The Experiment I: Butterbeer finding the right Ale
Komende Zaterdag is het zo ver ik ging aan mijn eerst experiment beginnen. Ik geef toe ik ben vrij simpel begonnen niet echt veel werk aan het maken van Butterbeer, dus waarom zou ik het een experiment noemen, het is iets dat sinds de Tudor tijd niet meer is gemaakt. Om eerlijk te zijn, als de boeken van Harry Potter er niet waren geweest, wie zou het zich nog herinneren? Enkel diegenen die zich interesseerden in koken en meer nog oud recepten, zoals Heston Blumenthal, die het recept terug in leven heeft geroepen.
Het grootste struikel blok was wel de Ale die in het recept staat, er zijn er zoveel en nergens vindt ik welke Ale er is gebruikt. Bij Tudors zitten we natuurlijk in Engeland en dacht ik Guiness maar dit is een Stout en nog wel een Ierse. Ik ben dan maar begonnen met het opzoeken wat nu juist een Ale is, op wiki staat het volgende.
The higher proportion of pale malts results in a lighter colour. The term "pale ale" first appeared around 1703 for beers made from malts dried with coke, which resulted in a lighter colour than other beers popular at that time. Different brewing practices and hop levels have resulted in a range of taste and strength within the pale ale family.
Dit geeft mij niet veel meer informatie spijtig genoeg, dus ga ik het anders aanpakken en gewoon tussen onze Belgische bieren op zoek naar een echt Ale. En wonder boven wonder ik heb hem gevonden, hoe kon het ook anders mijn eigen lievelings- bier is een echt Scotch Ale de McChouffe.
A thistle-shaped glass complements Belgian "scotch" beers.
These sweet, heavy-bodied brown ales represent a style which originated in the British Isles. The Caledonian theme is usually heavily emphasized with tartan and thistles appearing on labels. Examples include Gordon's, Scotch de Silly and Achouffe McChouffe
En inderdaad dus onze kenmerkende Chouffe kabouter heeft een echt Schots rokje aan op de flessen van McChouffe (en de Mc geeft het natuurlijk ook weg). Nu nog zon Thistle-shaped glas vinden maar das iets anders.
Het enige nadeel dat ik hier zie is als het experiment mislukt heb ik wel 500ml goede McChouffe verpest .
Het 3de sezioen van A Game of Thrones naar de boekenreeks van George R.R. Martin A Song of Ice and Fire, gaat op 31 maart in permiere in America. Naar aanleiding van deze reeks worden er blijkbaar toch een aantal dinner parties gegeven, al we de facebook pagina van Inn at the Crossroads mogen geloven.
Inn at the Crossroads is begonnen als en blog waarbij twee dames het op hun hadden genomen om de vele gerechten die George R.R. Martin in zijn serie beschrijft uit te proberen. Vorig jaar hebben zij een boek uit gebracht A feast of Ice and fire, hierin staan al verschillende van de recepten en blijkbaar volgen er nog meer.
Ik had deze site vorig jaar al ontdekt en speelde ook met het idee het kookboek aan te schaffen en enig nadeel dat daar aan vast hangt is dat het volledig in Engels is, op zicht geen probleem maar ze gebruiken andere maten en gewichten, en dat kan voor problemen zorgen zeker bij deserten.
Een ontbijtje daar tegen zorgt voor minder problemen. Aangezien mijn ventje dit weekend een nachtje heeft dacht ik hem om zondag te verassen met Breakfast at Winterfell.Dit gaat zeker een lekker brunch zijn denk ik. Het ontbijt komt uit de boek A game of Thrones
There was much more than shed asked for: hot bread, butter and honey and blackberry preserves, a rasher of bacon and a soft-boiled egg, a wedge of cheese, a pot of mint tea. And with came Maester Luwin. -A Game of Thrones
De site zelf geeft de volgende ingrediënten voor een groot ontbijt voor twee :
2 eggs
6 strips of bacon
4 small slices rustic bread
butter, honey, and berry preserves
sharp white cheese, such as cheddar
2 mint tea bags
Hoewel mijn ventje geen kaas lust hou ik deze er toch in omda ik zelf het toch wel graag eet, zeker een Cheddar. De foto van op hun site zal ik zelf niet kunnen maken maar ik doe mijn best om toch voor een mooie te zorgen en post hem zeker op mijn Facebook.