Inhoud blog
  • Halloween season I
  • Chi Chi’s
  • Picknick en Mexicaans.
  • Onder Vrienden II:
  • Onder Vrienden
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Categorieën
  • Dagelijks (7)
  • Experimenten (2)
  • Feestelijk (5)
  • Thema dinners (7)
  • Uit eten (2)
  • Kook kriebels

    25-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Halloween season I

    Voor mij is het Halloween season van start gegaan, toch een van de belangrijkste seizoenen in mijn leven. Ik ben altijd al van geweest van de Herfst, ben dan ook een herfst kind geboren op de 24st september heb prille begin van dit seizoen wanneer alles mooie bruinen tinten krijgt, het blijft toch iets speciaal. Dit jaar zal ik op 31 October twee jaar getrouwd zijn en geven we weer een gezellig halloween feest voor de famillie. Na vorig jaar een volledig uitgewerkt menu te hebben gaan we dit jaar voor iets simpleren een hapjes buffet. Meer voorbereiding, minder werk in de keuken als de gasten er zijn.

    Dit weekend gaan we ons bezig houden met ons appartementje voor te bereiden en als een paar hapjes uit te werken, we hebben in de loop van dit jaar al heel veel bij elkaar gezocht en nu wordt het test tijd J. Het belooft een druk weekend te worden.

    25-09-2013 om 13:47 geschreven door DragonElf

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Feestelijk
    Tags:halloween 2013
    03-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pasen 31-03-2013: Een gezellig familie moment.

    Deze zondag was het zo ver, ik kon eindelijk aan mijn paas menutje beginnen. Ik had verschillende ideetjes opgezocht en aan mijn famillie voorgesteld samen hebben we dan besloten wat we gingen eten. 

    Aperitiefhapje:

    Ons eerst hapje was een kleurrijk glaasje met garnalen dit had ik zelf gekozen de jonagold appels heb ik wel verandered in Granny Smith omdat ik deze liever heb. Ik vondt ook dat ze een frisse toets gaven aan de rest van het hapje. Redelijke snel om te maken en een goed begin J.

    Voorgerecht:

    Als voorgerecht hadden we een  Gevulde pompelmoes met krab, dit was eigenlijk een 50/50 keuze Papa en ik hadden dit gekozen en mijn moeder en ventje voor iets anders. Omdat ik kook was het uiteindelijk mijn keuze. Verbazend genoeg vond mijn ventje het wel lekker. Had eventjes moeite met de pompelmoes leeg te halen zonder het vruchtvlees of the schil stuk te doen. Het vlees heb je nodig voor in de mengeling met krab en asperges en the schil om alles in te serveren. Uitendelijk is het toch gelukt. Wat ik volgende keer zeker niet mag vergeten is als we dit nog is opvoorhand maken om de krabmengeling niet meteen in de pompelmoes schil te doen maar om het apart te houden en wacht tot het moment zelf. Ik had nog een beetje mengeling over die mijn vader erna heeft gepakt en hij vondt deze beter van smaak, de pompelmoes wordt anders te overheersend. Ook alles goed laten uitlekking anders wordt het heel vochtig. Toch was het zeer lekker en licht, we hadden dus nog plaats voor ons Hoofdgerecht

    Het Hoofdgerecht:

    Hier hadden we unaniem gekozen voor de Gewokt kippenreepjes met kastanjechampignons, dit is toch een van mijn favorieten. Niet veel werk aan en alles kan op het moment zelf als je er voor zorgt dat alles ook al klaar staat (de kip en de champignons in stukken gesneden) dan heb je echt niet veel werk. Gewoon alles wokken en dan de saus maken. Ik had gekozen om het met verse tagiatellie te maken zoals het hier ook staat afgebeeld en samen smaakte het naar meer.

    Het Dessert:

    The piece de resitance een mango passievruchten mousse. Hoewel mijn vader liever een chocomouse had zijn we toch voor iets lichter gegaan. De mousse wordt best een dag opvoorhand gemaakt zodat deze mooi kan opstijven. En geloof mij het is een een lekker lichte mousse perfect voor een zomers gevoel te krijgen en echt niet moeilijk. Mijn kerstcadeau (de keukenrobot van Piet Huysentruyt) heeft het meeste werk gedaan, de room, eigeel en eiwit opkloppen  en de rest is kinderspel. 

    Foto van de afgewerkte gerechten zijn de bewonderen op mijn facebook.

    03-04-2013 om 19:14 geschreven door DragonElf

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Feestelijk
    17-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.St. Patricks Day
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Terwijl ik met de voorbreidingen bezig ben voor ons paasmenu, ontdekte ik dat het vandaag St. Patrick’s Day is voor onze Ierse Noorderburen. Wat bij dan vooral opkomt zijn de braspartijen en groen. Eventjes verder neuzen op het internet en dit is wat ik vondt.

     

    Op Wikipedia:

     

    “St. Patrick's Day (Iers-Gaelisch: Lá Fhéile Pádraig) is de nationale feestdag van Ierland, Noord-Ierland, Montserrat en de Canadese provincies Newfoundland en Labrador. De feestdag valt op 17 maart, waarbij men de beschermheilige van het land, Sint-Patricius herdenkt. Overal in Ierland wordt dit uitbundig gevierd met openluchtconcerten, kermis, een grote optocht en vuurwerk bij de rivier de Liffey in Dublin. Groen is de kleur die met het festival wordt geassocieerd. Feestgangers dragen meestal groene kleding en men kan bijvoorbeeld groen bier kopen op deze dag. ”

     

    Allemaal goed en wel maar nu weet ik nog niet wat ze eten, buiten het groene bier maar dat is eerder drinken. Dus de zoek opdracht een beetje aan passen en ik kom op en interestante site terecht – kookrecepeten, een kwestie van smaak! – . Met een waaier aan verschillende gerechten en zelfs een aangepast 4 gangen menu. Nu dit jaar kan is spijtig genoeg geen volledig menu serveren maar misschien volgend jaar.

      

    Heb wel een paar super leuke drankje gevonden:

    ·         Hot Toddy: denk niet dat ik aan de whisky van mijn ventje mag zitten maar mischien volgend jaar iets voor op 11 januari “Hot Toddy Day”

    ·         Shamrock Shake: deze ziet er zeker een winnaar uit alleen de muntextract vinden zal wat moeilijker zijn.

    ·         Avocado Smoothie
     

    In ieder geval deze datum voor volgend jaar zeker opschrijven zodat ik hun St. Patricks Days menu kan uit testen het ziet er in ieder geval al super lekker uit. En proberen we zeker de Shamrock Shake een keertje uit.

     

    Bron:

    St. Patrick’s Day | K O O K R E C E P T E N – hun menu

    St. Patrick’s Day | K O O K R E C E P T E N- extra gerechten

    17-03-2013 om 15:02 geschreven door DragonElf

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Feestelijk
    12-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pasen: Een gezellig famillie feest

     

    Vorig jaar had ik het idee om een paas BBQ te doen deze is mede door het weer in het water gevallen dus zullen we dit keer maar iets simpler houden.

    Er zijn twee opties:

    • Of ik maak zelf een volledig menu

    • Of ik kies voor iets simple uit de lidle paas gerechten

    Dit wordt overleggen me de famillie. Als we voor optie een gaan zorg ik er toch voor dat het meeste opvoorhand kan worden gedaan zodat er op het moment zelf meer tijd is voor gezellig samen zijn, en niet de stress van het koken.

    Het eerste wat we doen is colruty website door neuzen, daar staan toch altijd leuke recepten tussen en de site zelf is zeer gebruiks vriendelijk.

    Aperitief zelf staat er nog genoeg in onze bar dus daar hoef ik mij al geen zorgen over te maken. Voor het hapje zou ik liefst iets in een glaasje doen, vindt ik altijd zo leuk om te serveren.

    Dus voor het volledige menu dacht ik aan het de volgende keuzen. Nu moeten we enkel nog bespreken wat het uiteindelijke menu gaat worden.

    Apertief hapjes: hier eigenlijk maar een keuze die iedereen lekker zou vinden (en natuurlijk in een glaasje)

    1. Kleurrijk glaasje met garnalen – Smakelijk 4


    Voorgerechtjes:

    1. Risotto met ovengedroogde bayonneham – Smakelijk 4

    2. Gevulde pompelmoes met krab – onder vrienden

    3. Rivierkreeftenkroket met witbier – Belgisch Bieren

    4. Wraps met broccoli en noordzeegarnalen – Smakelijk 4 (dan wel de variant met ham en asperges)


    Hoofdgerechten:

    1. Kalkoenenrollade met ricotta-biersaus – Belgisch Bieren

    2. Struisvogelfilet met oesterzwammen – Lekker Wokken

    3. Gemarineerde kalkoen met sinaasrijst – Wild en Gevogelte

    4. Kalkoenrollade met zoete mangosaus – Wild en Gevogelte

    5. Gewokte kippenreepjes met kastanjechampignons – Wild en Gevogelte


    Dessert:

    1. Mango mouse – Das pas koken Zuid Amerikaans (niet van de colruty maar echt super lekker)

    2. Panna cotta met exotisch fruit – Colruty Website

    3. Chocolademousse met Ename Tripel – Belgisch Bieren

    12-03-2013 om 00:00 geschreven door DragonElf

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Feestelijk
    28-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorbereiding Halloween dinner party

    31 Oktober altijd al een belangrijke datum geweest voor mij en sinds vorig jaar nog belanrijker :). Toen ben ik met de liefde van mijn leven getrouwd, mijn ventje Tom.

    Dit jaar staat er echter iets anders gepland op die speciale datum, wij gaan namelijk een Halloween Dinner party organizeren voor mijn ouderlijke familie en hopelijk kunnen we dit een jaarlijkse gewoonte maken. Aangezien dit het eerste jaar is gaan we het klein houden en maar 1 feestje doen voor volgende jaren zien we wel.

    De eerste planning was een gewoon 3 gangen menu voor een beperkte groep ondertussen is het al uitgegroeid tot kleine hapjes voor een iets grotere groep dit brengt natuurlijk iets meer werk mee de dag zelf maar zal de avond toch vlotter laten verlopen.

    Op dit moment zijn we volop bezig met de versieringen, menu en uitnodigingen.

    Hier onder eventjes een beschrijving van wat nu juist Halloween is en waar het oorspronkelijk vandaan komt.

    De naam "Halloween" is afgeleid van Hallow-e'en, oftewel All Hallows Eve, (Allerheiligenavond), de avond voor Allerheiligen, 1 november. In de Keltische kalender begon het jaar op 1 november, dus 31 oktober was oudejaarsavond. De oogst was binnen, het zaaigoed voor het volgende jaar lag klaar en dus was er even tijd voor een vrije dag, het Keltische Nieuwjaar of Samhain (uitspraak Saun, het Ierse woord voor de maand november).

    Samhain was ook nog om een andere reden zeer bijzonder. De Kelten geloofden namelijk dat op die dag de geesten van alle gestorvenen van het afgelopen jaar terug kwamen om te proberen een levend lichaam in bezit te nemen voor het komende jaar.

    Op het eiland Groot-Brittannië werd Halloween vooral door de Kelten gevierd. De geesten die uit dode mensen op zouden rijzen, werden aangetrokken door voedsel voor hen neer te leggen voor de deuren. Om echter de boze geesten af te weren droegen de Kelten maskers. Toen de Romeinen Groot-Brittannië binnenvielen, vermengden ze de Keltische traditie met hun eigen tradities, die eind oktober natuurlijk de viering van de oogst betroffen en ook het eren van de doden.

    In de negende eeuw van de huidige tijdrekening steekt een Europees christelijk gebruik de zee over en vermengt zich met het Halloweenfeest. Op Allerzielen - 2 november - gingen in lompen gehulde christenen in de dorpen rond en bedelden zielencake (brood met krenten). Voor elk brood beloofden ze een gebed te zeggen voor de dode verwanten van de schenker, om op die manier zijn bevrijding uit de tijdelijke straffen van het vagevuur te versnellen en zodoende zijn opname in de hemel te bespoedigen. Het "Trick or Treat" spelletje vindt wellicht daar zijn oorsprong.

    In de Verenigde Staten maakt het feest vooral opgang in de tweede helft van de 19e eeuw, toen grote groepen Ierse en Schotse immigranten het land binnenkwamen. In de VS duikt dan de bekende jack-o'-lantern-pompoen op, die in de hele wereld wellicht het bekendste gezicht van Halloween is.

    28-08-2012 om 00:00 geschreven door DragonElf

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Feestelijk


    Archief per week
  • 23/09-29/09 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 27/08-02/09 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 27/02-04/03 2012

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Mijn favorieten
  • Colruyt Culinair
  • Colruyt Lekker Koken - En Cuisine (facebook)
  • Njam
  • Inn at the Crossroads
  • Inn at the Crossroads (facebook)
  • fotoblog


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs