De week in België is weeral voorbij gevlogen en ondertussen zit ik weeral in Liuzhou. Ditmaal voor het laatste deel tot eind november. Hier is nog niks veranderd; ze spreken nog allemaal chinees, maar ondertussen loopt het aantal belgen in Liutech wel drastisch terug. Deze week hebben we een afscheids diner gegeven met de 3 overblijvende belgen omdat het de laatste week was dat we hier samen zijn. Wouter heeft op 30 oktober hier z'n laatste dag gewerkt. Nicolas gaat zijn vakantie opnemen tot half december en ik vertrek dus het einde van de maand. Met ons drie hadden we de engineering en productie afdeling uitgenodigd in een restaurant. Het feest verliep volstrekt volgens het vaste chinese scenario: tegen 18.30u aan tafel en binnen de korste keren de tafel veranderen in een waar slagveld. Ondertussen wordt alles weggespoeld met bier en baijiu (= sterke drank 40° of meer). Dan beginnen de drank spelletjes waarbij er om ter hardst wordt geroepen. Het straffe is wel dat deze spelletjes allesbehalve simpel zijn, er moet snel gerekend kunnen worden en oog hand coördinatie is ook zeer belangrijk. Tegen 21.00u moet alle drank op zijn want dat is het uur dat ze allemaal hun schup afkuisen. Het enige wat rest is Van Gansenwinkel bellen om te kamer op te ruimen met een bobcat. Het was leuk geweest. Ik ging mij deze week ook nog eens wagen aan koken voor mezelf, ik had wat spaghetti meegebracht van thuis. 's Avonds na het werk (dan is het hier ook al donker) moest ik alleen nog tomaten kopen. Toen heb ik mij vergist met een vrucht (zie foto) die zeer goed op een tomaat lijkt. Het was pas toen ik ze doorsneed dat ik zag dat het geen tomaat was maar iets anders. Het was een zoetig vruchtvlees dus dat kon niet mee in de saus. Uiteindelijk is het spaghetti met een kaassaus en vlees geworden, ook nog lekker. Het grote verschil met Belgie is wel dat je in de straat kan zien welke groenten of fruit er geoogst worden. Hier alles vers en niks ingevoerd. De tijd van de lycee is voorbij en nu is het suikerriet en mandarinnekes. En zoals je kan zien is de hond hier ook nog altijd vers. Per scooter transport naar het restaurant om klaargemaakt te worden, mmm jammie!