Inhoud blog
  • Hoofdgerecht: Opgevulde Bressekip met spinazie en witte shimeji
  • Hoofdgerecht: HERTENKALF MET SALADE VAN JONGE SPINAZIE, CORNE DE GATTE EN BOSCHAMPIGNONS
  • Voorgerecht: Blinde vink van zalm en prei
  • Hapje: Kruidenpakkenkoekje met gerookte zalm
  • Hapje: Gebakken St Jacobsvrucht met witte wijnsaus
  • Hapje: Minibrochette van scampi en komkommer
  • Hapje: zoet paprikasoepje
  • Hoofdgerecht: Hazenrug met vergeten groenten
  • Dessert: Broodpudding
  • Hoofdgerecht: Kabeljauw met groene curry
  • Hapje: Gerookte heibot met tomatenvinaigrette
  • Hapje:Beschonken mosselen in basillicum
  • Hapje: soepje van boschampignons
  • Dessert:Wentelteefjes met peertjes en karamel-speculaasijs
  • Voorgerecht:Gemarineerde St Jacobsvrucht met foie gras
  • Cocktail Sunset Hour
  • Dessert: Trio van aardbeien
  • Dessert: Trio van aardbeien
  • Hapjes
  • Soep: Witloofsoep met gerookte paling
  • Hapjes: gevulde miniwrap
  • Hapjes: Couscoussalade met gerookte forel en limoen
  • Hapjes: Verrine met Rivierkreeft
  • Drank: Limoncello
  • Voorgerecht: Visblokjes met gemarineerde tomaten
  • Hapje: Levermousse met peperkoek
  • Hoofdgerecht: Fazant met pompoenpuree
  • Hapje: Gekarameliseerde kip met groentenbulgur
  • Hapje: Mousse van Gerookte Forel
  • Hoofdgerecht: Kalfszwezerik met vergeten groenten
  • Dessert: Trio van Aardbeien
  • Voorgerecht: Carpaccio van maatjesharing
  • Hapje: crostini met rivierkreeftjes
  • Aperitief: Sangria
  • Hapje: miniscampibrochette
  • Hapje: minipizza met tomaat
  • Dessert: Italiaanse peer
  • Hapje: kerrie van kip
  • Hapje: Ragout van champignons
  • Hapje: Tonijn met zongedroogd tomaatje
  • Aperitief: Primavera
  • Hoofdgerecht: in de oven gebakken kabeljauwhaas met korst van zwarte woudham, puree van prei en pijpajuin
  • Hoofdgerecht: eendenborst met witloof en sinaasappelsausje
  • Hoofdgerecht: Tagin
  • Voorgerecht:: Mousseline van asperges met een saus van gerookte zalm
  • snack: zomercroques
  • hapje: crostini met geitenkaas
  • Hapje: Champignons met ui en knoflookvulling
  • Hapje: zwezeriken met soyascheuten en ciney
  • Hapje: blinde vink van zalm met prei, garnalen en mosselen
  • Hapje: eend met surprisepeer
  • Hapje: heilbotrolletje met frisse citroenkaas
  • Hoofdgerecht: Lamsfilet met filodeeg en cantharellen
  • Hoofdgerecht: Lamsfilet met filodeeg en cantharellen
  • Hapje: Lamsmanchettes met rozemarijn en honing
  • Hoofdgerecht: Lokerse Paardenworsten
  • Hapje: mosselen met parika
  • Hoofdgerecht: Ossobuco
  • Hapje: quiche lorraine
  • Voorgerecht: scampi lacroix
  • Hoofdgerecht/ Varkenshaasje in korstdeeg
  • Hoofdgerecht vis: visfilet in papillotte met ardeense ham en peddadew tapenade
  • Dessert: Advocaattaartje met perzik
  • Aperitief: Poire Royale
  • Aperitief: Passie uit Anjou
  • Dessert: rijstpap met abricozensaus
  • Voorgerecht: rundstartaar met st.jacobsvrucht
  • voorgerecht: scampi met pastis en venkel
  • Hapje: tartaar van forel
  • Dessert: ricottamousse met sinaasappel
  • Hapje: verrassingspakketje met witte pens en appel
  • Hoofdgerecht: Varkensgebraad Maitre Joseph
  • Voorgerecht: Scampi met asperges en milde kerrie
  • Buitenlandse keuken: Bobotie
  • Voorgerecht: paling-zalmtimbaaltje
  • Hoofdgerecht: rundsreepjes op kantonese wijze
  • Voorgerecht: scampi met ganda en venkel
  • Hapje: bladerdeedtaart met camenbert en appel
  • Hapje: kikkererwtenpuree
  • Hoofdgerecht: kalkoengebraad met sausje van gerookte zalm
  • Hapjes: guacamole
  • dessert: chocolademousse
  • Voorgerecht: Zalmmousse
  • dessert: kaasterrine
  • hoofdgerecht: kalfszwezerik met witloof en mosterd
  • Proficiat!
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    agenda eat date

    volgende afspraak: 20.04.2012 18.30u Marita en Jacqueline: Hapjes Gracy en Dirk: Voorgerecht Bernadette en Nicky: Hoofdgerecht Martine en Etienne: Dessert

    Foto
    Inhoud blog
  • Hoofdgerecht: Opgevulde Bressekip met spinazie en witte shimeji
  • Hoofdgerecht: HERTENKALF MET SALADE VAN JONGE SPINAZIE, CORNE DE GATTE EN BOSCHAMPIGNONS
  • Voorgerecht: Blinde vink van zalm en prei
  • Hapje: Kruidenpakkenkoekje met gerookte zalm
  • Hapje: Gebakken St Jacobsvrucht met witte wijnsaus
  • Hapje: Minibrochette van scampi en komkommer
  • Hapje: zoet paprikasoepje
  • Hoofdgerecht: Hazenrug met vergeten groenten
  • Dessert: Broodpudding
  • Hoofdgerecht: Kabeljauw met groene curry
    Zoeken in blog

    eat date
    cooking together
    01-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aperitief: Primavera

    PRIMAVERA APERITIEF

     

    Nodig: 4 personen

     

    4cl apfelkorn Berentzen

    4cl Perzikenjenever

    10cl sinaasappelsap

    scheutje cassissiroop

     

    Bereiding:

     

    1.Giet de apfelkorn, de perzikenjenever en het gekoelde sinaasappelsap in een longdrinkglas.

     

    2.Giet vervolgens een scheutje cassissiroop bij, op de bolle kant van een koffielepel of op een ijsblokje, zodat u een mooi kleurlaagje krijgt.

     

    3.werk naar wens af met ijsblokjes en schijfjes sinaasappel en limoen.

     

    01-06-2010 om 13:29 geschreven door martine  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoofdgerecht: in de oven gebakken kabeljauwhaas met korst van zwarte woudham, puree van prei en pijpajuin

    In oven gebakken kabeljauwhaas met een korst van zwarte woudham, puree van jonge prei en pijpajuin.

     

    Nodig:

     

    4 x 120g kabeljauwhaas                                                           150gr zwarte woudham

    2 aardappelen                                                                           1,5dl visfumet

    2 el broodkruim                                                                        1,5dl room

    1 scheutje olijfolie                                                                     100 gr boter

    2 el zure room

    4 stengels jonge prei en/of  pijpajuin

     

    1.Droog de zwarte woudham in een lauwe oven (90°) tot de plakken krokant zijn. Verkruimel de ham en hou twee plakken over voor de versiering. Vermeng de kruimels met een scheutje olijfolie en twee eetlepels broodkruim.

     

    2.Peper de kabeljauw en leg een laag van ham - en broodkruim op de vis. Bak de vis in een voorverwarmde oven van 230°C gedurende 7 à 8 minuten.

     

    3.Kook de geschilde aardappelen in gezouten water.

     

    4.Versnij en stoof de prei en pijpui. Maak een smeuïge puree van aardappel, prei en zure room.

