Inhoud blog
  • Halloween season I
  • Chi Chi’s
  • Picknick en Mexicaans.
  • Onder Vrienden II:
  • Onder Vrienden
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Categorieën
  • Dagelijks (7)
  • Experimenten (2)
  • Feestelijk (5)
  • Thema dinners (7)
  • Uit eten (2)
  • Kook kriebels

    05-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onder Vrienden II:

    Vorige weekend weer eens lekker gegeten een Mexicaans getint menu met vooraf een Middeleeuws festijn.

    Zaterdag morgend snel naar de winkel zodat ik toch genoeg tijd zou hebben om alles klaar te zetten, ons apartementje nog een beetje op te kuisen en optijd in Deurne kunnen zijn voor de Middeleeuws Battle om 14u30. Na alles in huis te hebben gehaald in snel tempo het gevecht met  de mango en Ananas aangaan zodat deze kunnen marineren in donkere rum en rietsuiker en daarna snel het kruimeldeeg met kokos maken zodat dit al klaar staat en tijdens het hoofdgerecht de oven in kan.

    Als voorgerechtje hadden we gekozen voor een groentemengeling met Taco’s en een dipsausje op basis van (het kan bijna niet anders) zure room. Snell de groentjes klein snijden met de nicer dicer gaat dit zeer snel alles mengen het dipsausje maken en de ijskast in. Er was nog juist tijd over om snel het vlees voor de tortilla’s klaar de maken en omdat ik toch vondt dat het een beetje te droog leek heb ik er nog maar een portie tomatenblokjes aan toe gevoegd.

    Snel zelf nog iets eten en dan richting Deurne waar we hadden afgesproken met onze gasten. Eerst samen naar het Middeleeuws evenement en juist optijd voor de Battle alleen spijtig dat er kannonen waren ons Kaytje helemaal overstuurt en in paniek bijna weg gespurt al goed dat de les goed bleef zitten. Mijn ventje is dan maar weg gegaan van al dat lawaai volgend jaar nemen we ze zeker niet mee arme meid. Na het gevecht toch nog eventjes langs het kampement en het marktje da ze hadden neer gezet (en heb ik mijn boog gevonden voor op de EFF volgend jaar). Nog genieten van Vino Miel en dan terug richting huis het weer begon sterk af te koelen.

    Nog eerst wachten op de babysit en ondertussen genieten van Elixir de Spa (de lege fles mee naar huis genomen voor Halloween) nadat de babysit er was zijn we naar het Kiel gegaan voor ons Mexicaans feest.

    Zowel voorgerecht, hoofdgerecht en dessert vielen goed in de smaak spijtig dat de tortilla’s uiteenvielen maar we hebben toch genoten.

     

    Inspiratie voor de gerechten kwamen uit Colruty kookboek: Onder vrienden.

     

    Voor volgendjaar hoop ik in de Middeleeuws sfeer te kunnen blijven maar dat kan pas als ik eindelijk A feast of ice and fire in handen heb.

    foto's op facebook

    05-06-2013 om 11:17 geschreven door DragonElf

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Thema dinners
    Tags:Mexicaans
    28-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onder Vrienden

    Terug een etentje aan het plannen voor komende zaterdag 01 Juni. Eerst samen gezellig met wat vrienden naar het eventement De Quaeye Werelt in Deurne en daarna thuis goe eten, drinken en ons amuseren. Dat is toch de planning J

     

    Aangezien ik niet veel tijd heb en niet echt iets op voorhand kan klaar maken zijn er maar 3 gangen en Sangria, nu alleen hopen dat ik op tijd naar de winkel geraak voor de avocado’s anders kan ik nog alles gaan veranderen. De inspiratie deze keer het kookboek onder vrienden en Mexicaans.

     

    Op het menu staat

     

    Apiritief hapje:

     

    Hier twee keuzes zal het vanavond is aan mijn ventje voorleggen:

     

    Kleurrijke groenteschotel met tortillachips of Nacho’s met cheddar en guacamole

     

    Beide zijn bijna hetzelfde alleen eentje is warm en het ander wordt koud geserveerd, en er zit een klein verschil in de ingredienten.

     

     

    Het Hoofdgerecht:

     

    Ik ga het mij toch gemakkelijk houden iets dat niet te veel tijd in beslag neemt en vooral waar we samen van kunnen genieten. Lekkere Mexicaanse tortilla ’s redelijk snel klaar de pan op de tafel en vullen maar. Het voordeel met tortilla’s is dat we ze samen kunnen klaar maken en iedereen kiest wat hij of zij erop wil.

     

    Het Dessert:

     

    Een Tropische kokoscrumble kan perfect smorgens worden klaar gemaakt en rond het hoofdgerecht de oven in afwerken met lekker vanilleijs meer hebben we niet nodig.

     

    Drank:

     

    Om te zorgen dat alles voltjes naar binnen gaat een Lekere Sangria en een paar  Mexicaanse getinte cocktails en de avond kan niet meer stuk.

     

    De Planning is er enkel nog de ingredienten en de gasten natuurlijk.

    28-05-2013 om 16:50 geschreven door DragonElf

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Thema dinners
    Tags:Mexicaans
    11-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lekker Italiaans: The Day After

    Gisteren was het zover de Kookkriebles hebben het terug overgenomen en omdat de Lente terug in het land was kon ik het niet laten om Italiaans te koken. Hoewel als ik nu naar buiten kijk het lang zo'n goed weer niet meer is als vorige week. Het is al heel de dag aan het sneeuwen en de temperaturen zijn terug gedaalt tot aan het vriespunt. Toch had is het mij gisteren gelukt om de Italiaanse sfeer te creëren.

    Klokslag 2 uur staat mijn vriendin aan de deur de voorbereidingen waren juist klaar dus konden we samen gezellig in de zetel gaan zitten met een tasje thee (om op te warmen) en een beetje bij praten. Rond een uur of 3 serveren we ons aperitief hapje samen met een glaasje Martini Rosso of Fiero. De Crostini con funghi geserveert op ciabatta. Nu de klein honger gestild is leggen we het kleintje in bedje voor een dutje en gaan wij eventjes snel met de hondjes buiten een frisse neus halen voor we ons aan de rest van de gerechtjes wagen.

    Terug binnen zetten we alles klaar om de calamares te frituren, een job voor mijn ventje, en in en mum van tijd is alles op. Het glaasje wijn (een Italiaans witte Pinot Grigio en rode Merlot) valt ook best te smaken. De oven wordt opgezegt zodat we ons hoofdgerecht de Lasagne kunnen afwerken. Na een goed halfuurtje mag hij uit de oven en is hij klaar om op te eten.

    Het kleine stukje dat over is gaat in een zakje klaar om mee te nemen. We zetten ons terug in de zetel nog nagenietend van het eten en de wijn voor we ons aan het dessert wagen. Ben toch blij dat ik voor een licht fruit dessert heb gekozen inplaats van iets zwaar. 

    Voor mij was de avond zeker geslaagd heb toch geen problemen gehad met de gerechten, alles was zeker optijd klaar en buiten het dessert (en een klein stukjes lasagne) is alles op. 

    Nu kunnen we ons voorbereiden op het paas dinner en opzoek gaan naar nieuwe uitdagingen 

      

    Bijlagen:
    https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10151438409291832.1073741826.686206831&type=1   

    11-03-2013 om 21:12 geschreven door DragonElf

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Thema dinners
    10-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lekker Italiaans: De dag zelf.
    Dit weekend is het zover, ik kan mij weer eens uitleven in de keuken . Zaterdag morgend snel eventjes naar de winkel alles in huis halen voor mijn Italiaans menu. Spijtig genoeg geen verse vijgen dan maar een paar extra druiven aan het fruit dessert toevoegen.

    Zaterdag avond bij vrienden eten en natuurlijk veel te laat gevolg deze morgend pas rond 11u begonnen met alles voor te bereiden. om 14u nipt klaar juist voor onze gast aankwam.

    Rond 11u zijn we dus eerst begonnen met alles klaar te zetten en uitzoeken met wat ik eerst zou beginnen. De calamares moeten eerst nog ontdooien en de gedroogde boschampignons moeten een halfuurtje weken. dus deze zetten we al klaar. De tomatensaus voor bij de calamares zetten we gelijk op deze moet een 20 minuten inkoken samen met een beetje suiker en 1dl rode wijn.

    Terwijl het sausjes rustig staat te pruttelen beginnen we met de klein snijden van de 500gr champignons voor in de lasagne, dit gaat lekker snel dankzij mijn nicer dicer (cadeautje van mijn ventje) en een groot voordeel alles is even groot. De twee courgetten in lange reepen snijden met een dunschiller en als laatste snel de sjalotten en look fijnsnijden.

    De look en sjalotten aanstoven en hierbij de champginons (verse en gedroogde) toevoegen en na een paar minuten beetje cayenne peper en 3dl groentenbouillon bijdoen. Nog wat laten na sudderen en ik kan mijn lasagne samenstellen. Eerste en laag champignons, dan de vellen lasagne. Daarop de pesto rosso en de reepen courgette. Dit herhalen tot alles op is (eindigen met een laag champginons) daarboven op de geraspte kaas gemengd met chapelure. En presto de veggie lasagne staat klaar om in de oven te gaan.

    De tomatensaus voor het voorgerecht is ondertussen ook voldoende ingekookt en kan opzij, de calamares zijn nog niet voldoende ontdooid dus gaan we voort met het apertief hapje. Crostini con funghi, enkle de champginons klein snijden in de pan en kruiden met tijm, rozemarijn, peper en lookpoeder.

    Voor het dessertje heb ik een verse fruitsla voorzien met ricotta, hier niets moeilijk aan het fruit schillen, klein snijden en opsmaak brengen met Cointreau. De ricotta mengen met bloemsuiker, vanille extract en een mespuntje kaneel.

    Ondertussen zijn de calamares volledig ontdooit en kan ik ze omwentelen in de chapelure en perterselie.

    Alles staat juist optijd klaar en ons avondje kan beginnen.

    10-03-2013 om 00:00 geschreven door DragonElf

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Thema dinners
    09-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lekker Italiaans
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Met de Lente in het land krijg ik weer kook kriebbels.

    Pasen is ook weer niet ver af maar eerst gaan we voor lekker Italiaans, kwestie van er terug in te komen het is weer eventjes geleden dat ik mij nog is aan een uitgebreidt dinner heb gewaagd. Mijn inspiratie haal ik natuurlijk uit

    Lekker Italiaans:

    Op het menu:

    • Aperitief hapje - Crostini con funghi: een simpel hapje met lekkere champignons (ik gebruikt wel kastanje champginons persoonlijk vindt ik deze beter van smaak en structuur) en op warm stukje ciabatta, en als drankje een Martini.
    • Voorgerechtje - Gefrituurde inktvisringetjes met tomatensausje: nog niet geprobeerd maar kan nooit niet slecht zijn calamares zijn altijd lekker en deze mag je zelf paneren. Het sausje zelf ziet er ook lekker uit, krijg er al honger van naar de foto's te zien.
    • Hoofdgerecht - Veggie Lasange: mmmmm met lekkere gedroogde boschampignons en verse (kastanje)champignons. Het enige probleem dat ik vorige keer had was dat ik te weinig had zien da ik beetje meer kan maken deze keer. Hoewel ik natuurlijk voor 4 gangen ga heb ik deze keer misschien wel genoeg en een stukje brood gaat er altijd bij.
    • Nagerecht - Verse fuirtsla met ricotta: lekker fruitig en licht
    • Pouse-cafe - Caffè all’amaretto: de afsluiter natuurlijk kan een beetje amaretto niet missen bij Italiaans.

    De vraag blijft natuurlijk halen wij het dessert het voordeel is da ik dit opvoorhand klaar kan hebben staan en dat het zeker lekker fris gaat zijn.

    Wordt zeker vervolgd


    Bron:
    Colruty kookboek: Lekker Italiaans

    09-03-2013 om 00:00 geschreven door DragonElf

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Thema dinners
    01-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alles klaar maken: Lekker Belgisch

    Vandaag was het zover. Alles beginnen klaar maken voor morgen, 4 gangen voor 6 personen. Mijn ouders, mijn broertje en zijn vriendin en wij natuurlijk (en de 4 hondjes maar die eten gelukkig niet mee). Ongeveer een 4 uurtjes zijn we bezig geweest maar alles staat klaar. Nog en paar kleine dingen maar die zijn voor morgen.

     We zijn natuurlijk begonnen met de voorbereiding van onze hapjes de garnaal en kaasballetjes. Het mengsel zelf was redelijk snel klaar denk da ik volgende keer wel iets meer kaas ga toevoegen om meer smaak te geven maar het garnalen mengesel was super lekker. Alles staat nu klaar zodat ik morgen de balletjes kan rollen en paneren en dan maar hopen dat ze niet mislukken in de frituur. Hier heb ik toch het meeste schrik van. Maar als het lukt waag ik mij een de grotere kroketten wat eerlijk gezecht zelfgemaakt smaakt da toch beter dan uit de diepvries :).

    Het volgende was alles klaar zetten voor het stoofvlees want dit moet vandaag al 2 uurtjes staan te stoven mmmm de geur in de keuken werd maar beter en beter. Vlees aanbakken de nodige kruiden toevoegen en dan natuurlijk het Bier want wat is stoofvlees zonder en goei donker trappist erin. We hebben gekozen voor de Donkere Leffe omdat we de westmalle niet vonden in de colruyt en geen goesting hadden nog naar en andere winkel te rijden .

    Terwijl het vlees lekker staat te pruttelen begin ik met de apserge soep. een beetje kalfsfond en water koken de asperges toevoegen en rustig laten doorkoken. Dan mixen en door een zeef doen en kruiden. En rouxtje maken en eventjes laten opkoken en morgen voegen we de rest van de binding toe juist voor het opdienen. En dan maar hopen dat het niet gaat schiften.

    Nu zijn we klaar voor het dessert. De chocolademouse ook de eerste keer dat ik het maak maar denk wel da het resultaat er mag zijn :). Chocolade laten smelten boter toevoegen. Samen kloppen met de eieredooiers en de opgeklopte slagroom. Dan het moeilijkste de eiwitten stijf kloppen, en voorzichtig onder de chocolade mengsel vouwen. De glaasje zijn gevuld en staan in de ijskast. Heb er zelf nog mijn eigen toest aan gegeven met nog wat overschot van de slagroom op te kloppen met een beetje advocaat. Dit serveer ik dan samen met de chocolademouse en een glasje extra advocaat.

    Zonder mijn ventje zou dit allemaal niet zijn gelukt. Hij heeft super goed geholpen door vanalles aan te geven, de afwas ondertussen te doen en gewoon door mij te steunen. Want zonder hem zou ik die nooit hebben gedaan.

    Nu is het wachten op morgen, nog een beetje opruimen de tafel dekking doen, maar vandaag ga ik nog genieten van een goei palmke (want da heb ik wel verdiend) en een pizza heb echt geen zin meer om nog in de keuken te staan.

    Foto's op

    Bijlagen:
    https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150638153491832.401154.686206831&type=3   

    01-03-2012 om 00:00 geschreven door DragonElf

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Thema dinners
    Tags:belgisch, thema avond
    29-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgisch avondje: de voorbereiding
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een van mijn eerste thema feestjes:

    Het plan was een gezellig Belgisch getint avondje met mijn ouders, samen bij ons thuis;

    De inspiratie kwam uit het colruyt kookboek Lekker Belgisch.

    De Eerste en belangrijkste vraag was natuurlijk: Wat gaan wij die dag eten en drinken? 

    Wat zijn typische Belgische gerechten?

    Het eerste dat bij mij op kwam is natuurlijk stoofvlees met lekkere fritjes en een goei donker biertje zowel in als bij het gerecht geserveerd.

    Maar daar blijft het natuurlijk niet bij, na wat neuzen in het kookboek heb ik mijn goesting gevonden.

    Dit is het volledig menutje:

    Na het eventjes te overlopen met mijn ventje hebben we twee kleine veranderingen aangebracht en extra hapje en een soepje als voorgerecht

    1. appertief hapje: zelf gemaakte Kaas- en garnaalballetjes
    2. Voorgerecht: Aspergeroom soep
    3. Hoofdgerecht: Stoofvlees met Trappist
    4. Desster: Chocolademouse

    Als drank gaan we natuurlijk de Trappist Westmalle voorzien voor bij het hoofdgerecht bij het dessertje zal er Advocaat zijn en een appel jenevertje om met te beginnen.

    Bron: Lekker Belgisch - colruty kookboek

    29-02-2012 om 00:00 geschreven door DragonElf

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Thema dinners
    Tags:belgisch, thema avond


    Archief per week
  • 23/09-29/09 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 27/08-02/09 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 27/02-04/03 2012

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Mijn favorieten
  • Colruyt Culinair
  • Colruyt Lekker Koken - En Cuisine (facebook)
  • Njam
  • Inn at the Crossroads
  • Inn at the Crossroads (facebook)
  • fotoblog


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs