Suske en Wiske #105: De koning drinkt. (SC) (Standaard Uitgeverij) (2015)
Aangeboden bij het weekblad 'Story (België)' in 2015.
Tekst & tekeningen: Willy Vandersteen.
Als tante Sidonia samen met Suske en Wiske op de kermis is, ziet ze een spiegel. De eigenaar zegt hem gekregen te hebben van een waarzegger die gek is geworden. Tante Sidonia koopt de spiegel en vindt een briefje waarop staat dat wie drie keer over de spiegel wrijft, zijn eigen verleden ziet. De vrienden zien na het wrijven een voorouder van tante Sidonia, die 600 jaar geleden leefde; ze ziet er net zo uit als de hedendaagse Sidonia en wordt door Suske en Wiske ook zo genoemd.
Suske en Wiske springen in de spiegel als ze zien dat de Sidonia uit het verleden in moeilijkheden komt, en worden zo naar het verleden gestuurd. Tante Sidonia blijft alleen achter met een kapotte spiegel. Suske en Wiske ontdekken dat de tante Sidonia uit het verleden hofleverancier van planten en kruiden is voor koning Poefke. De koning is ziek en niemand weet wat hij heeft. Wiske ontdekt dat de koning een droge lever heeft en ze brouwt zelf bier (export) als ze hoort dat het niet in het land aanwezig is. De koning geneest hierdoor en wil dat iedereen in het land dit bier gaat drinken, waarop de bierwet wordt afgekondigd. Hij besluit dat zijn volk in het vervolg de Kannekijkers heet. Hij jaagt zijn dokter Sigisbald weg als hij ziet dat die het volk opruit.
Suske en Wiske #104: De wilde weldoener. (SC) (Standaard Uitgeverij) (2016)
Aangeboden bij de krant 'Het Laatste Nieuws' in 2016.
Tekst & tekeningen: Willy Vandersteen.
Terwijl Lambik en Wiske door het park wandelen, klaagt Wiske dat Lambik een egoïst is omdat hij geen ijsje voor haar koopt. Dan zien ze een man die geld wil hebben, omdat een meisje met haar bal zijn broek vuil heeft gemaakt. Lambik geeft de man geld, de moeder en dochter zijn dankbaar. Wiske krijgt vervolgens alsnog haar ijsje van Lambik, en ook zij is hem heel dankbaar. Jerom pakt die avond een man die s nachts door de tuin sluipt. Het blijkt de vader van Treesje te zijn, die Lambik uit dankbaarheid een cadeau wil geven: een beeld dat hij heeft gekocht in Agra in India. Het is een miniatuur van de Taj Mahal. Lambik leest dat het een graftombe is; in de 17e eeuw bouwde keizer Shajehan de tempel voor zijn stervende vrouw Mumtaz Mahal. Het beeldje valt stuk en er blijkt een ring in te zitten, die Lambik om zijn vinger doet. Lambik blijkt met de ring geld tevoorschijn te kunnen toveren en de vrienden lezen op een briefje dat de ring het mogelijk maakt voor de drager om "te leven om te geven".
Suske en Wiske #103: De klankentapper. (SC) (Standaard Uitgeverij) (2016)
Aangeboden bij de krant 'Het Laatste Nieuws' in 2016.
Tekst & tekeningen: Willy Vandersteen.
Van Zwollem nodigt de vrienden uit op het kasteel, nu Anne-Marie met de kinderen op reis is. Op het kasteel is de danseres Nanette, haar rijke ouders zijn voor onbepaalde tijd naar het Verre Oosten en daarom logeert ze op het kasteel. Nanette heeft het niet zo begrepen op Wiske en probeert veel tijd door te brengen met Suske, wat Wiske jaloers maakt.
Een man met een uilenmasker wil Nanette ontvoeren en de vrienden vinden zijn schuilplaats in de gesloten cellofaanfabriek. Dan horen de vrienden op de radio dat er een vliegtuig brandend is neergestort in Thailand; hierin zaten de ouders van Nanette. Nanette verliest van schrik het bewustzijn en de vrienden moeten een ampul van het vliegveld halen om haar te redden. Maar het vliegveld en de auto worden onklaar gemaakt, iemand probeert te voorkomen dat Nanette wordt gered. In het huis van de familie Lenoir vinden Wiske en tante Sidonia een geboeide man. Hij verklaart inspecteur Duval van Interpol te zijn en onderzoekt de dood van Nanettes vader, die in contact kwam met een verdacht individu.
Kindsoldaat 1914 1918 vertelt het verhaal van een jongen die zich tegen de wil van zijn familie in meldt voor de Grote Oorlog. Hij is nog maar 15 jaar oud!
Jean-Corentin Carré groeit op in Le Faouët, in het zuiden van het Franse Bretagne. Hij valt op door zijn intelligentie zodat hij in 1912 aan een carriere als griffier mag beginnen, al snel onderbroken door het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog. Zijn vader wordt gemobiliseerd en vertrekt naar het front. Hij wil hem volgen, maar is nog te jong. In 1915 deelt hij zijn ouders mee dat hij besluit te vertrekken naar Latijns-Amerika. Echter, hij meldt zich bij het rekruteringsbureau Pau in de Pyreneeën, onder de naam Auguste Duthoy, geboren in Rumigny in de Ardennen. Die geboorteplaats is van belang: hij ligt in bezet gebied, dus is het voor de Franse militaire autoriteiten onmogelijk om zijn burgerlijke staat te controleren. Jean-Corentin wordt aangenomen...
Suske en Wiske #101: De kaartendans. (SC) (Standaard Uitgeverij) (2015)
Aangeboden bij de krant 'Het Laatste Nieuws' in 2015.
Tekst & tekeningen: Willy Vandersteen.
Op de rommelmarkt koopt Sidonia voor Wiske een grote speelkaart met een huilende kaartendame. Blijkbaar is er nog meer interesse voor de speelkaart: niemand minder dan meneer Van Zwollem wil de kaart in zijn bezit krijgen. In zijn kasteel zet hij de hele boel op z'n kop en zoekt hij naar een verborgen gang die naar een kasteel vol speelkaarten op de vijverbodem zou leiden. Suske en Wiske ontdekken de ondergrondse wereld van de speelkaarten waar ze onthoofd dreigen te worden door de valse joker. Gebeurt dit allemaal echt? Of dromen onze vrienden?
Talinn, Evrane en de jonge Lorky wonen in een dorp in het grote koninkrijk Angor. Als leden van de laagste kaste staat hun toekomst vast: ze zullen de rest van hun leven samen met hun familie op het land werken en het vee verzorgen.
Maar ze dromen van ridders, avontuur en vrijheid... Om hun lot in eigen handen te nemen vluchten ze de stad uit... en veranderen zo voor altijd het beeld van Angor...
Suske en Wiske #99: De kwakstralen (SC) (Standaard Uitgeverij) (2016)
Aangeboden bij de krant 'Het Laatste Nieuws' in 2016.
Tekst & tekeningen: Willy Vandersteen.
Op de radio is een bericht van agentschap T. Ruter te horen over een vliegend voorwerp dat boven de kusten is gezien. Lambik doet dit af als kletspraat en gaat met de vrienden naar een speelgoedwinkel om een nieuw radiografisch bestuurbaar vliegtuigje te kopen voor Suske en Wiske. Ze horen het breken van het winkelraam, maar dit blijkt niet stuk te zijn.
Suske krijgt een vliegtuigje van Lambik, maar dat vliegt s nachts weg door het raam. Wanneer de anderen boven komen, blijkt het raam niet stuk te zijn. Lambik gelooft het verhaal niet, maar neemt Suske en Wiske de volgende dag mee naar de Royal Antwerp Aviation Club om hen te troosten voor het verdwenen vliegtuigje.
Jerom landt op het vliegveld en vertelt de mensen over metalen bollen die hij op zijn vlucht heeft gezien, maar Lambik is al met de kinderen op weg naar het huis van tante Sidonia. Op de terugweg krijgen ze motorpech en landen. Dan zien Suske en Wiske het vliegtuigje en volgen het, als ze opnieuw motorpech krijgen redt het vliegtuigje hen. Lambik gelooft het verhaal niet en is boos omdat de kinderen weggevlogen zijn. Ze gaan naar het vliegtuig waar een man veel interesse toont in het verhaal van Jerom. Lambik en Jerom zien een taxichauffeur en een verkoper van tweedehands autos opbiechten dat ze hun klanten bedonderen.
Suske en Wiske #97: De junglebloem. (SC) (Standaard Uitgeverij) (2016)
Aangeboden bij de krant 'Het Laatste Nieuws' in 2016.
Tekst: Willy Vandersteen --- Tekeningen: Willy Vandersteen, Eduard de Rop.
Suske en Wiske ontmoeten op straat de arme Jonathan met Monky, een sprekend aapje. Ze horen dat het aapje uit de Indische jungle komt en heeft leren praten van Kipling, een Engelsman. De volgende dag gaan Suske en Wiske met tante Sidonia naar de standplaats van woonwagens, waar ze worden ontvangen in de armoedige wagen van Jonathan. De maharadja van Fatapur biedt Jonathan twintig miljoen voor het aapje, maar Jonathan weigert en de maharadja waarschuwt dat hij altijd zijn zin krijgt.
's Nachts wordt het aapje gestolen uit de woonwagen en de volgende dag vinden Suske en Wiske Jonathan die door slaapgas is bedwelmd. Monky wordt aan boord van het privévliegtuig van de maharadja wakker en springt uit het toestel. Jerom vangt hem op en brengt hem samen met Lambik terug naar Jonathan. 's Nachts proberen aanhangers van de maharadja opnieuw in de woonwagen in te breken, maar Suske en Wiske kunnen hen tegenhouden. Dan vertelt de maharadja dat hij berouw heeft door de liefde die het aapje voor zijn baasje had, hij schenkt de junglebloem - een grote diamant - uit zijn tulband aan Jonathan.
Suske en Wiske #95: De kleppende klipper. (SC) (Standaard Uitgeverij) (2016)
Aangeboden bij de krant 'Het Laatste Nieuws' in 2016.
Tekst & tekeningen: Willy Vandersteen.
Lambik is niet bij de tv weg te krijgen en de vrienden komen dan maar naar zijn huis. Er zijn plotseling vage beelden van een zeventiende-eeuwse klipper met een kleppende klok, een piratenvlag en het geraamte van Jerom verschijnt. Lambik belt met de NIR en mijnheer Dinges vertelt dat ze de beelden niet kunnen verklaren. Jerom is bij professor Barabas en die reageert erg vreemd als Lambik hem belt, Jerom is niet bij de professor. Het zoontje van de nieuwe buren staat buiten en biedt Suske een sigaret aan, maar Suske weigert deze. Knul heeft gezien dat Jerom bij het huis van de vrienden is, en een agent zoekt hem en wil weten hoe zijn röntgenfotos op tv zijn beland. Jerom wordt in een auto getrokken Suske en Wiske gaan met de brommer op zoek, Knul wil niet helpen en maakt tante Sidonia belachelijk. Hij werpt Suske op de grond met een judogreep, Lambik rijdt Knul dan per ongeluk aan en de jongen wil geld. Lambik kan de jongen overbluffen en ze gaan op zoek naar Jerom. De vliegende brigade heeft de fabriekswijk omsingeld, de grijze wagen is bij de spoorbrug gezien. De wagen blijkt leeg te zijn en Lambik herkent de overgeschilderde wagen van professor Barabas.
Suske en Wiske #90: Sjeik El Rojenbiet. (SC) (Standaard Uitgeverij) (2016)
Aangeboden bij de krant 'Het Laatste Nieuws' in 2016.
Tekst & tekeningen: Willy Vandersteen.
Tante Sidonia rijdt per ongeluk een man aan die plotseling de straat oversteekt, ze vinden een pakje en brengen dit naar het ziekenhuis. De man zegt dat ze het pakje moeten afgeven aan Ahmed bij herberg De Rode Maan, maar als ze in de herberg komen vlucht Ahmed weg. Als de vrienden in het ziekenhuis komen, blijkt de Arabier al vertrokken te zijn. In het pakje zit een gouden dolk en de vrienden vinden op de verpakking het adres Blokzeilstraat Nr. 7 van Oriëntal Arts. Ze gaan naar de winkel en de Griekse eigenaar is dolblij zijn gouden dolk terug te zien, hij werd s ochtends gestolen. Tante Sidonia wil de dolk kopen voor de verjaardag van Lambik, maar de Griek wil veel geld voor het ding. Na een bedreigend telefoontje geeft de Griek de dolk toch voor veel minder geld mee en de vrienden versieren het huis. Als Lambik langskomt zijn zijn vrienden vastgebonden en hij hoort dat ze overvallen zijn. Lambik wil zijn dolk terug en de vrienden vertellen Jerom wat er is gebeurd. Ze volgen de Arabieren naar het park en ze vinden de Arabieren in de muziektent. Abdoel kan ontkomen en de vrienden volgen Ahmed en de gouden dolk, ze halen een schip uit het water en brengen deze naar de stad maar de Arabier kan ontkomen. Suske kan de dolk terugpakken en Jerom brengt de boot terug naar het water. Lambik krijgt dan zijn verjaardagscadeau en verkleedt zich als een sjeik. De vrienden vinden een briefje in de schede van de dolk en lezen dat Sjeik El Ro-Jenbiet zijn dolk terug wil. Lambik besluit de dolk zelf naar Jordanië te brengen en ze gaan in Genua aan boord van de pakketboot Esperia om naar het Midden-Oosten af te reizen. Suske ontdekt dat zijn hut is doorzocht en Wiske vindt hem even later bewusteloos. De kinderen vertellen Lambik wat er is gebeurd en de Arabier kan de dolk te pakken krijgen. De Arabieren nemen het bevel van het schip over en verbieden aan te meren in Alexandrië, ze moeten doorvaren naar Beiroet. Suske en Wiske worden gevangengenomen en naar het land gebracht. Een geheimzinnige man volgt de auto met de Arabieren en Suske, maar Wiske is verdwenen.
Suske en Wiske #89: De dolle musketiers. (SC) (Standaard Uitgeverij) (1985)
Tekst & tekeningen: Willy Vandersteen.
Als onze vrienden een musketiersroman in handen krijgen, zijn ze er helemaal van in de ban. Als verrassing voor Lambiks verjaardag worden ze naar de 17e eeuwse musketierstijd geflitst. Onder het motto Een voor allen! Allen voor één! beleven Suske, Wiske, Lambik en Sidonia er de spannendste avonturen met hun nieuwe vriend Jerom, die in dit album voor het eerst opduikt.
Een preutse vrouw krijgt door een perverse man een soort lustregulator in de hersenen ingeplant, die hij vanop afstand kan bedienen. Deze schakelaar kan aan- en uitgezet worden en de intensiteit van de lust kan geregeld worden. Stel je een eenvoudige verwarmingsbediening voor. Op de minimumstand begint de vrouw schunnige praat uit te kramen, bij het maximum gooit zij haar slipje uit en eist dat iedereen, familie en dieren incluis, elke lichaamsopening volpropt.
Suske en Wiske #87: De vliegende aap. (SC) (Standaard Uitgeverij) (2015)
Aangeboden bij de krant 'Het Laatste Nieuws' in 2015.
Tekst: Willy Vandersteen --- Tekeningen: Eduard de Rop.
Wanneer Lambik bij Tante Sidonia thuis de krant leest raakt hij plotseling zeer opgewonden over een foto bij een artikel. Het gaat over een zonderling wezen, dat gesignaleerd is boven in een boom in de wouden van de kolonie Dongo. Als hij bedaard is vertelt hij dat het wezen zijn broer Arthur is, die het geheim kent om te vliegen door het sap van een bepaalde plant te drinken. Lambik heeft vijf jaar geleden voor het laatst van zijn broer gehoord. In een brief schreef Arthur toen dat hij heeft leren vliegen en dat hij op zoek is naar het dochtertje van zijn gids. De gids was tijdens hun tocht bezweken en Arthur wil zijn dochtertje aannemen.
Lambik rust een expeditie uit naar Dongo om zijn broer te zoeken. Suske en Wiske gaan mee, maar tante Sidonia blijft achter. Ook nemen ze een afgerichte ezel uit het circus, genaamd Putifar, mee die vlak voor hun vertrek per ongeluk een transistor inslikt. Hierdoor fungeert hij als radio elke keer als hij zijn staart als een antenne in de lucht steekt.
Per vliegtuig en boot bereiken ze uiteindelijk de binnenlanden van de kolonie, waar ze in contact komen met de inboorlingen, onder leiding van Boumbala. Zij redden de stam van een rondsluipende tijger. Boumbala stelt hen draagstoelen ter beschikking waarna ze dieper doordringen in de jungle en het gebied der Jambaba's bereiken. De dragers willen dan niet verder en keren terug. Hier vinden ze Arthur, de vliegende aap, maar die blijkt nogal schuw te zijn en moeilijk te vangen.
Tekst: Yannick le Pennetier --- Tekeningen: Philippe Berthet.
1. Remember Pearl Harbor.
2. Poison Ivy.
3. Flying Dottie.
Deze cyclus behandelt de jacht op de communisten gedurende WO II. Deze reeks biedt een zeer mooi beeld van de betreffende problematiek, en is - in tegenstelling tot wat de titel laat vermoeden - braaf. De titel is trouwens relevant gezien de truuks die bepaalde generaals erop nahielden om hun soldaten wat op te peppen.
Tekst: Yannick le Pennetier --- Tekeningen: Philippe Berthet.
4. Blackbird.
5. Colonel Abel.
6. Gladys.
Deze cyclus behandelt de jacht op de communisten gedurende de Koude Oorlog. Deze reeks biedt een zeer mooi beeld van de betreffende problematiek, en is - in tegenstelling tot wat de titel laat vermoeden - braaf. De titel is trouwens relevant gezien de truuks die bepaalde generaals erop nahielden om hun soldaten wat op te peppen.
Suske en Wiske #84: De stemmenrover (SC) (Standaard Uitgeverij) (2016)
Aangeboden bij de krant 'Het Laatste Nieuws' in 2016.
Tekst & tekeningen: Willy Vandersteen.
In Japan woont prinses Sholo-Fly in een middeleeuws rijk. Haar ouders zijn overleden. Ze krijgt adviezen van de sterrenwichelaar Komikio en mag van hem de troon pas bestijgen als het beeld van de goede geest Butagasaki gesproken heeft. Het land is in chaos sinds Sholo-Fly's ouders dood zijn. Een geheimzinnige man in zwarte kimono maakt een toverdrankje om iemands stem te roven. Hij wil het beeld namelijk laten spreken. Hij doet het drankje in een pakje thee, dat in Europa terechtkomt en toevallig in het huis van tante Sidonia belandt.
Jerom en Lambik komen bij tante Sidonia op bezoek. Lambik drinkt als eerste van de thee, waarop zijn stem in een paar luchtbellen wordt gevangen en hem verlaat. Lambik is wanhopig en besluit na enkele dagen om stiekem af te reizen naar Japan, om daar zijn stem te gaan zoeken. Hij verdrinkt bijna als hij een jongetje wil redden. Daarop wordt hij zelf gered door een visser, die Lambik vertelt dat er in Japan nog een middeleeuws rijk bestaat. De vrienden vinden thuis een briefje dat door Lambik is achtergelaten.
Tekst: Yannick le Pennetier --- Tekeningen: Philippe Berthet.
7. Las Vegas: Dottie is in de Flamingo werkzaam als fysionomiste. Dankzij haar visueel geheugen kan ze naar verluidt 10.000 zwarte lijst-gokkers (valsspelers) met een entreeverbod herkennen. Maar op een dag wordt ze er in geluisd en krijgt ze haar ontslag. Langer werken in Vegas kan ze op haar buikje schrijven. Dan maar aan de slag bij Hugh Hefner (yep, de founding father van Playboy), maar ook daar krijgt ze te maken met de invloed van de maffia. En tot overmaat van ramp is er een zekere Frank Sinatra die haar koste wat het kost wil veroveren
8. Big Bunny: (Vervolg van 'Las Vegas') Dottie is in de Flamingo werkzaam als fysionomiste. Dankzij haar visueel geheugen kan ze naar verluidt 10.000 zwarte lijst-gokkers (valsspelers) met een entreeverbod herkennen. Maar op een dag wordt ze er in geluisd en krijgt ze haar ontslag. Langer werken in Vegas kan ze op haar buikje schrijven. Dan maar aan de slag bij Hugh Hefner (yep, de founding father van Playboy), maar ook daar krijgt ze te maken met de invloed van de maffia. En tot overmaat van ramp is er een zekere Frank Sinatra die haar koste wat het kost wil veroveren
9. Gif: Om aan de wraak te ontkomen van maffiabaas Gus Greenbaum, die aan haar een paar maanden gevangenis te danken heeft, is Dorothy Partington, de voormalige pin-up Dottie, naar Hawaï gevlucht. Onder welk uiterlijk verbergt deze vrouw zich deze keer? In het verleden is ze ouvreuse geweest, een personage in een patriottische strip, bedroefde weduwe van een vlieger-spion, fysionomiste in Las Vegas en fotomodel, gespecialiseerd in bondage. De vrouwelijke afgezant van de baas van het gokpaleis heeft opdracht gekregen om Dorothy te vinden en haar doodsstrijd op de camera vast te leggen. Dorothy heeft echter weinig sporen achtergelaten en ze heeft een ongebruikelijk en gevaarlijk beroep uitgekozen. Ze vangt zeldzame zeeslangen waarvan in laboratoria het gif wordt gemolken om daaruit tegengif te ontwikkelen. Om niet op te vallen, verandert de ex-pin-up haar uiterlijk en laat ze haar opvallende tatoeage wegwerken. Maar dat is niet genoeg om de huurmoordenares om de tuin te leiden. Met behulp van een jonge Kanak-activist vindt Dottie een afgelegen kreek waar ze zich kan verbergen. Tijdens een hevige storm wordt haar schip op het strand van een eilandje geworpen. Daar stellen kunstig getatoeëerde autochtonen zich in dienst van een mysterieuze, Japanse arts. Dottie ontdekt wie deze man, die door de Japanse justitie en door de CIA wordt gezocht, in feite is. Maar als ze weer met haar schip wegvaart van het eiland, blijkt dat ze een ongenode, levensgevaarlijke verstekelinge aan boord heeft......
Suske en Wiske #80: De brullende berg (SC) (Standaard Uitgeverij) (2016)
Aangeboden bij de krant 'Het Laatste Nieuws' in 2016.
Tekst & tekeningen: Willy Vandersteen.
Suske en Wiske logeren bij Lambik en Jerom thuis. In de krant lezen ze over een auto-ongeluk. Ze gaan naar het ziekenhuis waar de gewonde man hen vertelt dat er een zonderlinge massa uit de lucht kwam vallen. Op de terugweg zien de vrienden een bange man, Pauwels, die de donkere massa ook gezien heeft en wiens auto platgedrukt op de weg ligt. Hij vertelt dat hij samen met Sanders een berg in de Himalaya beklom en door de lokale bevolking werd gewaarschuwd voor de wraak van de berg. Suske, Wiske en co gaan naar professor Alpins, waar ze zien dat het dak van het huis is gehaald. Ze vinden de bewusteloze professor en brengen hem weer bij. Alpins licht hen in dat Sanders in het ziekenhuis ligt. Jerom ziet een vreemde massa in de tuin bewegen, waarop Pauwels en Lambik met geweer op onderzoek uitgaan. Inmiddels heeft Sanders pantserwagens ingezet en wordt de omgeving verkend. Jerom wordt ontvoerd door de vreemde massa en terneergeslagen gaan Lambik, Suske en Wiske naar tante Sidonia die hen echter inlicht dat Jerom bij haar is. Hij werd door de grote massa, een reus die Bhébé heet, naar haar gebracht. De reus praat echter achterstevoren. Via een uitvinding van professor Barabas, de gedachtenmelker, kan men vertalen wat de reus te vertellen heeft.
Suske en Wiske #79: De zeven snaren. (SC) (Standaard Uitgeverij) (2016)
Aangeboden bij de krant 'Het Laatste Nieuws' in 2016.
Tekst: Willy Vandersteen --- Tekeningen: Willy Vandersteen, Eduard de Rop.
Suske, Wiske en tante Sidonia bezoeken een dorp dat getroffen is door een tornado. Op de terugweg slaat de bliksem vlak voor hun auto in een eeuwenoude eik en tante Sidonia kan de vallende boom nog net ontwijken. Onder de eik vinden de vrienden een geheime put, maar ze kunnen die niet openen. Wiske neemt een plakkaat mee en leest dat Antanneke, een toverheks uit de zestiende eeuw, opgesloten is in de vergeetput. Als de vrienden terugrijden blijkt de put open te zijn en tante Sidonia valt in de put, en ze vliegt op een bezem de lucht in. Tante Sidonia krijgt door hoe ze de bezem moet besturen en gaat samen met Suske en Wiske naar Jerom. Jerom gelooft het verhaal niet als de auto van tante Sidonia voor het huis blijkt te staan, maar dan verschijnt Antanneke in het huis. De heks vertelt dat ze zichzelf honderden jaren in slaap heeft getoverd toen ze in de vergeetput werd opgesloten en ze is van plan veel leed over de mensen uit te storten. Bovendien kent ze het geheim van de Zeven Snaren. Jerom vraagt de heks om zichzelf te verkleinen en sluit haar dan op in een glazen pot. De vrienden waarschuwen de politie, maar hun verhaal wordt natuurlijk niet geloofd.