4-5 personen
- benodigdheden: 400gr tagliatelli - p&z - 250gr wortelen - 1 courgette - 3 à 4 lente-uitjes -200gr tomaten -
1/2 theelepel gedroogde salie - 300gr doperwtjes - 140gr tomatenpuree - 1,25dl room - 1/2 theelepel suiker -
1/2 eetlepel verse salie of peterselie - 1,5dl water - gruyèrekaas
- werkwijze:
1. Kook de tagliatelli volgens het pakje beetgaar en laat uitlekken.
2. Schil en rasp de wortelen. Snij de courgette in reepjes en de lente-uitjes in ringen. Verdeel de tomaten in
partjes
3. Verhit wat boter en bak de wortelen zo'n 3 minuutjes. Voeg nu de courgette, lente-uitjes, partjes tomaat,
doperwtjes en de gedroogde salie toe. Bak ze zo'n 5 minuutjes mee.
4. Breng de tomatenpuree, het water en de room aan de kook en breng dit op smaak met suiker en p&z.
5. Voeg de gebakken groenten en de verse salie toe. Breng de saus nog één keer aan de kook.
Serveer de saus bij de tagliatelli
- tip: Bestrooi de ovenschaal met gruyèrekaas en zet nog even in de oven.
|