Inhoud blog
  • Tiramisu
  • Frangipannetaartjes
  • Vegetarisch cannelloni
  • Mini-pizza's
  • Lasagne met kaassaus
    Categorieën
  • Desserts en gebak (11)
  • Hoofdgerechten (8)
  • Ontbijt en broodbeleg (7)
  • Soep en voorgerechten (5)
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Cooking and baking

    23-01-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vegetarisch cannelloni
    14 rolletjes= ongeveer 4 personen
     
    - benodigdheden: vulling: 2 teentjes knoflook - 1 courgette - 1 aubergine - 2 wortels - 100gr gruyère
                                     saus: 1 rode ui - 4 tomaten - 4 eetlepels sojaroom - zwarte peper - 2 eetlepels gekruid paneermeel

    - werkwijze:
        1. Snipper de rode ui en ontvel en ontpit de tomaten.
        2. Kook de cannelloni beetgaar en laat uitlekken.
        3. Snij alle groenten fijn. Stoof ze, behalve de ui en de tomaat, en meng met de gruyèrekaas.
        4. Vul de cannelloni met deze groentemengeling en leg ze vervolgens in een ovenschaal.
        5. Fruit de ui samen met de tomatenblokjes in wat olijfolie en voeg de sojaroom toe. Kruid de saus stevig met zwarte
            peper en giet ze over de cannelloni.
        6. Bestrooi met paneermeel en zet 12-13 minuten onder de grill. Serveer meteen.

    23-01-2017 om 18:30 geschreven door annelien  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hoofdgerechten
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mini-pizza's
    4 personen
    - benodigdheden: 150gr pizzadeegmix (Aveve) - 1 eetlepel olijfolie - raketsla
        tomatensaus: 1 rood pepertje - 250gr rijpe tomaten - 2 teentjes knoflook - 4 blaadjes verse salie - 2 eetlepels
        tomatenpuree - 1 eetlepel olijfolie - p&z
        beleg: 4 plakken (vegetarische) ham - 200gr gekookte en gepelde scampi's

    - werkwijze:
        1. Ontpit en ontvel de tomaten. Snij ze in kleine stukjes. Ontpit en hak ook het pepertje fijn.
        2. Verwarm de oven voor op 220°. Doe de pizzamix in een kom, roer er de olie en 125ml warm water door en
            kneed alles 5 minuutjes tot een elastisch deeg. Verdeel het deeg in vieren en maak er rondjes van. Leg deze 
            pizzabodems op een ingevet bakblik en laat 10 minuten rijzen op een warme droge plaats.
        3. Doe de tomaten met de fijngehakte teentjes knoflook, het pepertje, de salie, de tomatenpuree en de olie in 
            een pannetje en laat alles 10 minuutjes sudderen tot je een dikke saus hebt. Kruid met p&z.
        4. Verdeel de saus over de deegcirkels. Verdeel hierna de scampi's hierover. Snij de ham in lange reepjes en
            verdeel die over de scampi's.
        5. Bak de pizza 10 minuten in de oven tot het deeg mooi goudbruin en gerezen is. Neem de pizza's daarna
            uit de oven om te controleren en bak evt nog 5 minuten.

    - suggestie: Garneer elke pizza met wat raketsla, sprenkel er wat olie over en bestrooi tenslotte ook met wat
        versgemalen peper

    23-01-2017 om 18:11 geschreven door annelien  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hoofdgerechten
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lasagne met kaassaus
    4 personen
    - benodigdheden: 200gr bonen - broccoli - 1 kleine courgette - 2 stengels prei - zout - 50gr boter - 40gr bloem -
        1 eetlepel fijngehakte basilicum - peper - minder dan 1 brikje Alproroom - ongeveer 2/3 liter magere melk -
        150gr gruyèrekaas - nootmuskaat - lasagnevellen (evt.groene)

    - werkwijze:
        1. Snij de courgette in stukjes en snij ook de prei fijn.
        2. Kook water, doe er de bonen in en laat ze 5 minuten koken. Voeg de courgette en de prei toe en kook 2 minuutjes
            mee. Giet de groenten af en roer er 10gr boter, basilicum en peper door.
        3. Smelt de rest van de boter en roer er de bloem dor. Laat het mengsel al roerende 1 minuut zachtjes pruttelen.
            Roer er vervolgens beetje bij beetje de melk en de room door. Laat de saus zachtjes 5 minuutjes koken.
            Roer er 2/3 van de kaas door en voeg p&z naar smaak en nootmuskaat toe.
        4. Vul de ovenschaal met groentes, lasagnevellen, kaassaus, lasagnevellen, ... Eindig met een laagje saus.
        5. Strooi er de rest van de kaas over en bak de lasagne midden in de oven op 200° gaar.

    23-01-2017 om 17:38 geschreven door annelien  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hoofdgerechten
    >> Reageer (0)
    21-01-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tagliatelli met gemengde groenten
    4-5 personen
    - benodigdheden: 400gr tagliatelli - p&z - 250gr wortelen - 1 courgette - 3 à 4 lente-uitjes -200gr tomaten -
        1/2 theelepel gedroogde salie - 300gr doperwtjes - 140gr tomatenpuree - 1,25dl room - 1/2 theelepel suiker - 
        1/2 eetlepel verse salie of peterselie - 1,5dl water - gruyèrekaas

    - werkwijze:
        1. Kook de tagliatelli volgens het pakje beetgaar en laat uitlekken.
        2. Schil en rasp de wortelen. Snij de courgette in reepjes en de lente-uitjes in ringen. Verdeel de tomaten in
            partjes
        3. Verhit wat boter en bak de wortelen zo'n 3 minuutjes. Voeg nu de courgette, lente-uitjes, partjes tomaat,
             doperwtjes en de gedroogde salie toe. Bak ze zo'n 5 minuutjes mee.
        4. Breng de tomatenpuree, het water en de room aan de kook en breng dit op smaak met suiker en p&z.
        5. Voeg de gebakken groenten en de verse salie toe. Breng de saus nog één keer aan de kook. 
            Serveer de saus bij de tagliatelli

    - tip: Bestrooi de ovenschaal met gruyèrekaas en zet nog even in de oven. 

    21-01-2017 om 17:50 geschreven door annelien  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hoofdgerechten
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lasagne met zes groentjes
    3 personen
    - benodigdheden: 2 stalen prei - 3 uien - 300gr wortelen - 1 blik erwtjes - 3 tomaten - 1 bakje champignons - zout -
        1 liter melk - 2,5 blokjes (tuinkruiden)bouillon - 4 eetlepels aardappelzetmeel - 300gr gruyèrekaas - 1 eetlepel
        mosterd - peper - nootmuskaat - lasagnevellen

    - werkwijze:
        1. Snij de uien in dunne ringen, de tomaten in blokjes, de wortels en champignons in schijfjes en de prei in
            fijne stukjes. Hou de groentjes allemaal apart.
        2. Kook de uien en stoof de worteltjes, de erwtjes, de champignons en de prei apart gaar (de tomaten NIET). 
            Laat de groenten goed uitlekken.
        3. Breng de melk aan de kook en voeg het blokje kruidenbouillon toe.
        4. Los het aardappelmeel op in wat koud water en schenk dit al roerend bij de kokende melk.
        5. Laat de saus enkele minuten zacht koken. Roer de kaas erdoor en voeg de mosterd, peper en nootmus-
            kaat toe.
        6. Verdeel de saus in 3 verschillende porties en roer elke portie door 2 groenten.
        7. Neem een ovenschaal en beleg die met de groentjss. Wissel telkens af, bv groentesaus I - lasagnevellen - 
            groentesaus II - lasagnevellen - ...
        8. Eindig met saus en als je hiervan houdt, kun je ook wat paneermeel op de lasagne strooien.
        9. Bak de lasagne in het midden van een voorverwarmde oven van 200° gedurende 45 minuutjes.
        
        - tip: Persoonlijk ben ik niet zo'n fan van de erwtjes. Maar je kan die natuurlijk ook vervangen door broccoli,
             courgette, paprika, ... Of gewoon nog 'n soort groente bij de saus voegen.

    21-01-2017 om 12:50 geschreven door annelien  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hoofdgerechten
    >> Reageer (0)
    20-01-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Quiche met broccoli en prei
    - benodigdheden: kruimeldeeg - 3 eieren - 25cl melk - p&z - nootmuskaat - 1 stengel prei - 1 broccoli - gruyèrekaas

    - werkwijze: 
        1. Vet een ronde taartvorm in en bekleed hem met het deeh.
        2. Klop de eieren los in een kom en roer de melk erdoot. Breng dit mengsel op smaak met p&z en nootmuskaat. 
        3. Maak de prei en broccoli schoon. Snij de prei in ringetjes en verdeel de broccoli in roosjes. 
        4. Blancheer de groenten enkele minuten in kokend water. Laat even goed uitlekken en verdeel ze daarna over
            de taartvorm. Verwarm de oven.
        5. Giet hierover het eiermengsel en de geraspte kaas. Bak de quiche zo'n 20 minuten in de oven op 180°.

    20-01-2017 om 00:00 geschreven door annelien  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hoofdgerechten
    >> Reageer (0)
    19-01-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Penne met kaaspesto
    -benodigdheden: 400gr penne - 150gr verse geitenkaas - 120gr sla - 2 teentjes knoflook - 50gr geroosterde
        pijnboompitten - p&z - 5 eetlepels olijfolie

    -werkwijze:
        1. Kook de penne beetgaar in veel gezouten water. Spaar het kookwater.
        2. Spoel de sla. Pel de knoflookteentjes.
        3. Doe de sla met de knofloof, pijnboompitten en de olijfolie in de mengkom van de keukenrobot. Pureer dit tot
            een smeuig mengsel.
        4. Doe er de geitenkaas bij en schep om. Leng aan met 5 eetlepels kookwater van de pasta en kruid met p&z.
        5. Giet de pasta af en meng ze met de pesto.

    19-01-2017 om 00:00 geschreven door annelien  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hoofdgerechten
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groentetaart 1
    -benodigdheden:  1 bundel prei - ongev. 500gr spinazie - 2 teentjes knoflook - 100gr gruyèrekaas - 2 eieren - 1dl room - p&z - 1dl melk - nootmuskaat - 1 kruimeldeeg

    -werkwijze:
      1. Leg het deeg in een taartvorm en druk goed aan.
      2. Stoof de spinazie met de geperste knoflook. Kruid met p&z en nootmuskaat.
      3. Snij het preiwit in fijne ringetjes en stoof kort in wat olijfolie. Kruid met p&z.
      4. Laat beide groenten goed uitlekken in een vergiet, maar vang het kookvocht op.
      5. Vul de taartbodem met laagjes prei en spinazie. Verwarm de oven voor op 190°.
      6. Klop de eieren los met de room, de melk en het stoofvocht. Voeg een snuifje p&z toe.
      7. Schenk het eiermengsel over de groenten en bestrooi met de gruyèrekaas.
      8. Bak dit zo'n 25 minuten in de oven.

    -tip: voeg evt 250gr gestoofde champignons toe

    19-01-2017 om 00:00 geschreven door annelien  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hoofdgerechten
    >> Reageer (0)


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs