Vorig zondag 30 juni zijn we
lekker gaan eten in de Chi Chis int stad, voor de verjaardagen van mijn ouders
en ventje. Eerst hebben we genoten van een flinke wandeling van bij ons thuis
tot aan de groenplaats, het weer was zalig de hondjes hebben ook lekker
genoten. Op de groenplaats aangekomen ben ik tussen het volk gedoken om snel 3
bierglazen voor het bier passie weekend te kopen. We hebben een aantal lekker
maar ook en aantal minder lekkere bieren geproeft en na nog een kleine
wandeling zijn we bij het restaurant Chi Chis beland.
Voor wie van Tex-Mex houdt is dit
wel een leuk restaurant, alles staat in teken van deze keuken. Hun Margarittas
hebben we overgeslagen na al het bier dat we op hadden en in de plaats heb ik
met papa gekozen voor een mocktailDe
Colada of Brisa (en pina colada) en de Daiquire Strawberry. Lekker fris en
gezondvol met verse fruit en zomers
smaken.
Het voorgerechtje bestond uit
twee Gegrilde quesadillas de Chicken Barbecue en Beef versie. Deze heb ik
altijd zelf al willen maken maar het lijkt mij niet echt gemakkelijk zal mij er
toch is aan moeten wagen. Zeker de Chicken Barbecue was heerlijk de smaak van
de barbecue saus alleen al. De quesadillas werden vergezeld van zure room,
guacamole en salsa. Zeker een aanrader.
Nu de hoofdgerechten, en geloof
mij je krijgt waar voor je geld.
Onze vlees liefhebber mijn vader
heeft gekozen voor de Mixed Grill Chi Chis stijl (en Texcaans), en super
mengeling van ribbetjes (deze waren iets te droog) germarineerde kippen borst,
mergeuze worstje en een gemarineerde lamsbrochtte, geserveerd met béarnaisesaus,
dikke patatoewedges en gegrilde groentjes waaronder een overheerlijke stukje
maiskolf.
Mijn ventje koos voor de chicken
pepper burger ook met de patatoewedges en ons mama voor de Oceaan Salad. Deze
werd heel leuk geserveerd in een gefrituurde tortillia. Het einige spijtige dat
er was we denken (weten bijna zeker) dat de gerookte zalm niet echt is de kleur
was veel te licht en hij smaakte ook veel te zout voor ons mama, de coleslaw
was gewoone ijsberg sla. Al bij al was hij toch wel lekker en zeker voldoende
kwa portie. De scampietje zagen er ook zeer lekker uit.
Ik had voor de chicken ensenada
gekozen en heb maar de de helft op gekregen, het was lekker en veel. Dat maakte
het juist spijtig dat het zoveel was op de duur stak het mij een beetje tegen.
We hebben in ieder geval genoten
maar spijtig genoeg hebben we het dessert niet gehaald. Volgende keer gaan we
enkel voor de margarittas en het dessert J.
Dit weekend is her zo ver
eindelijk !!!!! Het evenement waar ik al sinds begin dit jaar naar
uit zie. De Elf Fantasy Fair. De Fair is twee keer per jaar eerst in
April op het domein van het Kasteel de Haar in Haarzuilens (NL), de
tweede editie is in Arcen (NL) in september. De thema's
strekken zich uit van fantasy tot gothic, science fiction,
manga/anime en history en geven internationale schrijvers,
kunstenaars en acteurs acte de présence.
Veel bezoekers verkleden zich als
fantasy-, scifi-, manga-, historisch figuur, zoals personages uit
films, boeken of zelfverzonnen creaties. Eén van de traditionele
hoogtepunten van het evenement is een veldslag
tussen twee LARP-partijen.
Naast al de kleurrijke bezoekers zijn
de standen ook historish aangekleed en natuurlijk ook het eten. Er
zijn veel ambachtelijk gemaakte snacks en maaltijden op het domein
zelf wordt er weinig hedendaags eten gezien. Dat maakt het bezoek aan
de fair helemaal af. Het is een weekend lang en bezoek weg van de
realiteit, recht in de fantasie en de geschiedenis.
Ik ga zo veel mogelijk foto's proberen te trekken van al het lekker eten en uitzoeken hoe ik het zelf kan maken dit wordt nog een echte uittdaing. Ik kan echt niet meer wachten tot zaterdag.