volgende afspraak: 20.04.2012 18.30u
Marita en Jacqueline: Hapjes
Gracy en Dirk: Voorgerecht
Bernadette en Nicky: Hoofdgerecht
Martine en Etienne: Dessert
Voorgerecht:Gemarineerde St Jacobsvrucht met foie gras
Gemarineerde St
Jacobsvrucht metfoie gras
Benodigdheden
voor 4 personen
-1 grote St Jacobsvrucht
-2 appels ( krokant en zurig)
-200 gr foie gras
-Appelazijn
-Wasabimayonaise
-Olijfolie
-Peper en zout
-Zure room
-Bieslook
-Room
-1 komkommer
-Metalen ring, niet te groot
Bereiding
Snij de St Jacobsvrucht in fijne plakjes en besprenkel deze
met olijfolie. Zet weg in de koelkast.
Maak een dressing van de wasabimayonaise en de appelazijn.
Maak met een dunschiller fijne slierten van de komkommer in
de lengte.
Snij de foie gras in fijne brunoise, alsook de appel. Meng
beide met eengeutje room.
Om te dresseren: neem een licht ingevette ring, breng aan de kant een sliert komkommer aan,
vul deze met het mengsel van foie gras
en appel, eindig met de gemarineerde St Jacobsvrucht.Werk af met een quenelle van zure room.
Verwijder de ring, dresseer er de dressing rond. Werk af met
een takje groen( bieslook eventueel)