De zaterdag was het zover ik heb mijn butterbeer gemaakt naar het oude Tudor recept en eerlijk waar het was echt lekker . Om te maken is het heel simple en je hebt niet veel nodig, ik raad aan zeker een goed bier te kiezen eentje dat je zeker lekker vindt. Zorg dat alles klaar want van zodra het bier aan het kook punt is voeg je de suiker, het eigeel en de nootmuskaat toe. Het aroma van het warm bier komt vrij en de kleur wordt zeer snel lichtbruin. Een twee minuten kloppen en daarna de boter toevoegen.
De McChouffe zijn smaak blijft wel behouden en alle aromas blijven in het bier maar worden verzacht door de toevoeging van het suiker en de boter. En lekker warm biertje om te genieten bij koud weer het gaat heel zacht naar binnen. Ik raad zeker aan om het warm te drinken dat geeft de beste smaak. We hebben een kleine 500ml bier onders ons 4 verdeeld zon grote Pint is toch iets te veel voor de mannen omdat het wel zoet is maar met een klein proevertje was iedereen blij.
Breakfast at Winterfell.
Zalig gewoon, maar woorden zijn er niet voor nodig om dit ontbijt te omschrijven. Het bestond uit Zwarte woud hesp (goed gebakken natuurlijk), twee zacht gekookte eitjes, Lekker boerenbrood, een stukje cheddar en bosbessen confituur. Dit alles werd samen met een warm tasje munt thee doorgespoeld. Het scherpe van de cheddar wordt door de confituur verzacht en alles geeft je echt een voldaan gevoel. Wij hebben hier met twee lekker van genoten het was een goed en stevig ontbijt en paste perfect bij het kouden weer, zeker de thee op het einde. Ik heb ook de presentatie van de site overgenomen en hun tip voor de eitjes te serveren op een stukje uitgeholde korst, zodat het echter leek, we waande ons eventjes in het kasteel van Winterfell als gasten bij de famillie Stark. Ik was hier heel content van.