Hippocrates zei reeds rond 42 BC laat voeding je medicijn zijn, en nu beginnen we ons te realiseren hoe belangrijk dat is. Bij vis is het voordeel reeds meerdere malen aangetoond.
Mensen die vis of visrijke producten eten, hebben een betere gezondheid en een sterker immuunsysteem. Het hoofd ingrediënt in visproducten dat daarvoor zorgt, is vandaag meer en meer bekent als Omega 3.
Omega 3 komt vooral van planten, terwijl Omega 6 van dieren komt. Omdat dieren zich meestal met grassen voedden vonden we er toch belangrijke hoeveelheden Omega 3 in. Maar vandaag mogen dieren niet meer vrij grazen, en neemt de hoeveelheid Omega 3 af.
De meest voorkomende bron van Omega 3 vandaag komt van zoutwater zeedieren en -planten. Inclusief vele soorten vis en planten, zoals zeewier. Meest gangbaar is vette vis en visolie. Hoewel, de smaak kan niet altijd zo lekker lijken. Daarbij komt dat niet elke vis positief kan zijn voor de gezondheid. Geteelde vis zal enkel Omega 3 bevatten als het kunstmatig is bijgevoerd.
In de meeste vette vissen, vind je deze Omega 3 in het vet en het vlees. Hoewel je in sommige vissen meer vindt in de lever. Dan moet je oppassen, want in de lever vind je ook vitamine A, wat in grote hoeveelheden toxisch kan zijn voor het menselijk lichaam.
Omega 3 kan je ook in grote hoeveelheden vinden in plantaardige oliën, zoals olijfolie.
Voeding eten dat hoge mate van Omega 3 bevat, is belangrijk voor een gezonde en actieve levensstijl. Dus een dieet met voldoende mate van Omega 3 is heel belangrijk.
Auteur: Alan Allport is onderzoeker naar een gezonder leven.
Bron: vertaald uit EzineArticles
|
Meer informatie: Meer Vitaliteit Supplementen met Omega 3: Herbalifeline
|