Inhoud blog
  • Hoofdgerecht: Opgevulde Bressekip met spinazie en witte shimeji
  • Hoofdgerecht: HERTENKALF MET SALADE VAN JONGE SPINAZIE, CORNE DE GATTE EN BOSCHAMPIGNONS
  • Voorgerecht: Blinde vink van zalm en prei
  • Hapje: Kruidenpakkenkoekje met gerookte zalm
  • Hapje: Gebakken St Jacobsvrucht met witte wijnsaus
  • Hapje: Minibrochette van scampi en komkommer
  • Hapje: zoet paprikasoepje
  • Hoofdgerecht: Hazenrug met vergeten groenten
  • Dessert: Broodpudding
  • Hoofdgerecht: Kabeljauw met groene curry
  • Hapje: Gerookte heibot met tomatenvinaigrette
  • Hapje:Beschonken mosselen in basillicum
  • Hapje: soepje van boschampignons
  • Dessert:Wentelteefjes met peertjes en karamel-speculaasijs
  • Voorgerecht:Gemarineerde St Jacobsvrucht met foie gras
  • Cocktail Sunset Hour
  • Dessert: Trio van aardbeien
  • Dessert: Trio van aardbeien
  • Hapjes
  • Soep: Witloofsoep met gerookte paling
  • Hapjes: gevulde miniwrap
  • Hapjes: Couscoussalade met gerookte forel en limoen
  • Hapjes: Verrine met Rivierkreeft
  • Drank: Limoncello
  • Voorgerecht: Visblokjes met gemarineerde tomaten
  • Hapje: Levermousse met peperkoek
  • Hoofdgerecht: Fazant met pompoenpuree
  • Hapje: Gekarameliseerde kip met groentenbulgur
  • Hapje: Mousse van Gerookte Forel
  • Hoofdgerecht: Kalfszwezerik met vergeten groenten
  • Dessert: Trio van Aardbeien
  • Voorgerecht: Carpaccio van maatjesharing
  • Hapje: crostini met rivierkreeftjes
  • Aperitief: Sangria
  • Hapje: miniscampibrochette
  • Hapje: minipizza met tomaat
  • Dessert: Italiaanse peer
  • Hapje: kerrie van kip
  • Hapje: Ragout van champignons
  • Hapje: Tonijn met zongedroogd tomaatje
  • Aperitief: Primavera
  • Hoofdgerecht: in de oven gebakken kabeljauwhaas met korst van zwarte woudham, puree van prei en pijpajuin
  • Hoofdgerecht: eendenborst met witloof en sinaasappelsausje
  • Hoofdgerecht: Tagin
  • Voorgerecht:: Mousseline van asperges met een saus van gerookte zalm
  • snack: zomercroques
  • hapje: crostini met geitenkaas
  • Hapje: Champignons met ui en knoflookvulling
  • Hapje: zwezeriken met soyascheuten en ciney
  • Hapje: blinde vink van zalm met prei, garnalen en mosselen
  • Hapje: eend met surprisepeer
  • Hapje: heilbotrolletje met frisse citroenkaas
  • Hoofdgerecht: Lamsfilet met filodeeg en cantharellen
  • Hoofdgerecht: Lamsfilet met filodeeg en cantharellen
  • Hapje: Lamsmanchettes met rozemarijn en honing
  • Hoofdgerecht: Lokerse Paardenworsten
  • Hapje: mosselen met parika
  • Hoofdgerecht: Ossobuco
  • Hapje: quiche lorraine
  • Voorgerecht: scampi lacroix
  • Hoofdgerecht/ Varkenshaasje in korstdeeg
  • Hoofdgerecht vis: visfilet in papillotte met ardeense ham en peddadew tapenade
  • Dessert: Advocaattaartje met perzik
  • Aperitief: Poire Royale
  • Aperitief: Passie uit Anjou
  • Dessert: rijstpap met abricozensaus
  • Voorgerecht: rundstartaar met st.jacobsvrucht
  • voorgerecht: scampi met pastis en venkel
  • Hapje: tartaar van forel
  • Dessert: ricottamousse met sinaasappel
  • Hapje: verrassingspakketje met witte pens en appel
  • Hoofdgerecht: Varkensgebraad Maitre Joseph
  • Voorgerecht: Scampi met asperges en milde kerrie
  • Buitenlandse keuken: Bobotie
  • Voorgerecht: paling-zalmtimbaaltje
  • Hoofdgerecht: rundsreepjes op kantonese wijze
  • Voorgerecht: scampi met ganda en venkel
  • Hapje: bladerdeedtaart met camenbert en appel
  • Hapje: kikkererwtenpuree
  • Hoofdgerecht: kalkoengebraad met sausje van gerookte zalm
  • Hapjes: guacamole
  • dessert: chocolademousse
  • Voorgerecht: Zalmmousse
  • dessert: kaasterrine
  • hoofdgerecht: kalfszwezerik met witloof en mosterd
  • Proficiat!
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    agenda eat date

    volgende afspraak: 20.04.2012 18.30u Marita en Jacqueline: Hapjes Gracy en Dirk: Voorgerecht Bernadette en Nicky: Hoofdgerecht Martine en Etienne: Dessert

    Foto
    Inhoud blog
  • Hoofdgerecht: Opgevulde Bressekip met spinazie en witte shimeji
  • Hoofdgerecht: HERTENKALF MET SALADE VAN JONGE SPINAZIE, CORNE DE GATTE EN BOSCHAMPIGNONS
  • Voorgerecht: Blinde vink van zalm en prei
  • Hapje: Kruidenpakkenkoekje met gerookte zalm
  • Hapje: Gebakken St Jacobsvrucht met witte wijnsaus
  • Hapje: Minibrochette van scampi en komkommer
  • Hapje: zoet paprikasoepje
  • Hoofdgerecht: Hazenrug met vergeten groenten
  • Dessert: Broodpudding
  • Hoofdgerecht: Kabeljauw met groene curry
    Zoeken in blog

    eat date
    cooking together
    06-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dessert: Trio van aardbeien

    Trio van Aardbeien

    Benodigdheden: 4personen

    [Zacht einde]- 1 rabarbersteel[Zacht einde]- 25 gram suiker [Zacht einde]- 500 gr aardbeien [Zacht einde]- Een scheutje basilicumsiroop [Zacht einde]- 100 gram fondant chocolade [Zacht einde]- 2 eieren [Zacht einde]- 2 halve eidopjes suiker

    - Eieren, melk, suiker en bloem voor 2 [Zacht einde] flensjes

    Bereiding:

    Maak 2 flensjes, smelt de chocolade au-bain-marie en smeer deze open op de flensjes, bestrooien met fijn gesneden aardbeien en oprollen, in folie in de ijskast terug laten opstijven.[Zacht einde]Snijd de rabarber in fijne brunoise en bestrooi met wat suiker , meng onder de fijngesneden aardbeien en hou apart. [Zacht einde]Snij de rest van de aardbeien fijn, strooi er wat zout over en overgiet daarna met de basilicum siroop. Maak een sabayon met de eidooiers, suiker en het sap van de rabarber en de aardbeien.

    Evt. parfumeren met verschillende soorten drank, afgestemd op het fruit.

    Bordschikking:

    Schik nu op een rechthoekig bord in een vormpje de basilicum aardbeien en overgiet met de sabayon, in het midden een zig-zag lijntje trekken met de gesmolten chocolade en daarop de aardbeien mengeling met de rabarber uit een vormpje duwen, snijd dan de 'sushi' van flensjes schuin overlangs door en zet deze recht aan de andere kant van het bord. Afwerken met een muntblaadje.

    06-05-2012 om 12:56 geschreven door martine  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dessert: Trio van aardbeien

    Trio van Aardbeien

    Benodigdheden: 4personen

    [Zacht einde]- 1 rabarbersteel[Zacht einde]- 25 gram suiker [Zacht einde]- 500 gr aardbeien [Zacht einde]- Een scheutje basilicumsiroop [Zacht einde]- 100 gram fondant chocolade [Zacht einde]- 2 eieren [Zacht einde]- 2 halve eidopjes suiker

    - Eieren, melk, suiker en bloem voor 2 [Zacht einde] flensjes

    Bereiding:

    Maak 2 flensjes, smelt de chocolade au-bain-marie en smeer deze open op de flensjes, bestrooien met fijn gesneden aardbeien en oprollen, in folie in de ijskast terug laten opstijven.[Zacht einde]Snijd de rabarber in fijne brunoise en bestrooi met wat suiker , meng onder de fijngesneden aardbeien en hou apart. [Zacht einde]Snij de rest van de aardbeien fijn, strooi er wat zout over en overgiet daarna met de basilicum siroop. Maak een sabayon met de eidooiers, suiker en het sap van de rabarber en de aardbeien.

    Evt. parfumeren met verschillende soorten drank, afgestemd op het fruit.

    Bordschikking:

    Schik nu op een rechthoekig bord in een vormpje de basilicum aardbeien en overgiet met de sabayon, in het midden een zig-zag lijntje trekken met de gesmolten chocolade en daarop de aardbeien mengeling met de rabarber uit een vormpje duwen, snijd dan de 'sushi' van flensjes schuin overlangs door en zet deze recht aan de andere kant van het bord. Afwerken met een muntblaadje.

    06-05-2012 om 12:56 geschreven door martine  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hapjes

    Kerstomaatje gevuld met escargots en eenemulsie met zachte look

    Ingrediënten: (16 personen)

    - 16 kerstomaatjes- 16 escargots in bouillon- 1 bosje jonge uitjes- 50 g. verse knoflook- 20 cl gevogelte bouillon- 30 cl melk- 2 cl extra vierge olie- 4 cl koolzaadolie

    ...

    Bereiding:

    Pel de knoflookteentjes en haal de kiem er uit. Blancheer de teentjes in water, laat ze uitlekken en kook ze 15 min in de bouillon voeg de melk toe en laat nog 5 min koken. Giet door een zeef (druk de knoflookteentjes uit) en breng op smaak. Voeg de olie en koolzaadolie, en mix tot een emulsie. Snij de schoongemaakte uitjes fijn. Dompel de tomaatjes even onder in kokend water en verwijder het vel, snij er het hoedje af en hol ze uit, vul ze met de vooraf in hun bouillon opgewarmde escargots. Schik op een apéro schaaltje een beetje fijngesneden uitjes en schik er een tomaatje op , nappeer dit met de emulsie.

    Soepje van Kikkerbilletjes met Ganda ham

    Ingrediënten: (16 personen)

    -400 gram kikkerbilletjes- 2 preien- 2 wortelen- 1 courgette- 1 ui- beetje laurier/thym/peterselie- ¼ l room- 10 cl witte wijn- 6 sneden Ganda ham- 1 l gevogelte fond- 2 teentjes look- kervel en verse boter

    Bereiding:

    Wortel schillen en kleine bolletjes van maken, evenals van de courgette (niet schillen) , beide groente bolletjes apart blancheren en nadien afkoelen onder koud stromend water. Prei in fijne julienne snijden en ook kort blancheren. In wat boter de ui en de rest van de prei aanstoven en lichtjes besprenkelen met wat bloem, de kikkerbilletjes toevoegen en alles zachtjes laten sudderen onder deksel , de gevogeltefond en witte wijn toevoegen. Het geheel een 10-tal min laten koken en de kikkerbilletjes verwijderen en apart houden. De room toevoegen aan de soep en kort laten inkoken, mixen en op smaak brengen. Het onderste lid van de kikkerbilletjes halen en kort en krachtig aanbakken in wat boter met look, op een tandenstokertje steken, met wat Ganda ham (vlechten van ham en kikkerbillen vlees) Soepje in apéro tasjes schenken en garnituur aan toe voegen (prei en bolletjes van courgette en wortel) + garneren met het spiesje + een takje verse kervel.

    Schelpje gevuld met vis

    Ingrediënten: (16 personen)

    200 gr kabeljauwfilet

    200 gr zalmfilet 100 gr gepelde garnalen

    150 gr champignons

    100 gr gemalen kaas

    Bereiding:

    Vis pocheren in bouillon, in kleine stukjes doen, vermengen met garnalen en gestoofde champignons.

    Kaassaus bereiden en beetje bij het mengsel doen.

    In kleine schelpjes doen en overgieten met overige kaassaus. Gratineren in de oven

    06-05-2012 om 12:50 geschreven door martine  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Soep: Witloofsoep met gerookte paling

     

    Witloof soep met gerookte paling

     

     

     

    Nodig :

     

    250 gr gerookte palingfilet

    800 gr witloof

    1 aardappel

    1 preiwit

    ½ appel

    Boter

    P en z

    1.5 l kippefond

    Peterselie

     

     

     

    Bereiding:

     

    Aardappel en ui fijn snijden en 3 min aanstoven. Het fijngesneden witloof toevoegen en kort laten aanstoven. De fijngesneden appel en prei toevoegen aan de rest. Kippefond toevoegen en ongeveer 30 min. laten koken zonder deksel. Verwarm de oven op 100 gr. Snij de paling in dunne plakjes en leg deze tussen twee vellen aluminium folie, warm ze gedurende 10 min op in de oven.

    Soep mixen en op smaak brengen. Verdeel de paling over de warme borden en serveer de hete soep erover. Versier met peterselie.

     

    Tips om de bitterheid te verminderen:

     

    -witloof niet te lang stoven

    -soep koken zonder deksel


    06-05-2012 om 12:49 geschreven door martine  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)


    Archief per week
  • 22/04-28/04 2013
  • 17/12-23/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 21/06-27/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs