Figaro #4: Taco's en diamanten. (SC) (Standaard Uitgeverij) (2009)
Tekst & tekeningen: Steve Van Bael.
Mexico: het land van mariachi's, maïs en tequila. Wanneer Emma en Peck denken te genieten van een welverdiende cruise naar Mexico, wordt hun luxereisje plotseling verstoord. Pecks vader komt na jaren uit het niets opgedoken en tot overmaat van ramp wordt hun cruiseschip geënterd door piraten. Geen tijd meer dus voor cocktails en zonnebaden. De detectives Emma en Peck nemen hun werk weer op om het hoofd te kunnen bieden aan de Mexicaanse misdaad.
Om zijn doel te bereiken moet kapitein Meriadec een eeuwen geleden gestorven druïde, Iweret, opnieuw tot leven kunnen wekken. Een levensgevaarlijk waagstuk dat slechts goed kan aflopen door de onverwachte tussenkomst van Meneer Puck, wiens afkomst wel eens heel anders zou kunnen zijn dan je denkt.
De avonturen van Nero en c° #4. (HC) (Standaard Uitgeverij) (1982)
Speciale uitgave in samenwerking met de Nederlandse Boekenclub in 1982.
Tekst & tekeningen: Marc Sleen.
58. Mister Nobody: Een toevallig passerende Schot redt het leven van Clo-Clo en geniet, tot ergernis van Nero, enige dagen gastvrijheid in huize Nero. Gordon Bald Nobody is, zo blijkt snel, de bezitter van een groot kasteel en stinkend rijk. Zijn neef en enige erfgenaam wil hem uit de weg ruimen.
61. De Nerobloemen: Een wonderverhaal waarin sprekende bloemen, een waarzegster die alleen met superlatieven betiteld kan worden en een historische opgraving in de vorm van een oude Belg een sprookjesachtige sfeer scheppen. Dr. Professor Adhemar, die een levenselixir uitgevonden heeft om zijn teergeliefde vader te vereeuwigen, zal erg moeten optornen tegen wat hij noemt: "de wetenschappelijk niet te verantwoorden daden van zijn nu wel bijzonder erg over de schreef gaande, dolle vader."
62. De planeet Egmont: Op de planeet Egmont heerst een politiek klimaat dat nogal overeenkomt met de crisis die de Belgische politiek doormaakte toen dit verhaal verscheen. Men moet dus toch wel een beetje op de hoogte zijn van die politieke situatie om dit album ten volle te kunnen genieten.
64. De smaragdgroene pletskop: De S.P. is een onbekend insekt dat met zijn dodelijke beet vooral de hardwerkende mensen aanvalt. Madam Nero en een politieagent vallen als eerste slachtoffers, maar Adhemar kan een tegengif maken uit de zaden van een plant die in Mexico groeit. In Mexico heerst volop de revolutie, de executie- en de dictatorkoorts.
65. Daris doet het: Nero bewerkstelligt samen met Tuizentfloot, Clo-Clo, generaal Armendaris en de voor deze gelegenheid zo genoemde Papa Dada -Amins karikatuur- een staatsgreep in Zuid-Jemen. Als eerste minister voert Nero een zeer vredelievend beleid en wil voornamelijk de hongersnood uit het land bannen. De andere ministers en vooral Tuizentfloot kunnen evenwel niet aan het botvieren van hun persoonlijke grillen weerstaan en een oorlog met de omringende landen wordt spoedig onvermijdelijk. Op dat moment keert Nero zijn kazak.
De avonturen van Nero en c° #3. (HC) (Standaard Uitgeverij) (1982)
Speciale uitgave in samenwerking met de Nederlandse Boekenclub in 1982.
Tekst & tekeningen: Marc Sleen.
5. Het geheim van Slappe Bizon: Altruïst Nero helpt Bleek-Blauwe Arend uit de nood en lost diens huwelijksproblemen in het Wilde Westen op.
16. Mama Kali: Mama Kali betekent in het Swahili zoveel als boze mama. De Mama Kali waarmee men in dit album af te rekenen heeft, is niemand minder dan de betoverde Madam Pheip.
53. De Clo Clo Clan: Met de Adhemar 15 moet Nero een noodgedwongen landing maken op de noordpool. Hij komt net op tijd om de euvele plannen van de Clo-Clo-Clan te dwarsbomen. Die zijn namelijk van plan de noordpool onder elkaar te verkavelen.
56. Het geheim van Jan Spier: Welk het geheim is van Jan Spier, moet je maar aan Madam Nero vragen op band 59 van dit album.
81. Het monster van Sarawak: Dracula, het Monster van Sarawak, de vuurspuwende draak van Poeloepandan, is de vriendelijkste draak die men maar in stripverhalen kan tegenkomen. Hij is als een trouw huisdier dat het zijn baas echt naar de zin maakt, maar je moet hem natuurlijk niet om een vuurtje vragen. Dat hij ook gevaarlijk vuur kan spuwen, moet vrijwel iedereen aan den lijve ondervinden.
De avonturen van Nero en c° #2. (HC) (Standaard Uitgeverij) (1982)
Speciale uitgave in samenwerking met de Nederlandse Boekenclub in 1982.
Tekst & tekeningen: Marc Sleen.
8. De matras van Madras: Nero wordt door Indira Gandhi als politiek adviseur naar haar land geroepen om de politieke situatie recht te zetten. Nero voert een pacifistische politiek tegen de bewapeningswedloop en stelt bovendien voor een inzameling te houden bij de rijken teneinde de hongersnood in te dijken. De ingezamelde juwelen worden evenwel gestolen.
45. De kroon van Neptunus: Men wil de uitvinding van Adhemar, een nieuw soort duikershelm, in zee testen, maar men stuit op zeemeerminnen en Neptunus. De gepikte kroon van deze laatste wordt natuurlijk opgespoord.
47. De groene gravin: De Pheips hebben uiteindelijk toch een zoon gekregen, maar de besnorde pijprokende jongen wordt meteen ontvoerd. Niemand blijkt in staat de grillen van de Groene Gravin te trotseren, maar Jean-Claude, Clo-Clo pour les dames, staat gelukkig zelf zijn mannetje.
48. De paardekop: Nero stapt met een paardekop uit zijn bed en zit ermee geplaagd tot de 113e band. Ondertussen werd een complot tegen de minister van Financiën gesmeed en werd Nero een attractie op de kermissen.
55. De zesde kabouter: Kabouters herstellen 's nachts de woning van Nero, maar worden door Clo-Clo betrapt. Deze wil ook kabouter worden.
De avonturen van Nero en co #1. (HC) (Standaard Uitgeverij) (1982)
Speciale uitgave in samenwerking met de Nederlandse Boekenclub in 1982.
Tekst & tekeningen: Marc Sleen.
40. De sluikslapers: Nero krijgt het Kasteel van Kobbeghem cadeau van een miljonair die het niet meer ziet zitten. Het kasteel is echter bewoond door een aantal gekken. Tenminste, dat is wat Nero moet geloven. In werkelijkheid is het kasteel de schuilplaats van de bende van Spinola, die van daaruit roofovervallen in Brussel ondernemen.
42. Het kwade oog: De uitvindingen van Adhemar worden weer eens door een gewiekste dief misbruikt.
43. De straal van Oemtata: Prof. Schongemud, bijgenaamd Oemtata, vertrouwt zijn uitvinding, het schokgolfkanon, aan Adhemar toe omdat spionnen van vreemde mogendheden achter hem aanzitten. Een anarchistenbende krijgt dit gevaarlijke kanon echter in handen en begint aan de stelselmatige vernieling van het land.
44. De verdwenen Ming: Nero, die wat verveeld zit met de generatiekloof, koopt een pruik en hippe kleren en zet de stad op stelten met een motor. Voor de rest van het verhaal verstopt hij zich in een kostbare Chinese vaas waarin het geluk te vinden zou zijn. Hij vindt het geluk echter niet in de vaas, wel in de liefde voor zijn vrouw.
72. Het kasteel der zuchten: In dit nieuwe kastelenverhaal wordt veel gezucht. Alle volwassenen die een stap door de ingangspoort van het kasteel durven zetten, worden meteen kordaat met een enorme zucht weer naar buiten geblazen. Het kasteelspook, dat de 13e-eeuwse schat der 700 Franchimontezen bewaakt, heeft alle reden tot zuchten. Het wordt immers geplaagd door hoofdpijn, lumbago, jucht, spit, reuma, ischias en ankylose. Alleen de fiscus zucht niet, want de schat wordt staatseigendom.
Tekst: Eric Corbeyran ---Tekeningen: Philippe Berthet.
Hoe werd het kleine meisje uit een vergeten weeshuis in Wit-Rusland en gevreesde huurlinge in dienst van de KGB? Hoe werd ze opgevist door de Mangoest, die betrokken was bij de moord op president Sheridan en die het ook op het leven van XIII had gemunt? Alles begint in het holst van de nacht wanneer een knappe Russische officier aanklopte bij het weeshuis en vraagt om twee meisjes van 15 achter gesloten deuren te ontmoeten ...
53 & 73: Het zoemende ei: Een bijzonder buitenaards ei werd naar de aarde gezonden. Barabas ontcijfert de locatie van het ei en gaat er naar op zoek. Maar Krimson is er ook te vinden en hij ontvoert Suske en Wiske! Uiteindelijk slagen onze vrienden er toch in het ei te vinden en gaat het open...
112: De groene splinter: Professor Barabas heeft weet van een metaal dat lichter is dan de lucht en dat zich in een onherbergzaam prehistorisch gebied bevindt. Hij vraagt onze vrienden ernaar op zoek te gaan, maar boeven zullen proberen hen te dwarsbomen. Wordt dit een reis die van een leien dakje zal verlopen?
115: De gezanten van Mars: Er dreigt een nieuw gevaar. Een dreiging die komt van ver: uit de ruimte. Wanneer Lambik, Suske en Wiske ontvoerd worden door deze ruimtewezens, stellen ze alles in het werk om een vreemde invasie te voorkomen.
122: De kale kapper: Het moet je maar overkomen: de drie zonen van de Koningin van de Estabieten worden naar onze huidige tijd geflitst. Hoofdprobleem waren de te lange haren. Wanneer Lambik te weten komt dat hun moeder een uitstekend haargroeimiddel bezit, start voor hem het avontuur. Zullen de weinige sprietjes op Lambiks hoofd dan toch verdubbeld worden?
Johan en Pirrewiet #7: De zwarte pijl. (SC) (Dupuis) (1975)
Tekst & tekeningen: Peyo.
"Een eenvoudig maar geniaal plan! Enkele mannen vermommen zich als kooplui en onder de huif van hun karren worden tot de tanden gewapende soldaten gestopt! Ze rijden door het land tot de rovers hen aanvallen. Dan komen de soldaten uit hun schuilhoek te voorschijn en het is voor de bakker!" Pirrewiet zal het mysterie oplossen.
Johan en Pirrewiet #8: De slotheer van Schoonburg. (SC) (Dupuis) (1977)
Tekst & tekeningen: Peyo.
"Intussen is er twintig mijl daarvandaan op slot Schoonburg een gebeurtenis op handen die onze helden in een buitengewoon avontuur zal betrekken... Jonkheer Van Cortenhorn, de gevangene van de heer van Schoonburg, is ontsnapt. Hij moet gauw gevonden worden alvorens het volk in opstand komt." Hebzucht, het is van alle tijden. Wanneer de landheer op een listige manier uitgeschakeld wordt, zal diens voogd met plezier regeren over het land: het volk voor de gek houden, onderdrukken en uitbuiten. Met enkele marionetten aan diens zijde kan hij naar hartelust de anderen exploiteren. Gelukkig zal recht geschieden dankzij de moedige interventies van Johan en Pirrewiet. Avontuur, humor en spanning met twee helden die vechten voor rechtvaardigheid.
Johan en Pirrewiet #9: De fluit met zes Smurfen. (SC) (Dupuis) (1975)
Tekst & tekeningen: Peyo.
"Denkt u eens, vrouwe Barbara. Dit is een toverfluit! Als ik erop speel, beginnen de mensen te dansen! Goed kijken, dan zult u zien! Hi hi hi. Ik voel dat ik me niet zal vervelen met dat ding." Johan en Pirrewiet gaan hun eerste avontuur met de Smurfen tegemoet...
Johan en Pirrewiet #10: De oorlog der zeven bronnen. (SC) (Dupuis) (1975)
Tekst & tekeningen: Peyo.
"Mijn onderdanen hielden van me. Oorlog was er niet. Kortom, we waren een gelukkig volk. Maar helaas, ik was te verzot op wijn. En nu gebeurde het eens dat wijnoogst niets opleverde. Tot overmaat van ramp werd mijn hele voorraad azijn. Geen druppel wijn meer op het kasteel. Nu moest ik water drinken. Ik werd zuur, prikkelbaar, knorrig!
Johan en Pirrewiet #11: De ring der Merenbergers. (SC) (Dupuis) (1975)
Tekst & tekeningen: Peyo.
Aan de kust van het hertogdom Merenberg bruist de branding onstuimig tegen de rotsen en spat daar uiteen in wolken van schuim... Door de stroom gedreven verzeilt een scheepje gevaarlijk dicht bij de wal... Een klip! Nu ben ik naar de haaien! Nee, dat is te erg! Zo vlak bij het doel! Oef, ik was al bang dat ik erin zou blijven! Toe, nog even volhouden! Vooruit!"
Johan en Pirrewiet #12: Het onzalige land. (SC) (Dupuis) (1969)
Tekst & tekeningen: Peyo.
"Helaas. De Grote Smurf is gesmurft door een gemene Smurf die een smurf heeft die smurf smurft! Alle Smurfen hebben zich moeten smurfen bij het smurfen. Ze waren gesmurft door de Smurf die smurf smurft."" Johan vertaalt voor de koning dat ze dringen hun hulp nodig hebben in Het Onzalige Land."
Rik Ringers maakt zich zorgen over zijn vader, de oud-inbreker Richard, van wie hij al enige tijd niets meer gehoord heeft. Nadat hij vernomen heeft dat Richard zijn huis heeft verkocht, krijgt hij van een van diens voormalige handlangers te horen dat Riks vader zijn criminele activiteiten heeft hervat.