3 personen
- benodigdheden: 2 stalen prei - 3 uien - 300gr wortelen - 1 blik erwtjes - 3 tomaten - 1 bakje champignons - zout -
1 liter melk - 2,5 blokjes (tuinkruiden)bouillon - 4 eetlepels aardappelzetmeel - 300gr gruyèrekaas - 1 eetlepel
mosterd - peper - nootmuskaat - lasagnevellen
- werkwijze:
1. Snij de uien in dunne ringen, de tomaten in blokjes, de wortels en champignons in schijfjes en de prei in
fijne stukjes. Hou de groentjes allemaal apart.
2. Kook de uien en stoof de worteltjes, de erwtjes, de champignons en de prei apart gaar (de tomaten NIET).
Laat de groenten goed uitlekken.
3. Breng de melk aan de kook en voeg het blokje kruidenbouillon toe.
4. Los het aardappelmeel op in wat koud water en schenk dit al roerend bij de kokende melk.
5. Laat de saus enkele minuten zacht koken. Roer de kaas erdoor en voeg de mosterd, peper en nootmus-
kaat toe.
6. Verdeel de saus in 3 verschillende porties en roer elke portie door 2 groenten.
7. Neem een ovenschaal en beleg die met de groentjss. Wissel telkens af, bv groentesaus I - lasagnevellen -
groentesaus II - lasagnevellen - ...
8. Eindig met saus en als je hiervan houdt, kun je ook wat paneermeel op de lasagne strooien.
9. Bak de lasagne in het midden van een voorverwarmde oven van 200° gedurende 45 minuutjes.
- tip: Persoonlijk ben ik niet zo'n fan van de erwtjes. Maar je kan die natuurlijk ook vervangen door broccoli,
courgette, paprika, ... Of gewoon nog 'n soort groente bij de saus voegen.
21-01-2017 om 12:50
geschreven door annelien 
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Hoofdgerechten
|