volgende afspraak: 20.04.2012 18.30u
Marita en Jacqueline: Hapjes
Gracy en Dirk: Voorgerecht
Bernadette en Nicky: Hoofdgerecht
Martine en Etienne: Dessert
Bereiding : Maak de
witloofblaadjes los. Bak het witloof in de olijfolie in een pan tot ze
goudbruin zijn. Even laten uitlekken op keukenpapier. Leg de sneetjes ham op de
wrap, daarnade sneetjes kaas en het
gebakken witloof. Wrap oprollen, eventueel vastprikken, en in een voorverwarmde
oven op 200° zetten, voor 7 à 10 minuten. In hapklare stukjes snijden.
Hapjes: Couscoussalade met gerookte forel en limoen
Couscousslaatje met gerookte
forel en limoen ( 16 personen )
Ingrediënten : 100 gr couscous
1 wortel
1 tomaat
Pijpajuin
Limoenolie
150 gr gerookte forel
Olijfolie
Bieslook
To do : kook de couscous gaar. Snij de wortel in
fijne brunoise en kook beetgaar. Pijpajuin heel fijn snipperen en de tomaat in kleine brunoise. Meng de groenten onder de
couscous en werk af met een scheutje olie. Maak een dressing van de olijfolie,
de gesnipperde bieslook en het limoensap. Op een lepel de couscous en een
stukje forel dresseren, afwerken met de dressing
Bereiding : meng
alle vaste ingrediënten onder elkaar. Voeg de groene kruiden toe ( dragon,
bieslook, peterselie ) en verdeel over 6 glaasjes. Napperen met de dressing. U
kunt afwerken met een gekookt kwarteleitje of een groenpluksel.
De visfilet in blokjes van 2 cm snijden,
kruiden met peper en zout, besprenkelen met 2 eetlepels citroensap en een
tiental minuten afgedekt laten intrekken in de koelkast.
Maak van de tomaten tomaat concassee maar
bewaar het vocht. Het vocht zeven.
De ui, peterselie, bieslook en knoflook en
tomaat concassee mengen, olie en het gezeefde vocht van de tomaten toevoegen,
kruiden met peper en zout. Dit mengsel 20 minuten afgedekt laten marineren op
een koele plaats.
De visblokjes eerst door de bloem, dan door
het paneermeel wentelen en frituren op 170 gr. Laten uitlekken op keukenpapier.
Plaats in het midden van het bord 3 stukjes
vis. Leg toefjes tomaten mengsel en enkele olijven rond de vis. Bovenop de vis
enkele fijne uiringen en sprietjes bieslook. Bestrooi met fleur de sel.