volgende afspraak: 20.04.2012 18.30u
Marita en Jacqueline: Hapjes
Gracy en Dirk: Voorgerecht
Bernadette en Nicky: Hoofdgerecht
Martine en Etienne: Dessert
Maak 2 flensjes, smelt de chocolade au-bain-marie en smeer deze open op de flensjes, bestrooien met fijn gesneden aardbeien en oprollen, in folie in de ijskast terug laten opstijven. Snijd de rabarber in fijne brunoise en bestrooi met wat suiker , meng onder de fijngesneden aardbeien en hou apart. Snij de rest van de aardbeien fijn, strooi er wat zout over en overgiet daarna met de basilicum siroop. Maak een sabayon met de eidooiers, suiker en het sap van de rabarber en de aardbeien.
Evt. parfumeren met verschillende soorten drank, afgestemd op het fruit. Bordschikking:
Schik nu op een rechthoekig bord in een vormpje de basilicum aardbeien en overgiet met de sabayon, in het midden een zig-zag lijntje trekken met de gesmolten chocolade en daarop de aardbeien mengeling met de rabarber uit een vormpje duwen, snijd dan de 'sushi' van flensjes schuin overlangs door en zet deze recht aan de andere kant van het bord. Afwerken met een muntblaadje
4 maatjes 1 granaatappel -olijfolie P+Z sap van 1 citroen --> vinaigrette 2 vastkokende aardappeltjes 2 lenteuitjes 100 g prinsessenboontjes fleur de sel ,P+Z ,citroen
Werkwijze
Maatjes kuisen,zonder graatjes en staartvin verwijderen Granaatappel doormidden snijden,en haal pulp en sap uit en vermeng dit met wat olijolie,P+Z een beetje citroensap en meng tot een frisse vinaigrette.Dit lepel je naast het maatje.(links en rechts) Voor de saladegarnituur kook je de aardappeltjes in gezouten water en laat afkoelen.Blancheer de boontjes in zoutwater en laat ze schrikken in ijswater.Snij de lenteuitjes,de aardappelen en de boontjes fijn en marineer ze met olijfolie,fleur de sel,gemalen peper en wat citroensap. Verdeel de salade over het bordje.