Inhoud blog
  • Tiramisu
  • Frangipannetaartjes
  • Vegetarisch cannelloni
  • Mini-pizza's
  • Lasagne met kaassaus
    Categorieën
  • Desserts en gebak (11)
  • Hoofdgerechten (8)
  • Ontbijt en broodbeleg (7)
  • Soep en voorgerechten (5)
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Cooking and baking

    24-04-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tiramisu
    6-8 personen
    -benodigdheden: 200gr boudoirs - 4 eieren - 500gr mascarpone - 1 reep donkere chocolade - 100gr bloemsuiker - 
       2 eetlepels amaretto - 1,25dl sterke koffie

    -werkwijze:
       1. Scheid de eieren en meng de eierdooiers, de amaretto en de bloemsuiker.
       2. Meng de mascarpone eronder. Laat ondertussen de koffie afkoelen.
       3. Klop het eiwit op en meng alles zachtjes dooreen. 
       4. Dop vluchtig de boudoirs vluchtig aan beide kanten in de koffie (ze mogen niet doordrongen zijn) en leg ze naast
           elkaar in een schaal tot het oppervlak bedekt is.
       5. Rasp de chocolade in schilfers.
       6. Smeer de helft van het totale eiwitmengsel op de boudoirs in de schaal en breng hierop 3/4 van de
           chocoladeschilfers aan.
       7. Schik hierop een 2de laag boudoirs, maar in de andere richting.
       8. Breng de andere helft van het mascarponemengsel hierop aan & bestrooi met de overige chocolade. Voeg evt
           wat hagelslag toe.
       9. Plaats dit minimum 4 uur in de koelkast en zet het 1 uur voor opdienen in de diepvries.

    24-04-2017 om 20:56 geschreven door annelien  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Desserts en gebak
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frangipannetaartjes
    5 stuks
    -benodigdheden: 200gr bladerdeeg - 3 eieren - 150gr geraspte amandelen - 150gr kristalsuiker - 2 eetlepels bloem -
         150gr gesmolten boter

    -werkwijze: 
       1. Roer de boter tot room. Meng de amandelen met de suiker.
       2. Voeg om beurten een deel van dit mengsel en een heel ei bij de boter tot alles goed gemengd is. Doe dit met alle 3
           de eieren. Werk er ook de bloem onder.
       3. Rol het bladerdeeg open en leg het in kleine taartvormpjes. Prik met een vork in het deeg.
       4. Vul met frangipane en bedek met reepjes deeg in ruitvorm. Bak zo'n 15 minuten in de oven.
       5. Bestrijk na het bakken met glazuur. 

    24-04-2017 om 20:33 geschreven door annelien  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Desserts en gebak
    >> Reageer (0)
    23-01-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vegetarisch cannelloni
    14 rolletjes= ongeveer 4 personen
     
    - benodigdheden: vulling: 2 teentjes knoflook - 1 courgette - 1 aubergine - 2 wortels - 100gr gruyère
                                     saus: 1 rode ui - 4 tomaten - 4 eetlepels sojaroom - zwarte peper - 2 eetlepels gekruid paneermeel

    - werkwijze:
        1. Snipper de rode ui en ontvel en ontpit de tomaten.
        2. Kook de cannelloni beetgaar en laat uitlekken.
        3. Snij alle groenten fijn. Stoof ze, behalve de ui en de tomaat, en meng met de gruyèrekaas.
        4. Vul de cannelloni met deze groentemengeling en leg ze vervolgens in een ovenschaal.
        5. Fruit de ui samen met de tomatenblokjes in wat olijfolie en voeg de sojaroom toe. Kruid de saus stevig met zwarte
            peper en giet ze over de cannelloni.
        6. Bestrooi met paneermeel en zet 12-13 minuten onder de grill. Serveer meteen.

    23-01-2017 om 18:30 geschreven door annelien  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hoofdgerechten
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mini-pizza's
    4 personen
    - benodigdheden: 150gr pizzadeegmix (Aveve) - 1 eetlepel olijfolie - raketsla
        tomatensaus: 1 rood pepertje - 250gr rijpe tomaten - 2 teentjes knoflook - 4 blaadjes verse salie - 2 eetlepels
        tomatenpuree - 1 eetlepel olijfolie - p&z
        beleg: 4 plakken (vegetarische) ham - 200gr gekookte en gepelde scampi's

    - werkwijze:
        1. Ontpit en ontvel de tomaten. Snij ze in kleine stukjes. Ontpit en hak ook het pepertje fijn.
        2. Verwarm de oven voor op 220°. Doe de pizzamix in een kom, roer er de olie en 125ml warm water door en
            kneed alles 5 minuutjes tot een elastisch deeg. Verdeel het deeg in vieren en maak er rondjes van. Leg deze 
            pizzabodems op een ingevet bakblik en laat 10 minuten rijzen op een warme droge plaats.
        3. Doe de tomaten met de fijngehakte teentjes knoflook, het pepertje, de salie, de tomatenpuree en de olie in 
            een pannetje en laat alles 10 minuutjes sudderen tot je een dikke saus hebt. Kruid met p&z.
        4. Verdeel de saus over de deegcirkels. Verdeel hierna de scampi's hierover. Snij de ham in lange reepjes en
            verdeel die over de scampi's.
        5. Bak de pizza 10 minuten in de oven tot het deeg mooi goudbruin en gerezen is. Neem de pizza's daarna
            uit de oven om te controleren en bak evt nog 5 minuten.

    - suggestie: Garneer elke pizza met wat raketsla, sprenkel er wat olie over en bestrooi tenslotte ook met wat
        versgemalen peper

    23-01-2017 om 18:11 geschreven door annelien  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hoofdgerechten
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lasagne met kaassaus
    4 personen
    - benodigdheden: 200gr bonen - broccoli - 1 kleine courgette - 2 stengels prei - zout - 50gr boter - 40gr bloem -
        1 eetlepel fijngehakte basilicum - peper - minder dan 1 brikje Alproroom - ongeveer 2/3 liter magere melk -
        150gr gruyèrekaas - nootmuskaat - lasagnevellen (evt.groene)

    - werkwijze:
        1. Snij de courgette in stukjes en snij ook de prei fijn.
        2. Kook water, doe er de bonen in en laat ze 5 minuten koken. Voeg de courgette en de prei toe en kook 2 minuutjes
            mee. Giet de groenten af en roer er 10gr boter, basilicum en peper door.
        3. Smelt de rest van de boter en roer er de bloem dor. Laat het mengsel al roerende 1 minuut zachtjes pruttelen.
            Roer er vervolgens beetje bij beetje de melk en de room door. Laat de saus zachtjes 5 minuutjes koken.
            Roer er 2/3 van de kaas door en voeg p&z naar smaak en nootmuskaat toe.
        4. Vul de ovenschaal met groentes, lasagnevellen, kaassaus, lasagnevellen, ... Eindig met een laagje saus.
        5. Strooi er de rest van de kaas over en bak de lasagne midden in de oven op 200° gaar.

    23-01-2017 om 17:38 geschreven door annelien  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hoofdgerechten
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zachte chocoladebroodjes
    - benodigdheden: 500gr bloem - 1 ei - 300ml water - 10gr verse gist - 15gr boter - 20gr suiker - 8gr zout - 200gr 
        bakvaste chocoladedruppels - losgeklopt ei

    - werkwijze:
            1. Meng alle ingrediënten en kneed gedurende 20 minuten.
            2. Laat het deeg 30 minuutjes rusten onder een droge doek.
            3. Druk het plat en meng de chocoladedruppels eronder. 
            4. Kneed goed en laat nogmaals 10 minuten rijzen.
            5. Verdeel het deeg in stukken van ongeveer 100gr en bol het op. Laat opnieuw 15 minuutjes rusten. 
            6. Verdeel de deegbolletjes in twee en leg de broodjes met de platte kant naar onder op de bakplaat.
            7. Laat opnieuw 30 à 40 minuten rijzen onder een droge doek.
            8. Strijk de bolletjes in met het losgeklopte ei en bak zo'n 12 minuutjes in een voorverwarmde oven van 230°.

    23-01-2017 om 16:31 geschreven door annelien  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Ontbijt en broodbeleg
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appelgelei met kaneelstokje
    - benodigdheden: 2kg stevige zure appelen- sap van 1 citroen - 1/2 liter water - suiker: minder dan 50% van het 
        sap van de appelen - 1 kaneelstokje - 3 laurierblaadjes

    - werkwijze:
        1. Schil en snij de appelen in stukken. Breng ze aan de kook met het water en laat 30 minuten koken.
        2. Giet de appelen met het vocht door een zeef en laat minstens 1 uur goed uitlekken. Druk zachtjes aan met
            de rug van een lepel.
        3. Weeg of meet de hoeveelheid sap en voeg er minder dan 50% van het gewicht aan suiker, het citroensap, het
            kaneelstokje en de laurierblaadjes aan toe.
        4. Laat 30 minuutjes koken op een zacht vuur. Verdeel over de jampotten.

    - tip: 
       *schep de warme jam direct in de potjes
       * is de jam te lopend, laat hem dan opnieuw koken met een zakje pectine
       * kies voor rijp fruit van goeie kwaliteit
       * gebruik een grote kookpot, maar maak jam altijd in kleine hoeveelheden

    23-01-2017 om 16:00 geschreven door annelien  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Ontbijt en broodbeleg
    >> Reageer (0)
    22-01-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Garnaalsalade
    - benodigdheden: 200gr garnalen - 2 eieren - halve bundel lente-uitjes - p&z - 5 eetlepels cocktailsaus - 1 theelepel
         dille - p&z

    - werkwijze:
        1. Kook de eieren hard. Pel ze en hak ze fijn.
        2. Was de lente-uitjes en snij ze in ringen. Meng met  de eieren.
        3. Meng ook de garnalen, de cocktail en de dille erdoor.
        4. Werk af met p&z.

    22-01-2017 om 20:02 geschreven door annelien  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Ontbijt en broodbeleg
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Krabsalade
    - benodigdheden: 20 staafjes/400gr krab (surimi) - 3 hardgekookte eieren - 4 eetlepels dressing - 1 snufje
        cayennepeper - p&z - 1sjalot

    - werkwijze:
        1. Verwijder het eigeel en snij het sjalotje heel fijn. 
        2. Snij de staafjes krab fijn en doe ze in een kom.
        3. Roer de dressing, de eieren en het sjalotje hieronder.
        4. Kruid met p&z en cayennepeper.

    22-01-2017 om 19:49 geschreven door annelien  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Ontbijt en broodbeleg
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eiersalade
    - benodigdheden: 4 eieren - 2-3 eetlepels dressing - 2 theelepels mosterd - 2 theelepels kerrie - p&z

    - werkwijze:
        1. Doe de eieren in een pan met water en breng aan de kook. Laat ongeveer 12 minuutjes koken.
        2. Laat afkoelen in koud water en pel de eieren.
        3. Prak de eieren met een vork en voeg de mosterd, kerrie en dressibg toe. Roer goed door elkaar.
        4. Breng op smaak met p&z.

    22-01-2017 om 19:37 geschreven door annelien  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Ontbijt en broodbeleg
    >> Reageer (0)
    21-01-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalmsalade
    - benodigdheden: 200gr gerookte zalm - 1,5 eetlepels mayonnaise - 65ml zure room - 1 sjalotje - 20ml citroensap -
        2 eitjes - 1/2 theelepel mosterd - beetje biesloos- p&z

    - werkwijze:
        1. Pel en snipper het sjalotje heel fijn.
        2. Snij de zalm in kleine stukjes.
        3. Kook de eitjes 12 minuten.
        4. Meng in een kom de sjalot, de gerookte zalm, de mayonnaise, de eieren, het citroensap, de mosterd en
            de zure room.
        5. Breng op smaak met p&z.

    21-01-2017 om 21:23 geschreven door annelien  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Ontbijt en broodbeleg
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kaas-ui-pestorolletjes
    - benodigdheden: 1 pizzadeeg - paar eetlepels pesto - 50gr geraspte kaas - 1 theelepel Italiaanse kruiden - halve (rode)
        ui

    - werkwijze:
        1. Verwarm de oven voor op 200°.
        2. Snij de uien in ringen.
        3. Rol het deeg uit en smeer het in met pesto (je mag'n beetje dik smeren). Verdeel wat Italiaanse kruiden over de
            pesto, daarna wat geraspte kaas en tenslotte de uienringen. Rol het pizzadeeg daarna op.
        4. Bak de pizzarol ongeveer 15 minuten totdat hij mooi bruin is. Snij de rol in plakjes van zo'n 4 cm dik.

    21-01-2017 om 20:16 geschreven door annelien  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Soep en voorgerechten
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prei-broccolisoep
    - benodigdheden: 1 bundel soepprei - 2 grote uien - 1 broccoli - 2 aardappels - 2 blokjes groentebouillon - 2 blokje
        tuinkruidenbouillon - 100gr kruidenkaas - 2 liter water - basilicum - p&z

    - werkwijze:
        1. Snij de broccoli in roosjes en de aardappel in schijfjes. Los de blokjes bouillon op in het water. 
        2. Snij de ui en de prei en stoof ze.
        3. Voeg de aardappel, de broccoli en de bouillon toe.
        4. Laat 25 minuutjes koken (alles moet zacht zijn).
        5. Mix het geheel en voeg de kruidenkaas toe.
        6. Kruid met wat basilicum en p&z. Dien evt op met'n stukje stokbrood. 

    21-01-2017 om 20:01 geschreven door annelien  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Soep en voorgerechten
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Erwtensoep
    - benodigdheden: 1 ui - 1 staal prei - 1 aardappel - ongev. 300gr selder - 1 grote + 1 kleine bokaal erwtjes - 750ml water
        (mag meer, afhankelijk van hoe dik je de soep wil) - p&z

    - werkwijze: 
        1. Snij de groentjes fijn (behalve de erwtjes natuurlijk... ;-)). 
        2. Breng het water aan de kook en doe de groenten erbij.
        3. Laat flink doorkoken, mix fijn en kruid met p&z.
    (heel makkelijk dus!)

    21-01-2017 om 19:44 geschreven door annelien  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Soep en voorgerechten
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Platte kaastaart met chocoladekoekjes en frambozen
    - benodigdheden: chocoladekoekjes (type brownies) - 60gr margarine - 250gr magere platte kaas - 70gr suiker - 1 zakje
        vanillesuiker - 5 gelatineblaadjes - 2 eetlepels citroensap - 150lm room 20% - 350gr frambozen

    - werkwijze: 
        1. Bekleed een springvorm met bakpapier.
        2. Verkruimel de koekjes, verwarm de margarine en meng ze bij elkaar.
        3. Bedek de springvorm met dit mengsel (bodem) en zet in de koelkast.
        4. Meng de platte kaas, de suiker en de vanillesuiker tot een geheel.
        5. Laat de gelatineblaadjes 10 minuutjes weken in koud water, knijp ze daarna uit. Smelt ze in het citroensap op
            een laag vuurtje. Meng het daarna onder het plattekaasmengsel.
        6. Klop de room op tot die luchtig, maar nog vloeibaar is en schep dit onder het plattekaasmengsel.
        7. Haal de bodem uit de koelkast, verdeel hierover de helft van de frambozen en schep er tenslotte het 
            plattekaasmengsel op. 
        8. Laat de taart minimum 2 uur opstijven in de koelkast.
        9. Versier de taart met de andere helft van de frambozen.

    21-01-2017 om 17:51 geschreven door annelien  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Desserts en gebak
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tagliatelli met gemengde groenten
    4-5 personen
    - benodigdheden: 400gr tagliatelli - p&z - 250gr wortelen - 1 courgette - 3 à 4 lente-uitjes -200gr tomaten -
        1/2 theelepel gedroogde salie - 300gr doperwtjes - 140gr tomatenpuree - 1,25dl room - 1/2 theelepel suiker - 
        1/2 eetlepel verse salie of peterselie - 1,5dl water - gruyèrekaas

    - werkwijze:
        1. Kook de tagliatelli volgens het pakje beetgaar en laat uitlekken.
        2. Schil en rasp de wortelen. Snij de courgette in reepjes en de lente-uitjes in ringen. Verdeel de tomaten in
            partjes
        3. Verhit wat boter en bak de wortelen zo'n 3 minuutjes. Voeg nu de courgette, lente-uitjes, partjes tomaat,
             doperwtjes en de gedroogde salie toe. Bak ze zo'n 5 minuutjes mee.
        4. Breng de tomatenpuree, het water en de room aan de kook en breng dit op smaak met suiker en p&z.
        5. Voeg de gebakken groenten en de verse salie toe. Breng de saus nog één keer aan de kook. 
            Serveer de saus bij de tagliatelli

    - tip: Bestrooi de ovenschaal met gruyèrekaas en zet nog even in de oven. 

    21-01-2017 om 17:50 geschreven door annelien  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hoofdgerechten
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mangotaart
    8 personen
    - benodigdheden: ongev.14 boudoirs - 2 rijpe mango's - sinaasappelsap - 120gr mascarpone - 2dl room (min.33%
        vetgehalte - 100gr suiker - 5 blaadjes gelatine ( à 1,9gr)

    - werkwijze:
        1. Schil de mango's en snij ze in stukjes. Hou wat mooie stukjes over en pureer de rest (bvb in de blender).
        2. Bekleed de springvorm met bakpapier.
        3. Week 3 blaadjes gelatine in koud water tot ze zacht zijn.
        4. Verwarm 300gr van de mangopuree (NIET koken) en los hier, van het vuur af, al roerend de overige gelatine in
            op. Blijf nog even roeren en zet dan weg om af te koelen.
        5. Klop intussen de room met 80gr suiker tot yoghurtdikte en roer er vervolgens de mascarpone door. Meng ook 
            de afgekoelde mango erdoor. 
        6. Doop de lange vingers kort in wat sinaasappelsap en beleg de bodem van de vorm ermee.
        7. Giet de mousse erbovenop, strijk glad en zet 2 uur in de koelkast.
        8. Week daarna de overige blaadjes gelatine, verwarm 200gr mangopuree (als je niet genoeg meer hebt, kun je 
            aanlengen met fruitsap) met 20gr suiker en klop de gelatine erdoor.
        9. Laat 5 minuutjes afkoelen en giet de gelei daarna voorzichtig over de taart, strijk meteen glad met de bolle
            kant van een lepel.
        10. Garneer naar eigen believen met de achtergehouden stukjes mang en zet nog 2 uur in de koelkast.
            Dek niet af!

    -tip: je kunt dit prima een dag op voorhand maken, maar dan na afkoelen wel afdekken.
           
      

    21-01-2017 om 15:41 geschreven door annelien  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Desserts en gebak
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Applepie
    4-6 personen
    - benodigdheden: 275gr bloem - 175gr smeerboter/margarine - 1 ei - 4 eetlepels melk of zure room - 500gr appels - 
        4 eetlepels aardbeienconfituur - 50gr fijne suiker - vetstof om de vorm in te vetten

    - werkwijze:
        1. Maak een kruimeldeeg met de vetstof en de bloem. Doe er de eierdooier en de melk/zure room bij. Kneed
            tot een homogene massa. Verpak het deeg in plastic folie en zet 30 minuten in de koelkast.
        2. Schil de appels en snij ze in plakjes. Doe ze in een pannetje met 3-4 eetlepels water (mag iets meer). Dek af en laat
            20-25 minuten tot moes koken. Laat afkoelen.
        3. Verdeel de deegbal in twee. Rol één portie uit en leg die in een ingevette vorm van ongeveer 23cm diameter.
            Prik wat rond in de deegbodem met een vork. Bak dit 10 minuutjes in de op 200° voorverwarmde oven. 
        4. Strijk de aardbeienconfituur uit op de voorgebakken bodem. Meng 40gr suiker met de amandelschilfers. Strooi
            de helft van dit mengsel op de confituur.
        5. Klop het eiwit stijf. Spatel het door de appelmoes. Schep de appelmoes op de voorgebakken bodem. Strooi er de
            rest van het amandelmengsel op.
        6. Rol de 2de portie deeg uit tot'n plak, iets groter dan de bakvorm. Dek er de taart mee af. Druk de randen goed
            aan!! Bestrijk het deegdeksel met water, strooi er de rest van de suiker op. Maak er met een mes een paar kerfjes
            in.
        7. Zet de pie 30-35 minuten in een voorverwarmde oven van 200°.

    21-01-2017 om 14:14 geschreven door annelien  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Desserts en gebak
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lasagne met zes groentjes
    3 personen
    - benodigdheden: 2 stalen prei - 3 uien - 300gr wortelen - 1 blik erwtjes - 3 tomaten - 1 bakje champignons - zout -
        1 liter melk - 2,5 blokjes (tuinkruiden)bouillon - 4 eetlepels aardappelzetmeel - 300gr gruyèrekaas - 1 eetlepel
        mosterd - peper - nootmuskaat - lasagnevellen

    - werkwijze:
        1. Snij de uien in dunne ringen, de tomaten in blokjes, de wortels en champignons in schijfjes en de prei in
            fijne stukjes. Hou de groentjes allemaal apart.
        2. Kook de uien en stoof de worteltjes, de erwtjes, de champignons en de prei apart gaar (de tomaten NIET). 
            Laat de groenten goed uitlekken.
        3. Breng de melk aan de kook en voeg het blokje kruidenbouillon toe.
        4. Los het aardappelmeel op in wat koud water en schenk dit al roerend bij de kokende melk.
        5. Laat de saus enkele minuten zacht koken. Roer de kaas erdoor en voeg de mosterd, peper en nootmus-
            kaat toe.
        6. Verdeel de saus in 3 verschillende porties en roer elke portie door 2 groenten.
        7. Neem een ovenschaal en beleg die met de groentjss. Wissel telkens af, bv groentesaus I - lasagnevellen - 
            groentesaus II - lasagnevellen - ...
        8. Eindig met saus en als je hiervan houdt, kun je ook wat paneermeel op de lasagne strooien.
        9. Bak de lasagne in het midden van een voorverwarmde oven van 200° gedurende 45 minuutjes.
        
        - tip: Persoonlijk ben ik niet zo'n fan van de erwtjes. Maar je kan die natuurlijk ook vervangen door broccoli,
             courgette, paprika, ... Of gewoon nog 'n soort groente bij de saus voegen.

    21-01-2017 om 12:50 geschreven door annelien  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hoofdgerechten
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sinterklaaskoeken
    - benodigdheden: 250gr bakboter - 2kg bloem - 120gr gist - 3 eieren - 250gr kristalsuiker - 4gr zout - 25cl melk -
        25cl water

    - werkwijze: 
        1. Doe de bloem in een kom en maak in het midden een kuiltje. Doe de suiker erin.
        2. Smelt de boter, neem de pan van het vuur en voeg de melk erbij.
        3. Los de gist op in lauw water.
        4. Doe de melk en de boter, het water met de gist en het ei in zijn geheel in de kuil. Meng alles goed dooreen en
            begin te kneden.
        5. Verwarm de oven voor op de laagste temperatuur en laat het deeg hierin zo'n 50 minuutjes rijzen.
        6. Kneed hierna het deeg opnieuw en rol het tot ongeveer 1 cm dikte.
        7. Vet de bakplaat in of gebruik bakpapier.
        8. Verdeel het deeg in stukken, leg het in de vormen en bestrijk het met het geklutste ei. Dek de bakplaat met de 
            vormen af en steek hem in de oven op 50°. Laat opnieuw rijzen tot het volume ongeveer verdubbeld is.
        9. Bak 10 minuutjes op 180°.

    21-01-2017 om 00:00 geschreven door annelien  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Ontbijt en broodbeleg
    >> Reageer (0)


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs