Inhoud blog
 • Gezonde voeding in een Ongezonde Economie
 • 's Ochtends reinigen
 • Gebruik de scrub of peeling voordat je hydrateerd
 • Weet je wie dit is?
 • Bescherm je tegen vrije radicalen
  Zoeken in blog

  Mijn favorieten
 • bloggen.be
 • Welzijn
 • Eigen bedrijf starten
 • Autoresponder en nieuwsbrieven
 • Netwerk Marketing
 • Big C wellness
  uw wellness coaches
  Als wellness coach willen we u begeleiden naar een volledig uitgebalanceerd leven.
  15-09-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'s Ochtends reinigen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De meeste vrouwen reinigen hun huid vooral ’s avonds. Ze ontschminken zich voor het slapen gaan. Maar reinigen in de ochtend is ook enorm belangrijk, zowel voor mannen als vrouwen.

  Waarom ’s ochtends reinigen?

  Tijdens de nacht gaat ons lichaam reinigen. Dat gebeurt ook met de huid, en we gaan heel wat afvalstoffen afscheiden via onze poriën. Tijdens de slaap durven we ook wel eens transpireren. Dus die vuiligheid op de huid moet weg, zowel bij mannen als vrouwen. Dat zou zeker moeten gebeuren voor het schminken.
  Wil je ’s morgens gewoon met water reinigen dan mag dat eventueel, maar met een neutrale cleanser is dat uiteraard doeltreffender. Belangrijk is dat je het water snel afdept, omdat water op zich uitdroogt. Best gebruik je een toner om de laatste restjes, zoals kalk, te verwijderen. En zeker afwerken met hydraterende en beschermende dagcrème.

  Rond de ogen

  ’s Ochtends kan ons gezicht er soms ietwat gezwollen uitzien, vooral rond de ogen. Dat is niets abnormaal. Zeer fris water kan de huid daar verstrakken, en een oogcrème verstevigd de huid rond de ogen, zeker als je die fris bewaard. Je ziet er meteen veel opgewekter uit, je uitstraling verbetert en je krijgt meer zelfvertrouwen.

  Onze producten

  cleanser (normale tot vette huid - normale tot droge huid)
  toner (normaal-vet ; normaal-droog)
  hydraterende dagcrème (normaal-vet ; normaal-droog)
  startpakket (normaal-vet ; normaal-droog)
  oogcrème

  Big C wellness


  31-08-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebruik de scrub of peeling voordat je hydrateerd
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Door eerst een scrub of peeling te gebruiken zorg je ervoor dat de producten die je erna aanbrengt beter worden opgenomen door uw huid.
  Door te peelen verwijder je op zachte wijze de dode huidcellen. Het maakt de huid zacht en glad.

  Waarom een peeling gebruiken?

  Je maakt de huid soepeler door dode en inactieve huidcellen te verwijderen. Het bevordert de huidvernieuwing en doorbloeding, waardoor je een stralendere teint krijgt en je jonger zal lijken. Let wel op bij een te fragiele huid, daarom wordt gebruik twee keer per maand (droge of fragiele huid) tot één keer per week (normale tot vette huid) aangeraden.

  We hebben twee scrubs in ons gamma.

  Nourifusion Exfoliant Scrub
   
  Deze zachte peelingcrème voor het gezicht bevat frambozen- en aardbeienpitjes voor het zacht verwijderen van dode huidcellen. Jojoba en bijenwas maken de huid soepel en glad, voor een frisse gelaatskleur. Na elk gebruik voelt de huid zacht en soepel aan.
  Nu bestellen

   

  Radiant C Facial Scrub Cleanser

  Dit is een zachte reiniger voor het gezicht, mild genoeg voor alle huidtypes, voor dagelijks gebruik en voor een prachtige huid die welzijn uitstraalt. Deze gel reiniger ruikt naar citrus en bevat onder meer pareltjes van jojoba en bijenwas en een stabiele vorm van vitamine C, waardoor de cleanser een grondig reinigende werking heeft. Bevat tevens extract van sinaasappelschillen en olie van citroenschillen voor een evenwichtige talgproductie ter verfrissing van uw gezicht en ylang ylang voor een zachtere en soepelere huid.
  Nu bestellen

  www.meervitaliteit.be


  15-08-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weet je wie dit is?
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Weet je wie dit is?

  Inderdaad - Rafaël Nadal

  Zie je wat er op de tafel naast hem staat?

  Inderdaad - De Herbalife F1 - Voedingsshake en de Herbalife H3O Pro.

  Formula 1 - Voedingsshake is een maaltijdvervangend product speciaal ontwikkeld met 9 gram hoogwaardige soja-eiwit (17,5 tot 18,9 gram eiwit met 250 ml halfvolle melk eraan toegevoegd) om u te helpen uw doelen te bereiken op het gebied van gewichtsbeheersing. Bevat vitaminen en mineralen, waaronder de antioxiderende vitaminen C en E. Biedt tevens alle essentiële aminozuren die uw lichaam nodig heeft om een goede conditie te behouden. Verkrijgbaar in 6 heerlijke smaken.

  H3O Pro™ is een innovatieve isotone drank, ontwikkeld in samenwerking met sportvoedingsexperts. Omdat er veel van het menselijke lichaam wordt verwacht tijdens het sporten is het essentieel dat het lichaam krijgt wat het nodig heeft: H3O Pro™. Binnenkort in België verkrijgbaar.

  www.meervitaliteit.be

  01-08-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bescherm je tegen vrije radicalen

  Elke minuut van de dag worden onze cellen bedreigd door vrije radicalen. We kunnen er niet aan ontsnappen omdat tijdens ons gewoon metabolisme onze cellen ze zelf aanmaken. Daarenboven bevat onze omgeving enorm veel vrije radicalen.

   

  Spijtig genoeg produceren deze radicalen een kettingreactie die leiden tot beschadiging van de DNA in onze cellen. Onze veroudering is gedeeltelijk veroorzaakt door schade door vrije radicalen, we noemen dat oxidatie.

  Gelukkig zijn er een aantal  dingen die we kunnen doen om de schade te beperken en de gezondheid van onze cellen te verbeteren.

  Oxidatie

  Vrije radicalen zijn moleculen met een onpare elektron. Ze zijn chemisch actief en je kunt je voorstellen als parasieten. Ze verbinden zich gemakkelijk met de moleculen van onze cellen in een proces dat we oxidatie noemen.

  We kennen allemaal het normale oxidatieproces van metalen zoals ijzer. IJzer oxidatie noemen we roest, en we weten dat roest de kwaliteit van ijzer kan bepalen. Ook andere metalen vertonen oxidatie, wat we normaal corrosie noemen. Om corrosie tegen te gaan nemen we meestal preventieve maatregelen.

  Schade aan onze cellen door oxidatie noemen we dikwijls inflamatie. En ook hier kunnen we preventieve maatregelen nemen.

  Antioxidanten

  Er zijn verscheidene chemische samenstellingen die het effect van oxidatie kunnen neutraliseren. Een antioxidant vermengd zich met de vrije radicaal, om een stabiele molecule te vormen, en zo de oxidatie van de cel tegen te gaan. Deze molecule kan in het natuurlijke proces verwijderd worden.

  De meest gekende antioxidanten zijn nutriënten, vitamine A, C, E en het mineraal Selenium. Verscheidene andere vitamines, mineralen en enzymen hebben belangrijke antioxidant eigenschappen.

  Vele van deze substanties kunnen niet door ons lichaam worden aangemaakt. We krijgen ze via onze voeding, of door supplementen die we nemen.

  Vitamine C is waarschijnlijk de meest gekende antioxidant. Zijn eigenschappen worden vrijwel door het ganse lichaam gebruikt. Het is een enorme motivator voor het immuun systeem.

  Een studie mat de effecten op de verschillende bereidingswijzen van broccoli. Het resultaat is dat 97 procent van flaionides, een belangrijke antioxidant verdween bij koken in de microwave. Echter, bij stomen verdween slechts 11 procent van dezelfde antioxidant.

  Hoe belangrijk is koken in de microwave vandaag de dag? Dr. Cristina Garcia-Viguera, coauteur van de studie, concludeert dat het best is « groenten te koken in zo weinig mogelijk water om de voedingswaarde te behouden ».

  Wat moeten we doen?

  Om de gezondheid van onze cellen te bevorderen en ze te beschermen, is het noodzakelijk een belangrijke leverancier van antioxidanten in ons dagelijks dieet te voorzien. Twee tot vier porties fruit en drie tot vijf porties groenten per dag is aangeraden.

  Als je het moeilijk vindt om deze dagelijkse hoeveelheid te consumeren via de normale voeding, kunnen supplementen een uitkomst bieden. Makkelijk te verteren tabletten bieden een goed alternatief. Zoals altijd, raadpleeg een dokter voordat je een belangrijke verandering in je programma doet.

  Bert Phlippo
  Big C Wellness
  uw persoonlijke welzijnscoach


  12-07-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5 anti-aging tips

  Wil je een lang en gelukkig leven, zonder dat elke lijn in je gezicht gegrift staat?

  Ja, dat willen we allemaal!

  Is er iemand die er niet zo goed mogelijk wil uitzien, en dat zo lang mogelijk? 

  Terwijl er enkele snelle methoden zijn, zoals cosmetische chirurgie, zijn er ook minder drastische maatregelen die je kan gebruiken om er dagelijks jong uit te zien.

  (1) Let op je attitude!

  Hoe voel je je met je leven?

  Leef je het leven dat je graag wil leven?

  Neem je de verantwoordelijkheid over je leven en de omstandigheden die je hebt gecrëerd, goed of slecht, gewild of per toeval? Accepteer je wie je bent, en waar je bent?

  Wees dankbaar voor wat je hebt, familie, vrienden, job, enz.
  Neem daarna de aktie om de dingen te veranderen die je anders wil.

  Let op wat je over jezelf zegt. Als je het niet tegen anderen zou zeggen, zeg het dan ook niet tegen jezelf!

  Bedenk waarom je zaken in je leven wil veranderen. Die moeten goed doordacht zijn, en ze moeten je volledige commitment krijgen, anders zal je waarschijnlijk falen, en heb je weer iets om jezelf te bekritiseren.

  (2)Weet welke voeding je nodig hebt!

  Wat je eet heeft een enorme impact op hoe je je voelt, en hoe je eruit ziet.

  Voeding help je jezelf energiek en vitaal te voelen
  En zeker, goede voeding is de basis voor een zachte, gladde en jongere huid.

  Een huid zonder rimpels is belangrijk bij elke anti-aging poging.

  De aanbevolen hoeveelheid voor voeding is een goed uitgangspunt, maar je moet van jezelf weten hoe je de balans in je voeding moet bewaren.
  Afhankelijk van de leeftijd, kan de noodzaak voor bepaalde voedingsstoffen of hormonen wijzigen.

  Ga dit regelmatig na!

  Eet vers fruit en groenten als snack, in plaats van "fast-foods" vol met calorieën.

  Tracht rustig te eten.

  Als voeding niet de tijd krijgt om degelijk te verteren, krijgen we transitproblemen, die weer de oorzaak kunnen vormen voor vroegtijdige veroudering met een verdroogde gerimpelde huid!

  (3)Neem vrije tijd!

  Wanneer heb je het laatst plezier gehad?
  Eens goed gelachen?
  Als je het je niet kan herinneren, is het te lange geleden!

  Zelfs als je met jezelf of in jezelf moet lachen, zoek iets waarmee je kan lachen.

  Oude foto's, oude kleren die je bewaarde, zoek iets, eender wat.

  Wat met je eens goed laten verwennen?
  Heb je laatst iets speciaal voor jezelf gedaan?
  Een gelaatsverzorging, een manikuur?
  Thuis of in een salon, het maakt niet uit

  Het is door de tijd dat je op jezelf gefocust bent dat je je speciaal zal voelen.
  Dat hebben we allemaal nodig!

  (4)Wees geïnteresseerd en interessant!

  Ja, we hebben allemaal te weinig tijd, we zijn drukke mensen, maar je moet tijd maken om in anderen, uw gemeenschap, de wereld geïteresseerd te zijn. Je zal ondervinden dat dit enkel kan door zelf interessant te worden.

  Leer nieuwe dingen, een taal, een nieuwe kookstijl of een nieuwe dans.
  Leer over een nieuwe cultuur.

  Tijdloze, geïnteresseerde mensen lijken altijd meer over het leven te willen weten.

  Tracht te oordelen of veroordelen, door meningen en kennis te delen.

  (5)Verzogen is tijdloos! En goede verzorging onbetaalbaar!

  Wanneer heb je laats je look vernieuwd? Het hoeft geen fortuin te kosten om een totale "makeover" te doen!

  Een nieuwe haarstijl of garderobe is een zeer effectieve anti-aging taktiek.

  Vandaag zijn er zo veel flatterende kleding stijlen, iedereen kan wel een goede vinden.

  Een subtiele kleurverandering in je haar kan je jaren jonger doen lijken.

  Verlies een paar kilos als je het nodig acht.
  Je vindt zeker een dieet dat voor je werkt.

  Zoek huidverzorging dat bij je huidtype past.
  Verzorg je nagels en tanden.
  Mooi verzorgde handen is een must, als je er jonger en verzorgt wil uitzien!

  Anti-aging is meer iets van het meeste maken uit wat je reeds hebt, dan sporadisch resultaat halen uit drastische en dure ingrepen.
  Leeftijdloos is meer iets van lange termijn verzorging dan van snelle 'herstellingen'.

  Betekenisvolle schoonheid is niet enkel een gladde huid (wat zeer mooi is!), maar ook een levenswijsheid, jou leven.

  Behandel jezelf en anderen met respect.
  Breng je fysische, emotionele en spirituele leven in evenwicht.
  Niemand kan of zal dit voor jou doen!
  Rust als je het nodig hebt, speel als je de kans krijgt.

  Beheers je emoties, neem verantwoordelijkheid ove je daden, vergeef je fouten, en aanvaard je komplementen.

  Eén van de beste mannieren voor anti-aging is niet enkel om er goed uit te zien, maar ook om aangenaam en interessant gezelschap te zijn! 

  Natuurlijk gelaatsverzorging is één van de meest effectieve manieren een relax en verzorgt uiterlijk te hebben.
  Die produkten helpen je te relaxen en jezelf te verzorgen in het huislijke comfort en privacy.


  Bert
  www.meervitaliteit.be

  28-06-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Omega 3

  Hippocrates zei reeds rond 42 BC ‘laat voeding je medicijn zijn’, en nu beginnen we ons te realiseren hoe belangrijk dat is. Bij vis is het voordeel reeds meerdere malen aangetoond.

  Mensen die vis of visrijke producten eten, hebben een betere gezondheid en een sterker immuunsysteem. Het hoofd ingrediënt in  visproducten dat daarvoor zorgt, is vandaag meer en meer bekent als Omega 3.

  Omega 3 komt vooral van planten, terwijl Omega 6 van dieren komt. Omdat dieren zich meestal met grassen voedden vonden we er toch belangrijke hoeveelheden Omega 3 in. Maar vandaag mogen dieren niet meer vrij grazen, en neemt de hoeveelheid Omega 3 af.

  De meest voorkomende bron van Omega 3 vandaag komt van zoutwater zeedieren en -planten. Inclusief vele soorten vis en planten, zoals zeewier. Meest gangbaar is vette vis en visolie. Hoewel, de smaak kan niet altijd zo lekker lijken. Daarbij komt dat niet elke vis positief kan zijn voor de gezondheid. Geteelde vis zal enkel Omega 3 bevatten als het kunstmatig is bijgevoerd.

  In de meeste vette vissen, vind je deze Omega 3 in het vet en het vlees. Hoewel je in sommige vissen meer vindt in de lever. Dan moet je oppassen, want in de lever vind je ook vitamine A, wat in grote hoeveelheden toxisch kan zijn voor het menselijk lichaam.

  Omega 3 kan je ook in grote hoeveelheden vinden in plantaardige oliën, zoals olijfolie.

  Voeding eten dat hoge mate van Omega 3 bevat, is belangrijk voor een gezonde en actieve levensstijl. Dus een dieet met voldoende mate van Omega 3 is heel belangrijk.

  Auteur: Alan Allport is onderzoeker naar een gezonder leven.

  Bron: vertaald uit EzineArticles

   

  Meer informatie:  Meer Vitaliteit
  Supplementen met Omega 3: Herbalifeline


  20-03-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19 april - Nordic Walking Event - De Schorre in Boom
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het is zover, Aktivia organiseert op zaterdag 19 april het 1ste Nordic Walking Event in De Schorre in Boom.
  Het is de bedoeling om op die dag zoveel mogelijk mensen te laten genieten van deze gezonde wandelsport. Zowel fervente Nordic Walkers alsook gewoon geïnteresseerden zullen kunnen genieten van een dag vol activiteiten. We bieden niet alleen verschillende Nordic Walking parcours (afstanden van 3 km tot en met 25 km), maar ook demonstratiesessies, initiaties en begeleide wandelingen.
  Het Provinciaal Recreatiedomein De Schorre is door zijn ligging in een oude kleiput de ideale plek om deze unieke sport te beleven. Door de variatie aan ondergronden en de aanwezigheid van verschillende hellingen is het er ideaal voor het aanleren en beoefenen van Nordic Walking. Het is dan ook geen toeval dat dit domein over een permanent Nordic Walking parcours beschikt. Het is een parcours dat het hele jaar door voor iedereen toegankelijk is en waar alle moeilijkheden in verwerkt zijn.  

  Kijk snel op de website voor meer info en inschrijvingen www.nordicwalkingevent.be of via www.aktivia.be en doorklikken op het event.

  We hopen u met zijn allen te mogen verwelkomen!

  We zullen er zelf ook zijn, voor meer informatie en een GRATIS vetmeting en BMI bepaling. www.meervitaliteit.be

  Als de links niet werken, kopieer dan de URL in je adresbalk.


  11-03-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20 maart: Herbalife in de sport

  reseveer in je agenda: 20 maart 2008

  Herbalife in de sport

  Deze avond verneem je hoe Herbalife kan bijdragen om je sportprestaties te verbeteren.

  Met medewerking van:
  Martine Hofstede (trialrunnung & mountainrunning)
  Ingrid Peperkamp (trialrunning & mountainrunning)
  Sven Nelis (wielrenner)
  Jeroen Swinnen (marathon)
  Luc Willems (mountainbike)
  Veerle D'haese (marathon, veldloop)

  spreker: Danny Van De Walle (marathon)
  moderator: Yves Buysse (sport- en wellnesscoach)

  Hotel Beveren
  Gentsesteenweg 280
  Beveren
  deuren: 19.15
  aanvang : 20.00

  inkom: GRATIS
  vooraf inschrijven : info@meervitaliteit.be


  16-12-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gewichtsbeheersing zonder jo-jo effekt.

  Afvallen kan je doen door fanatiek te gaan dieten of sporten. De vraag is enkel of dat wel de goede aanpak is. De kans is dan groot dat je achteraf het gevreesde jo-jo effekt krijgt.

  Door zo drastisch te gaan dieten, zou je ook je metabolisme of stofwisseling gaan aantasten, waardoor je gewicht ook toeneemt als je 'gewoon' gaat eten. Je gaat door je aanpak trouwens ook je spiermassa verbranden, waardoor je weliswaar 'snel' gaat gewicht verliezen, maar je bouwt geen 'weerstand' op.
  De beste aanpak is evenwicht. Ga voor gezonde, evenwichtige voeding, in combinatie met voldoende water en beweging.
  Gezonde, evenwichtige voeding begint bij een goed ontbijt. Let op voldoende vitamines en mineralen, maar vergeet vooral de vezels niet.
  Om afvalstoffen uit je lichaam te krijgen is minimum 1,5 liter zuiver water een noodzaak. Maar let wel, 1 liter vloeistof, per 30kg lichaamsgewicht per dag is een noodzaak, om de vochtbalans te behouden.
  En dan is er nog beweging. De bedoeling is niet dat iedereen topsporter wordt. Een minimum van 30 minuten beweging per dag is echter een vereiste. Dat kan bijvoobeeld wandelen zijn, maar ook werken in de tuin. De beweging gaat je verbranding verbeteren, en je gaat je daardoor ook beter (gelukkiger) voelen.

  Bert Phlippo
  Big C bvba Wellness 


  09-12-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goede uitstraling
  Kringen om en onder je ogen is niet goed voor je uitstraling. Wat kan je daaraan doen?

  Eerst en vooral is het beste wat je kan doen, voldoende slapen. Dat lijkt logisch. Maar soms helpt dat ook niet direkt.

  Met ouder worden wordt het ook moeilijker om de vermoeide uitstraling weg te werken.
  Make-up wil nog wel eens helpen. Gebruik daarvoor een lichte teint, om de donkere kleur weg te werken.
  Zo krijg je een vlakkere schijn, en vallen de kringen minder op.
  toch kan niet iedereen daarmee werken (zie je veel mannen met make-up lopen), en het is en blijft camouflage.

  Hoe kan je dan de oorzaak voor een groot deel weghelpen?
  Gebruik 's avonds een hydraterende creme, zodat de flexibiliteit van de huid rondom het oog verbeterd wordt.
  De huid gaat er minder vermoeid uit zien, en de uitstraling verbeterd.
  's Morgens kan je een liftende creme gebruiken, die de huid verstrakt, en ervoor zorgt dat de 'ingevallen' huid, strakker wordt.
  Dit kan je gebruiken onder je make-up of erover. Dikwijls zal het die ook een stuk fxeren.

  Je krijgt hierdoor een actievere uitstraling, en je zal je ook een stuk beter voelen.

  Big C bvba Wellness

  02-12-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.No More Heart Disease: How Nitric Oxide Can Prevent - Even Reverse - Heart Disease and Strokes
  Ik las het boek :No More Heart Disease: How Nitric Oxide Can Prevent - Even Reverse - Heart Disease and Strokes van Dr.L.Ignaro.
  Hoewel ik niet goed wist hoe dit boek te omschrijven, vond ik de juiste omschrijving op www.Amazon.co.uk - hier volgt een vrije vertaling
   "Een must voor doktors en mensen uit de medische wereld.
  Als je iemand kent die leidt aan een hartkwaal/stilstand/overgevoeligheid: koop dit boek.
  Als je erom geeft hoe je je voelt, en jezelf wil beschermen voor één van deze kwalen: koop dit boek.
  Als je op zoek bent naar hoe je kan werken met natuurlijke produkten, met meer effect naar gezondheid, dan met synthetische medicijnen en farmaceutische produkten: koop dit boek!
  Goed te lezen, duidelijk uitgelegd, en maakt je hoopvoller voor de toekomstige welzijn van miljoenen mensen over de ganse wereld."

  Big C bvba Wellness

  26-11-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Acne

  Acne is een van de meest algemeen voorkomende aandoeningen bij de mens. Het is een ontstekingsziekte van de talgklieren van de huid. Iedereen heeft er in meer of mindere mate last

  van (gehad).
  Welke factoren zijn van invloed op de ernst van de acne?
  • genetische factoren (andere familieleden hebben ernstige acne)
  • hormonale factoren
  • psychologische stress
  • omgevingsfactoren
  • hoge vochtigheidsgraad van de omgeving
  • vette, porien afsluitende cosmetica
  • druk door kleding op de huid (strakke boorden, voorhoofdsbanden)

  Wat is de rol van de talgklieren?
  Acne is een aandoening van de talgklieren. Deze talgklieren bevinden zich overal op de huid met uitzondering van de handpalmen en voetzolen. Niet overal op de huid zijn evenveel talgklieren aanwezig. Hoog op de rug, op het voorhoofd en op de kin bevinden zich de meeste en de grootste talgklieren.
  De talgkliertjes scheiden de talg via een kanaaltje uit dat uitmondt in een haarfollikel. Via de haarfollikel komt de talg dan naar het huidoppervlak.
  Wat is de functie van talg?
  Talg heeft de volgende functies:
  • het voorkomt vochtverlies uit de huid.
  • Het beschermt de huid tegen bacterieen en schimmels.
  • Het geeft de huid een kenmerkende geur.

  Acne heeft NIETS te maken met:
  het eten van varkensvlees, chocola, patat of mayonaise.
  • Voedselallergie
  • vitaminetekort
  • slechte hygiëne
  Hoe ziet het eruit?
  Alle vormen van acne tonen in meer of mindere mate de volgende typen huidafwijkingen en restafwijkingen:
  Mee-eters
  Het meest typisch aan het klinisch beeld van acne zijn de zgn. comedonen of mee-eters. Er zijn verschillende typen comedonen te onderscheiden.
  • open comedonen (‘blackheads’): deze zijn grijs of zwart van kleur. De donkere kleur is geen vuil, maar een pigment dat het lichaam zelf aanmaakt
  • gesloten comedonen (‘whiteheads’): bij deze comedonen is de follikelopening volledig afgesloten waardoor de talg zich gaat ophopen. Deze talg is zichtbaar als witte ‘kopjes’ of puistjes.
  Comedonen vertonen in principe geen ontsteking
  Puistjes
  Puistjes zijn in feite gesloten comedonen die ontstoken zijn geraakt. Er is duidelijk roodheid (erytheem) zichtbaar, zowel van het puistje zelf als de huid direct eromheen.
  Infiltraten
  Soms ontstaan rode ontstoken bulten met uitgebreide roodheid en pijn. Dit zijn infiltraten die meestal worden veroorzaakt door het ‘leegknijpen’ van een puistje.
  Huidafwijkingen bij uitdovende acne
  Na het spontaan ‘uitdoven’ van de acne of na behandeling wordt ter plekke van de voormalige ontstekingen nog een rode of paarse verkleuring van de huid gezien. Dit is zijn dus geen actieve acne-afwijkingen maar huid die zich aan het herstellen is.
  Littekens
  Littekens kunnen bij elke vorm van acne ontstaan, maar zij worden vooral bij de ernstige vormen gezien. Littekens kunnen in de loop van jaren wel iets verbeteren, maar verdwijnen nooit helemaal. Typische acne-littekens zijn diepe putjes.
  Hoe wordt acne behandeld?
  Bij elke vorm van acne is het van belang de huid goed -maar voorzichtig!- te reinigen met een milde zeep en schoon water. Na het wassen de huid niet droogwrijven, maar voorzichtig droogdeppen om beschadiging van de puistjes te voorkomen. Lichte vormen van acne worden met op de huid aan te brengen lotions en cremes behandeld.
  Bij ernstige vormen van acne is er een reeel gevaar dat uitgebreide littekenvorming optreedt, die grotendeels onherstelbaar is. Daarom is het meestal gerechtvaardigd om de acne met zware behandelingen aan te pakken. Over het algemeen vinden deze behandelingen plaats onder begeleiding van een dermatoloog.
  Tijdens een ernstige vorm van acne kan de huid flink beschadigd worden. Het lichaam herstelt de beschadigingen met littekenweefsel. Dat kan bevordert worden door sommige crèmes, maar toch is er soms een medische ingreep.
  Van Herbalife kunnen we de volgende producten aanraden :
  - Facial scrub: om dagelijks te reinigen
  - toner droog of toner vet: om de laatste restjes dagelijks te vrwijderen
  - Daily Skin Booster: een extra vitamine boost
  - clarifying mask: een wekelijkse dieptereiniging


  25-11-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ginseng

  Ginseng is bij ons een zeer gekend kruid. Wat weinigen echter weten is dat het tot dezelfde familie als klimop behoort.
  Ginseng is afgeleid van het Chinese 'ren shen', wat man-wortel betekent, verwijzend naar de vorm.
  Reeds door de keizer Shen-nung werd Ginseng gebruikt. In 1713 werd door de

  Jezuïten over de plant in China geschreven. Daarna werd in Canada de Amerikaanse variant ontdekt. Toen reeds bleek dat inheemse Indianen de plant waardeerden voor zijn pijnstillende en levensverlengende werking. Volgens de Chinezen kalmeert het dan weer hart en geest.
  Volgens onderzoek blijkt dat het dan weer onze bloeddruk reguleerd, de alertheid en het geheugen verbeterd, het werkt stressverlagend en helpt bij sportprestaties (herstel van spierverzuring, snellere daling van de hartfrequentie en kortere reactietijd). Verder bevorderd Ginseng ons immuniteitssysteem, verminderd allergische reacties, en hersteld de darmflora. Het meest gekend is Ginseng echter als stimulant van testoteron en verhelper van menstruele stoornissen.
  Let echter op bij geneeskundig gebruik. Best kan je eerst een arts raadplegen.
  Bij Herbalife vind je Ginseng onder andere in Male Factor 1000. Een product ter ondersteuning van het prestatievermogen bij een veeleisende levensstijl en ter verhoging van de vitaliteit.


  24-11-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rimpels

  Meer en meer vrouwen willen schoonheidsproducten die resultaat geven. De tijd van enkel een dag- en nachtcrème lijkt voorbij. We willen minder rimpels en de veroudering moet worden tegengegaan.

  Wat doen producten tegen rimpels?
  • Ze brengen vocht in.
  • Ze houden vrije radicalen tegen
  • Ze stimuleren de huid zichzelf te repareren
  • Ze produceren collageen

  De producten die zichtbare effecten geven tegen veroudering, bevatten één of meer van de volgende bestanddelen:
  • Vitamine A : tegen diepe rimpels
  • Vitamine C : stimuleert de circulatie en productie van collageen
  • Viramine E : beschermt en hydrateerd de huid
  • Alfa-Hydroxy zuur (AHA) : vermindert zichtbaar de verouderingstekenen
  • Alfa Lipoic Acid (ALA) : een anti-oxidant die ook het celmetabolisme stimuleert
  • Dimethylaminozuur : een anti-oxidant die de teint verbetert en de huid verstevigd

  Wat gebruik je het best?
  Gebruik dagelijks op zijn minst een dagcrème met UV-filter, om overdag te beschermen, en een nachtcrème, om ’s nacht te herstellen en hydrateren. Daarnaast gebruik je nog een crème voor rond de ogen en de mond.

  Wanneer begin je best?
  Wacht niet tot de eerste rimpels zichtbaar worden. Begin eerder met je huid te verzorgen, zo kan je rimpelvorming uitstellen. Rimpels verschijnen rond je dertigste, hoewel dit afhangt van je huidtype.
  Om een crème met UV filter te gebruiken, ben je echter nooit te jong. Aanbevolen is daarbij een SPF van tenminste 15.
  Om je huid te beschermen, blijf je best zo veel mogelijk uit de zon, want 90% van de veroudering komt door overmatig zonnen. Maar ook belangrijk is gezonde voeding, stoppen met roken en geen gezichtsgymnastiek doen.


  23-11-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eet gevarieerd

  1. Eet gevarieerd – We hebben om gezond te blijven meer dan 40 voedingsstoffen nodig. Zorg dus dat je alle voedingsstoffen uit de voedingspiramide eet.
  2. Baseer uw dieet op koolhydraatrijke producten – vezelrijke voedingsstoffen zorgen voor een goede darmflora, probeer daarom volkoren pasta en brood.

  3. Eet veel fruit en groenten – vitaminen en mineralen zijn strikt noodzakelijk voor een goede werking van ons lichaam, daarom zijn 5 porties per dag een noodzaak
  4. Behoud een gezond lichaamsgewicht – overgewicht, en in zekere zin, ondergewicht zijn mede bepalend voor het risiko op ernstige gezondheidsproblemen
  5. Eet gematigde porties, verminder de opname van bepaalde voedingsmiddelen, maar elimineer geen voedingsmiddelen – overdaad en onregelmatigheid is niet bevorderlijk voor onze gezondheid
  6. Eet regelmatig – sla geen maaltijden over en eet ook niet te laat voor het slapen gaan
  7. Drink voldoende vocht – 1.5 liter water voor een volwassene is een strikt minimum, hou de regel van 1 liter per 30kg lichaamsgewicht als regel en drink niet te veel kofie of alcohol
  8. Beweeg! – om een goede verbranding te hebben is bewegen noodzakelijk, je gaat je er beter door voelen en je bloeddoorstroming gaat beter
  9. Begin nu en verander geleidelijk – pas je gewoonten stap voor stap aan, maar hou vol volgens een vooraf bepaald plan
  10. Verhouding van de voedingsstoffen in een evenwichtige voeding – goede voedingsgewoonten is de basis van uw succes, zorg dus voor een goede basis

  Herbalife heeft een uitgebalanceerde basisvoeding. Je kan daarbij eten wat je lust, en het kan met supplementen worden aangevuld, zodat je een programma verkrijgt dat jou ligt. Zo streef naar een persoonlijk resultaat. Je welzijns coach kan je daarbij helpen. meer vitaliteit


  22-11-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Geheimen van een uitgebalanceerde maaltijd!

  Uw actuele welzijn is een gevolg van uw levensstijl tot nu toe.
  Dit hangt ook af van uw stress, lichaamsbeweging en nachtrust en natuurlijk ook van wat u eet en drinkt. We kunnen niet alles beïnvloeden maar we kunnen zelf bepalen wat we eten. De gouden regel is: verbrand net zoveel als U

  inneemt...

  Denkt U aan de volgende punten voor de bereiding van uw eten?
  * Hoe lang de levensmiddelen zijn opgeslagen
  *Hoeveel micrvoedingsstoffen (vitaminen en mineralen) en macrovoedingsstoffen (koolhydraten, proteinen en vetten) iedere maaltijd bevat.
  * Hoe voedsel verandert tijdens het kookproces.
  * Hoe snel uw lichaam elke maaltijd verteert en opneemt.

  Een uitgebalaceerde maaltijd moet goed scoren op het gebied van:
  * maximale voedingswaarden (die niet totaal verdwijnen na koken of bereiding)
  * variatie
  * lekkere smaak
  * verzadiging
  * gemakkelijk te verteren

  Hier is een vb van een evenwichtige maaltijd:
  * grote, kleurrijke gemengde salade
  * aardappelsalade met nieuwe aardappeltjes, yoghurt, olijfolie en verse peterselie
  * gegrilde kalkoenfilet.

  Maar wat doet U als U geen tijd heeft om een uitgebalanceerde maaltijd klaar te maken? Of u zo druk bent dat u regelmatig maaltijden overslaat?
  Hiervoor heeft Herbalife zijn Formule 1 shake, die gebruiikt kan worden voor gewichtsbeheersing en ervoor zorgt dat u uitgebalanceerde voedingstoffen binnen krijgt terwijl u minder calorieën eet. Maar het kan ook als een snelle maaltijd. 1 shake bevat proteïnen, koolhydraten, vetten, vezels en de nodige vitamines en mineralen die uw lichaam dagdagelijks nodig heeft.

  www.meervitaliteit.be


  21-11-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een gezonde soepele huid

  - Blijf niet te lang in de zon. Gebruik steeds een zonnecrème en zorg dat je je huid na het zonnen goed hydrateert met een body lotion
  - Let op voor airconditioning. Het droogt je huid uit en maakt ze schilfferig. Smeer je huid 2x per dag in met een body lotion.
  - Zorg voor veel lichaamsbeweging en dit in open lucht.
  - Leer om te gaan met stress. Stress kan zelfs de mooiste huid.
  om zeep helpen.

  - Veel nachtrust en goede nachtrust laat je lichaam toe om te kunnen rusten, te herstellen en opnieuw krachten op te doen. Je huid zal er van profiteren. Gebruik voor de nacht een nachtcrême, die helpt je huid bij het herstel.
  - Vermijd zout voedsel. Zout doet je lichaam water ophouden waardoor je huid er opgeblazen kan gaan uitzien.
  - Drink minstens 8 tot 10 glazen zuiver water per dag. Hoe meer water je drinkt, hoe vochtiger je huid blijft en dus hoe kleiner de kans dat ze droog wordt.
  - Was je gezicht nooit met een normale toiletzeep. Zij drogen je huid uit. Gebruik een cleanser, deze bevat hydraterende crème en droogt de huid niet uit. Na het wassen kan je best nabehandelen met een toner. Die haalt de laatste restjes vuil weg, zoals de kalk die in het water zit.
  - Wanneer je een douche neemt, masseer dan je huid met een verzorgende spons en een body wash. Aloë Vera herstelt de natuurlijke vochtbalans van je huid en herstelt tevens de natuurlijke barrière die de huid beschermt en de natuurlijke vochtbalans bewaart. Een peeling één of twee keer per week is goed om de dode huidcellen te verwijderen.
  - Om je helemaal verfrist te voelen na een douche volstaat het te eindigen met koud water. Je huidporieën zullen zich sluiten en je huid zal zich versterkt voelen.


  20-11-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reinig je lichaam

  Je hoort het de laatste tijd meer en meer vertellen. Je lichaam reinigen is jezelf in balans brengen. Maar hoe doe je dat?
  - Let op je voeding. Eet niet meer dan nodig is en zorg voor voldoende afwisseling. Let bij de keuze van je voeding op wat je nodig hebt. Het is geweten dat we in onze maatschappij te veel dierlijk vet, suikers, alcohol,... eten. Tracht dit te vervangen door meer vitaminen, mineralen, essentiële vetzuren,... Een goede regel is: breng kleur op je bord, met 1/3 vlees, 1/3 aardappelen of pasta en 2/3 kleurrijke groenten. Eet tussendoor fruit. Het is ook aangetoond dat onze voeding zienderogen verarmt, daarom is het goed eens na te denken over supplementatie.
  - Drink 8 tot 10 glazen water per dag. Innerlijk zuiveren is goed, maar je moet ook  

  de afval uit je lichaam krijgen, en daarvoor is water het beste. Geen water drinken is als een wasmachine waarvan de pomp stuk is, je wast in vuil water, zonder resultaat.
  - Beweeg minstens 30 minuten per dag. Hiermee bedoelen we intensief bewegen. Elke sport is  goed, zelfs intensief in de tuin werken willen we als 'sporten' beschouwen, maar zorg dat je achteraf toch een beetje voelt dat je lichaamsbeweging hebt gedaan. Het brengt je metabolisme op gang, en je zal een rustigere nachtrust hebben.
  - Ga meer naar buiten. Frisse lucht helpt om de geeste te verfrissen. Ga eens van achter je TV of computer weg, en geef jezelf eens een hoop frisse lucht.
  - Zorg voor voldoende rust. Rust betekend niet alleen slapen, hoewel voldoende slaap noodzakelijk is. Maar eventjes vertoeven op een rustige plaats is ook een enorme opkikker.
  - Verzorg ook je geest. Onze manier van denken bepaalt onze toekomst. Werk daar dus dagelijks even aan. Een goed, positief boek doet wonderen. Je gaat anders denken, en op termijn ga je ook anders leven.

  Als je lichaam in balans komt, krijg je er ook heel wat van terug. Je immuunsysteem krijgt meer weerstand, je gaat jezelf stukken beter voelen, je wordt stressbestendiger, enz.
  Doe jezelf dit plezier, een beetje moeite geeft je veel meer terug.


  19-11-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het promoten van een actieve levensstijl is belangrijker dan ooit!


  Het is duidelijk dat, nu obesitas in veel landen toeneemt, bedrijven voor welzijn en voeding een nog belangrijkere rol spelen om mensen te helpen hun conditie te verbeteren. Zoals u hieronder kunt lezen, heeft het aanmoedigen van mensen om uitgebalanceerde voeding te eten, een streefgewicht te hebben en lichamelijk actief te zijn een groot aantal voordelen die meer omvatten dan welzijn alleen.
  Het document ‘10 dingen die u moet weten over obesitas’ gepubliceerd
  door het regionale Europese kantoor van de Wereldgezondheidsorganisatie
  (WHO) vermeldt de oorzaken en gevolgen van de huidige epidemie van
  obesitas en draagt oplossingen aan om de volksgezondheid te verbeteren.
  U kunt het hele document bekijken op www.euro.who.int/obesity, maar de
  hoofdpunten vermelden wij hier.
  Obesitas in Europa neemt epidemische vormen aan. De cijfers van mensen met obesitas zijn de laatste twee decennia verdrievoudigd. Vandaag de dag hebben in de meeste landen tussen 30% en 80% van de volwassenen overgewicht.’
  De gevaren van obesitas Obesitas is het gevolg van ongewenste gewichtstoename doordat men meer eet dan er door lichamelijke activiteit wordt verbrand. Mensen met obesitas lopen een verhoogd risico op het ontwikkelen van medische aandoeningen zoals diabetes, hart- en vaatziekten en bepaalde soorten kanker.

  Obesitas wordt vastgesteld door middel van de Body Mass Index (BMI): lichaamsgewicht in kilo’s gedeeld door de lengte in meters in het kwadraat: bv. 1.6 m x
  1.6 m = 2.56, 65 kg : 2.56 = een BMI van 25.39.
  Voor volwassenen is een BMI tussen 18.5 en 24.9 gezond.
  Een BMI van 25 en hoger betekent overgewicht;
  30 of hoger betekent obesitas.

  Kosten voor de samenleving
  De kosten die de samenleving betaalt voor obesitas zijn enorm. Van de kosten voor gezondheidszorg in de Europese regio van de WHO (bestaande uit 53 lidstaten in Europa*) is 6% afkomstig van obesitas bij volwassenen.
  Meerdere oorzaken
  Veel oorzaken van de obesitasepidemie zijn terug te leiden op de moderne
  samenleving want mensen gebruiken hun auto veel, doen zittend werk
  achter een computer en eten handige voorbewerkte levensmiddelen die vaak veel vetten, zout of suiker bevatten. De eetgewoonten zijn de afgelopen jaren ook veranderd. Mensen eten niet genoeg voedzame maaltijden, fruit en groenten maar eten over het algemeen wel meer omdat er meer eten verkrijgbaar is.
  Lichaamsbeweging
  In West-Europa is minstens twee derde van de volwassenen niet voldoende
  lichamelijk actief. Ons moderne leven, thuis, op school, op het werk,
  belet ons vaak actief te zijn en het vanzelfsprekende gebruik van de auto
  (in plaats van onze benen) werkt ook niet bevorderlijk!
  ‘Recent onderzoek in Denemarken en het Verenigd Koninkrijk heeft
  aangetoond dat r e g el m a t i g e    l i c h a a m s b e w e g i n g    d e
  levensverwachting kan verlengen met 3 tot 5 jaar.’

  Big C bvba wellness


  18-11-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ideeën voor een goede slaap
  • ga steeds op dezelfde tijd naar bed en sta op dezelfde tijd op, ook in het weekend;
  • als u denkt 8 uur slaap nodig te hebben, neem dan ook 8 uur slaap;
  • blijf niet langer in bed dan die tijd;
  • zorg voor een donkere en rustige slaapkamer en natuurlijk een goed bed;
  • ventileer de slaapkamer goed;
  • de slaapkamer mag niet te koud en niet te warm zijn;
  • drink ’s avonds liever geen koffie, thee, cola of alcohol;
  • eet niet teveel voor het slapen gaan;
  • doe geen inspannende of stressvolle activiteiten een uur voor het naar bed gaan;
  • ontspan voor het slapen gaan door ofwel naar muziek te luisteren, een niet te zwaar boek te lezen, een beker warme melk te nemen, even in bad of onder de douche te gaan;
  • wees overdag op diverse manieren (geestelijk en lichamelijk) actief;
  • een beker warme melk drinken ontspant;
  • vermijd dutjes tussendoor;
  • kijk niet steeds op de wekker als u niet slapen kunt;
  • een goede periode om uit te vinden hoeveel slaap u nodig hebt, is in de vakantie;
  • als u na een week tot rust bent gekomen, ga dan naar bed als u moe bent en sta op als u wakker wordt.
  • houd een dagboek bij van het slaappatroon;
  • kijk terug naar de tijd dat u wel goed en regelmatig sliep en neem het leefpatroon van toen over.

  Welterusten.
  Archief per week
 • 27/10-02/11 2008
 • 15/09-21/09 2008
 • 25/08-31/08 2008
 • 11/08-17/08 2008
 • 28/07-03/08 2008
 • 07/07-13/07 2008
 • 23/06-29/06 2008
 • 17/03-23/03 2008
 • 10/03-16/03 2008
 • 10/12-16/12 2007
 • 03/12-09/12 2007
 • 26/11-02/12 2007
 • 19/11-25/11 2007
 • 12/11-18/11 2007
 • 05/11-11/11 2007
 • 29/10-04/11 2007
 • 22/10-28/10 2007
 • 24/07-30/07 2006
 • 17/07-23/07 2006
 • 26/06-02/07 2006
 • 19/06-25/06 2006
 • 12/06-18/06 2006
 • 05/06-11/06 2006
 • 29/05-04/06 2006
 • 15/05-21/05 2006
 • 20/03-26/03 2006
 • 13/03-19/03 2006
 • 13/02-19/02 2006
 • 16/01-22/01 2006
 • 09/01-15/01 2006
 • 12/12-18/12 2005
 • 26/09-02/10 2005

  Blog als favoriet !

  "Niet alleen de goede resultaten van mijn gewichtsbeheersing zijn voor mij belangrijk... Ik voel me innerlijk ook super en de hele dag door energierijk!" - Luc, Tielt Winge

  "Ik neem elke dag een shake bij het ontbijt en ik neem er ook eentje mee, als ik laat moet werken. Heel praktisch voor een werkend mens!" - Bernard, Boortmeerbeek

  "Het smaakt lekker en is makkelijk mee te nemen op reis, naar de camping en trektochten. Op mijn 53ste voel k me er heel goed en energiek bij!" - Jean-Luc, Lo-Reninge

  "Ik ben amateursporter en neem een shake voorafgaand aan mijn sportprestatie. Een lichte en makkelijke formule die mij alles biedt wat ik nodig heb om de training vol te kunnen houden." - Vainina, Tavel (Frankrijk)

  Stelt u zich eens voor dat u zich op uw allerbest zou voelen ...  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs