Tijdens deze financieel onzekere tijden, letten we allemaal op wat we uitgeven voor onze voeding. Het lijkt wel of het onmogelijk is om gezond te eten met een beperkt budget. Goedkopere voeding zoals vetten, suikers geeft ook minder voedingswaarde dan duurde voeding fruit, groenten, proteïne --. Maar goed eten en geld besparen kan wel hand in hand gaan.
Hier volgen enkele tips van voeding experts:
· Eet één keer per week vegetarisch. Combineer granen, zoals rijst of granen, met bonen of erwten als een goedkope manier om kwalitatieve proteïne aan uw dieet toe te voegen. Gebruik seizoen eigen groenten om je bord op smaak te brengen (bvb. bonensoep met tortillas). Rondt de maaltijd af met salade of een stuk fruit, en je hebt een goedkope en voedingsrijke maaltijd.
· Ga voorbij de drive-in. Een proteïnerijke maaltijd met de maaltijdshake van Herbalife, in de blender gemixt met vers of diepgevroren fruit (in melk of sojamelk), levert een gezondere maaltijd voor minder geld dan fast-food.
· Bevries het seizoen. Diepgevroren fruit en groente bewaren hun voedingswaarde dikwijls geeft het meer voedingswaarde omdat het zeer snel na de oogst wordt verwerkt. Ga naar de boerenmarkt, koop seizoensfruit en groenten, en vries het in. Voorbereide maaltijden uit de winkel kosten trouwens meer. Koop beter wat grotere verse hoeveelheden en vries ze gewoon zelf in.
· Diepgevroren bereide maaltijden lijken gemakkelijk, maar ze zijn erg prijzig. En, deze maaltijden voelen niet volledig aan, tenzij je salade, groente of fruit toevoegt. De kost wordt dus nog opgedreven. In plaats daarvan, kook je beter wat meer, zoals soep, stoofpotjes of pastas, en vries individuele porties in voor een lunch op een werkdag.
Zorg er in ieder geval voor dat een dunnere geldbeugel, niet voor een dikkere lijn zorgt. Met een beetje planning, kan je het budget in het oog houden en toch goed eten.
Bert Phlippo Big C Wellness
|