De diëtist online
Categorieën
  • Een woordje over mij (1)
  • Gezonde keukentips (10)
  • Ingrediënten (7)
  • Productbesprekingen drankjes (5)
  • Productbesprekingen maaltijdcomponenten/maaltijden (12)
  • Productbesprekingen tussendoortjes (13)
  • Productbesprekingen vet- en zoetstoffen (2)
  • Productbesprekingen zuivel(vervangers) (17)
  • Recepten drankjes, tussendoortjes en desserten (16)
  • Recepten ijsjes (12)
  • Recepten ontbijt en lunch (16)
  • Recepten salades (24)
  • Recepten soepen, hapjes en voorgerechten (8)
  • Recepten warme maaltijd (61)
  • Voeding en gezondheid (29)
  • Weetjes (46)

  • De diëtist online op internet
  • Facebookpagina
  • Website
  • Website groepspraktijk

  • Zoeken in blog


    21-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slaatje met asperges (vegetarisch gerecht)

    Voor twee personen (180 kcal per persoon):

    6 groene asperges
    6 witte asperges
    2 preistelen
    kervel
    bieslook
    Vinaigrette van 2 eetlepels walnotenolie, azijn, truffelsap, zout en peper naar smaak.

    Kuis en was de asperges en preistelen. Maak er 4 busseltjes van en bind deze samen met keukendraad. Laat ze koken in kokend water met zout zonder deksel. De gare groenten laten schrikken in koud water, om het kookproces te eindigen en de kleur van de groenten te behouden. Maak de vinaigrette. Voeg het truffelsap bij de vinaigrette en kruid met wat versgemalen peper. Versier het bord met enkele kervelplukjes.

    21-09-2015, 00:00 geschreven door Carmen  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Recepten salades
    20-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Courgettesalade (vegetarisch gerecht)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen (225 kcal per persoon):

    3 courgettes
    1 teentje knoflook
    10 g verse munt
    10 g kervel
    10 g peterselie
    50 g pijnboompitten
    2 eetlepels witte wijnazijn
    1 koffielepel ahornsiroop of honing
    enkele druppels tabasco
    6 eetlepels olijfolie
    grof zeezout
    peper van de molen

    1) Spoel de courgettes, halveer en verwijder de pitten. Snijd in lange dunne plakjes met behulp van een mandoline en snijd daarna in fijne slierten.
    2) Bereid de vinaigrette. Meng hiervoor de witte wijnazijn, de tabasco en de ahornsiroop in een kommetje. Pel de knoflook, snipper fijn en voeg toe samen met de olijfolie. Kruid met peper en zout en meng nogmaals.
    3) Hak de verse munt, de kervel en de peterselie grof.
    4) Zet een pannetje op een laag vuur met de pijnboompitten en rooster ze mooi goudgeel.
    5) Giet de vinaigrette over de courgetteslierten en bestrooi rijkelijk met de verse kruiden en de geroosterde pijnboompitten.

    Bron: Delhaize Magazine juni/juli 2015

    20-09-2015, 00:00 geschreven door Carmen  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Recepten salades
    19-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Quinoasalade met venkel (vegetarisch gerecht)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen (325 kcal per persoon): 

    200 g quinoa
    10 tricolore kerstomaatjes
    1 komkommer
    110 g groene mini-asperges 
    ½ venkel
    ½ bussel koriander
    ½ bussel munt
    1 koffielepel sambal oelek

    Voor de dressing:
    Sap van ½ limoen
    Sap van ½ citroen
    4 eetlepels olijfolie
    4 eetlepels sushi-azijn
    Peper en zout

    1) Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. 
    2) Snijd het uiteinde van de asperges en blancheer ze kort. Laat ze daarna schrikken onder koud water. 
    3) Snijd de tomaten in partjes. Spoel de komkommer en de venkel en snijd in kleine blokjes. Hak de munt en de koriander fijn.
    4) Meng de groenten, de sambal oelek en de groene kruiden onder de quinoa. 
    5) Maak een dressing door alle ingrediënten te mengen, giet deze over de quinoasalade en serveer koud. Werk af met fijngesnipperde koriander. 

    Bron: Delhaize Magazine

    19-09-2015, 00:00 geschreven door Carmen  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Recepten salades
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lauw broccolislaatje met aardappelen en hazelnoten (vegetarisch gerecht)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Voor 4 personen: 

    500 g broccoliroosjes uit de diepvries

    400 g vastkokende aardappelen (8 kleintjes)

    1 eetlepel hazelnoten
    1/2 rode ui, fijngesnipperd
    1 eetlepel wijnazijn
    1 eetlepel balsamicoazijn
    1 eetlepel mosterd
    3 eetlepels olijfolie
    peper

    1) Kook de geschilde aardappelen samen met de broccoli gaar in een grote pan met lichtgezouten water. 
    2) Plet de hazelnoten in grove stukken op een snijplank en rooster ze enkele minuten in een droge pan op een hoog vuur.
    3) Meng de mosterd, de wijn- en balsamicoazijn en de olie tot een vinaigrette. 
    4) Breng op smaak met peper.
    5) Laat de aardappelen en de broccoli uitlekken. Snijd de aardappelen overlangs in twee en leg ze in een slakom. 
    Doe er de uitgelekte broccoli, rode ui en geroosterde hazelnoten bij. Overgiet met de vinaigrette. Laat 1 minuut intrekken en meng voorzichtig. Dien onmiddellijk op.

    Bron: Lekker van bij ons

    19-09-2015, 00:00 geschreven door Carmen  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Recepten salades
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs