Deze zondag was het zo ver, ik kon eindelijk aan mijn paas menutje beginnen. Ik had verschillende ideetjes opgezocht en aan mijn famillie voorgesteld samen hebben we dan besloten wat we gingen eten.
Aperitiefhapje:
Ons eerst hapje was een kleurrijk glaasje met garnalen dit had ik zelf gekozen de jonagold appels heb ik wel verandered in Granny Smith omdat ik deze liever heb. Ik vondt ook dat ze een frisse toets gaven aan de rest van het hapje. Redelijke snel om te maken en een goed begin J.
Voorgerecht:
Als voorgerecht hadden we een Gevulde pompelmoes met krab, dit was eigenlijk een 50/50 keuze Papa en ik hadden dit gekozen en mijn moeder en ventje voor iets anders. Omdat ik kook was het uiteindelijk mijn keuze. Verbazend genoeg vond mijn ventje het wel lekker. Had eventjes moeite met de pompelmoes leeg te halen zonder het vruchtvlees of the schil stuk te doen. Het vlees heb je nodig voor in de mengeling met krab en asperges en the schil om alles in te serveren. Uitendelijk is het toch gelukt. Wat ik volgende keer zeker niet mag vergeten is als we dit nog is opvoorhand maken om de krabmengeling niet meteen in de pompelmoes schil te doen maar om het apart te houden en wacht tot het moment zelf. Ik had nog een beetje mengeling over die mijn vader erna heeft gepakt en hij vondt deze beter van smaak, de pompelmoes wordt anders te overheersend. Ook alles goed laten uitlekking anders wordt het heel vochtig. Toch was het zeer lekker en licht, we hadden dus nog plaats voor ons Hoofdgerecht
Het Hoofdgerecht:
Hier hadden we unaniem gekozen voor de Gewokt kippenreepjes met kastanjechampignons, dit is toch een van mijn favorieten. Niet veel werk aan en alles kan op het moment zelf als je er voor zorgt dat alles ook al klaar staat (de kip en de champignons in stukken gesneden) dan heb je echt niet veel werk. Gewoon alles wokken en dan de saus maken. Ik had gekozen om het met verse tagiatellie te maken zoals het hier ook staat afgebeeld en samen smaakte het naar meer.
Het Dessert:
The piece de resitance een mango passievruchten mousse. Hoewel mijn vader liever een chocomouse had zijn we toch voor iets lichter gegaan. De mousse wordt best een dag opvoorhand gemaakt zodat deze mooi kan opstijven. En geloof mij het is een een lekker lichte mousse perfect voor een zomers gevoel te krijgen en echt niet moeilijk. Mijn kerstcadeau (de keukenrobot van Piet Huysentruyt) heeft het meeste werk gedaan, de room, eigeel en eiwit opkloppen en de rest is kinderspel.
Foto van de afgewerkte gerechten zijn de bewonderen op mijn facebook.