Inhoud blog
  • Hoofdgerecht: Opgevulde Bressekip met spinazie en witte shimeji
  • Hoofdgerecht: HERTENKALF MET SALADE VAN JONGE SPINAZIE, CORNE DE GATTE EN BOSCHAMPIGNONS
  • Voorgerecht: Blinde vink van zalm en prei
  • Hapje: Kruidenpakkenkoekje met gerookte zalm
  • Hapje: Gebakken St Jacobsvrucht met witte wijnsaus
  • Hapje: Minibrochette van scampi en komkommer
  • Hapje: zoet paprikasoepje
  • Hoofdgerecht: Hazenrug met vergeten groenten
  • Dessert: Broodpudding
  • Hoofdgerecht: Kabeljauw met groene curry
  • Hapje: Gerookte heibot met tomatenvinaigrette
  • Hapje:Beschonken mosselen in basillicum
  • Hapje: soepje van boschampignons
  • Dessert:Wentelteefjes met peertjes en karamel-speculaasijs
  • Voorgerecht:Gemarineerde St Jacobsvrucht met foie gras
  • Cocktail Sunset Hour
  • Dessert: Trio van aardbeien
  • Dessert: Trio van aardbeien
  • Hapjes
  • Soep: Witloofsoep met gerookte paling
  • Hapjes: gevulde miniwrap
  • Hapjes: Couscoussalade met gerookte forel en limoen
  • Hapjes: Verrine met Rivierkreeft
  • Drank: Limoncello
  • Voorgerecht: Visblokjes met gemarineerde tomaten
  • Hapje: Levermousse met peperkoek
  • Hoofdgerecht: Fazant met pompoenpuree
  • Hapje: Gekarameliseerde kip met groentenbulgur
  • Hapje: Mousse van Gerookte Forel
  • Hoofdgerecht: Kalfszwezerik met vergeten groenten
  • Dessert: Trio van Aardbeien
  • Voorgerecht: Carpaccio van maatjesharing
  • Hapje: crostini met rivierkreeftjes
  • Aperitief: Sangria
  • Hapje: miniscampibrochette
  • Hapje: minipizza met tomaat
  • Dessert: Italiaanse peer
  • Hapje: kerrie van kip
  • Hapje: Ragout van champignons
  • Hapje: Tonijn met zongedroogd tomaatje
  • Aperitief: Primavera
  • Hoofdgerecht: in de oven gebakken kabeljauwhaas met korst van zwarte woudham, puree van prei en pijpajuin
  • Hoofdgerecht: eendenborst met witloof en sinaasappelsausje
  • Hoofdgerecht: Tagin
  • Voorgerecht:: Mousseline van asperges met een saus van gerookte zalm
  • snack: zomercroques
  • hapje: crostini met geitenkaas
  • Hapje: Champignons met ui en knoflookvulling
  • Hapje: zwezeriken met soyascheuten en ciney
  • Hapje: blinde vink van zalm met prei, garnalen en mosselen
  • Hapje: eend met surprisepeer
  • Hapje: heilbotrolletje met frisse citroenkaas
  • Hoofdgerecht: Lamsfilet met filodeeg en cantharellen
  • Hoofdgerecht: Lamsfilet met filodeeg en cantharellen
  • Hapje: Lamsmanchettes met rozemarijn en honing
  • Hoofdgerecht: Lokerse Paardenworsten
  • Hapje: mosselen met parika
  • Hoofdgerecht: Ossobuco
  • Hapje: quiche lorraine
  • Voorgerecht: scampi lacroix
  • Hoofdgerecht/ Varkenshaasje in korstdeeg
  • Hoofdgerecht vis: visfilet in papillotte met ardeense ham en peddadew tapenade
  • Dessert: Advocaattaartje met perzik
  • Aperitief: Poire Royale
  • Aperitief: Passie uit Anjou
  • Dessert: rijstpap met abricozensaus
  • Voorgerecht: rundstartaar met st.jacobsvrucht
  • voorgerecht: scampi met pastis en venkel
  • Hapje: tartaar van forel
  • Dessert: ricottamousse met sinaasappel
  • Hapje: verrassingspakketje met witte pens en appel
  • Hoofdgerecht: Varkensgebraad Maitre Joseph
  • Voorgerecht: Scampi met asperges en milde kerrie
  • Buitenlandse keuken: Bobotie
  • Voorgerecht: paling-zalmtimbaaltje
  • Hoofdgerecht: rundsreepjes op kantonese wijze
  • Voorgerecht: scampi met ganda en venkel
  • Hapje: bladerdeedtaart met camenbert en appel
  • Hapje: kikkererwtenpuree
  • Hoofdgerecht: kalkoengebraad met sausje van gerookte zalm
  • Hapjes: guacamole
  • dessert: chocolademousse
  • Voorgerecht: Zalmmousse
  • dessert: kaasterrine
  • hoofdgerecht: kalfszwezerik met witloof en mosterd
  • Proficiat!
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    agenda eat date

    volgende afspraak: 20.04.2012 18.30u Marita en Jacqueline: Hapjes Gracy en Dirk: Voorgerecht Bernadette en Nicky: Hoofdgerecht Martine en Etienne: Dessert

    Foto
    Inhoud blog
  • Hoofdgerecht: Opgevulde Bressekip met spinazie en witte shimeji
  • Hoofdgerecht: HERTENKALF MET SALADE VAN JONGE SPINAZIE, CORNE DE GATTE EN BOSCHAMPIGNONS
  • Voorgerecht: Blinde vink van zalm en prei
  • Hapje: Kruidenpakkenkoekje met gerookte zalm
  • Hapje: Gebakken St Jacobsvrucht met witte wijnsaus
  • Hapje: Minibrochette van scampi en komkommer
  • Hapje: zoet paprikasoepje
  • Hoofdgerecht: Hazenrug met vergeten groenten
  • Dessert: Broodpudding
  • Hoofdgerecht: Kabeljauw met groene curry
    Zoeken in blog

    eat date
    cooking together
    19-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hapje: verrassingspakketje met witte pens en appel

    Verrassingspakketje van pens/appel

     

     

    Nodig:

     

    -         2 witte wensen

    -         2  zoete appels

    -         1 sjalot

    -         vloeibare honing

    -         brickdeeg

     

     

    Bereiding:

     

    Haal het vel van de pensen, snij ze in brunoise. Snij de 2 zoete appels in brunoise , en bak deze met de gesneden sjalot. Karameliseer  met 1 eetlepel vloeibare honing. Verdeel over het brickdeeg. Vouw dicht en steek vast met een prikker. Bestrijk met gesmolten botere en bak 10 tot 15 minuten in de oven op 180°.

    19-04-2010 om 13:56 geschreven door martine  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoofdgerecht: Varkensgebraad Maitre Joseph

    Varkensgebraad Maitre Joseph  4 pers

     

     

     

    Nodig: -    750 gr varkensgebraad

    -         boter

    -         1 rode paprika

    -         250 gr champignons

    -         10 zure augurkjes

    -         1 teen look

    -         100 gr fijn gesnipperde gekookte ham

    -         2dl  vleesbouillon

    -         1 dl  droge witte wijn

    -         1 dl room

     

     

     

    Bereiding:

     

     

    Korst het gebraad in de pan

    Kruid met peper en zout en laat gaar bakken in de oven op 200° gedurende 45 min.

    Ondertussen de saus bereiden.

    Reinig de champignons, schil de paprika

    Snij de champignons, de paprika en augurken in brunoise

    Stoof de groenten in weinig boter

    Het vlees uit de oven halen en de braadslede ontvetten

    Deze deglaceren met de vleesbouillon, de witte wijn toevoegen en laten inkoken.

    De gestoofde groenten en de fijngesnipperde ham toevoegen

    De saus op smaak brengen met peper en zout en afwerken met de room.

     

     

    Serveren

     

    Het gebraad versnijden en serveren met kroketten, en een slaatje van veldsla, waterkers, tuinkers en tomaat

     

    19-04-2010 om 13:51 geschreven door martine  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorgerecht: Scampi met asperges en milde kerrie

    Scampi’s  en asperges in milde kerrie

     

     

     

     

    Benodigdheden voor 4 personen

     

    -         6 tot 8 scampi’s per persoon( afhankelijk voor- of hoofdgerecht)

    -         2 asperges per persoon

    -         400 ml kokosmelk ( blik)

    -         2,5 dl visbouillon

    -         Klontje boter

    -         Bieslook

    -         1 ui of sjalot, 1 teen look

    -         ( eventueel whisky om te flamberen)

    -         Koriander

    -         Peper en zout, kerriepoeder

    -         Rode currypasta

     

     

     

     

     

    Bereiding:

     

    Maak de scmapi’s proper en verwijder het darmkanaal.

    Droog maken.

     

    Schil de asperges, kook ze gaar. Snij elke asperge in 4 stukken schuin.

     

    Kort aanbakken in boter, kruiden,eventueel flamberen.

     

     

    Voeg de fijngesneden ui en look toe, kruiden met kerrie.

     

     

    Kokosmelk toevoegen alsook de currypasta, eventueel nog bijkruiden naar smaak.

     

    Laat even inkoken, niet te lang, voeg de gesneden koriander en bieslook toe.

     

    Versier met grof gehakte koriander en serveer met rijst.

     

     

     

    19-04-2010 om 13:49 geschreven door martine  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenlandse keuken: Bobotie

    Ingrediënten van Zuid-Afrikaanse bobotie


    Bereidingswijze van Zuid-Afrikaanse bobotie

    Verwarm oven voor op 180 graden C.

    Kook de boontjes in ca 20 minuten beetgaat en giet ze af.
    Fruit de uien tot lichtbruin in een beetje boter.
    Voeg het gehakt toe en bak het rul.
    Week het brood in de melk en druk er zoveel mogelijk melk weer uit.
    Maak brood fijn.
    Meng alle bestanddelen, (behalve 1 ei, slagroom, laurierbladeren) met het gehakt-uimengsel.
    Mengsel in ingevette ovenschotel scheppen.
    Steek de laurier op de zij recht in het mengsel.
    Bak alles ca 45 minuten in de oven.
    Klop het overige ei met de slagroom en verdeel dit over de schotel een halfuur voordat de schotel uit de oven gaat en schep alles even goed door.
    Indien nodig aanvullen met wat extra water.

    Lekker met rijst

    19-04-2010 om 08:28 geschreven door martine  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorgerecht: paling-zalmtimbaaltje

                                                                           

     

    Paling – zalmtimbaaltje

     

     

    Nodig voor 6 personen

     

     

    1 komkommer                           

    1 bakje bieslook

    1 bakje tuinkers

    200 gr gerookte palingfilet ( of forelfilet )

    1 limoen

    8 eetl olijfolie

    2 theel Italiaanse kruiden

    125 ml room

    600 gr gerookte zalmfilet

    Peper en zout

    6 koffiekopjes of vuurvaste potjes

    Plastic folie

     

     

    Bereidingswijze

     

    Snij ¼ van de komkommer en leg deze apart voor later. Halveer de rest van de komkommer en schraap de pitjes eruit. Snij de rest in kleine blokjes. De bieslook fijnhakken en snij de palingfilet in dunne reepjes. Voeg alles bij elkaar in de kom. Maak een dressing van het limoensap, de olijfolie, de italiaanse kruiden en peper en zout. Voeg op enkele lepels na deze dressing bij de komkommer –palingmengsel en dit samen met de room.

    Bekleed de binnenkant van de potjes met plastiekfolie en laat de zalm over de rand hangen.

    Schep de palingsalade in de kommetjes en dek af met de gerookte zalm en vouw de plastiek toe.

    Zet alles een uurtje in de koelkast.

     

    Vouw de folie open en keer de kopjes om op de borden. Knip de tuinkers af en snijd de resterende komkommer in schijfjes. Sprenkel de rest van de dressing over het geheel en werk af met een cherry-tomaatje en fijngesnipperde bieslook.

     

     

    Smakelijk

    19-04-2010 om 08:24 geschreven door martine  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoofdgerecht: rundsreepjes op kantonese wijze

    RUNDSREEPJES OP KANTONESE WIJZE MET THAISE RIJST

     

     

    Nodig voor 4 personen

    600 gr rundsreepjes( eventueel meer)

    250 gr Thaise rijst

    1 bakje champignons van 250 gr

    1 paprika in brunoise

    1 uitje fijn gesneden

    1 tot 2 teentjes look

    Lichte sojasaus om vlees te marineren

    Cashewnoten

    Sesamolie

    Sesamzaadjes

    Oestersaus

    1 pakje pindasaus in de afdeling Chinese gerechten delhaize( oranje)

    Peper

     

    Werkwijze

    Kook de rijst

    Snij de champignons in schijfjes, alsook de andere groeten

    Hak de cashewnoten fijn

    Marineer het vlees in de lichte sojasaus ca 1 uurtje

    Wok het vlees in de sesamolie 3 tot 5 minuten

    Voeg daarbij de groenten,de noten , de sesamzaadjes( laatste 2 naar keuze), de look

    Voeg vervolgens oestersaus toe alsook de pindasaus

    Kruid het geheel met peper

     

     

     

     

     

     

    19-04-2010 om 08:23 geschreven door martine  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorgerecht: scampi met ganda en venkel

    Scampi’s met ganda en venkel

     

     

    Benodigdheden voor 4 personen

     

    -         6 tot 8 scampi’s ( afhankelijk van voor- of hoofdgerecht)

    -         1 sjalot

    -         1 venkel met groen gedeelte

    -          2,5 dl room

    -         1,5 dl jenever

    -         250 gr gandaham

    -         Olijfolie

    -         mosterd

    -         grote koffielepel Tomatenpuree

    -         Peper en zout

    -         preischeuten

     

    Bereiding:

     

     

    De scampi pellen, darmkanaal verwijderen .Rond elke staart een stukje gandaham wikkelen.

    Saus bereiden:de sjalot en de brunoise van venkel stoven in weinig olijfolie. Room, jenever, mosterd, en tomatenpuree bijvoegen, kruiden met peper en zout en even laten inkoken.

    Ondertussen de scampi bakken.

    Scampi dresseren op de saus en afwerken met preischeuten

    Opdienen met rijst of brood.

     

     

    NB. Dit gerecht kan ook in een lepelhapje geserveerd worden als aperitiefhapje

     

    19-04-2010 om 08:21 geschreven door martine  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hapje: bladerdeedtaart met camenbert en appel

    Hapje: bladerdeegtaart met appel en camembert

     

     

     

    Nodig:

             1 rol bladerdeeg

    4 appelen

             1  of 1 ½ Camenbert

             Gemengde kruiden( ev. Italiaanse kruidendelhaize)

             Vloeibare honing

     

     

    Bereiding:

     

     

    Leg het bladerdeeg met papier in de vorm.

    Doorprik het bladerdeeg.

    Bedruip met honing( niet overdrijven)

    Schil de appel, snij de partjes in schijfjes

    Snij de kaas in 2, snij vervolgens de kaas in fijne schijfjes

    Beleg het bladerdeeg afwisselend met kas en Camenbert.

    Bestrooi met Italiaanse kruiden.

    De oven voorverwarmen op 180°

    De taart bakken, 40 min op 160°

    Na het bakken, de taart laten lauw worden, uit de vorm nemen.

    Versnijden in fijne stukken en serveren op een bordje als aperitiefhapje

     

    19-04-2010 om 08:19 geschreven door martine  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hapje: kikkererwtenpuree

    Kikkererwtenpuree

     

     

     

    Tip: als aperitiefhapje met een stukje stokbrood

     

     

    Benodigdheden voor 4 personen:

     

    -         1 blik kikkerwerwten

    -         ½ kleine theelepel komijnzaadjes

    -         1 teen look

    -         1 ½ eetlepel tahini( pasta van sesamzaad te verkrijgen in een natuurwinkel)

    -         4 soeplepels olijfolie

    -         2 grote lepels yoghurt

    -         Koridander of peterselie of een mengeling

    -         Eventueel klein rood pepertje

    -         Peper en zout

    -         Scheutje citroensap

     

     

     

    Bereiding: alle ingrediënten pureren tot een gladde massa. Naar smaak kruiden, olijfolie en citroensap toevoegen.

    19-04-2010 om 08:18 geschreven door martine  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoofdgerecht: kalkoengebraad met sausje van gerookte zalm

    Kalkoengebraad met een sausje van gerookte zalm, worteltagliatelli en kruidige aardappeltaart

     

     

    Benodigdheden voor 4 personen

     

    -         1 kg kalkoengebraad

    -         Boter, peper, zout,muskaat

    -         1 kg wortelen

    -         Tuinkers

    -         2dl witte wijn

    -         5dl room

    -         2 sneden gerookte zalm

    -         Tomatenketchup

    -         1 rol bladerdeeg

    -         1 kg aardappelen

    -         ½ kg ajuin

    -         100 gr pijnboompitten

    -         4 eiren

    -         1 dl melk

    -         100 gr gemalen kaas

    -         Gehakte kervel

    -         Peterselie

    -         Bieslook

    -         Basilicum

     

     

    Bereiding:

     

    Aardappeltaart: schil de aardappelen en kook ze beetgaar. Pel de uien, snipper ze fijn en glaceer ze in boter. Rooster de pijnboompitten .

    Snij de afgekoelde aardappelen in schijfjes van ca 1/2cm. Leg het deeg in de bakvorm, schik de aardappelen en de ui erin. Strooi er de pijnboompitten over. Klop de eieren los met 1dl room en 1dl melk., voeg er de gehakte tuinkruiden aan toe, een lepel ven elk kruid, op smaak brengen met peper zout en muskaat . Giet het mengsel over de aardappelen, strooi er de gemalen kaas over en bak de taart 25 minuten in een voorverwarmde oven van 250°.

     

    Het kalkoengebraad: korst het vlees, kruiden, en laten garen in een gesloten pan.

     

    De wortelen: Snij de wortelen in tagliatellivorm, sauteer ze in een weinig boter, voeg water en een bouillonblokje toe, laat garen.

     

    De saus: het gare vlees uit de pan nemen,warm houden, de pan ontvetten en deglaceren met witte wijn. Voeg de fijngesneden gerookte zalm toe, doe daarbij de room, toamtenketchup, en laat inkoken, kruiden en eventueel binden.

     

    Tip: saus kan ook bij varkenshaasje of bij vis worden gebruikt.

    19-04-2010 om 08:17 geschreven door martine  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hapjes: guacamole

    Guacamole

     

     

     

     

    Tip: als aperitiefhapje in een glaasje met garnalen

          Of met tortillachips

     

     

    Benodigdheden voor 6 personen:

     

    -         eventueel  3 tomaten( hoeft niet), zonder pit en schil

    -         3 rijpe avocado’s

    -         Sap van 1 limoen

    -         ½ uitje

    -         1 ½  tenen look

    -         - bosje fijn gehakte verse koriander

    -         2 rode chilipepers( hoeft niet)

    -         Tortillachips

     

     

    Bereiding: alle ingrediënten pureren tot een gladde massa en op smaak brengen met peper, zout en olijfolie.

    Koud serveren .

    19-04-2010 om 08:15 geschreven door martine  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dessert: chocolademousse

    Chocolademousse

     

     

    Nodig voor 6 personen:

     

    -         3 eieren

    -         80 gr bloemsuiker

    -         150 gr fondant chocolade

    -         2,5 dl room ( mag 30% vetgehalte zijn)

     

     

    Bereiding:

     

     

    -         de eierdooiers n d suiker luchtig opkloppen

    -         de chocolade met een scheut room late smelten au bain marie( ik doe in microgolf, probeer met 1 min)

    -         de chocolade al roerend bij het eiermengsel doen

    -         de room opkloppen en onderspatelen ( room  mag geen slagroom zijn)

    -         de eiwitten stijfkloppen en onderspatelen

    -         het mengsel in potjes of glazen gieten en laten aanstijven in de koelkast

    -         afwerken met chocoladekorrels en slagroom

    19-04-2010 om 08:14 geschreven door martine  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    16-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorgerecht: Zalmmousse


     

    ZALMOUSSE ‘ETIENNE’ 

     

    Benodigdheden:

     

                             400  gr RODE zalm uit dozen (imperial)
                             2 soeplepels mayonnaise
                             sap van 1/2 citroen
                             2,5 dl slagroom 35à40°/° stijf kloppen
                             2 spl.whisky
                             9 gr gelatine
                             +- 2 dl visfumet (ev. visblokjes)
                              peper


    Werkwijze:

     

                                        Gelatine weken ik koud water.  Zalm ontdoen van graten en vel,samen mixen met  mayonaise en citroensap.  Uitgeknepen gelatine oplossen in warme visfumet en samen met de whisky  bij de gemixte  zalm voegen en Verder mixen.  De stijfgeklopte room onder de zalm spatelen NIET meer mixen.In vorm gieten en minstens 24 u. in de frigo zetten. Garnering volgens eigen ingeving van het moment.

      Dit is voor +-4 à 5 personen 


    16-04-2010 om 19:34 geschreven door martine  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dessert: kaasterrine

    KEIZERLIJKE KAASTERRINE

     

    Nodig:

    -         150 gr brie

    -         150 gr roquefort

    -         150 gr vacherin Mont d’Or

    -         200 gr malse roomboter

    -         100 gr gedroogde vruchten en notenmengeling (amandelen, walnoten, pistaches,…)

    -         3 sneetjes peperkoek

    -         Luikse siroop

    -         Rode porto

    -         Enkele takjes rozemarijn

    -         Rechthoekige cakevorm

    -         Plasticfolie

     

    Bereidingswijze:

    -         Spoel de cakevorm even onder koud water en bedek met plasticfolie

    -         Hak de noten en vruchten fijn

    -         Verdeel de boter in 3, verwijder de korsten van de kazen

    -         Meng elke kaas met 1/3 van de boter tot 3 homogene massa’s, niet te vloeibaar

    -         Leg de briemengeling op de bodem van de terrine, erop 1/3 van de vruchten- notenmengeling

    -         Leg hier de roquefortmengeling op en terug 1/3 van de vruchten-notenmengeling

    -         Leg als laatste de Vacherinmengeling en het laatste 1/3 van de vruchten-notenmengeling

    -         Snij de sneetjes peperkoek in 3 en werk de terrine hiermee af.

    -         Vouw d e plasticfolie over de peperkoek en druk goed aan.

    -         Zet in de koelkast en laat een nacht opstijven

    -         Bereid een sausje van Luikse stroop met een scheutje rode porto. Laat afkoelen

    -         Snij de terrine in plakken en serveer met enkele druppels saus

    -         Versier met en takje rozemarijn

     

     

    SMAKELIJK ETEN

     

    PS. Drink hierbij een lekkere (zoete) wijn, bv.banyuls

    16-04-2010 om 17:27 geschreven door martine  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hoofdgerecht: kalfszwezerik met witloof en mosterd

    KALFZWEZERIK MET WITLOOF EN MOSTERD

     

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    -          

    -         4 schoongemaakte kalfszwezerik

    -         4 stronkjes witloof

    -         Groentenbouillon

    -         Bouquet garni

    -         Laurier en tijn

    -         Peper , zout en bieslook

    -         Rozemarijn

    -         Mosterd van Meaux

    -         1 dl kalfsbouillon

    -         1 dl room

    -         Bieslook

    -         Gekookte krieltjes

     

    Stappen

     

    De dag voordien, de zwezerik degorgeren in koud water met zout.

    Op die manier wordt  het bloed uit het  vlees onttrokken en word het vlees ook blanker.

    Water regelmatig verversen.

     

    Vervolgens de groentenbouillon met de bouquet garni aan de kook brengen en de zwezerik in 10 minuten gaar koken.

     

    Haal de zwezerik uit de kom, verfris met koud water, zet een gewicht op de zwezerik een hele nacht. Verwijder ‘s morgens de vliesjes( doch niet te veel, anders vallen de zwezerikken uit elkaar.

     

    De dag zelf:

    De zwezerik in plakken snijden, kruiden met peper en zout en met bloem omwentelen.

     

    Het witloof in julienne snijden en in boter sauteren. De kalfsbouillon toevoegen, kruiden met zout, peper, rozemarijn, een lepel mosterd naar smaak.

    Saus afwerken met room.

     

    De zwezeriken bakken in gesmolten boter, en dresseren op het bord . Afwerken met mosterd-witloofsausje, bielook en gebakken krieltjes

     

     

                                      Smakelijk

     

     

     

    16-04-2010 om 17:26 geschreven door martine  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    U kan uw blog bekijken op http://www.bloggen.be/eatdate

    We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

    U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

    Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://www.bloggen.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

    Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

    Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

    WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
    De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
    - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

    WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
    Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

    WAT IS DE "WAARDERING"?
    Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


    Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

    Met vriendelijke groeten,
    Bloggen.be-team

    16-04-2010 om 11:18 geschreven door  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)


    Archief per week
  • 22/04-28/04 2013
  • 17/12-23/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 21/06-27/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs