Ik ben Ellen
Ik ben een vrouw en woon in (België) en mijn beroep is Student.
Ik ben geboren op 16/12/1996 en ben nu dus 28 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Toneel, koken, mode.
Zoeken in blog
Food & Fashion
Dé blog bij uitstek voor iedereen die alles te weten wil komen over mode en koken!
06-07-2012
Koken met Ellen: Brownies (Afternoon Tea special)
Lekkere fudgy brownies zijn héérlijk! Dit receptje is echt voor chocoholics!
Ingrediënten: - 140 g boter - 200 g donkere chocolade - 1 kop suiker - 2 theelepels vanille-extract - 1/4 theelepel zout - 1 eetlepel cacaopoeder - 2 eetlepels koffie - 2 eieren - 2/3 kop bloem
Bereiding:
1. Smelt de chocolade in de microgolfoven. 2. Meng alle andere ingrediënten kort. 3. Voeg dan de gesmolten chocolade toe. 4. Vet een brownievorm in en bekleed met bakpapier. 5. Giet het deeg in de vorm. 6. Bak de brownies in een voorverwarmde oven op 180 °C gedurende 30 minuten.
Scones vormen de basis voor een Afternoon Tea. Bovendien zijn ze helemaal niet moeilijk te maken! Serveer ze met opgeklopte room en jam.
Ingrediënten voor 4 personen
500 gr bloem, plus extra voor bestrooien van het werkblad 2 theel bicarbonaat of baksoda 2 theel zout 2 theel kristalsuiker 50 gr ongezouten boter 25 plantaardige boter 300 ml karnemelk 1 ei, geklopt
Bereidingswijze
Bekleed een bakplaat* met een stuk bakpapier. Doe de bloem in een schaal met de bicarbonaat of baksoda, zout en suiker. Snijd de boter en de plantaardige boter in stukken en doe ze bij de bloem. Meng met de vingertoppen de bloem door de boter en voeg de karnemelk toe, kneed alles door elkaar tot een deeg ontstaat. Bestrooi de werkplaats licht met bloem. Vorm het deeg tot een ovaal lap van 4cm dik, steek ronde vormen van 6cm doorsnee uit. Leg de scones vrij dicht bij elkaar op het bakpapier, en besmeer de bovenkant met geklopt ei , zodat de scones mooi goudbruin bakken. Bak gedurende 12 minuten, dan zijn de scones droog op de bodem en voelen licht aan. Laat ze afkoelen op een draadrekje en serveer met een flinke klont jam en optioneel room of crème fraiche.
* Je kan een gewone bakplaat gebruiken, maar als je deeg echt heel plakkerig is, gebruik je beter een cupcakevorm. Dan moet je het deeg niet uitrollen en uitsteken, maar kan je het met 2 lepels in de cupcakevorm doen.
De Engelsen staan niet echt bekend om hun culinaire meesterwerken. Toch hebben ze een traditie waar ik gek van ben: Afternoon Tea. Dit is meestal rond 4 uur in de namiddag, waar je dan allerlei zoetigheden eet. I love it! Hier zijn mijn tips voor een echte Tea Time!
- Het eten! Tja, Tea Time zonder eten zou geen echte Tea Time zijn. Scones met room en jam is de klassieker. Maar je kan dat uiteraard uitbreiden met taart, macarons, cupcakes, whoopies, koekjes, ... Dit serveer je allemaal op chique bordjes.
- Drank! Thee is uiteraard een must. Kies voor een ruim assortisement. Traditioneel ga je voor thee met melk én suiker.
- Tuin! Probeer je Afternoon Tea toch in de tuin te organiseren. Kleed je tafel mooi aan met servies, bloemen, servetten, ...
Verwacht je de volgende dagen maar aan masa's receptjes van gerechten die je zeker kan serveren op je eigen Tea Time!
Wat vinden jullie van deze Engelse traditie? En wat mag volgens jullie zeker niet mankeren op een Tea Time?
Chocolademousse wordt beschouwd als één van de moeilijkste desserts ooit. Hiermee ben ik absoluut niet akkoord. Met het receptje hieronder moet het zeker lukken! Toch heb ik nog een aantal tips:
- Voeg de gesmolten chocolade bij de eiwitten als die al is afgekoeld. Hele warme of hele koude ingrediënten gaan de eiwitten ineen doen zakken.
- Voeg de suiker bij de eiwitten toe als je zachte pieken hebt. Als je de suiker er al in het begin bij doet, gaan de eiwitten niet stijf worden. Doe je de suiker er helemaal op het einde bij, dan zal de suiker niet goed oplossen.
- Gebruik je witte of melkchocolade, gebruik dan geen suiker.
Recept: Chocolademousse
INGREDIENTEN: (6 personen)
- 6 eiwitten - 120 g zwarte chocolade - 6 kleine eetlepels suiker
BEREIDING:
- Smelt de chocolade in de microgolfoven en laat afkoelen tot kamertemperatuur. - Klop de eiwitten op tot zachte pieken. Voeg nu de suiker toe en klop verder tot stevige pieken. - Voeg de chocolade bij de eiwitten met een spatel. Meng voorzichtig, anders komt al de lucht weer uit de eiwitten en hebben we geen mooie, opgesteven chocolademousse.
Joehoe! Het wordt vandaag goed weer! Tijd dus, om mijn sandaaltjes vanonder het stof te halen. Ik heb 2 paar: een paar witte en een paar gele. Ik ben er echt verliefd op. Bij warm weer, zitten sandalen zo veel beter dan warme ballerina's. Je moet je wel aan een paar regels houden:
- tenen: Tja, bij sandalen zie je uiteraard je tenen. Daarom zijn verzorgde tenen een echte must. Vuile, lange nagels zijn echt uit den boze! Gelakt hoeven ze zeker niet te zijn, maar geknipt en fris ogend is wél belangrijk!
- kleur: Sandalen kunnen een outfit écht opfleuren. Kies daarom een paar in een fris kleurtje. Ook al is de rest van je outfit niet zo kleurrijk, sandalen maken alles goed!
- hak: Sandalen met hakken zijn zeker geen must. Mijn 2 paar sandalen zijn plat, want in de zomer vind ik op hakken lopen niet zo handig. Kan jij dat wél? Koop dan zeker een sandaal met een hakje. Erg stijlvol en vrouwelijk. Kan jij net zoals ik niet zo goed lopen op hoge hakken? Kies dan voor een sleehak. Deze zomer vind je ze in alle winkels. Bovendien zijn er nu ook vele sleehakken met stro of in kurk. Helemaal in, deze zomer!
De regels begrepen? Oké! Dan kunnen we nu aan het echte werk beginnen. Hieronder staan mijn favoriete paren!
Tijdens de zomer koop ik graag een heleboel kruiden om mee te koken. Spijtig genoeg blijven kruiden niet zo lang fris en ik vind het altijd zonde om deze geurige blaadjes weg te gooien. Daarom heb ik een aantal technieken bedacht waarmee je kruiden erg lang kan bewaren!
- Invriezen: Deze techniek is de gemakkelijkste. Je snijdt je kruiden fijn en doet ze in een ijsblokjesvorm. Een beetje water erbij, in de diepvriezer en klaar! Wanneer je kruiden invriest en ze dan ontdooit, zijn deze niet meer geschikt om een gerecht mee af te werken. Laat ze even meekoken in een saus, soep, ... of mix ze in een smoothie of milkshake.
- Drogen: Hang je kruiden op in een donkere, droge plaats (vb: de kelder) gedurende ca. 1 à 2 weken. Maal ze fijn en je hebt je eigen gedroogde kruiden! Beperk je niet tot 1 soort, maar mix verschillende soorten en geef ze een naam vb: Italiaanse kruiden = gedroogde rozemarijn en basilicum.
- In olijfolie: Koop olijfolie van goede kwaliteit. Steriliseer flessen door ze in de oven te zetten (5 minuten op 150 °C) of kook ze in water. In deze flessen stop je een heleboel kruiden en dan vul je ze met olie. Bij deze techniek beperk je je best tot 1 soort, je zou anders wel voor een aantal rare smaakcombinaties te komen staan! Naast kruidenolie, kan je ook knoflookolie of chiliolie maken.
Toen ik onlangs in Londen was, heb ik er een supermooi merk gevonden: Next. Bovendien zijn de kleren helemaal niet duur! Ik geef toe: je moet selecteren. Ze hebben dingen die écht niet mooi zijn, maar sommige kleren zijn wél heel mooi. Ik ben meteen gaan kijken op hun website om te kijken of er ook winkels waren in België. Maar helaas, in België noch Nederland vind je een winkel van Next... Ze hebben wel een leuke webshop, maar shoppen op het internet is toch niet zo mijn ding. Kortom, nog een reden om opnieuw naar Londen te gaan... :)