volgende afspraak: 20.04.2012 18.30u
Marita en Jacqueline: Hapjes
Gracy en Dirk: Voorgerecht
Bernadette en Nicky: Hoofdgerecht
Martine en Etienne: Dessert
Voor 4: 300 g brood ½ l melk 1 dl room 60 g boter 100 g suiker 1 zakje vanillesuiker 3 eierdooiers 125 g pecan- of walnoten een handvol rozijnen, eventueel geweekt in port 100 g gedroogde abrikozen, geweekt en versneden 125 g marsepein, in stukjes 1/2 citroen 1 kl kaneel
Bereidingswijze
Verwarm de oven tot 200°C. Snij het brood in stukken. Kook de melk met de suiker en giet over het brood.
Meng de room met de dooiers en de vanillesuiker en doe bij de broodmengeling. Roer boter, kaneel, rozijnen, noten, marsepein, abrikozen en zeste van citroen door elkaar en voeg toe aan de broodmengeling.
Beboter een bakvorm en vul met beslag. Zet 45 à 60 minuten in de oven op 180°C. Eet de broodpudding bij voorkeur warm