Inhoud blog
  • Het laatste bericht...
  • Een lekkere week...
  • Sorry!
  • Koken met Ellen: Pasta met prei en pancetta - Aflevering 11
  • Dressings Didden
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Over mijzelf
    Ik ben Ellen
    Ik ben een vrouw en woon in (België) en mijn beroep is Student.
    Ik ben geboren op 16/12/1996 en ben nu dus 28 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Toneel, koken, mode.
    Zoeken in blog

    Food & Fashion
    Dé blog bij uitstek voor iedereen die alles te weten wil komen over mode en koken!
    20-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The ultimate fasion battle!
    Een tijdje geleden vroeg ik jullie te stemmen op mijn poll die jullie vroeg welk merk jullie het mooiste vinden. Spijtig genoeg hebben nog maar 3 mensen hierover hun mening gegeven! Mijn boodschap aan jullie: STEM! Op 22 januari heb ik een bericht op mijn blog gezet waarin ik de deelnemende merken aan jullie voorstel. Bekijk dat zeker nog eens!
    Op 1 mei loopt de stemactie af en zal het merk met de meeste stemmen een extra lange editie krijgen van 'Merk onder de loep'. Wil jij dus extra veel informatie hebben over jouw favoriete merk? Stem de snel!!

    (Je stemt door te klikken op jouw favoriete merk. Kijk rechts van je scherm en daar zal je de poll zien!)

    20-03-2012 om 19:01 geschreven door Ellen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    18-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het enige echte whoopie-recept!
    Een tijdje geleden vertelde ik jullie over de nieuwe rage op het gebied van patisserie, de whoopie. Alleen heb ik jullie geen recept gegeven! Sorry daarvoor.
    Zoals jullie weten bestaat de whoopie uit 2 koekjes met een vulling. Hieronder vind je het recept voor de koekjes. Ik heb gekozen voor koekjes met chocolade, omdat ik die het lekkerste vind. Je kan uiteraard voor de 'gewone' variant kiezen met vanille. Voeg dan wel het merg van 1 vannilestokje toe voor een optimale smaak!

    Wat heb je nodig?

    280 g bloem
    115 g zachte boter
    1 ei
    210 g bruine suiker
    30 g cacao poeder
    1 eetlepel bakpoeder
    1 snuifje zout
    1 eetlepel vanillesuiker
    115 ml melk
    125 g yoghurt

    Hoe maak je het?

    1. Plaats de siliconen bakmat op de ovenplaat. Meng de gezeefde bloem, de cacaopoeder, het zout en het bakpoeder. Mix de yoghurt en de melk.

    2. Klop in een andere schaal de boter met de suiker tot een luchtige massa. Voeg het ei en de vanillesuiker toe en meng opnieuw. Voeg de helft van de bloem en de helft van de melk en yoghurt toe. Blijf mengen en voeg de rest van de bloem en de melk en het yoghurtmengsel toe.

    3. Giet het mengsel in de spuitzak met de grote, ronde spuitmond envoorzie elk vormpje in de siliconen bakmat van deeg.

    4. Bak ze 10-12 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C tot ze goudbruin kleuren.

    5. Laat ze voor enkele minuten afkoelen, neem ze daarna uit de bakvorm en plaats ze op een bakplaat tot ze helemaal koud zijn.


    Dit was het recept voor de koekjes. Wat de vulling betreft: gebruik je fantasie! Ganache, Nutella, speculoos - of peperkoekpasta, opgeklopte room met rood fruit, confituur, gelei, gewone botercrème, ...

                                              


    18-03-2012 om 00:00 geschreven door Ellen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    15-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Merk onder de loep: Gap

    Het kledingmerk GAP bestaat al sins 1969 en is opgericht door Donald Fisher. Ondertussen is het een mega bedrijf en heeft het maar liefst 3139 winkels verspreid over de hele wereld! Zelf ben ik een erg grote fan! GAP staat vooral voor sportieve kledij met een stijlvolle, tijdloze toets.

























    15-03-2012 om 19:13 geschreven door Ellen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    11-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lak je nagels met Dior!
    Als het van Dior afhangt, kleuren onze nagels deze zomer in felle kleurtjes! Van flashy roos tot lichtgroen. I love it! Gekleurde nagels zijn een mooie afwerking van een zomerse outfit. Bovendien fleuren ze je onmiddellijk op!















    11-03-2012 om 16:02 geschreven door Ellen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    09-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vera Wang

    Trouwen is iets wat ik later zéker ga doen! Mijn favoriete ontwerper voor een trouwjurk, is zeker Vera Wang. Deze ontwerpster is wereldberoemd, maar haar trouwjurken zijn dan ook peperduur! Eventjes sparen dus, maar als ik deze jurken hieronder zie, is het dat zeker waard.












    09-03-2012 om 19:28 geschreven door Ellen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    06-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groente van de maand: Venkel
    Elke maand laat ik een soort groente in de kijker staan. En deze maand is dat: de Venkel.

                                                         

    Venkel is een niet zo populaire groente. Dit komt vooral door de sterke anijssmaak. Toch is de venkel een echte delicatesse! De knol wordt gebruikt als groente en het groene 'haar' helemaal vanboven, wordt vooral gebruikt als een kruid.
    De venkel is erg gezond. Hij bevat heel wat magnesium, calcium en vitamine B11. Redenen genoeg dus om de anijssmaak te trotseren en om van venkel een superlekker gerechtje te maken!
    Hieronder vind je het recept voor een citroenrisotto met venkel en groene asperges!

    Ingrediënten

    400 g groene asperges
    50 g boter
    1 el olijfolie
    300 g arborio- of risottorijst
    1 sjalotje
    1/2 venkel
    1 teentje look
    100 ml sherry
    1 l groentebouillon
    sap en schil van 1 citroen
    50 g pecorinokaas (of parmezaan)
    versgemalen peper en zout

    Bereiden

    Breng de bouillon aan de kook en houd warm. Was de venkel en snijd in kleine stukjes, samen met het sjalotje en de look.

    Verhit 1 eetlepel boter en olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de sjalot, venkel en knoflook glazig. Voeg de rijst toe en laat even meebakken. Roer goed, zodat alle korrels bedekt zijn en glazig worden. Blus met de sherry en roer tot deze is opgenomen.

    Voeg nu al roerend steeds een scheut hete bouillon en sap van citroen toe. Schenk er pas nieuwe bouillon bij als de rijst al het vocht heeft opgenomen.

    Na 10 minuten voeg je de asperges toe. Laat nog 10 minuten sudderen tot alle bouillon is geabsorbeerd en de rijst smeuïg en beetgaar is.

    Werk af

    Roer er de citroenrasp, pecorino, het groen van de venkel en de rest van de boter onder. Proef en breng de risotto op smaak met zout en peper. Serveer onmiddellijk.

                                                                 Citroenrisotto met venkel en groene asperges

    06-03-2012 om 19:27 geschreven door Ellen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    01-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fruit van de maand: Rabarber
    Elke maand laat ik een soort fruit in de kijker staan. En deze maand is dat de : Rabarber

                                                                          

    De rababer is volgens mij een erg ongewaardeerd soort fruit. Oké, hij is zeer zuur. Maar met een flinke portie suiker, wordt de rabarber een lekker tussendoortje. Bovendien bevat hij heel wat kalium en vitamine C. Eigenlijk is de rabarber een groente (gezien de groeiwijze), maar omdat hij vooral in zoete bereidingen wordt gebruikt, noem ik hem deze maand dus een 'stuk fruit'.
    Hieronder kan je het recept lezen van rabarbertaart. Een superlekker vieruurtje!
    Om een blik op deze taart te werpen of om gewoon het hele filmpje te bekijken, surf dan naar volgende link: http://www.njam.tv/recepten/rabarbertaart-met-meringue

    Ingrediënten:

    250 g rabarber
    225 g kristalsuiker
    3 eitjes
    50 g boter
    50 g maïzena, gezeefd
    125 g zelfrijzende bloem, gezeefd
    3 el melk
    extra: keukenrobot / springvorm

    Bereiden:

    Was de rabarber en snijd in blokjes.

    Meng 125 g suiker met twee eierdooiers in de keukenrobot (houd de eiwitten apart). Voeg de boter en 1 heel ei toe. Meng de bloem en maïzena erdoor. Doe als allerlaatste de melk erbij en klop nog eens goed door.

    Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een springvorm in en bestuif met bloem. Schep het deeg in de vorm en leg hierop de stukjes rabarber. Bak 40 minuten.

    Klop het eiwit stijf. Blijf kloppen en voeg beetje bij beetje de rest van de suiker toe. Haal de rand van de springvorm en verdeel het eiwitmengsel over de taart. Zet nog 10 minuten terug in de oven tot het eiwit een mooi goudgeel laagje heeft.

    01-03-2012 om 19:50 geschreven door Ellen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    28-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Merk onder de loep: Tara Jarmon
    Door mijn vele bezoekjes aan Parijs ken ik ondertussen al heel wat merken waarvan ik voordien het bestaan nog niet afwist. Tara Jarmon is er zo één van. Het is een supermooi merk, chic, niet al te duur en de pastelkleuren staan hier helemaal centraal deze zomer. Ik geef toe dat de kle(u)ren soms wat braafjes zijn, maar met de juiste accessoires creëer je een hele stijlvolle outfit!















    Ik vind de collectie echt supermooi. De frisse kleuren, korte kleedjes en de zomerse kapsels zorgen ervoor dat ik helemaal in een zomerse bui geraak. Tara Jarmon is dus zeker een aanrader!

    28-02-2012 om 19:28 geschreven door Ellen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)


    Rondvraag / Poll
    Welk kookprogramma vind je het leukst?
    Dagelijkse kost
    Goe gebakken
    The naked chef
    Roger van Damme - Bakken (Njam!)
    Passe-vite (Njam!)
    De Dagschotel (Njam!)
    Bekijk resultaat


    Archief per week
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs