoofdgerecht: Opgevulde Bressekip met spinazie en witte shimeji
  • Hoofdgerecht: HERTENKALF MET SALADE VAN JONGE SPINAZIE, CORNE DE GATTE EN BOSCHAMPIGNONS
  • Voorgerecht: Blinde vink van zalm en prei
  • Hapje: Kruidenpakkenkoekje met gerookte zalm
  • Hapje: Gebakken St Jacobsvrucht met witte wijnsaus
  • Hapje: Minibrochette van scampi en komkommer
  • Hapje: zoet paprikasoepje
  • Hoofdgerecht: Hazenrug met vergeten groenten
  • Dessert: Broodpudding
  • Hoofdgerecht: Kabeljauw met groene curry
    Zoeken in blog

    eat date
    cooking together
    29-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoofdgerecht/ Varkenshaasje in korstdeeg

    Varkenshaasje in korstdeeg

     

    Benodigdheden:         1 varkenshaasje

    1 vel bladerdeeg

    Boter, Pezo

    4 pers            100 gr paté

    ¼ bosje peterselie

    Enkele lepels opgeklopte room

    2 sjalotjes, 1 ei

    1 eidooier (doreren)

    1 ui, 1 klp mosterd

    1 klp tomatenpuree of 1 eetlepel tomatenketchup

    1 dl room

    2,5 dl bruine fond

    ½ dl whiskey

     

    Bereidingswijze:Het vlees op een hoog vuur laten saisir , assaisonner, vervolgens refroidir.

    De gehakte sjalotjes, gehakte peterselie, paté, opgeklopte room en het losgeklopt ei,  goed mengen.

    Bladerdeeg uitrollen tot een rechthoek

    Strook waar het varkenshaasje komt bestrooien met paneermeel.

    Het koude varkenshaasje instrijken met het patémengsel, langs beide kanten.

    In het midden van het bladerdeeg leggen, en dichtvouwen.

    Op een bakplaat schikken, dorer en eventueel bestrooien met maanzaadjes.

    Bakken op 200°c voor 20 min.

     

    Saus: de fijngesneden ui saisir in het braadvocht van het vlees, mouiller met de room, bruine fonds, whiskey, mosterd en tomatenpuree of ketchup, assaisonner en

    binden met beurre marnié.

     

    Garnituur:

     

    Kervelaardappelen: 1kg aardappelen: 75 gr kervel, 1 eetl gebakken       spekblokjes, boter

    en melk.

    Groene boontjes

    Wilde champignons

     

     

     

     

     

     

     

     

    29-04-2010 om 14:21 geschreven door martine  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)


    Archief per week
  • 22/04-28/04 2013
  • 17/12-23/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 21/06-27/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs