Categorieën
 • Aartsengelen (1)
 • Broeder Isidoor (1)
 • Daisy Vonckx (1)
 • De legende van het roodborstje (2)
 • De Rozenkrans (1)
 • Diverse gebeden tot de Heilige Rita voor verschillende problemen (8)
 • Feestdagen heiligen (1)
 • Gebeden Bron van het Geluk (1)
 • Gebeden Heilige Rita Italiaans/Italiano, Engels/English, Spaans/Español, Frans/Français, Duits/Deutsch (5)
 • Gebeden voor bescherming, Heilige Michael en engelbewaarders (4)
 • Gebeden voor de studenten. (2)
 • Gebeden voor diverse Heiligen (4)
 • Gebedsplaatsen voor de Heilige Rita (2)
 • Heilige Anna (1)
 • Heilige Godelieve van Gistel en Heilige Maria Goretti (1)
 • Heilige Rita en Heilige Jeanne d'Arc (1)
 • Heilige Rita en Heilige Liduina van Schiedam (1)
 • Heilige Rita en Heilige Theresia van Lisieux (2)
 • Jezus (6)
 • Levensverhaal Heilige Rita (1)
 • Moeder Maria (5)
 • Novenen voor de Heilige Rita (3)
 • Op bedevaart (2)
 • Patroonheiligen (1)
 • Sint-Antonius van Padua (3)
 • Sint-Franciscus van Assisi (3)
 • Sint-Jozef (2)
 • Verhalen van bezoekers (3)
 • Wanneer en waarom de Heilige Rita aanroepen (1)
 • Rondvraag / Poll
  Van waar ben je afkomstig?
  Provincie West - Vlaanderen, België
  Provincie Oost - Vlaanderen, België
  Provincie Antwerpen, België
  Provincie Limburg, België
  Provincie Vlaams - Brabant, België
  Provincie Noord - Holland, Nederland
  Provincie Zuid - Holland, Nederland
  Provincie Zeeland, Nederland
  Provincie Utrecht, Nederland
  Provincie Noord - Brabant, Nederland
  Provincie Overijsel, Nederland
  Provincie Gelderland, Nederland
  Provincie Groningen, Nederland
  Provincie Flevoland, Nederland
  Provincie Friesland, Nederland
  Provincie Limburg, Nederland
  Provincie Drenthe, Nederland
  Wallonië, België
  Ander land binnen Europa
  Ander land buiten Europa
  Bekijk resultaat

  Foto
  Heilige Rita

  18-03-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heilige Rita, rots in de branding, wanneer en waarvoor haar hulp inroepen?

  De Heilige Rita betekent voor veel mensen een grote steun en ze verhoort ook vele gebeden. Misschien is het wel omdat ze verdriet heel goed begrijpt. Ze heeft in haar leven zelf veel verdriet meegemaakt. Haar man werd vermoord, haar zonen stierven jong, ze heeft geleden onder een zware ziekte, ze kreeg te maken met publieke afwijzing en afkeuring, met roddels en leugens...
  Door de kwalijke reputatie die haar man en zonen hadden opgebouwd, werd de Heilige Rita door veel mensen buiten gesloten en vies bekeken. Zij had echter de moed om hier het hoofd aan te bieden. Toen zij als kloosterzuster de zieken ging genezen en bemiddelde in vele ruzies, liet ze zich niet afschrikken door mensen die haar niet goed gezind waren maar bleef ze vol mededogen en vol liefde voor haar lijdende medemens.
  Op die manier kon ze bij veel mensen de harten ontdooien en groeide de sympathie voor de Heilige Rita. Haar verering startte al heel kort na haar dood.

  Ze is een vrouw die enorm veel geduld en moed heeft gehad in haar leven. Haar man was opvliegend en vaak niet makkelijk om mee samen te leven. Door haar moed en geduld wist ze tot hem door te dringen en hem na verloop van tijd te kalmeren, tot grote verbazing van vriend en vijand. Ze had ook de moed, het geduld en het doorzettingsvermogen om te blijven aandringen om in het klooster te mogen intreden na de dood van haar man en zonen. Ze werd keer op keer afgewezen omdat ze getrouwd was geweest, maar ze bleef volharden.

  Je kan je toevlucht tot haar zoeken bij alle problemen in het leven. Wanneer het je ontbreekt aan moed, doorzetting, vertrouwen of geduld of wanneer je voelt dat je alleen staat voor een moeilijk probleem, dan kan je bij haar terecht. Ze staat bekend als de heilige die niemand in de steek laat. Ze helpt vaak in kleine dingen door de juiste ingevingen te geven, nieuwe ideeën, frisse moed, het sturen van de juiste mensen op je weg of zorgen dat je zelf bij de juiste mensen komt, het geven van geduld en moed... Maar ze kan ook zorgen voor grote dingen.
  Men bidt echt voor heel diverse zaken tot haar. Doordat ze moeder is geweest kan je tot haar bidden voor alle problemen en zorgen die met kinderen te maken hebben: wanneer je graag een kindje wil maar het wil niet echt lukken, voor een voorspoedige zwangerschap, voor een vlotte geboorte, voor bescherming van je kinderen, voor bijstand op school voor je kinderen (studenten kunnen zich ook tot haar richten voor examens), voor ondersteuning van de gezondheid van je kinderen, als je kopzorgen hebt over je kinderen (bijvoorbeeld als je bang bent dat ze in de puberteit verkeerde vrienden ontmoeten of op het verkeerde pad terecht komen)... Alle problemen en zorgen omtrent kinderen kan je bij de Heilige Rita terecht.
  Ook voor alle problemen en zorgen rond relaties en huwelijk kan je bidden tot de Heilige Rita. Zelf werd ze uitgehuwelijkt door haar ouders aan een man die opvliegend was van karakter. Ze heeft het zeker niet gemakkelijk gehad met de beslissing van haar ouders en daar onder geleden. Ook het samenleven met haar man is vaak moeilijk voor haar geweest. Daarom kan je je ook tot haar richten als je problemen hebt in je relatie of huwelijk: als je relatie of huwelijk in het slop geraakt of dreigt te mislukken, om door een moeilijke scheiding te geraken of net een scheiding te vermijden, om ruzies op te lossen, om struikelblokken te overwinnen... Of voor het vinden van de geschikte partner!
  Doordat de Heilige Rita ook een slepende ziekte moedig gedragen heeft, bidt men tot haar om genezing of voor moed om de ziekte te doorstaan. Ze wordt ook aanroepen voor troost, steun en moed wanneer je een dierbare hebt verloren, daar de Heilige Rita zelf haar man en haar twee zonen verloor.
  Ze was heel toegewijd als huismoeder en als kloosterzuster. Je kan je dan ook wenden tot haar voor het vinden van een job, voor het vinden van een doel in het leven, voor problemen op het werk. Ook wanneer je problemen zo groot worden dat je de kracht niet meer hebt om te vechten of de moed verloren hebt, kan je haar om ondersteuning vragen.

  Je kan je echt voor alle problemen tot haar richten.

  De Heilige Rita was de ruggengraat in haar eigen gezin en later als kloosterzuster ijverde zij voor vrede en zette ze zich belangeloos in voor haar medezusters en haar medemensen. Ze hielp overal waar het maar kon, bij zieke en bij armen, bij iedereen die hulp nodig had. Wat je probleem ook is, het loont zeker de moeite om het voor te leggen aan de Heilige Rita. Bidt of praat met haar in vertrouwen en met eerbied. Als je bedoelingen eerlijk zijn en je gedachten zuiver wanneer je je tot haar richt, dan kan je haar hulp verwachten.
  Denk niet dat het voldoende is als je maar één keer eventjes tot haar bidt en dat dan alles in orde komt. Laat haar in je leven komen en in je hart. Bid of praat met haar wanneer je het moeilijk hebt, wanneer je het even niet ziet zitten of wanneer je even geen kracht hebt. Zij voelt aan hoeveel je lijdt en hoe moeilijk je het hebt. Geloof in je gebeden tot haar en geloof in haar. Zij is de patroonheilige van allen die het moeilijk hebben, van de hopeloze en onmogelijke gevallen.

  Zij heeft mij al verschillende keren in mijn leven geholpen en dat is iets dat ik niet vergeet. Elke avond voor het slapen gaan dan bid of praat ik nog even met haar om haar te bedanken. Zij is voor mij al vaak een grote steun geweest.
  Zo ongeveer twaalf jaar geleden zei iemand mij dat ik eens tot haar moest bidden voor een oplossing. Ik heb dat toen niet meteen gedaan maar ik ben me wel die goede raad blijven herinneren. Na een tijdje brandde ik af en toe een noveen kaars voor haar. Tot op een moment dat mijn problemen zo groot en zwaar werden dat ik me echt tot haar persoonlijk richtte in al mijn wanhoop en haar smeekte om hulp. Ze heeft me toen ook echt geholpen in een aaneenschakeling van ideeën, kracht, mensen die me goede raad gaven, dingen die plots in de plooi vielen... Alles begon te keren en te draaien en oplossingen werden gevonden op slechts een week tijd. Later heb ik haar hulp nog een paar keer ingeroepen en elke keer weer merk ik dat ze er is en dat ze me helpt. Zij is echt een fantastische heilige en ik hoop dat ik haar ooit eens kan bezoeken in haar basiliek in Cascia, waar haar lichaam opgebaard ligt in een glazen kist en die kan bezichtigd worden. Als ik haar bezoek, dan is het om een hele grote dankjewel te gaan zeggen.

  Deze website heb ik opgericht uit dank en om haar goedheid te verspreiden. Ook de andere heiligen die je op deze website vindt, zijn bijzonder voor mij. Onlangs nog werd ik geholpen door de Heilige Theresia van Lisieux, die een heel vrolijke en warme heilige is. Sint Antonius wordt ook de Heilige genoemd die niemand in de steek laat, net zoals de Heilige Rita. Hij is zo veel meer dan alleen de heilige die verloren voorwerpen terug vindt. Hij wordt de grote vriend van de mensen genoemd. Ook Sint Franciscus is een bijzondere heilige. Hij leefde vrijwillig in zulk een armoede en nederigheid en in zulk een grote boetvaardigheid uit liefde en eerbied voor het lijden van Jezus. Hij is vooral bekend als de heilige die met de dieren sprak en hij is dan ook de patroonheilige van de dieren. Maar wederom, is hij zoveel meer dan dat. De Heilige Antonius en de Heilige Franciscus zijn bijzonder voor me. Het zijn echt fantastische heiligen en ik ben hen dankbaar voor het verhoren van mijn gebeden voor een speciale gunst.
  Ook zeer bijzonder voor mij is de Heilige aartsengel Michael die ons beschermt. Hij is de grote stralende legeraanvoerder van het Hemelse leger en ik roep hem vaak aan voor bescherming tegen mensen met slechte bedoelingen.
  Broeder Isidoor was voor mijn grootmoeder heel bijzonder. Zij mocht van hem vele gunsten bekomen.

  De Heilige Jeanne d'Arc en de Heilige Liduina van Schiedam zijn twee bijzondere heiligen die een uitzonderlijke moed hebben getoond en die tegelijkertijd met de Heilige Rita hebben geleefd. Ook de heilige Anna werd toegevoegd. Als moeder van Maria en grootmoeder van Jezus kon ze niet ontbreken. Haar kan je aanroepen voor speciale gunsten. De Heilige Godelieve van Gistel en de Heilige Maria Goretti zijn het recentst toegevoegd op het blog.

  In de categorie 'Gebeden voor diverse Heiligen' deel 1 vind je de Heilige Agatha van Sicilië, Heilige Aldegonde, Heilige Apollonia, Heilige Barbara, Heilige Catharina van Alexandrië, Heilige Filomena, Heilige Johannes de Doper en Heilige Maria Magdalena. In deel 2 vind je de Heilige Augustinus, Heilige Benedictus, Heilige Donatus, Heilige Hildegard von Bingen, Heilige Padre Pio, Heilige Nicolaas van Tolentino, Heilige Rochus en Heilige Teresia van Avila. In deel 3 zijn er gebeden voor de Heilige Benedictus, Heilige Jozef Labré, Heilige Bernardus van Clairvaux, Heilige Cecilia van Rome, Heilige Dymphna van Geel, Heilige Gerardus Majella, Heilige Judas Thaddeus, Heilige Kateri Tekakwitha en Heilige Thomas More  en in deel 4 gebeden voor de Heilige Agnes van Rome, Heilige Catherina van Siena, Heilige Catharina van Vadstena, Heilige Clara van Assisi, Heilige Elizabeth van Hongarije en Heilige Sebastiaan

  In de categorie 'Gebeden voor studenten' vind je de Heiligen Jan Berchmans, Stanislaus Kostka en Aloysius van Gonzaga.

  Je vindt natuurlijk op deze website ook gebeden tot Jezus en Maria. Ik zie Jezus als een hele lieve man die naar ons allen zijn hand uit steekt. Hij gaat aan niemand voorbij, iedereen is welkom. Hij kijkt niet naar je afkomst, je cultuur, je portemonnee, je job... Nee, dat interesseert hem niet. Hij kijkt in je hart en dat is het enige dat hem interesseert, naar wie jij werkelijk bent in hart en ziel.  Hij kent jou beter dan dat jij jezelf kent. Hij weet dat we allemaal mensen zijn met zwaktes en fouten maar dat deert Hem niet zolang we in de kern mensen zijn met goede bedoelingen die ons best doen in het leven om een goede weg te volgen. In zijn ogen zijn we allemaal waardevol en zijn we allemaal bijzonder. In zijn ogen wordt er niemand buiten gesloten en zijn we allen gelijk. Zijn boodschap is er een van liefde. Liefde voor je naaste, voor jezelf, voor het leven. Zijn boodschap is er ook een van hoop en vertrouwen. Geloof en vertrouwen in jezelf, in je naaste, in het leven en in Hem.
  Hij heeft ons zijn lieve moeder als onze moeder gegeven toen Hij zijn kruisoffer bracht. Hij zag haar staan naast zijn geliefde leerling Johannes en zei "Vrouw, ziedaar uw zoon." en tot Johannes zei hij "Zoon, ziedaar uw moeder." En daarmee schonk hij ons zijn moeder als steun en toeverlaat. Zij is een vrouw bij wie wij altijd mogen thuiskomen, die ons wil troosten en steunen en ons wil bijstaan. Toen zij Johannes als zoon aanvaardde, aanvaardde zij heel de mensheid als haar kinderen. Zij geeft ons haar liefde en warmte en bij haar vinden wij altijd een luisterend oor.
  Ook voor Sint Jozef, de voedstervader van Jezus, is er een noveen en een litanie op deze website. Hij wordt al eens over het hoofd gezien maar hij heeft een heel belangrijke rol gespeeld in het leven van Jezus. Hij is een rechtvaardige, nederige, hardwerkende man die Jezus als kind zoveel geleerd heeft en hem als een liefhebbende, zorgzame vader beschermd heeft en voorbereid heeft op het leven als volwassene.


  Categorie:Wanneer en waarom de Heilige Rita aanroepen


  Laat hier een digitaal kaarsje branden.


  Gastenboek

  Laat hier uw verzoek of dankberichtje na aan de heilige Rita. Andere berichtjes zijn ook welkom.


  Links
 • Katholink
 • Catharinaweb
 • Christen startpagina
 • Broeder Everard
 • Geloof
 • Netplaza

  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  fietsplezier
  www.bloggen.be/fietspl
  Blog als favoriet !

  Startpagina !

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!