Inhoud blog
  • Tiramisu
  • Frangipannetaartjes
  • Vegetarisch cannelloni
  • Mini-pizza's
  • Lasagne met kaassaus
    Categorieën
  • Desserts en gebak (11)
  • Hoofdgerechten (8)
  • Ontbijt en broodbeleg (7)
  • Soep en voorgerechten (5)
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Cooking and baking

    21-01-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalmsalade
    - benodigdheden: 200gr gerookte zalm - 1,5 eetlepels mayonnaise - 65ml zure room - 1 sjalotje - 20ml citroensap -
        2 eitjes - 1/2 theelepel mosterd - beetje biesloos- p&z

    - werkwijze:
        1. Pel en snipper het sjalotje heel fijn.
        2. Snij de zalm in kleine stukjes.
        3. Kook de eitjes 12 minuten.
        4. Meng in een kom de sjalot, de gerookte zalm, de mayonnaise, de eieren, het citroensap, de mosterd en
            de zure room.
        5. Breng op smaak met p&z.

    21-01-2017 om 21:23 geschreven door annelien  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Ontbijt en broodbeleg
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kaas-ui-pestorolletjes
    - benodigdheden: 1 pizzadeeg - paar eetlepels pesto - 50gr geraspte kaas - 1 theelepel Italiaanse kruiden - halve (rode)
        ui

    - werkwijze:
        1. Verwarm de oven voor op 200°.
        2. Snij de uien in ringen.
        3. Rol het deeg uit en smeer het in met pesto (je mag'n beetje dik smeren). Verdeel wat Italiaanse kruiden over de
            pesto, daarna wat geraspte kaas en tenslotte de uienringen. Rol het pizzadeeg daarna op.
        4. Bak de pizzarol ongeveer 15 minuten totdat hij mooi bruin is. Snij de rol in plakjes van zo'n 4 cm dik.

    21-01-2017 om 20:16 geschreven door annelien  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Soep en voorgerechten
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prei-broccolisoep
    - benodigdheden: 1 bundel soepprei - 2 grote uien - 1 broccoli - 2 aardappels - 2 blokjes groentebouillon - 2 blokje
        tuinkruidenbouillon - 100gr kruidenkaas - 2 liter water - basilicum - p&z

    - werkwijze:
        1. Snij de broccoli in roosjes en de aardappel in schijfjes. Los de blokjes bouillon op in het water. 
        2. Snij de ui en de prei en stoof ze.
        3. Voeg de aardappel, de broccoli en de bouillon toe.
        4. Laat 25 minuutjes koken (alles moet zacht zijn).
        5. Mix het geheel en voeg de kruidenkaas toe.
        6. Kruid met wat basilicum en p&z. Dien evt op met'n stukje stokbrood. 

    21-01-2017 om 20:01 geschreven door annelien  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Soep en voorgerechten
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Erwtensoep
    - benodigdheden: 1 ui - 1 staal prei - 1 aardappel - ongev. 300gr selder - 1 grote + 1 kleine bokaal erwtjes - 750ml water
        (mag meer, afhankelijk van hoe dik je de soep wil) - p&z

    - werkwijze: 
        1. Snij de groentjes fijn (behalve de erwtjes natuurlijk... ;-)). 
        2. Breng het water aan de kook en doe de groenten erbij.
        3. Laat flink doorkoken, mix fijn en kruid met p&z.
    (heel makkelijk dus!)

    21-01-2017 om 19:44 geschreven door annelien  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Soep en voorgerechten
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Platte kaastaart met chocoladekoekjes en frambozen
    - benodigdheden: chocoladekoekjes (type brownies) - 60gr margarine - 250gr magere platte kaas - 70gr suiker - 1 zakje
        vanillesuiker - 5 gelatineblaadjes - 2 eetlepels citroensap - 150lm room 20% - 350gr frambozen

    - werkwijze: 
        1. Bekleed een springvorm met bakpapier.
        2. Verkruimel de koekjes, verwarm de margarine en meng ze bij elkaar.
        3. Bedek de springvorm met dit mengsel (bodem) en zet in de koelkast.
        4. Meng de platte kaas, de suiker en de vanillesuiker tot een geheel.
        5. Laat de gelatineblaadjes 10 minuutjes weken in koud water, knijp ze daarna uit. Smelt ze in het citroensap op
            een laag vuurtje. Meng het daarna onder het plattekaasmengsel.
        6. Klop de room op tot die luchtig, maar nog vloeibaar is en schep dit onder het plattekaasmengsel.
        7. Haal de bodem uit de koelkast, verdeel hierover de helft van de frambozen en schep er tenslotte het 
            plattekaasmengsel op. 
        8. Laat de taart minimum 2 uur opstijven in de koelkast.
        9. Versier de taart met de andere helft van de frambozen.

    21-01-2017 om 17:51 geschreven door annelien  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Desserts en gebak
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tagliatelli met gemengde groenten
    4-5 personen
    - benodigdheden: 400gr tagliatelli - p&z - 250gr wortelen - 1 courgette - 3 à 4 lente-uitjes -200gr tomaten -
        1/2 theelepel gedroogde salie - 300gr doperwtjes - 140gr tomatenpuree - 1,25dl room - 1/2 theelepel suiker - 
        1/2 eetlepel verse salie of peterselie - 1,5dl water - gruyèrekaas

    - werkwijze:
        1. Kook de tagliatelli volgens het pakje beetgaar en laat uitlekken.
        2. Schil en rasp de wortelen. Snij de courgette in reepjes en de lente-uitjes in ringen. Verdeel de tomaten in
            partjes
        3. Verhit wat boter en bak de wortelen zo'n 3 minuutjes. Voeg nu de courgette, lente-uitjes, partjes tomaat,
             doperwtjes en de gedroogde salie toe. Bak ze zo'n 5 minuutjes mee.
        4. Breng de tomatenpuree, het water en de room aan de kook en breng dit op smaak met suiker en p&z.
        5. Voeg de gebakken groenten en de verse salie toe. Breng de saus nog één keer aan de kook. 
            Serveer de saus bij de tagliatelli

    - tip: Bestrooi de ovenschaal met gruyèrekaas en zet nog even in de oven. 

    21-01-2017 om 17:50 geschreven door annelien  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hoofdgerechten
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mangotaart
    8 personen
    - benodigdheden: ongev.14 boudoirs - 2 rijpe mango's - sinaasappelsap - 120gr mascarpone - 2dl room (min.33%
        vetgehalte - 100gr suiker - 5 blaadjes gelatine ( à 1,9gr)

    - werkwijze:
        1. Schil de mango's en snij ze in stukjes. Hou wat mooie stukjes over en pureer de rest (bvb in de blender).
        2. Bekleed de springvorm met bakpapier.
        3. Week 3 blaadjes gelatine in koud water tot ze zacht zijn.
        4. Verwarm 300gr van de mangopuree (NIET koken) en los hier, van het vuur af, al roerend de overige gelatine in
            op. Blijf nog even roeren en zet dan weg om af te koelen.
        5. Klop intussen de room met 80gr suiker tot yoghurtdikte en roer er vervolgens de mascarpone door. Meng ook 
            de afgekoelde mango erdoor. 
        6. Doop de lange vingers kort in wat sinaasappelsap en beleg de bodem van de vorm ermee.
        7. Giet de mousse erbovenop, strijk glad en zet 2 uur in de koelkast.
        8. Week daarna de overige blaadjes gelatine, verwarm 200gr mangopuree (als je niet genoeg meer hebt, kun je 
            aanlengen met fruitsap) met 20gr suiker en klop de gelatine erdoor.
        9. Laat 5 minuutjes afkoelen en giet de gelei daarna voorzichtig over de taart, strijk meteen glad met de bolle
            kant van een lepel.
        10. Garneer naar eigen believen met de achtergehouden stukjes mang en zet nog 2 uur in de koelkast.
            Dek niet af!

    -tip: je kunt dit prima een dag op voorhand maken, maar dan na afkoelen wel afdekken.
           
      

    21-01-2017 om 15:41 geschreven door annelien  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Desserts en gebak
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Applepie
    4-6 personen
    - benodigdheden: 275gr bloem - 175gr smeerboter/margarine - 1 ei - 4 eetlepels melk of zure room - 500gr appels - 
        4 eetlepels aardbeienconfituur - 50gr fijne suiker - vetstof om de vorm in te vetten

    - werkwijze:
        1. Maak een kruimeldeeg met de vetstof en de bloem. Doe er de eierdooier en de melk/zure room bij. Kneed
            tot een homogene massa. Verpak het deeg in plastic folie en zet 30 minuten in de koelkast.
        2. Schil de appels en snij ze in plakjes. Doe ze in een pannetje met 3-4 eetlepels water (mag iets meer). Dek af en laat
            20-25 minuten tot moes koken. Laat afkoelen.
        3. Verdeel de deegbal in twee. Rol één portie uit en leg die in een ingevette vorm van ongeveer 23cm diameter.
            Prik wat rond in de deegbodem met een vork. Bak dit 10 minuutjes in de op 200° voorverwarmde oven. 
        4. Strijk de aardbeienconfituur uit op de voorgebakken bodem. Meng 40gr suiker met de amandelschilfers. Strooi
            de helft van dit mengsel op de confituur.
        5. Klop het eiwit stijf. Spatel het door de appelmoes. Schep de appelmoes op de voorgebakken bodem. Strooi er de
            rest van het amandelmengsel op.
        6. Rol de 2de portie deeg uit tot'n plak, iets groter dan de bakvorm. Dek er de taart mee af. Druk de randen goed
            aan!! Bestrijk het deegdeksel met water, strooi er de rest van de suiker op. Maak er met een mes een paar kerfjes
            in.
        7. Zet de pie 30-35 minuten in een voorverwarmde oven van 200°.

    21-01-2017 om 14:14 geschreven door annelien  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Desserts en gebak
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lasagne met zes groentjes
    3 personen
    - benodigdheden: 2 stalen prei - 3 uien - 300gr wortelen - 1 blik erwtjes - 3 tomaten - 1 bakje champignons - zout -
        1 liter melk - 2,5 blokjes (tuinkruiden)bouillon - 4 eetlepels aardappelzetmeel - 300gr gruyèrekaas - 1 eetlepel
        mosterd - peper - nootmuskaat - lasagnevellen

    - werkwijze:
        1. Snij de uien in dunne ringen, de tomaten in blokjes, de wortels en champignons in schijfjes en de prei in
            fijne stukjes. Hou de groentjes allemaal apart.
        2. Kook de uien en stoof de worteltjes, de erwtjes, de champignons en de prei apart gaar (de tomaten NIET). 
            Laat de groenten goed uitlekken.
        3. Breng de melk aan de kook en voeg het blokje kruidenbouillon toe.
        4. Los het aardappelmeel op in wat koud water en schenk dit al roerend bij de kokende melk.
        5. Laat de saus enkele minuten zacht koken. Roer de kaas erdoor en voeg de mosterd, peper en nootmus-
            kaat toe.
        6. Verdeel de saus in 3 verschillende porties en roer elke portie door 2 groenten.
        7. Neem een ovenschaal en beleg die met de groentjss. Wissel telkens af, bv groentesaus I - lasagnevellen - 
            groentesaus II - lasagnevellen - ...
        8. Eindig met saus en als je hiervan houdt, kun je ook wat paneermeel op de lasagne strooien.
        9. Bak de lasagne in het midden van een voorverwarmde oven van 200° gedurende 45 minuutjes.
        
        - tip: Persoonlijk ben ik niet zo'n fan van de erwtjes. Maar je kan die natuurlijk ook vervangen door broccoli,
             courgette, paprika, ... Of gewoon nog 'n soort groente bij de saus voegen.

    21-01-2017 om 12:50 geschreven door annelien  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hoofdgerechten
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sinterklaaskoeken
    - benodigdheden: 250gr bakboter - 2kg bloem - 120gr gist - 3 eieren - 250gr kristalsuiker - 4gr zout - 25cl melk -
        25cl water

    - werkwijze: 
        1. Doe de bloem in een kom en maak in het midden een kuiltje. Doe de suiker erin.
        2. Smelt de boter, neem de pan van het vuur en voeg de melk erbij.
        3. Los de gist op in lauw water.
        4. Doe de melk en de boter, het water met de gist en het ei in zijn geheel in de kuil. Meng alles goed dooreen en
            begin te kneden.
        5. Verwarm de oven voor op de laagste temperatuur en laat het deeg hierin zo'n 50 minuutjes rijzen.
        6. Kneed hierna het deeg opnieuw en rol het tot ongeveer 1 cm dikte.
        7. Vet de bakplaat in of gebruik bakpapier.
        8. Verdeel het deeg in stukken, leg het in de vormen en bestrijk het met het geklutste ei. Dek de bakplaat met de 
            vormen af en steek hem in de oven op 50°. Laat opnieuw rijzen tot het volume ongeveer verdubbeld is.
        9. Bak 10 minuutjes op 180°.

    21-01-2017 om 00:00 geschreven door annelien  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Ontbijt en broodbeleg
    >> Reageer (0)
    20-01-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Quiche met broccoli en prei
    - benodigdheden: kruimeldeeg - 3 eieren - 25cl melk - p&z - nootmuskaat - 1 stengel prei - 1 broccoli - gruyèrekaas

    - werkwijze: 
        1. Vet een ronde taartvorm in en bekleed hem met het deeh.
        2. Klop de eieren los in een kom en roer de melk erdoot. Breng dit mengsel op smaak met p&z en nootmuskaat. 
        3. Maak de prei en broccoli schoon. Snij de prei in ringetjes en verdeel de broccoli in roosjes. 
        4. Blancheer de groenten enkele minuten in kokend water. Laat even goed uitlekken en verdeel ze daarna over
            de taartvorm. Verwarm de oven.
        5. Giet hierover het eiermengsel en de geraspte kaas. Bak de quiche zo'n 20 minuten in de oven op 180°.

    20-01-2017 om 00:00 geschreven door annelien  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hoofdgerechten
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Easy rijsttaart
    - benodigdheden: 2 eieren - 3 eetlepels bloem - 2 eetlepels suiker - 2 dozen roomrijst - 1 pakje vanillepuddingpoeder -
          bakpapier

    - werkwijze:
        1. Verwarm de oven voor tot 200°.
        2. Doe de roomrijst in een mengkom.
        3. Voeg de overige ingrediënten bij dit mengsel en meng goed dooreen tot je een glad mengsel bekomt.
        4. Giet het mengsel in een taartvorm.
        5. Laat 40 minuutjes bakken in de oven.

    - variatie: maak kleine taartjes ipv 1 grote. Kleintjes moeten zo'n 16 minuutjes in de oven.

    20-01-2017 om 00:00 geschreven door annelien  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Desserts en gebak
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appel-kaneeltaart
    - benodigdheden:  400gr bloem (evt deel volkoren) - 250gr bakboter - 240gr suiker - 1 ei - 500gr appels (geschild
          gewicht!) - 2 theelepels kaneel

    - werkwijze:
        1. Kneed een samenhangend deeg van 200gr boter (niet smelten!), 300gr bloem, 150gr suiker en het ei.
        2. Bekleed de springvorm met dit deeg. Duw de randen iets naar omhoog.
        3. Snij de appels in stukjes en meng dit met 30gr suiker en de kaneel. Giet dit over de springvorm. Verwarm de oven 
            voor op 175°.
        4. Kneed de rest van de ingrediënten (100gr bloem, 50gr boter en 50gr suiker) tot een kruimelig deeg en verkruimel
            het boven de taart.
        5. Bak 35 minuten in de oven.

    20-01-2017 om 00:00 geschreven door annelien  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Desserts en gebak
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koude chocoladetaart
    - benodigdheden: 200gr bakboter - 2 eieren - 500gr soldatenkoeken - 125gr bloemsuiker - 1/2 glas sterke koffie - 
        6 repen fondantchocolade

    - werkwijze:
        1. Smelt de boter.
        2. Verkruimel de soldatenkoeken: doe ze in een plastic zak en ga de zak met'n deegrol te lijf (en werk meteen al 
          je frustraties uit je lijf!).
        3. Meng de gesmolten boter, de suiker en de eieren door de koeken.
        4. Voeg beetje bij beetje de koffie hierbij (niet teveel koffie, want het mengsel moet stevig blijven).
        5. Bedek de bakvorm met bakpapier en breng het mengsel hierin. Leg bovenop ook bakpapier. 
        6. Laat een nacht rusten met een gewicht erbovenop.
        7. Smelt de chocolade au bain marie en werk hiermee de taart af.

    20-01-2017 om 00:00 geschreven door annelien  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Desserts en gebak
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Broodpudding
    - benodigdheden: 300gr (oud) bruin brood - minder dan 1/2 liter melk - 3 eieren - 100gr rietsuiker - 50gr rozijnen
        1,5 eetlepel vanillebloem (=bloem waar je pudding mee maakt)

    - werkwijze:
        1. Verwarm de melk tot hij lauw is en voeg de melk toe. Scheur het brood in kleine stukjes, doe in een kom en giet er
            de gesuikerde melk over. Laat het brood hierin weken tot je een dikke brij hebt. Kluts de eieren.
        2. Voeg er de rozijnen, de vanillebloem en de eieren bij. Meng goed en giet alles in een vuurvaste vorm.
        3. Laat ongeveer 45 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 200°.

    - suggestie: doe er evt stukjes appel of chocoladedruppels bij

    - variatie: vervang de melk door sojamelk of vanillesojamelk

    20-01-2017 om 00:00 geschreven door annelien  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Desserts en gebak
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Suikerwafels à la Magda
    -benodigdheden: 1 kg bloem (gn zelfrijzende!) - 900gr suiker - 750gr boter - 12 eieren

    -werkwijze: 
        1. Smelt de boter.
        2. Voeg de suiker en bloem toe.
        3. Voeg tenslotte op hun geheel toe.
        4. Laat het deeg evt wat rusten en bak je wafels.

    20-01-2017 om 00:00 geschreven door annelien  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Desserts en gebak
    >> Reageer (0)
    19-01-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomatensoep met garnalen
    -benodigdheden: 1 ui - 2 teentjes knoflook - 1 eetlepel bloem - 7dl water - 1dl Alproroom - 1 pak tomatenpassata -
        1 blokje kruidenbouillon - basilicum - 200gr gepelde garnalen - p&z

    -werkwijze:
        1. Snipper de ui en fruit ze goudgeel en glazig met de knoflook. Roer de bloem erdoor en fruit kort mee.
        2. Voeg beetje bij beetje het water hieraan toe.
        3. Voeg de passata, de room en het bouillontabletje toe. Kook de soep gedurende ongeveer 5 minuten op een
            laag vuur.
        4. Doe basilicum bij de soep en pureer met een staafmixer.
        5. Voeg de garnalen toe en warm de soep kort door.
        6. Verdeel de soep over verschillende kommen en  garneer evt met verse basilicum.

    19-01-2017 om 00:00 geschreven door annelien  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Soep en voorgerechten
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Romige komkommersoep
    -benodigdheden: 2 komkommers - 2 middelgrote aardappelen - 500ml melk - 500ml water - 1 glas droge witte wijn - 
        p&z - 1,5 blokje groentebouillon

    -werkwijze:
        1. Schil de komkommers en snij ze in dikke plakken. Schil de aardappelen, was ze en snij in stukjes.
        2. Doe de komkommer- en aardappelstukjes in een kom met zware bodem en voeg de melk en het water toe.
            Laat ongeveer 30 minuten sudderen op een laag vuur tot de aardappelen gaar zijn. 
        3. Mix het mengsel met een mixer. Voeg de witte wijn toe, breng weer aan de kook en haal dan direct van het vuur. 
            Voeg p&z toe en dien onmiddellijk op.

    19-01-2017 om 00:00 geschreven door annelien  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Soep en voorgerechten
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Penne met kaaspesto
    -benodigdheden: 400gr penne - 150gr verse geitenkaas - 120gr sla - 2 teentjes knoflook - 50gr geroosterde
        pijnboompitten - p&z - 5 eetlepels olijfolie

    -werkwijze:
        1. Kook de penne beetgaar in veel gezouten water. Spaar het kookwater.
        2. Spoel de sla. Pel de knoflookteentjes.
        3. Doe de sla met de knofloof, pijnboompitten en de olijfolie in de mengkom van de keukenrobot. Pureer dit tot
            een smeuig mengsel.
        4. Doe er de geitenkaas bij en schep om. Leng aan met 5 eetlepels kookwater van de pasta en kruid met p&z.
        5. Giet de pasta af en meng ze met de pesto.

    19-01-2017 om 00:00 geschreven door annelien  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hoofdgerechten
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appel-kaneeltaart
    -benodigdheden: 400gr bloem (evt een deel volkoren) - 250gr bakboter - 240gr suiker - 1 ei - 500gr appels (geschild
        gewicht - 2 theelepels kaneel

    -werkwijze:
        1. Kneed een samenhangend deeg van 200gr boter (NIET smelten), 300gr bloem, 150gr suiker en het ei.
        2. Bekleed een springvorm met dit deeg. Duw de randen iets naar omhoog.
        3. Snij de appels in stukjes en meng dit met 30gr suiker en de kaneel. Giet dit over de springvorm.
        4. Kneed de rest van de ingrediënten (100gr bloem, 50gr boter en 50gr suiker) tot een kruimelig deeg en verkruimel 
            het boven de taart.
        5. Bak 35 minuten in een op 175° voorverwarmde oven.

    19-01-2017 om 00:00 geschreven door annelien  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Desserts en gebak
    >> Reageer (0)


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs