Tekst: Anthony Del Col --- Tekeningen: P.J. Kaiowa.
Met de opkomst van een gevaarlijke groep heeft de uit Alexandrië afkomstige Aya haar leven gewijd aan het oprichten van een Broederschap die iets kan doen tegen die macht. Deze Verborgenen gaan te werk vanuit de schaduwen en vermoorden degenen die de vrije wil van het volk proberen te onderdrukken. Aya, die haar nieuwe operatiebasis in Rome heeft gevestigd, laat haar blik vallen op een nieuw doelwit, de machtsbeluste dictator, Julius Caesar...
Tekst: Anthony Del Col --- Tekeningen: P.J. Kaiowa.
Het oude Egypte, een land van luister en listen, gaat ten onder in een meedogenloze machtsstrijd. Ontdek duistere geheimen en vergeten mythes tijdens deze reis naar het allereerste begin van de Assassin Broederschap!
Tekst: Anthony Del Col, Conor McCreery --- Tekeningen: Neil Edwards.
De Broederschap van de Assassins heeft problemen. Hun lange vete met de Tempelierorde heeft hun middelen uitgeput en ze worstelen om voet aan de grond te houden in een wereld waarin doelen steeds blijven veranderen. Zou het helpen om hun krachten te bundelen met een mysterieus genootschap? Of liggen hun doelen te ver uit elkaar voor een bondgenootschap?
Suske en Wiske #128: Het brommende brons. (SC) (Standaard Uitgeverij) (2016)
Aangeboden bij de krant 'Het Laatste Nieuws' in 2016.
Tekst: Willy Vandersteen --- Tekeningen: Willy Vandersteen, Paul Geerts.
Als Wiske op weg naar huis is, ziet ze hoe een oude man van zijn ladder wordt gereden. Ze brengt de man naar zijn huis in een oude vervallen molen buiten de stad. De man vertelt dat hij Gabriël heet en gepensioneerd is. Hij was een werknemer van monumentenzorg en poetst s nachts nog steeds beelden. Wiske gelooft hem niet als hij vertelt dat hij een steentje van fee Fantasia heeft gekregen en daarmee de denkgolven van standbeelden kan opvangen, maar ze laat hem toch het steentje in Schanulleke naaien. Gabriël vertelt dat hij alleen thuis is als er drie sterren boven de molen staan.
In het park loopt Wiske langs een bronzen beeld en ze ontdekt dat ze inderdaad kan praten met het beeld. Het beeld vertelt dat het heeft horen praten over de oprichting van een vakbond van inbrekers: Het Zwarte Masker. Wiske vertelt het verhaal taan een agent, maar deze gelooft haar niet en stuurt haar naar huis. Haar vrienden geloven het verhaal ook niet. Als Jerom en Lambik bij de molen komen, zijn de deuren onder spinrag verborgen. In een café worden ze lastiggevallen en nu weten ze dat Wiske gelijk had over de vakbond voor inbrekers. Suske en Wiske voorkomen dankzij de beelden een overval op de Kre en Dietbank en besluiten Jerom en Lambik om hulp te vragen. Suske heeft zelf beelden horen spreken en gelooft Wiske nu. De inbrekers bereiden een overval op de juwelier van het Plantsoenplein en Suske en Wiske horen dit van generaal Kopaf. De dichter heeft het herderinnetje een naam gegeven, Mira.
Suske en Wiske #127: De knokkersburcht. (SC) (Standaard Uitgeverij) (2016)
Aangeboden bij de krant 'Het Laatste Nieuws' in 2016.
Tekst & tekeningen: Willy Vandersteen.
Tante Sidonia gaat samen met Jerom, Suske en Wiske met de trein naar Oostende om Lambik af te halen van de veerboot van Dover. Hij heeft loten van de Zweepsteek meegebracht en Wiske wint in deze loterij de prachtige burcht the Knockerscastle in Schotland. Er komt een reporter langs en Jerom ziet een geheimzinnige spreekbuis in de kelder. Als Lambik gaat kijken, ziet hij alleen een enorme vlek. Die blijkt weer te zijn verdwenen als de anderen gaan kijken.
Er wordt een briefje achtergelaten door The Black Hand Clan (De Zwarte Hand Clan) waarin wordt gewaarschuwd niet naar de Knokkersburcht te gaan. Een briefje van The Clean Foot Clan (De Witte Voet Clan) belooft een parel als ze wel naar de burcht gaan. Er duikt een geheimzinnig persoon op bij het huis. Wiske ziet twee Schotten vechten en merkt dat ze Schanulleke hebben meegenomen.
Wiske en Jerom missen Schanulleke enorm en de vrienden besluiten naar Schotland te reizen. Professor Barabas duikt op met de ondergronder genaamd de Terranef. Tante Sidonia krijgt een schok door een bom en gaat niet mee. De Terranef duikt op bij een legerbasis in de Kempen en ze ontmoeten een wandelaar in de Noordzee. Als ze in Schotland aankomen worden ze aangevallen door Hooglanders. Bij de burcht aangekomen zien ze twee groepen vechten. Ze gaan naar een herberg, The Black Hand Inn, en ze ontmoeten Mac Truffel en zijn dochter Ellen. Ze horen dat de Black Hand Clan Wiske niet erkent als eigenaar van de burcht. Professor Barabas gaat terug naar huis, en de vrienden betrekken de burcht. Wiske hoort over een legende: er is een kistje in de burcht verborgen met daarin een toverformule. De clan die het kistje bezit is machtiger dan de andere clan.
Suske en Wiske #126: De windmakers. (SC) (Standaard Uitgeverij) (2016)
Aangeboden bij de krant 'Het Laatste Nieuws' in 2016.
Tekst & tekeningen: Willy Vandersteen.
Na het avontuur in Texas is Theofiel Boemerang met Celestien naast tante Sidonia komen wonen, ze zijn op bezoek bij de vrienden maar het contact verloopt niet soepel. Lambik krijgt een brief van de V.D.V., maar het licht wordt uit gedaan en de brief verdwijnt. Tante Sidonia vraagt Lambik haar tuin te verzorgen en ontdekt dat de kippen van Theofiel het graan uit haar tuin eten. De postbode brengt weer een brief, maar deze verdwijnt voordat Lambik hem in handen krijgt. Lambik schrikt enorm als hij een muurschildering van V.D.V. vindt en de er ontstaat een ruzie met de buren. Als Lambik opnieuw een boodschap van V.D.V. ziet wil hij naar huis, de postbode brengt dan opnieuw een brief maar opnieuw verdwijnt deze. Tante Sidonia vertelt Theofiel over de gebeurtenissen en Celestien ziet dan ook V.D.V. op hun eigen voordeur staan. De burenruzie bedaart en de vrienden bespreken alles. Suske en Wiske gaan de volgende dag naar een jeugdkamp, maar ze krijgen straf voor hun gedrag en mogen niet meer mee. Ze moeten de rommel in huis opruimen en Jerom ontdekt dan en man en grijpt hem, maar het blijkt de postbode te zijn die een brief terug wil pakken omdat er geen postzegel op zit. Lambik achtervolgt de man, maar een agent verhindert zijn poging. Tante Sidonia laat Suske en Wiske toch naar het kamp gaan en Lambik wil per se de brief in handen krijgen, maar als hij hem wil lezen komt hij per toeval in een overval terecht. Lambik wordt ontvoerd en de politie organiseert een klopjacht in wijk 7. Lambik kan zelfstandig aan de criminelen ontsnappen en levert ze uit aan de politie, hij kan de brief echter niet lezen. Tante Sidonia nodigt de buren uit en wordt opnieuw erg beledigd door Celestien en er ontstaat een ruzie over de garagemuur. Tante Sidonia schrijft een brief naar Suske en Wiske, de buren zijn niet langer welkom. Lambik en Jerom verzorgen de tuin van tante Sidonia en Lambik ontdekt dat er veel slakken aanwezig zijn, ook in de tuin van de buren is een plaag van Cenaea nemoralis.
Tekst: Anthony Del Col, Conor McCreery --- Tekeningen: Neil Edwards.
De Broederschap van de Assassins heeft problemen. Hun lange vete met de Tempelierorde heeft hun middelen uitgeput en ze worstelen om voet aan de grond te houden in een wereld waarin doelen steeds blijven veranderen. Zou het helpen om hun krachten te bundelen met een mysterieus genootschap? Of liggen hun doelen te ver uit elkaar voor een bondgenootschap?
Suske en Wiske #123: De zwarte zwaan. (SC) (Standaard Uitgeverij) (2016)
Aangeboden bij de krant 'Het Laatste Nieuws' in 2016.
Tekst & tekeningen: Willy Vandersteen.
Lambik en Jerom zijn beiden aan het werk voor de pers, en bedenken zelf verhalen. Wiske belooft niks tegen de krant te zeggen, als ze in het vervolg maar eerlijke verhalen maken. Tante Sidonia werkt als gids op de Wereldtentoonstelling (Expo 58) in Brussel en zij helpt Lambik telefonisch aan een interview met de beroemde hond Bessy. Hierdoor worden Lambik en Jerom concurrenten.
Jerom krijgt veel exclusieve verhalen, het blijkt dat die hem worden aangeleverd door een helderziende zigeunerin. Deze vrouw, de Zwarte Zwaan, is verliefd op Jerom, die hier gebruik van maakt. De Zwarte Zwaan heeft een glazen bol en helpt Lambik en Jerom hiermee aan een foto van de achterkant van de maan. Hierdoor worden Lambik en Jerom beroemd en ze verzoenen zich. Haar broers Lasido en Remifa vinden dit maar niets omdat ze willen dat hun zus met iemand van haar eigen volk, de Gitanos (Spaanse zigneuners), trouwt. Jerom heeft echter aan de Zwarte Zwaan beloofd dat hij haar broers geen pijn zal doen, dus moeten Lambik en Jerom hen telkens ontwijken. Maar zelfs dreigementen met vendetta kunnen Lambik en Jerom niet tegenhouden.
Suske en Wiske #122: De kale kapper. (SC) (Standaard Uitgeverij) (2016)
Aangeboden bij de krant 'Het Laatste Nieuws' in 2016.
Tekst: Willy Vandersteen --- Tekeningen: Willy Vandersteen, Paul Geerts.
Lambik wordt op straat gepest om zijn kaalheid. Jerom blijkt lang haar te hebben genomen, omdat hij aan een zangcarrière werkt. Professor Barabas belt de vrienden en vraagt om hulp. De teletijdmachine is kapot en moet naar het constructieatelier bij de grens waar de machine is gebouwd. De professor vertelt dat de teletijdmachine stukging tijdens zijn onderzoek naar een haargroeimiddel bij de Establieten, een volk dat in de oudheid in het Midden-Oosten leefde. De vrienden gaan in een verhuiswagen op pad met de tijdmachine. Als Jerom tijdens een onweer begint te zingen, barsten de ruiten van de wagen en ze rijden een verlaten schuur binnen. Ze besluiten hier te overnachten.
De volgende dag verdwijnt er brood en Suske en Wiske zien een mysterieuze hand. Als Suske en Wiske weer thuis zijn, betrapt tante Sidonia hen 's nachts in de keuken. Dan ontdekt ze wat Suske en Wiske verbergen in de garage, ze besluit dit geheim te houden. Lambik en Jerom arriveren enkele dagen later, nadat ze de teletijdmachine hebben teruggebracht. Ze ontmoeten de drie zonen van koning Teknozias, die door de kapotte tijdmachine per ongeluk naar het heden zijn gestuurd en door Suske en Wiske verborgen werden gehouden. Elvisius speelt trommelongo, Ringorias speelt guitafon en Humperbram bespeelt de saxofazuin. De drie koningskinderen vertellen hun verhaal: hun moeder Maomi, koningin der Establieten, bezat een wonderbaarlijk haargroeimiddel. Ze gebruikten dit om hun haar te laten groeien om zo te protesteren tegen de wantoestanden in de welvaartsstaat. Dit deden ze ook door hun kleding en muziek. Vanwege hun lange haar − een teken van opstandigheid − werden ze echter door hun vader verstoten.
Suske en Wiske #119: Het sprekende testament. (SC) (Standaard Uitgeverij) (2016)
Aangeboden bij de krant 'Het Laatste Nieuws' in 2016.
Tekst & tekeningen: Willy Vandersteen.
Als de vrienden na hun vorige avontuur terugkomen uit Japan, blijken hun woningen in een grote brand te zijn verwoest. Ze huren gezamenlijk een huisje. Jerom gaat werken in een zuivelfabriek waar hij melkflessen controleert. Lambik werkt op kantoor en samen met Jerom gaat hij modeltreintjes bouwen om aan de sleur te ontsnappen. Lambik wordt ontslagen en krijgt van zijn chef een geheimzinnige brief die hij is vergeten af te leveren mee. In de brief blijkt een spoel te zitten met een ingesproken tekst: een excentrieke miljonair die is gestorven zonder nakomelingen laat zijn hele vermogen na aan degene die erin slaagt om met een voertuig naar eigen keuze een rally te rijden waarbij tien levensgevaarlijke opdrachten dienen te worden uitgevoerd. Als Lambik overweegt of hij kan meedoen aan deze rally, om zo de erfenis te krijgen, twijfelt hij eerst. Wiske herinnert hem eraan dat hij de talisman van prinses Sholofly bezit, die ervoor zorgt dat de bezitter honderd jaar zal worden, ongeacht wat hem overkomt. Lambik kan de notaris nog net op tijd terugroepen nadat hij hem al had weggestuurd, zodat hij zich alsnog kan inschrijven voor de rally. De notaris waarschuwt hem dat hij de spoel goed moet verstoppen, want als iemand er kennis van neemt, mag deze net als Lambik aan de rally deelnemen.
Suske en Wiske #117: De toornige tjiftjaf. (SC) (Standaard Uitgeverij) (2015)
Aangeboden bij de krant 'Het Laatste Nieuws' in 2015.
Tekst: Willy Vandersteen --- Tekeningen: Paul Geerts.
Er ontstaat een kleine ruzie als Lambik onverschillig blijft tegenover het bestaan van vogelvangers. Korte tijd later duikt er echter een reusachtige tjiftjaf op die paniek zaait onder de vogelvangers. Het is Lambik die op die manier discussies veroorzaakt tussen vogelvangers en natuurbeschermers. Als ook nog de politie achter hem aanzit, vlucht Lambik heel diep het bos in. Hij weet echter nog niet dat de internationale terreurbende, De Vogelverschrikkers, hem ook op de hielen zit...
Suske en Wiske #114: De Tartaarse helm. (SC) (Standaard Uitgeverij) (2015)
Aangeboden bij de krant 'Het Laatste Nieuws' in 2015.
Tekst & tekeningen: Willy Vandersteen.
Als Suske een hypnotiseur redt, worden hij, Wiske en Lambik als bedankje onder hypnose gebracht. Daardoor belanden de drie in het Brugge van de 13e eeuw. Samen met de Italiaan capitono Rabakol trekken ze naar Venetië waar ze de opdracht krijgen Marco Polo te vinden omdat die een geheim wapen zou bezitten. Om die taak te volbrengen gaan onze vrienden op avontuur richting China...
Suske en Wiske #111: De schat van Beersel. (SC) (Standaard Uitgeverij) (2015)
Aangeboden bij de krant 'Het Laatste Nieuws' in 2015.
Tekst & tekeningen: Willy Vandersteen.
Een groene vleermuis zaait paniek tijdens een toneelvoorstelling in het kasteel van Beersel. Isidoor, de gids van Beersel, beweert da de vleermuis een spook is en verliest na zijn verhaal een perkament. Als Wiske het wil nemen duikt plots de vleermuis op die het perkament ook te pakken wil krijgen. De vleermuis is geen spook maar een schattengraver die pottenkijkers op afstand moet houden voor Isidoor en zijn broer. Krijgen onze vrienden de schat van Beersel te pakken vóór die twee schurken hem vinden?
Suske en Wiske #109: De wolkeneters. (SC) (Standaard Uitgeverij) (2015)
Aangeboden bij de krant 'Het Laatste Nieuws' in 2015.
Tekst & tekeningen: Willy Vandersteen.
Er valt een mysterieus voorwerp door het dak van Lambiks huis. Barabas ontdekt dat het om een vliegende schotel gaat die door een ruimteschip richting aarde geschoten werd. Lambik trekt alleen op onderzoek uit en wordt ontvoerd door de vliegende schotel. Er zit niets anders op dan hem achterna te gaan met Barabas' Ruimtekruiser. Ze komen terecht in een wolkenrijk waar twee menselijke wetenschappers een rijk vol robots opgericht hebben.
Suske en Wiske #108: Twee toffe totems. (SC) (Standaard Uitgeverij) (2016)
Aangeboden bij de krant 'Het Laatste Nieuws' uit 2016.
Tekst: Willy Vandersteen --- Tekeningen: Willy Vandersteen, Paul Geerts.
Als Lambiks centrale verwarming stuk is tijdens een barre winter, gaat hij logeren bij tante Sidonia. Suske en Wiske zijn opstandig en krijgen ruzie met Lambik, ze willen de wereld verbeteren. Schanulleke wordt sinds enige tijd verwaarloosd door de bandrecorder en transistor en heeft door meditatie leren spreken. Ze vertelt de kinderen hoe ze de wereld kunnen verbeteren en al snel beginnen Suske en Wiske met protesten. Lambik gaat hen te lijf met een waterkanon en beschermt zijn spullen met geweld. Jerom komt en probeert te bemiddelen, maar dan vliegt Schanulleke het raam uit op een speelgoedvliegtuigje. De vrienden volgen Schanulleke en komen bij professor Barabas. Hij vraagt een machine of jong of oud de wereld zal verbeteren, maar Lambik slaat de computer stuk omdat hij de nieuwe techniek niet vertrouwt. Professor Barabas vertelt over twee totems in Canada die het antwoord wisten en hij flitst de vrienden met de teletijdmachine naar het verleden.
Tante Sidonia blijft thuis.
De vrienden komen aan met woudloperskleding. Ze ontmoeten een indiaan die vertelt dat ze nooit door de jachtvelden van de Iroknizers zullen komen; ze zien rooksignalen en lezen de boodschap. In het dorp wordt de strijdbijl opgegraven en de krijgers gaan op oorlogspad. Lambik redt een indiaan van een beer en Stomme-vis-die-het-goed-kan-vertellen neemt ze dan mee. De vrienden worden in een hinderlaag gelokt en Lambik valt in de rivier. Suske en Wiske volgen op een boomstam, maar raken Lambik kwijt. Jerom verslaat de indianen en Lambik komt aan land en redt een meisje van een eland. Hij wordt naar de hoofdvrouw gebracht en zij vindt Lambik een bedreiging omdat hij de vrouwen belachelijk maakt.
Suske en Wiske #107: De sprietatoom. (SC) (Standaard Uitgeverij) (2016)
Aangeboden bij de krant 'Het Laatste Nieuws' in 2016.
Tekst & tekeningen: Willy Vandersteen.
Suske en Wiske gaan er na hun avontuur op Amoras met de rugzak op uit om te kamperen in de Kempen. Wanneer ze 's nachts worden overvallen door noodweer kloppen ze bij een boer aan, waar ze in de stal mogen slapen. Wiske, die in haar slaap naar haar popje Schanulleke grijpt, krijgt echter een levend klein mannetje te pakken, dat om "Savantas" schreeuwt en ervandoor gaat. Suske en Wiske volgen het mannetje naar een donkere molen. Ze dringen er binnen en zien dat het mannetje door een hand wordt beetgepakt. Wanneer ze verder doordringen in de molen komen ze grote ladingen spriet tegen. Omdat ze het mannetje noch de eigenaar van de hand aantreffen keren ze terug naar de hoeve, maar vinden hun rugzakken buiten de deur. De boer doet niet meer open en ze besluiten naar huis terug te keren.
Tante Sidonia gelooft hun verhalen niet, maar heeft wel een verrassing voor hen. Een geschenk van professor Barabas, omdat ze hem het leven hebben gered op Amoras. Het is een klein autootje, genaamd Vitamitje, dat rijdt op etenswaren. Suske en Wiske maken er een ritje mee naar het landgoed van de professor. Het landgoed is zeer goed beveiligd, zozeer zelfs dat de professor in zijn eigen wolfsklem terechtkomt. De kinderen weten hem te bevrijden en de professor legt uit waarom hij zijn landgoed heeft beveiligd. Hij heeft een uitvinding gedaan waarvan de gevolgen niet te overzien zijn. Het is hem gelukt om spriet te splitsen en weer samen te voegen, waardoor er zeer veel energie vrijkomt. Met behulp van een geheime formule kun je met bestraling van gloeiende sprietatomen mensen, dieren en voorwerpen tot wel honderdmaal verkleinen, al naargelang de duur van de bestraling. De formule is echter gestolen en wel door Savantas, de helper van de professor.
De werelden van Thorgal: De jonge jaren #6: De drakar van ijs. (HC) (Le Lombard) (2018)
Tekst: Yannick Le Pennetier (Yann) --- Tekeningen: Roman Surzhenko.
De jonge jaren van Thorgal vertelt de coming-of-age van Thorgal. Welke avonturen beleefde hij tussen zijn vijftiende en twintigste levensjaar? Hoe groeide de jonge snaak uit het album Aaricia op tot de jongeman die aan het begin van De ijskoningin door zijn schoonvader aan een rots werd vastgeketend?
Suske en Wiske #105: De koning drinkt. (SC) (Standaard Uitgeverij) (2015)
Aangeboden bij het weekblad 'Story (België)' in 2015.
Tekst & tekeningen: Willy Vandersteen.
Als tante Sidonia samen met Suske en Wiske op de kermis is, ziet ze een spiegel. De eigenaar zegt hem gekregen te hebben van een waarzegger die gek is geworden. Tante Sidonia koopt de spiegel en vindt een briefje waarop staat dat wie drie keer over de spiegel wrijft, zijn eigen verleden ziet. De vrienden zien na het wrijven een voorouder van tante Sidonia, die 600 jaar geleden leefde; ze ziet er net zo uit als de hedendaagse Sidonia en wordt door Suske en Wiske ook zo genoemd.
Suske en Wiske springen in de spiegel als ze zien dat de Sidonia uit het verleden in moeilijkheden komt, en worden zo naar het verleden gestuurd. Tante Sidonia blijft alleen achter met een kapotte spiegel. Suske en Wiske ontdekken dat de tante Sidonia uit het verleden hofleverancier van planten en kruiden is voor koning Poefke. De koning is ziek en niemand weet wat hij heeft. Wiske ontdekt dat de koning een droge lever heeft en ze brouwt zelf bier (export) als ze hoort dat het niet in het land aanwezig is. De koning geneest hierdoor en wil dat iedereen in het land dit bier gaat drinken, waarop de bierwet wordt afgekondigd. Hij besluit dat zijn volk in het vervolg de Kannekijkers heet. Hij jaagt zijn dokter Sigisbald weg als hij ziet dat die het volk opruit.
Suske en Wiske #104: De wilde weldoener. (SC) (Standaard Uitgeverij) (2016)
Aangeboden bij de krant 'Het Laatste Nieuws' in 2016.
Tekst & tekeningen: Willy Vandersteen.
Terwijl Lambik en Wiske door het park wandelen, klaagt Wiske dat Lambik een egoïst is omdat hij geen ijsje voor haar koopt. Dan zien ze een man die geld wil hebben, omdat een meisje met haar bal zijn broek vuil heeft gemaakt. Lambik geeft de man geld, de moeder en dochter zijn dankbaar. Wiske krijgt vervolgens alsnog haar ijsje van Lambik, en ook zij is hem heel dankbaar. Jerom pakt die avond een man die s nachts door de tuin sluipt. Het blijkt de vader van Treesje te zijn, die Lambik uit dankbaarheid een cadeau wil geven: een beeld dat hij heeft gekocht in Agra in India. Het is een miniatuur van de Taj Mahal. Lambik leest dat het een graftombe is; in de 17e eeuw bouwde keizer Shajehan de tempel voor zijn stervende vrouw Mumtaz Mahal. Het beeldje valt stuk en er blijkt een ring in te zitten, die Lambik om zijn vinger doet. Lambik blijkt met de ring geld tevoorschijn te kunnen toveren en de vrienden lezen op een briefje dat de ring het mogelijk maakt voor de drager om "te leven om te geven".
Suske en Wiske #103: De klankentapper. (SC) (Standaard Uitgeverij) (2016)
Aangeboden bij de krant 'Het Laatste Nieuws' in 2016.
Tekst & tekeningen: Willy Vandersteen.
Van Zwollem nodigt de vrienden uit op het kasteel, nu Anne-Marie met de kinderen op reis is. Op het kasteel is de danseres Nanette, haar rijke ouders zijn voor onbepaalde tijd naar het Verre Oosten en daarom logeert ze op het kasteel. Nanette heeft het niet zo begrepen op Wiske en probeert veel tijd door te brengen met Suske, wat Wiske jaloers maakt.
Een man met een uilenmasker wil Nanette ontvoeren en de vrienden vinden zijn schuilplaats in de gesloten cellofaanfabriek. Dan horen de vrienden op de radio dat er een vliegtuig brandend is neergestort in Thailand; hierin zaten de ouders van Nanette. Nanette verliest van schrik het bewustzijn en de vrienden moeten een ampul van het vliegveld halen om haar te redden. Maar het vliegveld en de auto worden onklaar gemaakt, iemand probeert te voorkomen dat Nanette wordt gered. In het huis van de familie Lenoir vinden Wiske en tante Sidonia een geboeide man. Hij verklaart inspecteur Duval van Interpol te zijn en onderzoekt de dood van Nanettes vader, die in contact kwam met een verdacht individu.