volgende afspraak: 20.04.2012 18.30u
Marita en Jacqueline: Hapjes
Gracy en Dirk: Voorgerecht
Bernadette en Nicky: Hoofdgerecht
Martine en Etienne: Dessert
Dessert:Wentelteefjes met peertjes en karamel-speculaasijs
Wentelteefjes met peertjes en karamel-speculaasijs
Ingediënten
4 sneetjes melkbrood
2 eieren
2 dl melk
2 dl room
bruine suiker
4 stoofperen
1 vanillestokje
½ kaneelpijpje
1 eetlepel suiker
sap van een halve citroen
1 l vanille-ijs
1 klein pakje speculaas
boter
arachideolie Voor de karamel
100 g suiker
een scheutje water
sap van een halve citroen
Bereidingswijze:Laat voor de karamel de suiker
smelten in een pan met dikke bodem met het citroensap. Als de suiker volledig
is verkleurd, mag je blussen met een scheutje water. Roer goed door en laat
verder koken tot de gewenste dikte. Giet over in een kommetje om af te koelen.
Schil de peren, haal het klokhuis eruit en snijd het vruchtvlees in partjes.
Bak de partjes aan in boter en doe er het uitgeschraapte vanillestokje, de
kaneel, suiker en het sap van een halve citroen bij. Laat de peren rustig garen
in hun eigen vocht. Wat calvados bijvoegen
Strijk een laagje vanille-ijs in een bakje. Giet er wat karamel over en breek
er speculaas op. Ga verder met een laagje vanille-ijs en breek er nog wat
koekjes over. Zet het ijs terug in het vriesvak.
Snijd de korstjes van het brood en week ze in het beslag van ei, melk en room.
Bak de wentelteefjes in boter en arachideolie, half om half. Strooi er bruine
suiker overheen.
Schik de wentelteefjes op de borden. Leg de peertjes er op en giet er wat van
het kookvocht over.
Schep er een bolletje ijs bij.