Inhoud blog
  • Hoofdgerecht: Opgevulde Bressekip met spinazie en witte shimeji
  • Hoofdgerecht: HERTENKALF MET SALADE VAN JONGE SPINAZIE, CORNE DE GATTE EN BOSCHAMPIGNONS
  • Voorgerecht: Blinde vink van zalm en prei
  • Hapje: Kruidenpakkenkoekje met gerookte zalm
  • Hapje: Gebakken St Jacobsvrucht met witte wijnsaus
  • Hapje: Minibrochette van scampi en komkommer
  • Hapje: zoet paprikasoepje
  • Hoofdgerecht: Hazenrug met vergeten groenten
  • Dessert: Broodpudding
  • Hoofdgerecht: Kabeljauw met groene curry
  • Hapje: Gerookte heibot met tomatenvinaigrette
  • Hapje:Beschonken mosselen in basillicum
  • Hapje: soepje van boschampignons
  • Dessert:Wentelteefjes met peertjes en karamel-speculaasijs
  • Voorgerecht:Gemarineerde St Jacobsvrucht met foie gras
  • Cocktail Sunset Hour
  • Dessert: Trio van aardbeien
  • Dessert: Trio van aardbeien
  • Hapjes
  • Soep: Witloofsoep met gerookte paling
  • Hapjes: gevulde miniwrap
  • Hapjes: Couscoussalade met gerookte forel en limoen
  • Hapjes: Verrine met Rivierkreeft
  • Drank: Limoncello
  • Voorgerecht: Visblokjes met gemarineerde tomaten
  • Hapje: Levermousse met peperkoek
  • Hoofdgerecht: Fazant met pompoenpuree
  • Hapje: Gekarameliseerde kip met groentenbulgur
  • Hapje: Mousse van Gerookte Forel
  • Hoofdgerecht: Kalfszwezerik met vergeten groenten
  • Dessert: Trio van Aardbeien
  • Voorgerecht: Carpaccio van maatjesharing
  • Hapje: crostini met rivierkreeftjes
  • Aperitief: Sangria
  • Hapje: miniscampibrochette
  • Hapje: minipizza met tomaat
  • Dessert: Italiaanse peer
  • Hapje: kerrie van kip
  • Hapje: Ragout van champignons
  • Hapje: Tonijn met zongedroogd tomaatje
  • Aperitief: Primavera
  • Hoofdgerecht: in de oven gebakken kabeljauwhaas met korst van zwarte woudham, puree van prei en pijpajuin
  • Hoofdgerecht: eendenborst met witloof en sinaasappelsausje
  • Hoofdgerecht: Tagin
  • Voorgerecht:: Mousseline van asperges met een saus van gerookte zalm
  • snack: zomercroques
  • hapje: crostini met geitenkaas
  • Hapje: Champignons met ui en knoflookvulling
  • Hapje: zwezeriken met soyascheuten en ciney
  • Hapje: blinde vink van zalm met prei, garnalen en mosselen
  • Hapje: eend met surprisepeer
  • Hapje: heilbotrolletje met frisse citroenkaas
  • Hoofdgerecht: Lamsfilet met filodeeg en cantharellen
  • Hoofdgerecht: Lamsfilet met filodeeg en cantharellen
  • Hapje: Lamsmanchettes met rozemarijn en honing
  • Hoofdgerecht: Lokerse Paardenworsten
  • Hapje: mosselen met parika
  • Hoofdgerecht: Ossobuco
  • Hapje: quiche lorraine
  • Voorgerecht: scampi lacroix
  • Hoofdgerecht/ Varkenshaasje in korstdeeg
  • Hoofdgerecht vis: visfilet in papillotte met ardeense ham en peddadew tapenade
  • Dessert: Advocaattaartje met perzik
  • Aperitief: Poire Royale
  • Aperitief: Passie uit Anjou
  • Dessert: rijstpap met abricozensaus
  • Voorgerecht: rundstartaar met st.jacobsvrucht
  • voorgerecht: scampi met pastis en venkel
  • Hapje: tartaar van forel
  • Dessert: ricottamousse met sinaasappel
  • Hapje: verrassingspakketje met witte pens en appel
  • Hoofdgerecht: Varkensgebraad Maitre Joseph
  • Voorgerecht: Scampi met asperges en milde kerrie
  • Buitenlandse keuken: Bobotie
  • Voorgerecht: paling-zalmtimbaaltje
  • Hoofdgerecht: rundsreepjes op kantonese wijze
  • Voorgerecht: scampi met ganda en venkel
  • Hapje: bladerdeedtaart met camenbert en appel
  • Hapje: kikkererwtenpuree
  • Hoofdgerecht: kalkoengebraad met sausje van gerookte zalm
  • Hapjes: guacamole
  • dessert: chocolademousse
  • Voorgerecht: Zalmmousse
  • dessert: kaasterrine
  • hoofdgerecht: kalfszwezerik met witloof en mosterd
  • Proficiat!
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    agenda eat date

    volgende afspraak: 20.04.2012 18.30u Marita en Jacqueline: Hapjes Gracy en Dirk: Voorgerecht Bernadette en Nicky: Hoofdgerecht Martine en Etienne: Dessert

    Foto
    Inhoud blog
  • Hoofdgerecht: Opgevulde Bressekip met spinazie en witte shimeji
  • Hoofdgerecht: HERTENKALF MET SALADE VAN JONGE SPINAZIE, CORNE DE GATTE EN BOSCHAMPIGNONS
  • Voorgerecht: Blinde vink van zalm en prei
  • Hapje: Kruidenpakkenkoekje met gerookte zalm
  • Hapje: Gebakken St Jacobsvrucht met witte wijnsaus
  • Hapje: Minibrochette van scampi en komkommer
  • Hapje: zoet paprikasoepje
  • Hoofdgerecht: Hazenrug met vergeten groenten
  • Dessert: Broodpudding
  • Hoofdgerecht: Kabeljauw met groene curry
    Zoeken in blog

    eat date
    cooking together
    22-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dessert:Wentelteefjes met peertjes en karamel-speculaasijs

    Wentelteefjes met peertjes en karamel-speculaasijs

     Ingediënten

    4 sneetjes melkbrood
    2 eieren
    2 dl melk
    2 dl room
    bruine suiker
    4 stoofperen
    1 vanillestokje
    ½ kaneelpijpje
    1 eetlepel suiker
    sap van een halve citroen
    1 l vanille-ijs
    1 klein pakje speculaas
    boter
    arachideolie
    Voor de karamel
    100 g suiker
    een scheutje water
    sap van een halve citroen

    Bereidingswijze:Laat voor de karamel de suiker smelten in een pan met dikke bodem met het citroensap. Als de suiker volledig is verkleurd, mag je blussen met een scheutje water. Roer goed door en laat verder koken tot de gewenste dikte. Giet over in een kommetje om af te koelen.
    Schil de peren, haal het klokhuis eruit en snijd het vruchtvlees in partjes. Bak de partjes aan in boter en doe er het uitgeschraapte vanillestokje, de kaneel, suiker en het sap van een halve citroen bij. Laat de peren rustig garen in hun eigen vocht. Wat calvados bijvoegen
    Strijk een laagje vanille-ijs in een bakje. Giet er wat karamel over en breek er speculaas op. Ga verder met een laagje vanille-ijs en breek er nog wat koekjes over. Zet het ijs terug in het vriesvak.
    Snijd de korstjes van het brood en week ze in het beslag van ei, melk en room. Bak de wentelteefjes in boter en arachideolie, half om half. Strooi er bruine suiker overheen.
    Schik de wentelteefjes op de borden. Leg de peertjes er op en giet er wat van het kookvocht over.
    Schep er een bolletje ijs bij. 

     

    22-10-2012 om 08:50 geschreven door martine  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)


    Archief per week
  • 22/04-28/04 2013
  • 17/12-23/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 21/06-27/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs