Inhoud blog
  • Tiramisu
  • Frangipannetaartjes
  • Vegetarisch cannelloni
  • Mini-pizza's
  • Lasagne met kaassaus
    Categorieën
  • Desserts en gebak (11)
  • Hoofdgerechten (8)
  • Ontbijt en broodbeleg (7)
  • Soep en voorgerechten (5)
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Cooking and baking

    21-01-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kaas-ui-pestorolletjes
    - benodigdheden: 1 pizzadeeg - paar eetlepels pesto - 50gr geraspte kaas - 1 theelepel Italiaanse kruiden - halve (rode)
        ui

    - werkwijze:
        1. Verwarm de oven voor op 200°.
        2. Snij de uien in ringen.
        3. Rol het deeg uit en smeer het in met pesto (je mag'n beetje dik smeren). Verdeel wat Italiaanse kruiden over de
            pesto, daarna wat geraspte kaas en tenslotte de uienringen. Rol het pizzadeeg daarna op.
        4. Bak de pizzarol ongeveer 15 minuten totdat hij mooi bruin is. Snij de rol in plakjes van zo'n 4 cm dik.

    21-01-2017 om 20:16 geschreven door annelien  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Soep en voorgerechten
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prei-broccolisoep
    - benodigdheden: 1 bundel soepprei - 2 grote uien - 1 broccoli - 2 aardappels - 2 blokjes groentebouillon - 2 blokje
        tuinkruidenbouillon - 100gr kruidenkaas - 2 liter water - basilicum - p&z

    - werkwijze:
        1. Snij de broccoli in roosjes en de aardappel in schijfjes. Los de blokjes bouillon op in het water. 
        2. Snij de ui en de prei en stoof ze.
        3. Voeg de aardappel, de broccoli en de bouillon toe.
        4. Laat 25 minuutjes koken (alles moet zacht zijn).
        5. Mix het geheel en voeg de kruidenkaas toe.
        6. Kruid met wat basilicum en p&z. Dien evt op met'n stukje stokbrood. 

    21-01-2017 om 20:01 geschreven door annelien  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Soep en voorgerechten
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Erwtensoep
    - benodigdheden: 1 ui - 1 staal prei - 1 aardappel - ongev. 300gr selder - 1 grote + 1 kleine bokaal erwtjes - 750ml water
        (mag meer, afhankelijk van hoe dik je de soep wil) - p&z

    - werkwijze: 
        1. Snij de groentjes fijn (behalve de erwtjes natuurlijk... ;-)). 
        2. Breng het water aan de kook en doe de groenten erbij.
        3. Laat flink doorkoken, mix fijn en kruid met p&z.
    (heel makkelijk dus!)

    21-01-2017 om 19:44 geschreven door annelien  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Soep en voorgerechten
    >> Reageer (0)
    19-01-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomatensoep met garnalen
    -benodigdheden: 1 ui - 2 teentjes knoflook - 1 eetlepel bloem - 7dl water - 1dl Alproroom - 1 pak tomatenpassata -
        1 blokje kruidenbouillon - basilicum - 200gr gepelde garnalen - p&z

    -werkwijze:
        1. Snipper de ui en fruit ze goudgeel en glazig met de knoflook. Roer de bloem erdoor en fruit kort mee.
        2. Voeg beetje bij beetje het water hieraan toe.
        3. Voeg de passata, de room en het bouillontabletje toe. Kook de soep gedurende ongeveer 5 minuten op een
            laag vuur.
        4. Doe basilicum bij de soep en pureer met een staafmixer.
        5. Voeg de garnalen toe en warm de soep kort door.
        6. Verdeel de soep over verschillende kommen en  garneer evt met verse basilicum.

    19-01-2017 om 00:00 geschreven door annelien  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Soep en voorgerechten
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Romige komkommersoep
    -benodigdheden: 2 komkommers - 2 middelgrote aardappelen - 500ml melk - 500ml water - 1 glas droge witte wijn - 
        p&z - 1,5 blokje groentebouillon

    -werkwijze:
        1. Schil de komkommers en snij ze in dikke plakken. Schil de aardappelen, was ze en snij in stukjes.
        2. Doe de komkommer- en aardappelstukjes in een kom met zware bodem en voeg de melk en het water toe.
            Laat ongeveer 30 minuten sudderen op een laag vuur tot de aardappelen gaar zijn. 
        3. Mix het mengsel met een mixer. Voeg de witte wijn toe, breng weer aan de kook en haal dan direct van het vuur. 
            Voeg p&z toe en dien onmiddellijk op.

    19-01-2017 om 00:00 geschreven door annelien  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Soep en voorgerechten
    >> Reageer (0)


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs