3000 voor Christus: buitenaardse wezens naderen de aarde en komen grondstoffen halen voor hun bevolking. Maar ze hebben er niet op gerekend dat de planeet bevolkt is met mensen. Dus nemen ze drastische maatregelen....
In Zarkad redt Ukan in het land van Uor-Etnak een donkere vrouw uit de handen van haar belagers. Zij blijkt ontsnapt te zijn uit het leven van slavin van de koningin van de machtige stad Zarkad. De Zarkadiërs aanbidden de god Yorgt. Een reusachtig bronzen beeld staat in een tempel en regelmatig worden hier mensen geofferd.
Er verschijnen drie ruiters uit Zarkad om Ukan en Innya gevangen te nemen, maar ze worden alle drie gedood. Ukan neemt de beslissing om naar Zarkad te gaan om daar de koningin uit te schakelen. Innya besluit met enige tegenzin mee te gaan. In de stad worden ze gevangen genomen, maar weten weer te ontsnappen. Dit betekent niet alleen het einde van de koningin maar ook van Zarkad...
Tom en Tony #2: In Amerika. (SC) (Uitgeverij Adhemar) (2009)
Deze strip dateert oorspronkelijk uit 1946 en stond weekelijks in het jeugdblad "Ons Volkske". Na 63 jaar eindelijk uitgebracht in stripalbum!
Tekst & tekeningen: Marc Sleen.
Tom en Tony bevinden zich in New York, Amerika. Ze vervelen zich dood als miljonairs. Tom besluit op avontuur te gaan naar California. Onderweg raken ze betrokken in een auto-ongeluk...
Eridu #1: De lichtbrenger. (SC) (Eigen beheer) (2009)
Tekst & tekeningen: Waldo Van Gheluwe.
De Anunaki, inwoners van de planeet Nibiru, kwamen ooit naar de aarde om haar rijke ondergrond te ontginnen. Met genetische technologie maakten zij een wezen dat hen moest helpen bij dit vermoeiende karwei. Het bewustzijn van deze schepsels ontwikkelt zich nu echter op onvoorziene wijze, en de "Lulu Amelu", zoals ze genoemd worden, komen in opstand. Ze worden hierbij geholpen door enkele van de Anunaki die het beter met hen voorhebben. Het komt tot een bloedig treffen...
71. Wattman: De bestuurder van Tram Zeven Wattman- wordt gegijzeld door twee boeven net wanneer Suske en Wiske een gezellig ritje maken. Om de onwaarschijnlijkheidsgraad nog te verhogen worden ze allen door de teletijdmachine in verschillende tijden gestuurd. Gelukkig is er professor Barabas die ze uiteindelijk allemaal terug kan toveren. Met of zonder Wattman? (met gastoptreden van De Rode Ridder)
15 & 141: Het bevroren vuur: Onze vrienden belanden in het ijskasteel Frigoria, waar ze koning Hermelijn en diens nar Pingwin ontmoeten. De boze viking Frishko houdt echter de koningin gevangen en is vastbesloten koning Hermelijn, diens bondgenoten en zijn vele kinderen definitief uit te schakelen. Dat lukt echter niet en de moeder van Frishko, de Sneeuwvrouw, weet de boze viking tot betere gedachten te brengen. Frishko weet echter niet dat de Sneeuwvrouw zijn moeder is.
31 & 142: De mottenvanger: Suske en Wiske belanden op het maanoppervlak. Daar raken ze verwikkeld in de tweestrijd tussen twee Oudgriekse volkeren, de Orakels en de Feniksen. Deze tweestrijd wordt door de agitator Propagandex aangewakkerd. Uiteindelijk besluiten de Orakels en de Feniksen elkaar te bekampen tijdens de Olympische Spelen.
176: De pompenplanters: Bolivië is dit keer de bestemming. Een UFO werd er waargenomen en dat willen ze allemaal toch eens van dichterbij zien. En om ook het nuttige aan het aangename te koppelen besluiten ze om enkele pompen te planten voor watervoorziening. Maar dat verloopt niet allemaal van een leien dakje...
Figaro #4: Taco's en diamanten. (SC) (Standaard Uitgeverij) (2009)
Tekst & tekeningen: Steve Van Bael.
Mexico: het land van mariachi's, maïs en tequila. Wanneer Emma en Peck denken te genieten van een welverdiende cruise naar Mexico, wordt hun luxereisje plotseling verstoord. Pecks vader komt na jaren uit het niets opgedoken en tot overmaat van ramp wordt hun cruiseschip geënterd door piraten. Geen tijd meer dus voor cocktails en zonnebaden. De detectives Emma en Peck nemen hun werk weer op om het hoofd te kunnen bieden aan de Mexicaanse misdaad.
Om zijn doel te bereiken moet kapitein Meriadec een eeuwen geleden gestorven druïde, Iweret, opnieuw tot leven kunnen wekken. Een levensgevaarlijk waagstuk dat slechts goed kan aflopen door de onverwachte tussenkomst van Meneer Puck, wiens afkomst wel eens heel anders zou kunnen zijn dan je denkt.
De avonturen van Nero en c° #4. (HC) (Standaard Uitgeverij) (1982)
Speciale uitgave in samenwerking met de Nederlandse Boekenclub in 1982.
Tekst & tekeningen: Marc Sleen.
58. Mister Nobody: Een toevallig passerende Schot redt het leven van Clo-Clo en geniet, tot ergernis van Nero, enige dagen gastvrijheid in huize Nero. Gordon Bald Nobody is, zo blijkt snel, de bezitter van een groot kasteel en stinkend rijk. Zijn neef en enige erfgenaam wil hem uit de weg ruimen.
61. De Nerobloemen: Een wonderverhaal waarin sprekende bloemen, een waarzegster die alleen met superlatieven betiteld kan worden en een historische opgraving in de vorm van een oude Belg een sprookjesachtige sfeer scheppen. Dr. Professor Adhemar, die een levenselixir uitgevonden heeft om zijn teergeliefde vader te vereeuwigen, zal erg moeten optornen tegen wat hij noemt: "de wetenschappelijk niet te verantwoorden daden van zijn nu wel bijzonder erg over de schreef gaande, dolle vader."
62. De planeet Egmont: Op de planeet Egmont heerst een politiek klimaat dat nogal overeenkomt met de crisis die de Belgische politiek doormaakte toen dit verhaal verscheen. Men moet dus toch wel een beetje op de hoogte zijn van die politieke situatie om dit album ten volle te kunnen genieten.
64. De smaragdgroene pletskop: De S.P. is een onbekend insekt dat met zijn dodelijke beet vooral de hardwerkende mensen aanvalt. Madam Nero en een politieagent vallen als eerste slachtoffers, maar Adhemar kan een tegengif maken uit de zaden van een plant die in Mexico groeit. In Mexico heerst volop de revolutie, de executie- en de dictatorkoorts.
65. Daris doet het: Nero bewerkstelligt samen met Tuizentfloot, Clo-Clo, generaal Armendaris en de voor deze gelegenheid zo genoemde Papa Dada -Amins karikatuur- een staatsgreep in Zuid-Jemen. Als eerste minister voert Nero een zeer vredelievend beleid en wil voornamelijk de hongersnood uit het land bannen. De andere ministers en vooral Tuizentfloot kunnen evenwel niet aan het botvieren van hun persoonlijke grillen weerstaan en een oorlog met de omringende landen wordt spoedig onvermijdelijk. Op dat moment keert Nero zijn kazak.
De avonturen van Nero en c° #3. (HC) (Standaard Uitgeverij) (1982)
Speciale uitgave in samenwerking met de Nederlandse Boekenclub in 1982.
Tekst & tekeningen: Marc Sleen.
5. Het geheim van Slappe Bizon: Altruïst Nero helpt Bleek-Blauwe Arend uit de nood en lost diens huwelijksproblemen in het Wilde Westen op.
16. Mama Kali: Mama Kali betekent in het Swahili zoveel als boze mama. De Mama Kali waarmee men in dit album af te rekenen heeft, is niemand minder dan de betoverde Madam Pheip.
53. De Clo Clo Clan: Met de Adhemar 15 moet Nero een noodgedwongen landing maken op de noordpool. Hij komt net op tijd om de euvele plannen van de Clo-Clo-Clan te dwarsbomen. Die zijn namelijk van plan de noordpool onder elkaar te verkavelen.
56. Het geheim van Jan Spier: Welk het geheim is van Jan Spier, moet je maar aan Madam Nero vragen op band 59 van dit album.
81. Het monster van Sarawak: Dracula, het Monster van Sarawak, de vuurspuwende draak van Poeloepandan, is de vriendelijkste draak die men maar in stripverhalen kan tegenkomen. Hij is als een trouw huisdier dat het zijn baas echt naar de zin maakt, maar je moet hem natuurlijk niet om een vuurtje vragen. Dat hij ook gevaarlijk vuur kan spuwen, moet vrijwel iedereen aan den lijve ondervinden.
De avonturen van Nero en c° #2. (HC) (Standaard Uitgeverij) (1982)
Speciale uitgave in samenwerking met de Nederlandse Boekenclub in 1982.
Tekst & tekeningen: Marc Sleen.
8. De matras van Madras: Nero wordt door Indira Gandhi als politiek adviseur naar haar land geroepen om de politieke situatie recht te zetten. Nero voert een pacifistische politiek tegen de bewapeningswedloop en stelt bovendien voor een inzameling te houden bij de rijken teneinde de hongersnood in te dijken. De ingezamelde juwelen worden evenwel gestolen.
45. De kroon van Neptunus: Men wil de uitvinding van Adhemar, een nieuw soort duikershelm, in zee testen, maar men stuit op zeemeerminnen en Neptunus. De gepikte kroon van deze laatste wordt natuurlijk opgespoord.
47. De groene gravin: De Pheips hebben uiteindelijk toch een zoon gekregen, maar de besnorde pijprokende jongen wordt meteen ontvoerd. Niemand blijkt in staat de grillen van de Groene Gravin te trotseren, maar Jean-Claude, Clo-Clo pour les dames, staat gelukkig zelf zijn mannetje.
48. De paardekop: Nero stapt met een paardekop uit zijn bed en zit ermee geplaagd tot de 113e band. Ondertussen werd een complot tegen de minister van Financiën gesmeed en werd Nero een attractie op de kermissen.
55. De zesde kabouter: Kabouters herstellen 's nachts de woning van Nero, maar worden door Clo-Clo betrapt. Deze wil ook kabouter worden.
De avonturen van Nero en co #1. (HC) (Standaard Uitgeverij) (1982)
Speciale uitgave in samenwerking met de Nederlandse Boekenclub in 1982.
Tekst & tekeningen: Marc Sleen.
40. De sluikslapers: Nero krijgt het Kasteel van Kobbeghem cadeau van een miljonair die het niet meer ziet zitten. Het kasteel is echter bewoond door een aantal gekken. Tenminste, dat is wat Nero moet geloven. In werkelijkheid is het kasteel de schuilplaats van de bende van Spinola, die van daaruit roofovervallen in Brussel ondernemen.
42. Het kwade oog: De uitvindingen van Adhemar worden weer eens door een gewiekste dief misbruikt.
43. De straal van Oemtata: Prof. Schongemud, bijgenaamd Oemtata, vertrouwt zijn uitvinding, het schokgolfkanon, aan Adhemar toe omdat spionnen van vreemde mogendheden achter hem aanzitten. Een anarchistenbende krijgt dit gevaarlijke kanon echter in handen en begint aan de stelselmatige vernieling van het land.
44. De verdwenen Ming: Nero, die wat verveeld zit met de generatiekloof, koopt een pruik en hippe kleren en zet de stad op stelten met een motor. Voor de rest van het verhaal verstopt hij zich in een kostbare Chinese vaas waarin het geluk te vinden zou zijn. Hij vindt het geluk echter niet in de vaas, wel in de liefde voor zijn vrouw.
72. Het kasteel der zuchten: In dit nieuwe kastelenverhaal wordt veel gezucht. Alle volwassenen die een stap door de ingangspoort van het kasteel durven zetten, worden meteen kordaat met een enorme zucht weer naar buiten geblazen. Het kasteelspook, dat de 13e-eeuwse schat der 700 Franchimontezen bewaakt, heeft alle reden tot zuchten. Het wordt immers geplaagd door hoofdpijn, lumbago, jucht, spit, reuma, ischias en ankylose. Alleen de fiscus zucht niet, want de schat wordt staatseigendom.
Tekst: Eric Corbeyran ---Tekeningen: Philippe Berthet.
Hoe werd het kleine meisje uit een vergeten weeshuis in Wit-Rusland en gevreesde huurlinge in dienst van de KGB? Hoe werd ze opgevist door de Mangoest, die betrokken was bij de moord op president Sheridan en die het ook op het leven van XIII had gemunt? Alles begint in het holst van de nacht wanneer een knappe Russische officier aanklopte bij het weeshuis en vraagt om twee meisjes van 15 achter gesloten deuren te ontmoeten ...