De diëtist online
Categorieën
  • Een woordje over mij (1)
  • Gezonde keukentips (10)
  • Ingrediënten (7)
  • Productbesprekingen drankjes (5)
  • Productbesprekingen maaltijdcomponenten/maaltijden (12)
  • Productbesprekingen tussendoortjes (13)
  • Productbesprekingen vet- en zoetstoffen (2)
  • Productbesprekingen zuivel(vervangers) (17)
  • Recepten drankjes, tussendoortjes en desserten (16)
  • Recepten ijsjes (12)
  • Recepten ontbijt en lunch (16)
  • Recepten salades (24)
  • Recepten soepen, hapjes en voorgerechten (8)
  • Recepten warme maaltijd (61)
  • Voeding en gezondheid (29)
  • Weetjes (46)

  • De diëtist online op internet
  • Facebookpagina
  • Website
  • Website groepspraktijk

  • Zoeken in blog


    27-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alternatief voor roux

    Dat maïzena een licht alternatief is voor een roux (boter + bloem) om sauzen te binden, wist je misschien al. Maar wist je ook dat het nog lichter kan? Xantana (xantaangom) ontstaat door de vergisting van maïzena met een bacterie die in kool terug te vinden is. De aanbevolen hoeveelheid is 1 à 5 gram per liter. Voor 1 kcal kan je dus al een saus binden.

    Xantaangom is bedoeld om met een kleine hoeveelheid een vloeistof stevig te krijgen. Hierdoor wordt het ook regelmatig gebruikt in de moleculaire keuken. Voor pudding en dergelijke gebruik je beter een ander bindmiddel. 

    Het middel is online te koop en bij de apotheek.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs