volgende afspraak: 20.04.2012 18.30u
Marita en Jacqueline: Hapjes
Gracy en Dirk: Voorgerecht
Bernadette en Nicky: Hoofdgerecht
Martine en Etienne: Dessert
Haal de steeltjes uit de champignons en snij ze fijn samen met de knoflook. Smelt de helft van de boter in en pan, smoor hierin de steeltjes samen met de fijn gesneden knoflook en de gesnipperde uien gedurende 3 minuten. Vermeng in een kommetje het broodkruim, de peterselie en de geraspte kaas, voeg dit toe aan het warme uienmengsel. Smelt de rest van de boter in een pan, pers de resterende knoflook uit en verwarm lichtjes 2 minuten, schenk dit in de ovenpan. Schik de gevulde champignons in de ovenschaal en de rest van de gesmolten boter, laat 20 minuten in de voorverwarmde oven 180° bestrooi nadien met peterselie en dien op.
Zwezeriken spoelen onder stromend water (5 min) + 15 à 20 min gaar koken in een courtbouillon. Laten afkoelen en ontdoen van alle vliezen. Ganda drogen in een matige oven en daarna fijn hakken in keukenrobot. Fijngesneden sjalot aanstoven in wat boter , de blonde Ciney erbij doen en de room , voor de helft laten inkoken en afkruiden. Sojascheuten kort aanbakken in wat boter/olijfolie en kruiden. Zwezeriken door de vloeiende bloem halen en krachtig aanbakken in boter/olijfolie en kruiden , de Ganda stukjes erover strooien zodat deze als paneermeel rond de zwezeriken hangen.
Op schaaltje eerst de sojascheuten leggen en daarna de saus er over , de zwezeriken er bovenop en eventueel garneren met een plukje kervel.