De avonturen van Nero en c° #2. (HC) (Standaard Uitgeverij) (1982)
Speciale uitgave in samenwerking met de Nederlandse Boekenclub in 1982.
Tekst & tekeningen: Marc Sleen.
8. De matras van Madras: Nero wordt door Indira Gandhi als politiek adviseur naar haar land geroepen om de politieke situatie recht te zetten. Nero voert een pacifistische politiek tegen de bewapeningswedloop en stelt bovendien voor een inzameling te houden bij de rijken teneinde de hongersnood in te dijken. De ingezamelde juwelen worden evenwel gestolen.
45. De kroon van Neptunus: Men wil de uitvinding van Adhemar, een nieuw soort duikershelm, in zee testen, maar men stuit op zeemeerminnen en Neptunus. De gepikte kroon van deze laatste wordt natuurlijk opgespoord.
47. De groene gravin: De Pheips hebben uiteindelijk toch een zoon gekregen, maar de besnorde pijprokende jongen wordt meteen ontvoerd. Niemand blijkt in staat de grillen van de Groene Gravin te trotseren, maar Jean-Claude, Clo-Clo pour les dames, staat gelukkig zelf zijn mannetje.
48. De paardekop: Nero stapt met een paardekop uit zijn bed en zit ermee geplaagd tot de 113e band. Ondertussen werd een complot tegen de minister van Financiën gesmeed en werd Nero een attractie op de kermissen.
55. De zesde kabouter: Kabouters herstellen 's nachts de woning van Nero, maar worden door Clo-Clo betrapt. Deze wil ook kabouter worden.
De avonturen van Nero en co #1. (HC) (Standaard Uitgeverij) (1982)
Speciale uitgave in samenwerking met de Nederlandse Boekenclub in 1982.
Tekst & tekeningen: Marc Sleen.
40. De sluikslapers: Nero krijgt het Kasteel van Kobbeghem cadeau van een miljonair die het niet meer ziet zitten. Het kasteel is echter bewoond door een aantal gekken. Tenminste, dat is wat Nero moet geloven. In werkelijkheid is het kasteel de schuilplaats van de bende van Spinola, die van daaruit roofovervallen in Brussel ondernemen.
42. Het kwade oog: De uitvindingen van Adhemar worden weer eens door een gewiekste dief misbruikt.
43. De straal van Oemtata: Prof. Schongemud, bijgenaamd Oemtata, vertrouwt zijn uitvinding, het schokgolfkanon, aan Adhemar toe omdat spionnen van vreemde mogendheden achter hem aanzitten. Een anarchistenbende krijgt dit gevaarlijke kanon echter in handen en begint aan de stelselmatige vernieling van het land.
44. De verdwenen Ming: Nero, die wat verveeld zit met de generatiekloof, koopt een pruik en hippe kleren en zet de stad op stelten met een motor. Voor de rest van het verhaal verstopt hij zich in een kostbare Chinese vaas waarin het geluk te vinden zou zijn. Hij vindt het geluk echter niet in de vaas, wel in de liefde voor zijn vrouw.
72. Het kasteel der zuchten: In dit nieuwe kastelenverhaal wordt veel gezucht. Alle volwassenen die een stap door de ingangspoort van het kasteel durven zetten, worden meteen kordaat met een enorme zucht weer naar buiten geblazen. Het kasteelspook, dat de 13e-eeuwse schat der 700 Franchimontezen bewaakt, heeft alle reden tot zuchten. Het wordt immers geplaagd door hoofdpijn, lumbago, jucht, spit, reuma, ischias en ankylose. Alleen de fiscus zucht niet, want de schat wordt staatseigendom.
Tekst: Eric Corbeyran ---Tekeningen: Philippe Berthet.
Hoe werd het kleine meisje uit een vergeten weeshuis in Wit-Rusland en gevreesde huurlinge in dienst van de KGB? Hoe werd ze opgevist door de Mangoest, die betrokken was bij de moord op president Sheridan en die het ook op het leven van XIII had gemunt? Alles begint in het holst van de nacht wanneer een knappe Russische officier aanklopte bij het weeshuis en vraagt om twee meisjes van 15 achter gesloten deuren te ontmoeten ...
53 & 73: Het zoemende ei: Een bijzonder buitenaards ei werd naar de aarde gezonden. Barabas ontcijfert de locatie van het ei en gaat er naar op zoek. Maar Krimson is er ook te vinden en hij ontvoert Suske en Wiske! Uiteindelijk slagen onze vrienden er toch in het ei te vinden en gaat het open...
112: De groene splinter: Professor Barabas heeft weet van een metaal dat lichter is dan de lucht en dat zich in een onherbergzaam prehistorisch gebied bevindt. Hij vraagt onze vrienden ernaar op zoek te gaan, maar boeven zullen proberen hen te dwarsbomen. Wordt dit een reis die van een leien dakje zal verlopen?
115: De gezanten van Mars: Er dreigt een nieuw gevaar. Een dreiging die komt van ver: uit de ruimte. Wanneer Lambik, Suske en Wiske ontvoerd worden door deze ruimtewezens, stellen ze alles in het werk om een vreemde invasie te voorkomen.
122: De kale kapper: Het moet je maar overkomen: de drie zonen van de Koningin van de Estabieten worden naar onze huidige tijd geflitst. Hoofdprobleem waren de te lange haren. Wanneer Lambik te weten komt dat hun moeder een uitstekend haargroeimiddel bezit, start voor hem het avontuur. Zullen de weinige sprietjes op Lambiks hoofd dan toch verdubbeld worden?
Johan en Pirrewiet #7: De zwarte pijl. (SC) (Dupuis) (1975)
Tekst & tekeningen: Peyo.
"Een eenvoudig maar geniaal plan! Enkele mannen vermommen zich als kooplui en onder de huif van hun karren worden tot de tanden gewapende soldaten gestopt! Ze rijden door het land tot de rovers hen aanvallen. Dan komen de soldaten uit hun schuilhoek te voorschijn en het is voor de bakker!" Pirrewiet zal het mysterie oplossen.
Johan en Pirrewiet #8: De slotheer van Schoonburg. (SC) (Dupuis) (1977)
Tekst & tekeningen: Peyo.
"Intussen is er twintig mijl daarvandaan op slot Schoonburg een gebeurtenis op handen die onze helden in een buitengewoon avontuur zal betrekken... Jonkheer Van Cortenhorn, de gevangene van de heer van Schoonburg, is ontsnapt. Hij moet gauw gevonden worden alvorens het volk in opstand komt." Hebzucht, het is van alle tijden. Wanneer de landheer op een listige manier uitgeschakeld wordt, zal diens voogd met plezier regeren over het land: het volk voor de gek houden, onderdrukken en uitbuiten. Met enkele marionetten aan diens zijde kan hij naar hartelust de anderen exploiteren. Gelukkig zal recht geschieden dankzij de moedige interventies van Johan en Pirrewiet. Avontuur, humor en spanning met twee helden die vechten voor rechtvaardigheid.
Johan en Pirrewiet #9: De fluit met zes Smurfen. (SC) (Dupuis) (1975)
Tekst & tekeningen: Peyo.
"Denkt u eens, vrouwe Barbara. Dit is een toverfluit! Als ik erop speel, beginnen de mensen te dansen! Goed kijken, dan zult u zien! Hi hi hi. Ik voel dat ik me niet zal vervelen met dat ding." Johan en Pirrewiet gaan hun eerste avontuur met de Smurfen tegemoet...
Johan en Pirrewiet #10: De oorlog der zeven bronnen. (SC) (Dupuis) (1975)
Tekst & tekeningen: Peyo.
"Mijn onderdanen hielden van me. Oorlog was er niet. Kortom, we waren een gelukkig volk. Maar helaas, ik was te verzot op wijn. En nu gebeurde het eens dat wijnoogst niets opleverde. Tot overmaat van ramp werd mijn hele voorraad azijn. Geen druppel wijn meer op het kasteel. Nu moest ik water drinken. Ik werd zuur, prikkelbaar, knorrig!
Johan en Pirrewiet #11: De ring der Merenbergers. (SC) (Dupuis) (1975)
Tekst & tekeningen: Peyo.
Aan de kust van het hertogdom Merenberg bruist de branding onstuimig tegen de rotsen en spat daar uiteen in wolken van schuim... Door de stroom gedreven verzeilt een scheepje gevaarlijk dicht bij de wal... Een klip! Nu ben ik naar de haaien! Nee, dat is te erg! Zo vlak bij het doel! Oef, ik was al bang dat ik erin zou blijven! Toe, nog even volhouden! Vooruit!"
Johan en Pirrewiet #12: Het onzalige land. (SC) (Dupuis) (1969)
Tekst & tekeningen: Peyo.
"Helaas. De Grote Smurf is gesmurft door een gemene Smurf die een smurf heeft die smurf smurft! Alle Smurfen hebben zich moeten smurfen bij het smurfen. Ze waren gesmurft door de Smurf die smurf smurft."" Johan vertaalt voor de koning dat ze dringen hun hulp nodig hebben in Het Onzalige Land."
Rik Ringers maakt zich zorgen over zijn vader, de oud-inbreker Richard, van wie hij al enige tijd niets meer gehoord heeft. Nadat hij vernomen heeft dat Richard zijn huis heeft verkocht, krijgt hij van een van diens voormalige handlangers te horen dat Riks vader zijn criminele activiteiten heeft hervat.
Johan en Pirrewiet #13: De hekserij van Bozerik. (SC) (Dupuis) (1970)
Tekst & tekeningen: Peyo.
In lang vervlogen tijden was er eens een gelukkig landje vol lieve en goede mensen. Daarin lag een prachtig kasteel waarvan de torens ten hemel torenden. De heer van dit kasteel was Graaf van Boschlust: een goed en rechtvaardig vorst die door het hele volk bemind werd. Graaf Boschlust had een dochter, de lieve en mooie Hildegonde. Ontelbare edelen dongen naar haar hand. Zij wees hen echter beminnelijk af, want zij had haar hart al verloren. Zij beminde de edele en moedige heer Diederik. Hij beminde haar ook en zou haar hand vragen. Helaas! De schurkachtige baron Bozerik had ook een oogje op Hildegonde laten vallen. Niet omdat hij haar beminde, maar omdat hij de gronden van graaf van Boschlust wilde hebben. Bozerik scharrelde een duivelse alchimist op en kocht van hem voor veel goud een toverdrankje. De laaghartige baron nodigde zijn rivaal uit voor een feestdis en bood hem wijn aan waarin het drankje zat. De argeloze heer Diederik dronk...
Johan en Pirrewiet #15: De troubadours van Steenbergen. (SC) (Le Lombard) (1995)
Tekst: Yan Delporte, Thierry Culliford --- Tekeningen: Alain Maury.
Welk motief hebben de troubadours van Steenbergen om een dappere ridder te mishandelen? Wat is de reden dat deze moedige strijder weigert de wapens op te nemen tegen het onrecht? Johan en Pirrewiet vragen zich af waarom de jonge edelman zich zo merkwaardig gedraagt en doen hun best om een sinister complot te verijdelen.
Er heerst opschudding in Circus Bouglione. Artiesten krijgen ongelukken als gevolg van sabotage die wordt gepleegd door een misdadiger die zich 'de Engelsman' laat noemen. Wat zit er achter die aanslagen: wraak? En wat is het verband met de kapotte amuletten die naast de slachtoffers worden gevonden? Rik Ringers krijgt opdracht het mysterie op te helderen...
De sinistere tovenaar Ubiquitas bezit de gave van de alomtegenwoordigheid : hij kan tegelijkertijd op meerdere plaatsen aanwezig zijn ! Johan en zijn trouwe metgezel Pirrewiet zullen met dit schurkachtige en ongrijpbare wezen de strijd moeten aanbinden. Onderweg hebben de twee moedige vrienden de leerling-heks Amandine en haar autoritaire moeder Myriam ontmoet. Ze doen hun best om hen te helpen de Kale Berg te bereiken waar éénmaal per jaar alle bovennatuurlijke wezens bijeenkomen voor de «Nacht van de Magiërs»
In een voorstad van Parijs doet zich een merkwaardige epidemie van hartaanvallen voor. Rik Ringers wordt telefonisch bedreigd. Komt hij erachter wie zich aan het andere eind van deze lijn des doods bevindt?
De koning ontvangt op zijn kasteel een onverwachte bezoeker: een edelman met wie hij op Kruistocht is geweest en die hij al heel lang niet gezien heeft. De koning en zijn wapenbroeders, krijgsgevangen gemaakt tijdens de oorlog tegen de heidenen in het Heilige Land, dankten hun redding aan de dochter van de emir die hen gevangenhield. De jonge en mooie prinses Aïcha was een overtuigde pacifiste, maar ze was vooral ook bijzonder onder de indruk van de dappere ridder Godfried de Schone. Ze hielp hen te ontsnappen om hun een wreed lot te besparen. De vorst was daarna teruggekeerd naar zijn troon en Godfried had zijn ridderlijke kwaliteiten aan andere, nobele zaken gewijd. Sindsdien waren ze elkaar uit het oog verloren. Maar na vele jaren duikt de ridder plotseling weer op. Aïcha, die door bandieten is ontvoerd, heeft een beroep op hem gedaan en Godfried heeft hulp nodig om het losgeld dat de ontvoerders eisen, bijeen te brengen. De koning is uiteraard bereid een bijdrage aan de vrijlating van zijn bevrijdster van toen te leveren. Hiervoor moet het verlangde bedrag naar zijn bestemming gebracht worden, maar de weg erheen is lang en onveilig. Een escorte moet over Godfrieds veiligheid waken. Begeleid door zijn trouwe Pirrewiet gaat Johan met hem mee om hem op deze erg gevaarlijke route voor valstrikken te behoeden... Zal het Godfried lukken de mooie prinses te redden?