volgende afspraak: 20.04.2012 18.30u
Marita en Jacqueline: Hapjes
Gracy en Dirk: Voorgerecht
Bernadette en Nicky: Hoofdgerecht
Martine en Etienne: Dessert
-Kuis de
aardpeer, snij in stukken, voeg de melk toe, zout toevoegen, laat inkoken tot
de melk verdwenen is, pureer nog eventueel met staafmixer en voeg daar evenveel
aardappelpuree aan toe, breng op smaak en voeg een scheutje room toe.
-Maak het
zalfje van pompen door 250 gr pompoenvlees samen met 1fijn gesneden sjalot en
1/de rode paprika aan te stoven, voeg daarbij 1 dl room en laat garen, pureer.
-Schil de
kookradi, snij in kubusjesen stoof deze
in boter, kruiden met peper en zout.
-Laat de
saus inkoken: 3 dl wildfond, jeneverbes, laurier, 40 ml rode porto, 40 ml rode
wijn,tijm, aalbessegelei, dik aan met beurre manier, werk af met een klein
stukje zwarte chocolade.
-Verwarm de oven
voor op 180 graden. Kruid de haas met peper en zout. Smelt boter in de pan.
Wanneer de boter schuimend en licht bruin is leg je de hazenrug op zijn kant in
de pan en bak mooi bruin aan 1 zijde gedurende 2,5 minuten. Draai hem de doe
dit hetzelfde aan de andere kant. Bak ook het vel mee aan voor de smaak.
-Haal de haas uit
de pan, leg hem in een ovenschotel, dek af met zilverpapier en zet in de oven.
Voor roze 10-12 minuten, voor à point 14-16 minuten.
-Dresseer een
voorverwarmd bord. Leg 3 zalfjes van pompoen met daarop een kubus van koolrabi,
leg daartussen een quenelle van de aardpeerpuree, snij de hazenrug schuin, leg
onderaan de saus en daarop het vlees