4-6 personen
- benodigdheden: 275gr bloem - 175gr smeerboter/margarine - 1 ei - 4 eetlepels melk of zure room - 500gr appels -
4 eetlepels aardbeienconfituur - 50gr fijne suiker - vetstof om de vorm in te vetten
- werkwijze:
1. Maak een kruimeldeeg met de vetstof en de bloem. Doe er de eierdooier en de melk/zure room bij. Kneed
tot een homogene massa. Verpak het deeg in plastic folie en zet 30 minuten in de koelkast.
2. Schil de appels en snij ze in plakjes. Doe ze in een pannetje met 3-4 eetlepels water (mag iets meer). Dek af en laat
20-25 minuten tot moes koken. Laat afkoelen.
3. Verdeel de deegbal in twee. Rol één portie uit en leg die in een ingevette vorm van ongeveer 23cm diameter.
Prik wat rond in de deegbodem met een vork. Bak dit 10 minuutjes in de op 200° voorverwarmde oven.
4. Strijk de aardbeienconfituur uit op de voorgebakken bodem. Meng 40gr suiker met de amandelschilfers. Strooi
de helft van dit mengsel op de confituur.
5. Klop het eiwit stijf. Spatel het door de appelmoes. Schep de appelmoes op de voorgebakken bodem. Strooi er de
rest van het amandelmengsel op.
6. Rol de 2de portie deeg uit tot'n plak, iets groter dan de bakvorm. Dek er de taart mee af. Druk de randen goed
aan!! Bestrijk het deegdeksel met water, strooi er de rest van de suiker op. Maak er met een mes een paar kerfjes
in.
7. Zet de pie 30-35 minuten in een voorverwarmde oven van 200°.
|