- benodigdheden: 250gr bakboter - 2kg bloem - 120gr gist - 3 eieren - 250gr kristalsuiker - 4gr zout - 25cl melk -
25cl water
- werkwijze:
1. Doe de bloem in een kom en maak in het midden een kuiltje. Doe de suiker erin.
2. Smelt de boter, neem de pan van het vuur en voeg de melk erbij.
3. Los de gist op in lauw water.
4. Doe de melk en de boter, het water met de gist en het ei in zijn geheel in de kuil. Meng alles goed dooreen en
begin te kneden.
5. Verwarm de oven voor op de laagste temperatuur en laat het deeg hierin zo'n 50 minuutjes rijzen.
6. Kneed hierna het deeg opnieuw en rol het tot ongeveer 1 cm dikte.
7. Vet de bakplaat in of gebruik bakpapier.
8. Verdeel het deeg in stukken, leg het in de vormen en bestrijk het met het geklutste ei. Dek de bakplaat met de
vormen af en steek hem in de oven op 50°. Laat opnieuw rijzen tot het volume ongeveer verdubbeld is.
9. Bak 10 minuutjes op 180°.
|