Categorieën
 • Aartsengelen (1)
 • Broeder Isidoor (1)
 • Daisy Vonckx (1)
 • De legende van het roodborstje (2)
 • De Rozenkrans (1)
 • Diverse gebeden tot de Heilige Rita voor verschillende problemen (8)
 • Feestdagen heiligen (1)
 • Gebeden Bron van het Geluk (1)
 • Gebeden Heilige Rita Italiaans/Italiano, Engels/English, Spaans/Español, Frans/Français, Duits/Deutsch (5)
 • Gebeden voor bescherming, Heilige Michael en engelbewaarders (4)
 • Gebeden voor de studenten. (2)
 • Gebeden voor diverse Heiligen (4)
 • Gebedsplaatsen voor de Heilige Rita (2)
 • Heilige Anna (1)
 • Heilige Godelieve van Gistel en Heilige Maria Goretti (1)
 • Heilige Rita en Heilige Jeanne d'Arc (1)
 • Heilige Rita en Heilige Liduina van Schiedam (1)
 • Heilige Rita en Heilige Theresia van Lisieux (2)
 • Jezus (6)
 • Levensverhaal Heilige Rita (1)
 • Moeder Maria (5)
 • Novenen voor de Heilige Rita (3)
 • Op bedevaart (2)
 • Patroonheiligen (1)
 • Sint-Antonius van Padua (3)
 • Sint-Franciscus van Assisi (3)
 • Sint-Jozef (2)
 • Verhalen van bezoekers (3)
 • Wanneer en waarom de Heilige Rita aanroepen (1)
 • Rondvraag / Poll
  Van waar ben je afkomstig?
  Provincie West - Vlaanderen, België
  Provincie Oost - Vlaanderen, België
  Provincie Antwerpen, België
  Provincie Limburg, België
  Provincie Vlaams - Brabant, België
  Provincie Noord - Holland, Nederland
  Provincie Zuid - Holland, Nederland
  Provincie Zeeland, Nederland
  Provincie Utrecht, Nederland
  Provincie Noord - Brabant, Nederland
  Provincie Overijsel, Nederland
  Provincie Gelderland, Nederland
  Provincie Groningen, Nederland
  Provincie Flevoland, Nederland
  Provincie Friesland, Nederland
  Provincie Limburg, Nederland
  Provincie Drenthe, Nederland
  Wallonië, België
  Ander land binnen Europa
  Ander land buiten Europa
  Bekijk resultaat

  Foto
  Heilige Rita

  21-04-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Getuigenis 1, Eric Blondia
  Op deze blog is er plaats voor getuigenissen van mensen die mochten verhoord worden door de heilige Rita of getuige zijn geweest van haar tussenkomst, of voor mensen die hun geloof op een bijzondere of een originele manier beleven.

  Eric Blondia draagt de Heilige Rita hoog in zijn hart. Hij heeft haar hulp al enkele keren van dichtbij mogen meemaken en heeft voor haar de website http://www.heiligeritahelpt.be gemaakt. Eric stuurde me deze tekst:

  Ik ga ongeveer wekelijks naar de O. L. Vrouw grot hier in de omgeving, waar dus ook de H. Rita kapel zich bevindt. Door mijn overgevoeligheid kan ik daar eigenlijk een beetje mee communiceren, dit gaat gewoonlijk via emoties die ik ontvang. Als ik zodoende voor een zieke ga bidden weet ik normaal reeds na twee minuten of die persoon in aanmerking komt voor directe hulp van bovenaf. Inderdaad: het mag gezegd dat, naar mijn ervaring, ongeveer de helft van de mensen niet direct in aanmerking komt voor hulp omdat ze allicht niet "recht genoeg in hun schoenen staan". Kinderen zijn echter onschuldig, die komen allemaal in aanmerking voor hulp van bovenaf. Zo was er een goed jaar geleden het geval van een vriend van mij, een nog vrij jong mens, die leukemie had. Toen ik voor hem ging bidden bij H. Rita kreeg ik geen gehoor maar ze zegden mij dat ik beter kon gaan bidden aan het H. Graf. Dit is een nis, ook hier binnen de grot, waar gebeden wordt voor de overleden. Daar ligt de levengrote Christus, na de kruisafname. Ik ben daar dan na zijn overlijden ongeveer een jaar lang wekelijks voor hem gaan bidden, opeens zegden ze mij dat zijn ziel vrij was, zijn boeteperiode was voorbij.

   

  Ook dit mooie gebed voor de Heilige Rita werd me door Eric gestuurd:


  Heilige Rita,

  Gij zijt nu in de glorie van de Vader,
  buig U vol goedheid neer over hen die U aanroepen en niet meer weten tot wie zich te richten.
  Spreek voor hen ten beste,
  vooral voor hen die moedeloos zijn,
  uitgeput en op punt staan in wanhoop te vervallen.

  Heilige Rita,
  bidt voor ons tot God voor wie niets onmogelijk is.
  Amen


  Niet alleen draagt Eric de Heilige Rita altijd met zich mee in zijn hart, maar ook op zijn arm in de vorm van een prachtige tattoo.


  Onlangs stuurde Eric me nog het bericht dat hij heel graag bidt voor het welzijn van de kinderen en dat hem dat steeds mag gevraagd worden.

  Hier is zijn bericht:

  Zoals ik vroeger reeds schreef kom ik door mijn overgevoeligheid regelmatig in contact met het geestelijke, en dit is dan vooral H. Rita en O.L.Vrouw. De laatste tijd vragen ze me vooral te bidden voor de kinderen in nood, zeer algemeen dan, wereldwijd, kinderen in de verdrukking, geboren of ongeboren. Het Wees-ge-groet Maria is nog altijd het krachtigste gebed in dit verband, ook wanneer je Uw gebed richt naar een andere heilige, vb. H. Rita. Er is hier in de streek een O. L.Vrouwkapel met een Lieve-Vrouw beeld met kindje Jezus op de arm en o.a. ook een beeld van H. Rita, H. Jozef, H. Sint Corneliuus en de H. Antonius. Allemaal heiligen die met de bescherming van kinderen (of gezin) te maken hebben. De meeste kracht(de sterkste reactie) haal ik uit mijn gebed wanneer ik mijn Wees-ge-groetje start, en dit zowel binnen in deze kapel als elders, met mijn gedachten bij het Mariabeeld. Bij “Heilige Maria,moeder Gods” gaan mijn gedachten dan naar het kruisbeeld op de arm van H. Rita en terwijl ik verder bid naar H. Jozef, H. Sint-Cornelius en H. Antonius. Die laatst volgorde kan ook anders zijn maar het kruisbeeld is belangrijk. Wees gerust, ze kennen perfect onze gedachten. Ik krijg regelmatig reactie op iets waar ik in gedachten mee bezig ben.

  Bedankt Eric om aan de kinderen wereldwijd te denken in je gebeden!

  Categorie:Verhalen van bezoekers
  25-04-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Getuigenis 2, Martine Gouhie
  Enkele dagen terug kreeg ik een mailtje van Martine Gouhie. Zij vertelde mij over de wandtapijtjes van heiligen en de huiskapelletjes die ze maakt samen met haar moeder. Ik vond dit een hele mooie manier om je geloof te beleven en vroeg haar of ze daarover een tekstje wilde schrijven om hier op de website te plaatsen.
  De onderstaande foto is van een prachtig huiskapelletje voor de Heilige Rita dat door haar gemaakt werd, met dank aan Martine dat ik die hier mag plaatsen.

                                          
                                   Wandtapijtwerk

                                                         als verbeelde bezinning

                                            
                                   Personalia Martine Gouhie  Deze gecombineerde vorm van autodidactische kunstwerkjes, door samenwerking van moeder en dochter, namelijk wandtapijtjes en begeleidende bezinningstekst, is ontstaan en beïnvloed door studies Godsdienstwetenschappen (K.U. Leuven), journalistieke studie, reis- en natuurindrukken. Reeds 27 jaar wordt er in de vrije tijd aandacht besteed aan deze kunstuiting in het “kunst- & schrijfatelier Gouhie”. Aanvankelijk, in een eerste fase was het wandtapijtwerk een vervolg op het naai- en schilderstalent van de moeder, Jacqueline Gouhie-Van de Kerckhove. In combinatie met het teken- en schrijftalent, de aandacht voor christelijke thema’s van de dochter, Martine Gouhie, werd de traditie verder gezet en dit tot op heden. Gaandeweg, naarmate de ervaring al doende groeide, materialen of stoffen al dan niet of niet meer beschikbaar waren, is er een creatieve evolutie waar te nemen in de werken.

  De katholieke godsdienst en cultuur, de Bijbel, het liturgisch jaar met zijn symboliek zijn een fascinerende rijkdom, evenals een bron van dankbaarheid, voor het uitbeelden van de onderwerpen. Net zoals bij het schilderen van iconen, ontstaan de wandtapijtjes door bezinning, gebed, geduld, dialoog met het thema. Aan de hand van deze visie, worden de stoffen en materialen gekozen. Belangrijk is dat het werk gebeurt in een rustige, stille, vredige omgeving, evenals vanuit een vredig hart. Er wordt steeds gewerkt met een vastomlijnd klein of groter kader, waarbinnen het thema zijn vrije gang krijgt. Door het verwerken van altijd terugkerende kleuren en figuren, met her en der goud- of zilvertinten, straalt het wandtapijt herkenbaarheid, eenvoud, soberheid en tegelijk waardigheid uit.

  Op basis van het ontstane kunstwerk, wordt hierbij een begeleidende bezinnende tekst geschreven Zo kan de blik en de aandacht gericht worden naar de diepte, voorbij het zichtbare spel van vormen, lijnen, kleuren, stijl en naar de schoonheid, de levendigheid van het geloof.

  Alle wandtapijtjes zijn met de hand vervaardigd, waardoor geen twee dezelfde werken identiek kunnen zijn. De meeste werken hebben een A4 formaat en kunnen opgehangen worden. Veel van de wandtapijtjes zijn eenmalig, uniek en maken deel uit van de eigen privé- collectie. Enkele werken, ondermeer antependia en lezenaarsdoek werden/worden in opdracht gemaakt, al dan niet met bijhorende tekst. 

  © Martine Gouhie

   

  Zowel in de koninklijke kapel van de Paters Oblaten als in de St. Pieterskerk (allebei in De Panne) bevindt er zich een beeld van de H. Rita. In de Paterskerk staat het beeld in een zijkapel. Daar deze kapel nog elke dag open is, komen hier regelmatig mensen binnen en kunnen er onopvallender bidden bij de H. Rita. In de St. Pieterskerk zie je het beeld achteraan, maar daar kan men de H. Rita niet altijd een bezoekje brengen, daar de kerk niet altijd open is, zodat mensen soms daar bidden voordat de eucharistieviering op zaterdag begint.

  Informatie- en agendapunten:

  In mei, begint er in de crypte van O.L.Vr. van de Rozenkrans/ van Fatima, in de O.L.Vrouwkerk bij ons, in De Panne, terug de bedevaart, elke 13de van de maand, tot oktober. Eucharistie om 11u. Rozenkrans, bezinning, lof van 14.30- 16u. Zowel bovenkerk als crypte zitten steeds goed vol. Op 22 augustus, feest van Maria Middelares, is er elk jaar een kaarsjesprocessie, vertrekkend vanuit dezelfde crypte. Deze processie begint om 21u. en eindigt rond 22.30u. Wie geïnteresseerd is, om per groep te komen, met of zonder priester, kan dit laten weten via email aan de pastoor.

  Categorie:Verhalen van bezoekers
  09-06-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brieven voor de Heilige Rita
  Dit korte, maar heel mooie berichtje heb ik mogen ontvangen van Filip.
  Iedere zaterdag schrijf ik mijn brief naar de H Rita.
  Ik krijg er steun door en door mijn week te schrijven zie ik dingen anders.
  De H Rita is voor mij een steun op mijn weg na mijn scheiding.
  Na 3 jaar zoeken in mijn leven kom ik de juiste mensen tegen die achter me staan en steun geven.

  Bedankt H Rita
  Filip

   


  Enkele dagen later stuurde Filip mij zijn verhaal over hoe hij bij de Heilige Rita terecht kwam.


  .

  Hoe ik de steun heb gevonden bij de H Rita.

  2,5 jaar terug had ik een vriendin die de markten deed. Ik wilde mee werken en keek om alle papieren en leurders kaart in orde te brengen om te werken in bijberoep. Na een tijd vroeg ik me af om kan ik dat niet zelf de markten doen maar met wat. Ik kende iemand die een groot handel had met handtassen. Ik had en een moto en ik huurde een camionet. Ik trok naar Torhout, Diksmuide, Roeselare,enz. Ik besloot om ook avond markten te gaan doen 105 € voor zes meter en niets verkopen. Ik hield het een week en half vol en ging dan mijn camionet afrekenen, stand geld, boette verkeerd parkeren ik was aardig wat geld kwijt. Ik gaf niet op ik had nog een vaste job in het weekend maar ik wilde meer gaan doen in de week. Ik leerde iemand nieuw kennen en zij stelde voor om naar de H Rita te gaan in Kortemark bij mensen die hun tuinhuis hadden om gebouwd als een kleine kapel voor de H Rita. Ik ging en deed de belofte om na 2 jaar naar Lourdes te gaan. Ik volgde een week opleiding hoe schrijf ik een sollicitatie brief via Vdab. De brief werd verstuurd met goedkeuring van de vdab en enkele dagen later stelde mijn vriendin vast dat er verschillende fouten in stonden. In 2009 Mijn moed ging weer weg. Ik het weekend had ik op mijn werk van die dode momenten en ik kreeg het idee om een brief te schrijven naar de H Rita, soms was het een korte brief dan weer een lange brief. Mijn brief begint altijd met Liefste H Rita en op het einde staat er altijd je vlinder en bedankt voor de hulp. Zo kreeg ik telefoon om stenen te gaan verkopen, ik ging op het voorstel in kreeg wat folders en adressen en was vertrokken. 2 weken later stelde ik vast dat ik geen vergoeding kreeg voor mijn benzine nog voor mijn tijd dat ik rond reed. 2010 Wat later weer het zelfde om matrassen te gaan verkopen, ok ik volgde een week lang een opleiding hoe ik me moest gaan verkopen. Dezelfde week de vrijdag avond zei mijn vriendin en wat heb je nu eigenlijk gedaan deze week. Ik ging naar de auto haalde 6 stalen uit van 60 op 60 cm met een doorzichtig plastiek om de inhoud van de matras te zien en ik legde alles uit. Geen woord ga je nu dat doen... Ik ging nog een keer mee met iemand om te zien hoe het in zijn werk ging en ik vond het veel te agressief. De afspraak was om de week er op mijn contract te gaan tekenen. De zaterdag schreef ik mijn brief naar de H Rita om te vragen hoe ik er mee moest om gaan en wat ik er mee kon bereiken. De volgende week de maandag morgen moest ik naar de osteopaat, ik deed mijn verhaal. De man vertelde me als je matrassen gaat verkopen dan gaat dat het zelfde zijn alsof je drugs gaat verkopen, je maakt een klik en dan is het nog juist geld die telt en wat er met de drugs gaat gebeuren daar ga je geen rekening meer mee houden. Juist op tijd kreeg ik het juiste antwoord. In de namiddag alles terug gaan dragen van die matrassen en geen contract getekend. Natuurlijk in de week er voor zag ik het wel zitten om daar aan te beginnen en nu plots viel alles terug stil. Wat nu weer een week weg zonder inkomen maar nog enkel het weekend. Ik stelde voor aan de familie als je een karwei hebt wil ik die wel komen doen. Mooi mee genomen en af en toe hielp het me wel. Al mijn sollicitatie brieven en gesprekken zijn altijd op niets uit gekomen. Ja een tijd in de fabriek gewerkt aan de band, maar dat was niets voor mij. Een maand of twee in een meubelzaak gewerkt kasten samen steken in de toonzaal alleen. ok ik verdiende weer wat meer geld. Ik kocht me een auto en had weer wat meer mogelijk heden om iets te gaan doen. In de verste verte kende ik iemand die was begonnen om isolatie te steken. Op een avond 2010 sept belde ik aan zijn deur om te vragen of die werk had voor mij. Een tijd later mocht ik beginnen bij hem veel werk in onderaanneming. Ik ging in tijds krediet en deed geen weekend werk meer, ik kreeg nog een uitkering via de Rva en ik stond op eigen benen. Zelfs als het goed of beter ging bleef ik mijn brieven schrijven. Ik was mijn zelf aan het vergeten ja ik had werk en het ging goed. Maar het was voor een ander maar ik liet het zijn gang gaan. Vorig jaar 2011 ook terug in de maand mei kreeg ik het gedacht welke belofte ik had gedaan. Lourdes. Alles werd bekeken, tank vol, tent en slaapzak, wat eten en ik vertrok. De Woensdag nacht om 12u00 ik was alleen. Gans de nacht gereden en tegen de donderdag middag stond ik in Lourdes moe. Opzoek naar een camping in het dorp. Mijn tent gezet alles in orde wat geslapen en dan alles gaan bekijken rond de grot de kerk en het geloof en de stilte die er hangt. Die nacht toen ik wilde gaan slapen gemerkt dat ik de verkeerde slaapzak mee had te klein. Geen bed om op te slapen enkel enkele dekens maar dat was niet genoeg en koud. 5u in de morgen vrijdag begon het te regenen ik ging me gaan douchen alles nat in de auto en terug naar huis. De vrijdag avond stond ik weer thuis en had in die twee dagen 1800 km gereden. Ik was tevreden want ik was mijn belofte na gekomen. Ik bleef hopen op beter, in die zomer was het afzien op de zolders om isolatie te steken juist onder de pannen. Ik kijk om iets anders er bij te nemen om meer buiten te zijn. Ik ging ruiten gaan wassen ik kreeg de nodige uitleg en mocht mee ruiten gaan wassen. deels ruiten deels isolatie. ok ik had al twee plaatsen voor mijn dagen te vullen en ik hing al niet zo meer af van een persoon. Het werd druk in de ruiten en ik leerde hoe het moest. Ik deed de stappen om zelf een website te gaan maken met een kort overzicht wat ik eigenlijk zelf wilde gaan doen. Vorige 2011 jaar einde augustus begin september. December 2011 afschaffing premie's isolatie of toch minder Dus ik denk wat moet ik gaan doen als het plots kalmer gaat worden in de isolatie en in de winter kan men ook geen ruiten wassen. Ik kreeg een antwoord op mijn vraag van de H Rita.
  jan 2012 Via een vriend die vertelde dat zijn vrouw Tw was gaan verkopen en er ook wat kon aan verdienen ging ik me ook gaan informeren. Ik kocht wat spullen maakte me eerste afspraak, ja iedereen doet dit de eerste keer bij hem thuis maar ja ze stond niet achter me via een andere vriend mocht ik van zijn vrouw daar een party geven en ik maakte mijn eerste afspraken. 5 a 6 afspraken en dan op mijn laatste party niets meer geen nieuwe afspraken. Nog veel geloop en papieren in orde brengen tot op vandaag heb ik nog potten staan die ik nog moet gaan afleveren en mijn laatste party was half April. Ik maakt meer werk voor me zelf verdiepte me om folders te gaan maken maar hoe. Via een vriend hoorde ik dat je in K een begeleiding kan volgen: Hoe wat en waarom en hoe verbeter je alles. Van April tot vorige week de donderdag naar K geweest en de nodige papieren en werk documenten gebruikt. Ik dacht dan ook hoe komt het dat ik K niet eerder ben tegen gekomen en dat het niet vorig jaar was. Dat ik nu pas de nodige uitleg heb gekregen. Weet van mij verandert er altijd iets in mei en in juli dus. Als ik terug kijk dan zat ik ook met de vraag hoe moet ik dit nu oplossen of hoe krijg ik een antwoord.

  Wel als ik een witte wolk zie dan denk ik aan de engelen.
  Als ik witte rozen zie dan denk ik aan de engelen.
  Als ik vlinders zie in de lucht dan is er verandering op komst.
  Maar weet en kijk om je heen dan zie je niet alleen vlinders in de lucht, zet je open en kijk in de winkels op kleren op boeken of op muren je zal ze wel zien.
  Weet dat dit een teken is van de H Rita. Ga de vlinders niet zoeken op internet. zet je zelf open geniet van elk moment en zie je zal de vlinders wel tegen komen.
  Zo voor mij is het nu tijd om mijn eigen gemaakte folders te gaan afgeven aan bedrijven opzoek naar dat stukje geluk.
  Als je gelukkig bent met wat je wilt doen komt de rest van zelf.
  Geld en werk is gemakkelijk maar ben je dan gelukkig? Filip  Categorie:Verhalen van bezoekers


  Laat hier een digitaal kaarsje branden.


  Gastenboek

  Laat hier uw verzoek of dankberichtje na aan de heilige Rita. Andere berichtjes zijn ook welkom.


  Links
 • Katholink
 • Catharinaweb
 • Christen startpagina
 • Broeder Everard
 • Geloof
 • Netplaza

  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  fictiereeksen
  www.bloggen.be/fictier
  Blog als favoriet !

  Startpagina !

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!