     

    5.Verwarm de room en de visfumet en kook het vocht in. Haal de pan van het vuur en mix met een staafmixer klontjes koude boter onder de saus.

     

    6.Plaats in het midden van warme borden met behulp van twee eetlepels ‘quenelles’ preipuree. Schik de gebakken vis op de puree. Lepel de saus rond de puree en versier met de ham en pijpui. 

    01-06-2010 om 13:28 geschreven door martine  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoofdgerecht: eendenborst met witloof en sinaasappelsausje

    EENDENBORSTFILET MET WITLOOF EN SINAASAPPELSAUSJE

    4.PERSONEN

    NODIG:

    1 eetlepel bakboter, 2 eendenborstfilets, 4 frietaardappelen, 4 stronken witloof,peper en zout, ½ eetl. Laurierpoeder, 1eetl. Verse tymblaadjes, 1 sinaasappel in schijven gesneden.

    Voor de saus:

    Sap en rasp van 2 sinaasappels; 1 teentje look geperst, zout, ½ theelepel komijnpoeder, snuifje vers gemalen peper, 50 ml sojaroom.

    Bereiding:

    Verhit de boter in een pan en wacht tot het schuim is weg getrokken. Leg de eendenborst met de velkant naar onderen in de pan.

    Bak ongeveer 8 minuten. Draai om en bak de andere zijde, kruid beide zijden met peper, zout en laurien en tymblaadjes. Laat met de vleeskant naar onderen nog 4 minuten bakken. Haal de filet uit de pan en laat afgedekt met folie 5 minuten rusten. Zet de pan terug op het vuur en bak er de schijven sinaasappel in. Haal ze eruit en houd warm. Doe sinaasappelsap en rasp in de pan. Voeg knoflook, zout, komijn en peper toe. Breng aan de kook en laat voor de helft inkoken. Haal van het vuur en roer de sojaroom erdoor. Giet door een zeef en houd warm.

    Snij de eendenborstfilets in plakjes.

    Als garnituur hierbij:

    -gestoofd witloof

    -aardappelnestjes

    Schil hiervoor de frietaardappelen en snij in zeer fijne staafjes met de mandoline. Spoel in ruim koud water tot alle zetmeel weg is. Laat uitlekken en droog de aardappelstaafjes goed af.

    Bak de aardappelstaafjes goudbruin in de frituurpan.

     

     

     

     

    01-06-2010 om 13:01 geschreven door martine  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoofdgerecht: Tagin

    TAGIN

     

    Benodigdheden: voor 4 personen:

     

    4 stukken lamsvlees (Klaartje nam hiervoor lamssneden van bij de Colruyt) vers.

    Halve tas olijfolie

    Ongeveer een halve liter water

    Kruiden: halve koffielepel witte peper, rode paprika, komijnpoeder, en nu komt het ras-elhanout, zout, 1 blokje bouillon. (niet overdrijven met kruiden)

    Groenten: 1 tomaat, 1 wortel, 1 ajuin, 1 halve rode paprika, halve courget, 8 droge pruimen, groene olijven, 2 aardappelen.

    Marokkaanse peterselie: 10 blaadjes ( of koreander verse)

     

    Kookpot : 20cm breed – 10cm diep of nog beter tagine

     

    Bereiding:

     

    Zet de kookpot op middelmatig vuur giet de halve tas olijfolie erin en laat ongeveer 20 seconden dus heel kort opwarmen.

    Voeg het vlees toe en laat 10 min bakken af en toe draaien, voeg de fijngesneden ajuinen toe, ongeveer 10 min.laten bakken zout toevoegen en mengen.

    Gewassen, geschilde en gesneden groenten toevoegen: tomaat, wortelen, courget, peterselie.

    Kruiden toevoegen: het geheel mengen zodat de kruiden gelijkmatig gemengd zijn eventjes laten doorpruttelen.

     

    Giet het water over het geheel tot alles is bedekt met water voeg na 5min de geschilde en in 4 gesneden aardappelen en de rode paprika in schijfjes gesneden toe.( de aardappelen volgens vastheid toevoegen niet te rap indien bloemige) Voeg het bouillonblokje toe (verkruimeld) en roer om.

     

    Op een zacht vuurtje ong 35 minuten laten doorkoken totdat de aardappelen gaar zijn.

     

    Kook de pruimen in water, voeg deze toe op het einde samen met de olijven.

     

    Serveer met Marokkaans brood, en een fris slaatje met vinaigrette (olijfolie en citroensap p+z)

     

    Smakelijk

     

     

     

    01-06-2010 om 12:59 geschreven door martine  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    31-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorgerecht:: Mousseline van asperges met een saus van gerookte zalm

    Mousseline van asperges met een saus van gerookte zalm

    Ingrediënten voor 4 personen

    Voor de mousselines:
    700g asperges, 1 dl.room, 3 eieren, peper,zout


    Voor de saus:
    2 dl.room, 2 dl.kookvocht van de asperges, 50 gr gerookte zalm


    Verder:
    200 gr.spinazie, 50g. boter, 150 g gerookte zalm, 4 theel.zalmeitjes, 1 takje dille

     

    Voorbereiding

    Schil de asperges.Kook ze gedurende 10 min. in weinig water met zout en laat ze in dit kookvocht afkoelen.
    Beboter 4 eenpersoons-soufflepotjes.
    Was de spinazie zorgvuldig en laat uitlekken.
    Verwarm de oven voor op 160C.

    Bereidingswijze

    Neem de asperges uit het kookvocht,houd 12 kopjes apart voor de garnering en draai van de rest een fijne puree in de keukenmachine.
    Je moet ongeveer 4 dl puree hebben. Klop de room en de eieren los en roer dit door de aspergepuree. Breng de puree op smaak met peper en evntueel zout. Vul met dit mengsel de beboterde potjes en pocheer ze au bain-marie, in de voorverwarmde oven. in ongeveer 15 min. gaar.
    Bereid in tussen de saus. Kook de room samen met het aspergevocht in totdat je 2 dl.over hebt, doe de gerookte zalm hierbij en draai dit in de keukenmachine fijn.
    Stoof de spinazie in wat boter gaar en breng op smaak.
    Verwarm de aspergekoppen in wat kookvocht en vorm van de 150 g zalm 12 roosjes.

    Serveertips

    Verdeel de saus over 4 verwarmde borden. Leg in het midden wat spinazie en stort hierop de aspergemousselines. Leg de aspergekoppen en de zalmroosjes er omheen, schep op iedere mousseline een lepeltje zalmeitjes en garneer dit met een plukje dille.

    31-05-2010 om 09:19 geschreven door martine  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    27-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.snack: zomercroques
    Beleg 4 boterhammen met stukjes gerookte ham, 1 bol mozzarella in schijfjes, fijngesnipperde gedroogde tomaatjes en enkele blaadjes basilicum. Breng op smaak met de Provençaalse kruidenmix (molen, Topaz). Bedek elke belegde boterham met een tweede boterham. Bak gedurende 3 à 5 min. in een croque-monsieurtoestel of 4 à 5 min. in een pan met antiaanbaklaag.


    ... met een licht slaatje.
    Meng jonge slascheutjes met een beetje rucola, 1 rode ui in schijfjes, 1 komkommer in kleine blokjes, en 50 g notenmengeling. Besprenkel met wat olijfolie en balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.

    27-05-2010 om 08:38 geschreven door martine  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hapje: crostini met geitenkaas
    Snij 200 g manchego (Spaanse kaas) of provolone (Italiaanse kaas) in stukjes van 2 bij 3 cm. Snipper de blaadjes van een basilicumplantje fijn en meng met 5 eetl. olijfolie, 1 koffiel. tijm en 1 koffiel. rozemarijn. Breng op smaak met peper en zout. Leg de kaasstaafjes in deze mengeling en laat minstens één nacht marineren.

    27-05-2010 om 08:36 geschreven door martine  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)


    Archief per week
  • 22/04-28/04 2013
  • 17/12-23/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 21/06-27/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs