Ik ben Ellen
Ik ben een vrouw en woon in (België) en mijn beroep is Student.
Ik ben geboren op 16/12/1996 en ben nu dus 28 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Toneel, koken, mode.
Zoeken in blog
Food & Fashion
Dé blog bij uitstek voor iedereen die alles te weten wil komen over mode en koken!
26-01-2012
Rouge Coco Baume
Joehoe! Vanaf deze weekend wordt het EINDELIJK winter! Goed nieuws voor mijn humeur, iets minder goed nieuws voor mijn lippen. Die worden namelijk erg snel droog en dan krijg ik vaak barstjes. Dat is verleden tijd met de nieuwe lippenbalsem van Chanel: Rouge Coco Baume. Hij ziet eruit als een echte Chanel-lippenstift (lees: in een mooi jasje), maar biedt de verzorging van een échte lippenbalsem. Een aanrader voor iedereen!
Spiegeltje, spiegeltje aan de wand. Wat is de mooiste jeansbroek van het land?
Tja, dat is natuurlijk een moeilijke vraag. Je heb dat ook zovéél soorten jeansbroeken. Hier volgt een overzichtje van elke soort en hoe je het moet dragen.
Boyfriend jeans:
Het woord zegt het zelf: een jeansbroek die je geleend hebt van je 'boyfriend'. Dankzij het grote succes, moet je gelukkig niet in de kleerkast duiken van je man/vriend, maar vind je zo'n jeans ook in de vrouwenafdeling. Het is een los model met weinig vorm. Combineer deze jeans dan ook met erg vrouwelijke kledij of schoenen: strakke truitjes, pumps, juwelen, ...
Straight leg jeans:
Dit is de meest simpele jeans van allemaal. Gewoon een kaarsrechte jeans. Deze zit iets strakker dan de 'boyfriend', maar is zeker nog niet te vergelijken met de 'skinny'. Je hoeft op deze jeans geen speciale kledij te dragen, maar kies toch voor wat kleur of wat motiefjes voor een vrolijke toets. Ander is het wel erg saai...
Skinny jeans:
Deze jeans is vooral populair bij jongeren. Dit is een erg nauwsluitende broek, soms in rekstof. Hierop draag je best geen té strakke kledij, anders wordt het wel érg oncomfortabel. Op dit soort broek draag ik graag tuniekjes met een lange kralenketting en een lange gilet. Een zeer stijlvolle combinatie!
Flare jeans:
Deze jeans heeft brede pijpen. Je hebt 2 soorten: sommigen beginnen vanaf de heup al wijd, anderen gaan pas maar vanaf de knie wijd. Persoonlijk vind ik de laatste mooier. Op deze jeans draag je best wat strakkere kledij, anders heb je al snel een 'gewaadeffect' en dat is voor de wat volslankere dames onder ons zeker te vermijden!
Bootcut jeans:
Dit is mijn persoonlijke favoriet. De bootcut jeans sluit nauw aan rond de bovenbenen, maar gaat wat wijder vanaf de knie. Maar zeker niet zo wijd als de flare jeans! Deze jeans is vooral érg tijdloos en kan gedragen worden door jong, oud, dik, dun, ...
High rise - low rise jeans:
Deze twee soorten kunnen in combinatie zijn met alle andere soorten. Je kan een skinny hebben met lage taille, een flare met een hoge, ... De soorten met een hoge taille zijn vooral goed voor het verdoezelen van een buikje. Draag hierop wel een bovenstuk dat minstens tot halverwege je achterwerk komt. Andere lijk je een erg platte, lange poep te hebben ... De soorten met een lage taille zijn niet erg comfortabel. Dit is vooral voor slanke dames, want deze jeans accentueert wél een buikje. Als je dit draagt, combineer dat dan zeker met een bovenstuk dat lang genoeg is. Andere kan er wel eens een stukje heup komen piepen...
Kijk eens rechts van dit bericht en skrol eens naar beneden. Daar zie je een poll. Ik vraag jullie namelijk wat jullie favoriete merk is. Gelieve er echt op te stemmen! Klik gewoon op het merk dat jij het mooiste, meest stijlvolle, meest tijdloze, ... vind.
Het heeft eventjes op zich laten wachten, maar hier is mijn verslagje over de enige echte Yoghurtmaker!
Qua ingrediënten kan de yoghurtmaker echt niet vergemakkelijken. Melk en yoghurt is het enige wat je nodig hebt. Goed roeren en verdelen over de 10 potjes. Die plaats je in de yoghurtmaker. Met één simpele knop ben je vertrokken voor .... 8 uur. Dat is dan ook het enige minpunt van een yoghurtmaker. Het duurt ontzettend lang! Na die 8 uur in de machine, moeten de potjes ook nog eens minstens 4 uur lang opstijven in de koelkast. Maar dat lange wachten is het wel waard. De yoghurt is verrukkelijk! Bovendien zijn de potjes lekker authentiek. Bij de yoghurtmaker krijg je 6 glazen potjes met dekseltjes én 2 grote potjes voor het maken van platte kaas. Ik heb bij deze machine nog eens 4 potjes extra gekregen. Wat een geluk, want het mengsel van melk en yoghurt is perfect voor het vullen van 10 potjes.
Voordelen: Gebruiksvriendelijk, weinig ingrediënten, je moet de yoghurtmaker niet afwassen en de yoghurt is superlekker! Nadelen: Het duurt wel een hele tijd voor je kan smullen van je zelfgemaakte yoghurt!
Het parfum 'Especially' van Escada is al een tijdje op de markt, maar ik wou het jullie toch laten zien, want tijdens deze winterse dagen is een lekker geurtje altijd welkom! Vooral de affiche van het parfum sprak me wel aan. Het is een afbeelding van een tuin met een gigantische struik in de vorm van het symbool van Escada. Bovenop die struik zit het Israëlische model Bar Refaeli. Een érg knappe madam!
Elke maand laat ik een stuk fruit in de kijker staan. En deze maand is dat: de Sinaasappel.
Ik vind sinaasappelen echt superlekker! Zeker nu het koud wordt, zijn wat extra vitamientjes welkom. En vitamientjes, dat bevatten sinaasappels als de beste. Vitamine C, kalium, magnesium, een hele lijst van goede dingen dus. Gewoon sinaasappelsap is lekker, maar doe eens zot en maak er koekjes van. Zoals deze hieronder!
Ingrediënten voor ca. 16 stuks:
100 gram boter
50 gram suiker
2 theelepels geraspte sinaasappelschil
150 gram zelfrijzend bakmeel
Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 180°C. Leg een vel bakpapier op de bakplaat van de oven. Haal de boter bijtijds uit de koelkast. De boter dient zacht, maar niet vloeibaar te zijn.
2. Doe de boter in een kom. Meng bij beetjes tegelijk de suiker door de boter. Voeg de sinaasappelschilletjes toe. Meng ten slotte het bakmeel erdoor.
3. Maak van het deeg een bal en verpak deze in huishoudfolie. Leg de deegbal een half uur in de koelkast.
4. Verdeel het deeg in 16 gelijke stukjes en maak daar balletjes van. Leg de balletjes met voldoende ruimte ertussen op het papier op de bakplaat.
5. Druk de balletjes met een vork plat. Voorzie elk koekje met behulp van een vork van een streepjespatroon.
6. Bak de koekjes in ca. 15 minuten in de oven goudbruin. Laat ze op een rooster afkoelen en bewaar ze in een trommel.
Elke maand laat ik een soort groente in de kijker staan. En deze maand is dat: de Ui.
De ui is een beetje een ongewaardeerde groente. Het wordt meestal gebruikt als smaakversterker bij soep, stoofpotjes,.. Maar de ui op zich is ook lekker! Je denkt misschien dat uien een scherpe smaak hebben, maar als je ze op een correcte manier bereidt, zijn ze lekker zoet. Bovendien barst een ui van calcium en vitamine C. Redenen genoeg dus om het receptje hieronder te proberen!
Ingrediënten: 6 grote witte uien 6 plakken gerookt spek peper zout olijf olie 1 teentje knoflook rozemarijn takjes (meer dan 6 ) 8 eetlepels room 250 g parmezaanse kaas
Bereiding: Dompel de uien in kokend water en kook 15 minuten. Giet het water af en koel de uien in een zeef. Snijd de top van de ui. Maak dan een holte in het midden van de de uien: plaats uw mes in een hoek in de ui en draai de ui rond. Wat overblijft is de ui met een holte om op te vullen.
Snijd de verwijderde "uien-kegels" fijn, doe ze in een pan en voeg olijfolie, een goede snuif peper en een goede snuif zout toe. Laat bakken en roer zo nu en dan om.
Snijd 1 teentje knoflook in schijfjes en voeg bij in de pan. Neem enkele twijgjes rozemarijn en ontdoe ze van de bladeren. Hak de bladeren fijn en voeg ze bij in de pan.
Voor elk van de 6 uien: neem 1 plak spek en wind die rond de top van de ui. Snijd het onderste van de rozemarijn-twijgen in een scherpe hoek en prik met 1 twijgje rozemarijn het spek aan de ui. herhaal voor de overige uien en plaats ze in een ovenschotel.
Neem de pan van het vuur en voeg 6 to 8 soeplepels room toe. Goed roeren.
Rasp de Parmesaanse kaas. Hou er een vierde van opzij. Voeg 3/4 van de geraspte kaas bij het uien-room-mengsel en roer nogmaals om. Vul de 6 uien met dit mengsel. De ui mag overvol zijn: al wat overloopt zal lekker rondom het spek bakken. Strooi de rest van de parmesaan over de uien.
Plaats in een voorverwarmde oven van 200 graden voor 30 minuten.
Nog niet zo heel lang geleden hoorde ik voor de eerste keer over de duffelcoat. Ik googlede het onmiddellijk en bij de eerste blik op de foto's wist ik al dat ik een duffelcoat SUPERmooi vind. Het heeft eventjes geduurd, maar eindelijk hangt zo'n jas in mijn kast. In de Inno in Brussel vond ik een supermooie duffelcoat in solden! Je kan de duffelcoat in meerdere kleuren krijgen: blauw, beige, grijs, ... Persoonlijk vind ik de blauwe het mooiste. Kijk naar de foto's hieronder en laat je verleiden!
Je kan Jeroen Meus volgen op allerlei mogelijke manieren: tv, twitter, facebook, kranten,... Maar vanaf nu kan je dat ook met je iPad en iPhone via de speciale app van Dagelijkse Kost. Deze app biedt verschillende mogelijkheden: alle recepten + de bijhorende filmpjes, je kan je keukenstatus verhogen door de app meer te gebruiken, je kan een boodschappenlijstje opstellen en bovendien kan je ook nog meer dan tachtig filmpjes bekijken die telkens gaan over een bepaald product. Toen ik dit las, was ik wild enthousiast. Ik vind het wel redelijk duur. Het kost je 4.99 voor een iPad en 3.99 voor een iPhone/iPod Touch. Dit lijkt misschien weinig, maar als je weet dat de meeste apps gratis of niet meer dan twee euro zijn en je op de app eigenlijk niets nieuw kan vinden (de filmpjes kan je ook herbekijken www.een.be), vind ik de prijs nogal overdreven.
Voor Kertsmis kreeg ik een yoghurtmaker cadeau. Het staat al een tijdje in de kast en vandaag ga ik de uitdaging aan: zelf yoghurt maken. Het lijkt vrij eenvoudig en het enige wat je nodig hebt, is melk en een lepeltje yoghurt. Bovendien kan je verschillende smaken aan je 'brouwseltje' toevoegen. Ik ben al helemaal verkocht! Hopelijk is zo'n yoghurtmaker gebruiksvriendelijk en - het belangrijkste- is de yoghurt lekker! Ik breng zo snel mogelijk verslag uit!
Ingrediënten voor het beslag: 1. 62 g zachte boter 2. 62 fijne kristalsuiker 3. 75 g bloem 4. 1 ei 5. 1 eetlepel cacao 6. 25 g pure chocolade 7. 1 theelepel bakpoeder
Ingrediënten voor het glazuur:
1. 50 g zachte boter 2. 112 g bloemsuiker 3. geraspte schil van 1/2 citroen 4. 2 eetlepels citroensap
Bereiding:
1. Smelt de chocolade op een zacht vuurtje. 2. Meng alle ingrediënten voor het beslag tot een luchtige en homogene massa. 3. Vul de vormpjes tot 2/3 met het beslag. 4. Doe de cupcakes in een voorverwarmde oven op 180° gedurende 15 à 20 min. Laat afkoelen. 5. Meng voor het glazuur de boter, citroenrasp- en sap en de gezeefde bloemsuiker. Doe in een spuitzak en versier de cupcakes. 6. Werk de cupcakes af met hagelslag, fijn gesneden chocolade, ...
Vanavond is het zover. Om 12 uur is het 2012! Bij deze feestelijke gelegenheid hoort uiteraard ook een feestelijke outfit. Bij feestjes kies ik steevast voor een jurkje. Hier zijn mijn favorieten voor vanavond:
Al deze jurkjes ogen erg klassiek, maar in combinatie met de juiste schoenen zijn deze outfits erg elegant, feestelijk en dus party proof. Hier zijn mijn favoriete schoenen:
De meeste schoenen zijn uiteraard torenhoog, maar volgens mij is dat zeker en vast een must. Geniet van vanavond, maak er een spetterend feestje van en tot volgend jaar!
(Alle schoenen en jurkjes kwamen van de webshop van ZARA.)
I know, normaal gezien zou ik pas maar vanaf zaterdag terug iets plaatsen op mijn blog, maar ik verveelde me en ik dacht: waarom ook niet... Kerst is misschien al een paar dagen voorbij, maar ik kon het toch niet laten om dit menu aan jullie te geven. In een vorig bericht heb ik jullie vertelt, dat Jeroen Meus op zoek was naar de geslaagd kerstmenu. Jullie hebben daar allemaal massaal op gereageerd en dit is het resultaat:
Everzwijnpaté met toast en sjalottenconfituur *** Tartaar van rivierkreeft met rundcarpaccio *** Aardappelsoepje met gerookte paling *** Fazant met cognacsaus, wintergarnituur en kroketten *** Chocolademoussetaart
Volgens mij is dit kerstmenu echt superlekker! Kerst is dan al voorbij, maar ik denk dat dit menu ook perfect geschikt is voor 31 december. Op de volgende website: http://www.een.be/programmas/dagelijkse-kost/, kan je alle recepten rustig nalezen én maakt Jeroen Meus ze nog eens stap voor stap klaar. Smakelijk!
Vandaag is het eindelijk vakantie! Ook 'Food & Fashion' gaat eventjes op vakantie. Morgen is het eten bij de grootouders en dan een paar dagen naar Parijs. Kortom, veel tijd schiet er niet meer over. Daarom wil ik jullie eventjes zeggen, dat ik pas maar vanaf volgende week zaterdag iets ga kunnen zetten om de blog. Sorry! Niettemin, wil ik jullie toch een zaaaalige Kerst en een spetterend, lekker, creatief en modieus 2012 toewensen!
Nu de feestdagen eraan komen, wordt het stilletjes aan tijd om na te gaan denken over een menu. Niet enkel het eten speelt een belangrijke rol, ook de borden, de tasjes, de glazen, ... zijn onmisbaar voor een geslaagde Kerst. Een verzameling van allerlei leuke, toffe, trendy en kleurrijk keukenmateriaal vind je op de webshop www.dinneratseven.be. Deze geslaagde webshop is ontworpen door twee Vlaamse dames die een verzameling hebben gemaakt van alle keukenspulletjes die zij leuk vinden. Niet alleen zij vinden het mooi, ook ik ben een grote fan. Ideaal om te geven, maar nog veel leuker om te krijgen...
Wil je echt een statement maken op kerstavond? Lak je nagels dan blauw, iets specifieker: lak je nagels in denimkleur. Deze winter is deze kleur helemaal in. Vanaf nu niet enkel een jeansbroek, jeansjasje, maar een jeansnagel :). Je vind hem bij vele merken, maar Chanel heeft hem in 3 kleuren. echt denimkleur (links), een lichtere variant voor in de zomer (midden) en een iets meer olieblauw (rechts).