Wacho's proefkotje
Andere smaken dan de mijne zijn louter toeval en met de groenselkes van den wacho

Foto


Inhoud blog
  • Pinard de Bruwelles - 8%
  • Sonic Free Fall (vrije val) - 6.3%
  • Go West Red Sally - 7%
  • Aikikai - 6%
  • Publitasting Geuze Druif & Rabarber - 6%
  • Biere des Amis Redden - 5%
  • Apfelkopf - 4,2%
  • Sour Pirate - 10%
  • Buddys Blond - 8%
  • Saison Dupont Bio - 5.%
  • Malheur Brut Reserve - 11%
  • Lustrum (20 years) Vicaris - 10%
  • Martha Guilty Pleasure - 8%
  • Martha Brown Eyes - 12%
  • Martha Sexy Blond
  • Tante Nonneke - 0.5% (blik)
  • Tipsy Gold - 7.5%
  • Angele Van Ballaer - 6.5%
  • Onze Louis
  • Midnight Driver - 1%
  • Guiness Draught 0,0%
  • Patatje - 6.5%
  • Zuurpiet (Moerrasspiria) - 7%
  • LemonDe - 5.5%
  • Patat - 9,5%
  • Verboden Vrucht - 8.5%
  • Valentijn donker - 8.2%
  • Gigant (Beach Tripel) - 7,7%
  • Schoppenboer Maxima - 14.9%
  • Hete Klinke - 6.9%
  • Meestereske - 9,5%
  • Dark Master - 12%
  • Adriaan Brouwer - 9%
  • Ename tripel - 8,5%
  • Sint Bernardus Pater 6 -
  • Lupulus Neipa - 7%
  • Jupiler 0,0%
  • Blanche de Neiges - 4,8%
  • Sint Bernardus Christmas ale - 10%
  • Petrus Infinitum - 8%
  • Lupulus Blanche
  • Rodenbach Saint Georges 2024
  • Gruut - 5,5%
  • De Poes Bruin (8,5%)
  • Stella Artois - 5,2 %
  • Tarot Noir
  • Bruxelless - 6,5%
  • C(h)razy IPA - 5,%
  • Flavas (De Feniks) - 5,7% -
  • quadrum - 11,3%
  • Kasteel Donker - 11%
  • Lievegems Trio - 6,3%
  • Force Majeure 0,4%
  • PMPRNI - 8%
  • Anarkriek - 8,5%
  • Flavas Boury - 6%
  • Super 8 Rouge - 0.0%
  • Kasteel Cuvee - 11%
  • Alpaca Painties - 7,5%
  • WUK Oaket 6 - 8,6%
  • Triporteur Cherry Moon 10 - 8,5%
  • WUK Oltegoare ipa - 6,5%
  • Pauwel Kwak Rouge - 8%
  • Lupulus Hopera - 6%
  • Mok Coconut - 12%
  • Bourgogne des Flandres - 5%
  • Chouffe Lite - 4%
  • filou - 8;5% - Bierkasteek Izegem
  • Brewmaster D' Oude Maalderij - Lupulus
  • RSRV - 10% - Jessenhofke
  • Brewmash D'Oude Maalderij - Het Anker 8%
  • WNTR - 10%
  • Gulden Draak Brewmaster - 10,5%
  • MAYA - 6% - Jessenhofke Kuringen
  • 200 - 10%- D'Oude Maalderij Izegem
  • Rodenbach Vintage 2007 - 7% - Rodenbach Roeselare
  • Ross Triple 9%- Straete Brouwerie
  • Mash of the Classics - DOM - de la Senne
  • Belgique Tropique - 6% - StraeteBrouwerie
  • RGLR - 3,5% - Jessenhofke Kuringen (Hasselt)
  • Rangpur White - 6% - StraeteBrouwerie Desselgem
  • Bush Noêl - 12% - Dubuisson Pipaix
  • Poker Face Sherry - 6,5% - Het Nest -Oud-Turnhout
  • Stille Nacht - 12% - De Dolle Brouwers Esen
  • Sour 5,8% - Inter-Pol Mont (Houffalize
  • Stanneman Extra Dubbel (Ocean Aged)
  • 3 Fonteinen Oude Kriek - 5,7%
  • Le Fort 8,8% - Vander Ghinste Belleegem
  • Kwak Rouge - 8%
  • Artevelde 5,7%
  • Artevelde Grand-Cru - 7,2%
  • La Trappe Nillis - 0%
  • Punaise Boosy Blond - 9,5%
  • Blanche de Mont - 5,2
  • Rodenbach Vintage 2021 - 7%
  • St Feuillien grand Cru - 9,5%
  • Fourchette Grand-Cru - 7,5%
  • Ypra - 6%
  • Abbaye d'Aulne Premier Cru - 9%
  • Monk's Café -5,5%
  • Retrorik (Red wine barrel aged) - 12%
  • Tarot d'or
  • Chouffe Alcoholvrij
  • Gruut inferno - 9%
  • Bux Tripel - 8,5%
  • Zwoantje Blond - 6,5%
  • Mox Pearl - 4,6
  • Zwoantje Tripel - 9%
  • Collab de la Senne/D' Oude Maalderij - 4,%
  • Liefmans Oud Bruin - 5%
  • Maredsous 8%
  • Goudenband 2013
  • Hapkin - 8,5%
  • Choucke - 6,6%
  • Tervuro 6,5%
  • Zatte Bie - 9%
  • De Bie Velo 8%
  • Rodenbach Classic 1989 en 1991 -5,2%
  • Wilde Leeuw Brett Sauternes Millesime 2021
  • Rodenbach Caractère Rouge - 7,2%
  • Lindemans Cassis 3,5%
  • Jan Van Ryck Tripel - 8%
  • Tsjeeses Reserva Port Barrel Aged - 10 %
  • Guinesse Hop House 13 lager - 4,1 %
  • Stoffoesje 8,5% - D'Oude Maalderij Izegem
  • Abbaye des Rocs 9%
  • Bird of Prey (5,8%) - Uitlje Brewery Haarlem (NL)
  • Carlsberg 0% -
  • Rodenbach FruitAge
  • Hop Marijke
  • Wijze Willem 2021 - 7,5%
  • Grimbergen Blond 0.0
  • Cornet Oaked Alcoholarm (0,3%)
  • Rodenbach Alexander 5,6%
  • Piedboeuf Bruin 1,1%
  • Retrorik Rouge (Red Wine Barrel Aged)
  • Rodenbach Vintage 2020
  • Desperados 5,9%
  • waterloo - 8%
  • La Chouffee 40 (geel) - 8%
  • Victoria - 8,5%
  • Chouffe 40 (blauw) - 5,6%
  • Flurk Hopper - 6%
  • Dangerousse (6,5%)
  • Demi des Meléés (5,9%)
  • Kasteel Xtra - Van Honsebrouck, Izegem
  • Bavik Super Wit - De Brabandere Bavikhove
  • Oude Kriek Jart-elle, Lambiekfabriek, Sint Pieters Leeuw
  • Santé Blanc/Wit bier - Santé Beer Brugge
  • Cuvée Mam'zelle ) De Leite Ruddervoorde
  • Julia Sonny Joy - Belgin Brew Brothers, Zwevegem
  • Bavik Super Pils (blik - 5,2%) - De Brabandere, Bavikhove
  • Jupiler 0/0% - Piedboeuf (Jupiler) Jupille-sur-Meuse
  • Ferre Quad (10%) - Maenhout Pittem
  • Oehoe Donker (7,5%) - Heidebrouwerij Ede (Nl)
  • Mox Ruby (6%) - D' Oude Maalderij Izegem
  • La Chatte - Angèle (7%) - Brasserie des Tchèts
  • Obsquur (10%) - Ruimtegist Kortrijk
  • Ganz Geit - Mortselarij, Mortsel
  • Fly Away - De Feniks Gullegem/Heule
  • Wilderen Goud 6,2%- Brouwerij & Distilleerderij Wilderen.
  • Voske - Brew4Nature, Mol -Het Nest Oud-Thunhout
  • Godisvremd - De Graal Brakel / Vissenberg Nijlen
  • IRA, De Zevende Zonde - Hugel Kortrijk
  • Clémentine - Atrium, Marche-en-Famenne
  • Gigant Blonde Kveik IPA - Gigant De Panne
  • Gigant Session Sour IPA - Gigant De Panne
  • La Cambre IPA (4,5%) - Het Anker Mechelen
  • La Cambre Blond 5,6% - Het Anker Mechelen
  • Ferre White/Blanche - 5,5% - Maenhout Pittem
  • Curse of the Cristal Coconut (11%) - BramBrass Heestert
  • Maître Tripel Bourbon Barrel Aged (9%)- De Meester Lendelede
  • Curse of the Cristal Coconut - BramBrass Heestert
  • Boer Bloem - De proefbrouwerij Lochristi
  • Goose 312 - Goose Island Beer Company (USA) - AB InBev
  • Oude Geuze Boon - Boon Lembeek
  • Bavik Super Pils - Brouwerij De Brabandere Bavikhove
  • Vaccin 1.0 Alvinne Moen
  • Mac InMemries - De Feniks Gullegem
  • Martha Guilty Pleasure
  • Farang
  • Rodenbach Alexander
  • Cimay Groen
  • Ringmaster
  • Maitre Brut
  • Nogne Ø Dark Horison 7 Barrel Aged,
  • Royal Blood 10,5 %
  • Ferre Rosé 4,5%
  • Cou Cou Kriek Royal
  • Cou Cou Pilsener
  • Mac InMemries - De Feniks Gullegem
  • Vaccin 1.0 - Brouwerij Alvinne Moen
  • Horny Hornet
  • Dul Meesterke Red Wine BA
  • Lichtenhainer
  • Vulpuloid
  • Bavo
  • Maes 0.0 %
  • Ferre IPA
  • Brewmanche 't Hofbrouwerijke

    Archief
  • Alle berichten

    Wie proeft...die vindt
    PROEFKOTJE: Alle bieren werden aan een persoonlijke smaaktest van den Wacho onderworpen en in een kotje geplaatst
    04-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zure van Tildonk 2013
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dit aangenaam bierje meegebracht na een bezoekje aan Bierhalle Deconinck te Vichte.  het is een zeer speciale 'Limited Edition' van de familie Janssens bij Hof ten Dormaal. Dit klassebier is blond en zurig en werd gerijpt in het 'Engelen Burcht  met wilde gist uit hun boerderij in Tildonk.

    PROEFKOTJE: Wazig met ringetje van romige schuimkraag. Zoetig moutaroma met toets van foederhout. Het heeft een zeer bruisende carbonatie en sprankelt voortdurend de tong. De smaak gaat over naar zoet zurige gisttoets met houtig foedergevoel en een vannilachtige alcohol warmte. Zoet zure sprankelende afdronk.Een zurigheid om van te genieten.

    Dormaalhof, Caubergstraat 2, Tildonk   -  gsm: 0477 515 991  -   mail: andre@janssens.be    -   www.hoftendormaal.com

    Reageer (0)

    28-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Omer
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gekocht aan degustatiede stand van Marianne Vansteekiste (Nemisis) en er thuis op een rustige namiddag van genoten in het juiste gals. De naam 'Omer' komt nog uit de tijd dat de bieren geen merknamen had en naar de brouwerij werden genaamd. De prachtige handgemaakte ramen bij de café's van Bockor dienen als inspiratie voor de stijl en de smaak van het bier. Bij het brouwen wordt gebruik gemaakt van gerstenmout uit de Loirestreek met daarbij 3 soorten hop (Duitsland,Slovenië en Tsjechië) waardoor een specifieke hopbitterheid komt.

    PROEFKOTJE: Stevige witte schuimkraag met een stevige carbonatie. De smaak is uitgesproken zacht hopbitter met een klein citrussmaakje tussendoor. Zeer mooi evenwichtig mondgevoel met een aangename fruitige hopbitterheid. Zeer prachtig terrasbiertje.

    Brouwerij Bockor, Kwadestraat 5, B-8510 Bellegem - Tel: 056/ 23 51 71 - mail: info@bockor.be - website: www.bockor.be - www.facebook.com/OMERBIER

    Reageer (0)

    23-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zingende Blondine
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Sinds oktober 2008 op de kaart van het gezellige proeflokaaltje bij brouwerij 't Gaverhopke en onlangs prachtig opgefrist. Gedronken en geproefd in Kroegske te Emelgem. De naam verwijst naar de bekendheid van muziekstad Harelbeke. Het kleurrijk etiket is ontworpen door massaspektakelmaker Marcel Caluwier.

    PROEFKOTJE: Mooie witte schuimkraag met een goede carbonatie. Er herst een fruitig aroma (pompelmoes en groene appels) met toch een licht kruidige toets. In de smaak ook een zoete fruitigheid en een evenwichtige moutbitterheid die overgaat in de droge afdronk. genietbaar TV- en terrasbiertje ondanks zijn 9,8%.

    Brouwerij 't Gaverhopke, Steenbruggestraat 187, B-8530 Stasegem (Harelbeke) - gsm: 0497 760 412 - www.tgaverhopke.be - mail: info@tgaverhopke.be


    Reageer (0)

    16-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Viven Ale
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Meegenomen uit het grote gamma streekbieren bij Bierhalle Deconinck te Vichte. Deze Spéciale Belge (5%) werd voor het eerst gebrouwen in 2010 bij De Proefbrouwerij te Lochristi in opdracht van Beerdevolopment Viven uit Sysele (Damme).

    PROEFKOTJE: Zeer vaste mooi witte schuimkraag. een moutig aroma met toch een fruitig  hopgeurtje. De smaak heeft een aangename, zachte hop gewaarwording mede door de Britse Golding hop. Geen zwaar maar zeer evenwichtig mondgevoel met een lichtbittere lange afdronk. Om van te genieten in alle rust.

    Contakt: Tony Traen, Stationstraat 89, Sijsele (Damme) - Tel: 050/35 34 94  -  Mail: info@viven.be - website: www.viven.be

    Reageer (0)

    07-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Big Bayou, Cajun spiced
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Geproefd tijdens het Modest Bierfestival in Antwerpen. Biertje ontsproten uit de breinen (?) van brouwer Johan Brandt en zijn biermaatje Chris Bauweraerts en genoemd naar de bekende Cajun groep 'Big Bayou Bandits' graag geziene gasten tijdens het jaarlijks 'Smisje Feestweekend'. Het bier (amper 4%) werd gebrouwen met de cajunkruiden chili- en cayennepeper. Naast Belgische hop en gist uit dardennen wordt ook gebruik gemaakt van tarwe-, gerst- en roggemout.

    PROEFKOTJE: Heerlijk gistaroma en naast het kruidige ook een toets van sinaasappelzeste. In de kruidige smaak vind je een mooie bitterheid, waarschijnlijk veroorzaakt door de aanwezige maar niet te proeven pepers. Ook de afdronk stelt een mooi kruidig gevoel uit. Heerlijk bier om van te genieten.

    Microbrewery Smisje, Driesleutelstraat 1, Mater (Oudenaarde) - info: smisje@telenet.be - gsm (Johan Brandt) 0475/364 489 - www.smisje.be

    Reageer (0)

    30-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cantillon Lou Pepe
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    75 Cl fles gekocht bij Bierhalle Deconinck te Vichte en heerlijk thuis ervan genoten. Very Happy

    In de maand juli worden de Lou-bieren gemaakt met 2 jaar oude lambiek met een milde smaak dank zij de Bordeauxvaten. Er worden 330 gr zure kersen per liter gebruikt. Bij Lou Pepe wordt geen jonge lambiek gebruikt maar gesuikerde likeur voor een intensieve fruitsmaak.

    PROEFKOTJE: Dit uitzonderlijk robijnrode brouwsel (5%) met fijn koolzuurgehalte heeft een intens kersenaroma en de geur van eikenhout. Het heeft een lichte body met een scherpe zuurheid en degelijke fruitsmaak waarin ook de muffe gewaarwording van het eikenhout zit. Het geheel mondt uit tot een milde droge afdronk. Heerlijk terrasbiertje.

    Brasserie Cantillon, Gheudestraat 56, Anderlecht - Tel: 02/521 49 28  -  mail: info@cantillon.be  -  www.cantillon.be

    Reageer (0)

    22-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Arabier
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Geproefd van 't vat in de DDB brouwerij in Esen en daarna van 't flesje in eet-biercafé 'Kroegske' (vijfwegenstraat 35) in Emelgem/Izegem.

    De naam verwijst naar de altijd dorstige papegaaiensoort 'Ara' maar ook naar het warme land 'Arabië'. Trouwens, het meervoud van 'Arabier' is 'Arabiers'. Het is een blondje van hoge gisting (8%) gebrouwen met gerstengraan en Belgische (Poperinge) hoppen als het bloemige Nugget en Whitebread Golding. Dit via de methode 'Dry-Hopping' wat het bier een hemelse bitterheid schenkt.

    PROEFKOTJE: Fruitig (appel) en goed hoparoma met de indruk van wat peper en citrus. Het goed, evenwichtig, vol mondgevoel brengt een zachte hoppigheid over de hele lijn. Er is ook een soort kruidig gevoel en sinaasappelzeste dat zich verder zet in de zoete hopbitterheid van een droge afdronk. Zeer prachtige doordrinker.

    Reageer (0)

    09-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Witte Zwaan
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dit blond witbier (5%) werd gerecepteert door 'Het Brugs Bierinstituut (Eli Noë) maar gebrouwen in de ketels van 'De Proefbrouwerij' te Lochristi. Het troebel biertje werd gebrouwen met 2 pilsmouten en 30% tarwegist. daarnaast werd Duitse Halletau Perle hop gebruikt met toevoeging van kamille.

    PROEFKOTJE: Kruidig (kamille) gistaroma met een fruitigheid van groene appels. ergens toch wat aromatische hop gewaar. Het licht, evenwichtig mondgevoel bevat een tamelijk zoete moutsmaak, licht gekruid met een licht bittere, droge afdronk waarin het gebruik van honing ietsje meer doorsmaakt. Zeer aangenaam tijdens de maaltijd maar ook als tussendoortje te genieten.

    Het Brugs Bierinstituut (Eli Noe), Waalsestraat 39, Brugge  -  0499/998 964 (na 17u) - info@brugsbierinstituut.be - www.brugsbierinstituut.be

    Reageer (0)

    20-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Troubadour Galaxy
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Geproefd tijdens het bekende Zwevegems bierfestival en beschouwd als een der betere bieren die ik daar genoot. Ieder jaar wordt de hopsoort van Troubadour Magma (Simcoe) gewijzigd. Deze prachtige IPA krijgt een Australische inbreng met de hopsoort Galaxy. Deze kenmerkt zowel als aromaat als voor bitterheid en overheerst dus het concept.

    PROEFKOTJE: fruitig hoparoma (mango, pompelmoes) met licht kruidengevoel en wat caramelmout. Deze geuren komen ook voor in de aangename smaak waar nog een proefje sinaasappelzeste in voorkomt. Een evenwichtig en volmondig smaakpallet met een zachte carbonatie waarin een hopbittere droge afdronk er een heerlijk degustatiebier van maakt.

    Brouwerij The Musketeers, Tramstraat 8, Ursel - Tel: 09/226 42 76 - info@troubadourbeers.com - www.troubadourbieren.be

    Reageer (0)

    17-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Novice Blue
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het 2° biertje in de reeks Novice bieren bij brouwerij Malheur. Dit blonde zusje van 'Novice Black' krijgt zijn zachtheid door toevoeging van Amerikaanse hopsoorten.

    PROEFKOTJE: Fruitig moutaroma (abricoos) met toets van pompelmoes. Het is een complex maar evenwichtig mondgevoel met een mooie, stevige carbonatie. In de licht zoete smaak heerst een zachte bitterheid. De frisse afdronk is zoet-bitter. een prachtige terrasbier.

    Brouwerij Malheur, Mandekensstraat 174, Buggenhowww.malheur.beut  -  tel: 052/33 39 11  -  info@malheur.be  -  verteg. Benny Vanhecke - gsm: 0477/220 802

    Reageer (0)

    12-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witte Pol
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Deze heerlijkheid is te proeven en te genieten in Dardennen bij Pol en Tine van B&B 'La Vieille Forge' (Mont-Houffalize). Gebrouwen met Hallertau hop, gerst- en tarwemout, rijst en haver en als kruiden koriander en sinaasappelzeste. Het eerste bier van Pol Ghekiere (master-brouwer van Inter-Pol) kwam er reeds in 2007 tot hij van zijn Tine met 'kliks en klaks' uit haar keuken werd gebonjourd en in de nabije smidse (uit 1710) begon te brouwen naast zijn klein 'Au Grand Café' waar regelmatig het lied 'Witte Pol, Zwarte Pol....' weerklinkt.

    PROEFKOTJE: Moutig, licht kruidig maar vooral citrusaroma. De fris smaak heeft een zeer evenwichtig zacht karakter met een zoet een fruitig mondgevoel. Het aangename van de korianderinvloed  vooral te herkennen in de mooie licht-zurige  afdronk. Een echte heerlijkheid in de wereld van de witbieren.Wie dit ooit heeft geproefd kan maar één ding zeggen "gif ter oes nog eene'.

    La Vieille Forge, Mont 33, B-6661 Mont   -   Tel: 061:289639 - GSM: 0476/369 639 - info: lavieilleforge@skynet.be  -  website: vieilleforge.freehostia.com/



    Reageer (0)

    18-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kessel blond
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Als abieriefbiertje (7,5%) ontdekt tussen de vele streekbieren bij Bierhalle Deconinck in Vichte. De naam is uiteraard ontleed aan de oorspronkelijke vestingsplaats van de brouwerij in Kessel-Lo en werd door Marc Andries van Brouwerij De Vlier als eerste bier met succes gebrouwen.

    PROEFKOTJE: Een fris, fruitig tarwearoma waarin de hopsoorten Saaz en Perlehop samen met de appel en sinaasappelgeur samen invloed hebben. Een tintelende fruitigheid waarin gist en honing prioriteit vormen. Een lange lichthoppige afdronk maakt er een prachtig degustatiebier van.

    Brouwerij De Vlier, Leuvensebaan 289, Holsbeek  -  gsm: 0473/839463  -  info@brouwerij-devlies.com  -  www.brouwerij-devleis.com

    Reageer (0)

    09-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Keizer Karel Goud Blond
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dit goudhaantje van Haacht geproefd van 't vat in café-bistro Moby Dick (Visserskaai 5) te Oostende.  Het was oorspronkelijk een bruin bier van 9% toen het voor het eerst werd gebrouwen in 1950 ter gelegenheid van het feest voor Keizer Karel te Beaumont. Vanaf 1970 werd het vast opgenomen in het gamma van brouwerij Haacht. Daar lieten ze een authentieke aarden pot met 3 oren maken ter herinnering aan de legende van Keizer Karel en 'de pot van Olen'. Goud Blond staat voor het symbool van de zonsopgang. Keizer Karel Goud Blond werd gelanceerd in 2006.

    PROEFKOTJE: Fruitig en kruidig moutaroma met toets van zachte aromahop. De bloemige smaak is zoet, mooi kruidig met wat citrusgevoel en een lichte hopbitterheid die het ook meeneemt in de smaakvolle afdronk. Zeer goed terrasbiertje.

    Brouwerij Haacht, Provinciesteenweg 28, Boortmeerbeek   -   Tel: 016/60 15 01   -   info@haacht.com   -   www.haacht.com

    Reageer (0)

    29-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alpaïde Blond
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dit prachtig bier staat al een tijdje in de bierbijbel van café Kroegske te Emelgem. Alpaïde wordt gebrouwen sinds 2006 in de café-brouwerij Nieuwhuys in Hoegaarden. Zijn naam verwijst naar Gravin Alpaïde, stichteres van het middeleeuws Kapittel 'Huardis' (Hoegaarden).

    Deze karaktervolle tripel (8,5%) heeft zijn smaak te danken aan een verscheidenheid van mouten en Poperingse hop. Hij werd samengesteld, geproefd en goedgekeurd door de Hoegaardse Generaal-Majoor-vlieger Claude Van de Voorde, chef van de tactische luchtmacht

    PROEFKOTJE: Fruitig citrusaroma (sinaasappel) waarin mout en vooral hop zich doen opmerken. De zoet fruitige smaak bevat een smaakvolle hopbitterheid met toch wat gevoel voor kruidigheid. Er is er tamelijk lange zoetbittere afdronk met een heerlijk hoppig keelgevoel.

    Café-brouwerij Nieuwhuys, Ernest Ourystraat 12, Hoegaarden - Tel: 016/81 71 64  -  Info: jan@nieuwhuys.be  -  www.nieuwhuys.be

    Reageer (0)

    24-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Caulier Brune
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gekocht bij Bierhalle Deconinck Vichte en genoten van dit heerlijk suikervrij bier. Gebrouwen bij de 'Proefbrouwerij Lochristi voor Caulier Developpement SA (Ghislenghien). Het wordt gebrouwen met gerstenmout en Simcoe hop en toevoeging van wilde kruiden.

    PROEFKOTJE: Moutig, fruitig (abrikoos, pompelmoes) aroma waarin ook iets kruidig zit. Een karaktervol mondgevoel met een stevige en evenwichtige carbonatie. De smaak van geroosterde karamelmout maakt het fris lichtbitter en een zoet gevoel. In de lange afdronk is moutbitterheid en kruiden een geweldige ervaring. Zeer genietbaar bier.

    www.caulier.be  -  Avenue des Artisans 35, Ghislenghien  -  Tel: 068/ 44 58 74 - gsm: 0476/21 96 06admin@caulier.be

    Reageer (0)

    15-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hopjutters Triple Hop
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De Hopjutters (Stabroek) Hans en Joke Jensen waren al met hun vrienden Olivier Constant en Nathalie Lemmens beste hobbybrouwers van Vlaanderen (Brouwland) en hun 'Triple Hop' in de consumententrophy van Zythos hoog scoorde. Momenteel wordt deze IPA (7,3%) gebrouwen bij De Graal te Brakel. De smakelijke bitterheid wordt gecreëerd door toevoeging van de hopsoorten Cascade, Amarello en Simcoe ook via dry-hopping.

    PROEFKOTJE: Aroma fruitig en bloemige citrus hopbitterheid. In de smaak vind je ook het iets zoete citrusachtige van de hop en tevens wat sinaasappelzeste fruitigheid terug. Zeer volmondig met een stevige en evenwichtige carbonatie. De afdronk heeft dan ookeen  zeer goede hopbitterheid wat deze IPA tot een uitstekend terras- of abieritiefbier maakt.

    Hobbybrouwerij Hopjutters, Grimaldilaan 16, Stabroek - www.hopjutters.be  -  gsm: 0485/499 282  - info@hopjutters.be - www.hopjutters.be

    Reageer (0)

    09-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cuvée des Jacobins
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een van mijn lievelings bieren, meegebracht na bezoekje aan Bierhalle Deconinck Vichte en thuis lekker genoten op een rustige TV-avond. Ook te genieten op de Oostendse Bierjutterij 2013.

    Een prachtig foederbier van oude lambiek die 18 maanden heeft verbleven in eikenhouten vaten van Brouwerij Bockor.

    De naam 'Jacobin' is afkomstig van het beroemde Franse klooster 'Hospiche St Jacques' dat werd gebouwd in 1218 door de paters Dominikanen. Zij dragen nog steeds de naam 'Jacobijnen' en de Bellegemse brouwer Omer-Rémi Vander Ghinste verbleef een tijdje in het klooster als oorlogssvluchteling en grifte de naam 'Jacobins' in zijn geheugen. later noemde hij tal van bieren naar die naam;

    PROEFKOTJE: fruitig aroma van melkzuur vermengt met eikenhout. In de romige smaak het zachte melk- en azijnzuur gevoel waarin ook hier het fruitige en de smaak van kersepitten behoren. Sprankelende carbonatie en een vol mondgevoel dat eindigt in een heerlijk zacht zurige afdronk waarin toetsen van vanille en kersen aanwezig zijn.

    Brouwerij Bockor, Kwabrugstraat 5, Bellegem  -  Tel: 056/23 51 71  -  info@bockor.be  - http://www.bockor.be

    Reageer (0)

    02-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slaefinneke
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dit donker 'Aughems Fluytjesbier' (7%) nogmaals geproefd na een aangename bierreis met BLES. Gebrouwen als vervolg van het succesrijke 'Slaefke' door en voor biervereniging 'De Ouwegemse Fluitjes' met als brouwmeester Yannick de Coqueau in Huisbrouwerij Sint Canarus te Gottem (naast de kerke). Het etiket werd ook bij deze ontworpen door 'Publi Michels' Ouwegem.

    PROEFKOTJE: Zoetig moutaroma met kruidige inslag. Een complex mondgevoel waarin de smaak van kandijsuiker niet vreemd is. Een mooie en zeer evenwichtige hopbitterheid met een lange zelfvoldane afdronk die het bewijs van een uitstekend degustatiebier of abieritief levert. Goe bezig!

    informatie: www.verhuisbrouwerij.be  -  www.ouwegemsefluitjes.be  -  www.sintcanarus.be

    Reageer (0)

    28-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vat 44 (Boon)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Meegebracht van 'Tour de Geuze' 2013. Deze fantastische geuze werd gebrouwen op 3/12/2008 op basis van jonge en oude lambiek en grotendeels uit foeder Nr 44 (10.000 liter). Op 31/8/2010 werden 20.000 flessen gebotteld om in april 2013 aan het brede publiek te worden voorgesteld bij de opening van de nieuwe brouwerij Boon.

    PROEFKOTJE: Aroma van citroenzuur met invloeden van tropisch fruit. Een zeer evenwichtig, zacht mondgevoel met mooie carbonatie. Een fruitige (ananas, groene appels) citrussmaak met een zachte bitterheid en lichte zuurtegraad. De frisse fruitige licht bittere afdronk die zeer volmondig en droog aanvoelt. Prachtig, om van te genieten.

    Brouwerij Boon, Fonteinstraat 65, B-Lembeek  -  Tel: 02/356 66 44  -  Mail: info@boon.be  -  http://www.boon.be


    Reageer (0)

    20-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cuvée Nelson
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Deze nieuwe versie van Cuvée Nelson opnieuw geproefd samen met uitbatersc Danny en Nadine en brouwer Piet Salomez (Het Alternattief Izegem) in 't Kroegske te Emelgem (Vijfwegenstraat 35 Izegem). De spectaculaire Nieuw Zeelandse hop 'Nelson Sauvin' is terug in omloop. Hij wordt gebruikt als bitterhop maar heeft ook aromatische eigenschappen wat zich tekent in dit lekker degustatiebier van de Izegemse meester-brouwer.

    PROEFKOTJE: Licht blonde kleur met mooie, romige schuimkraag en sprankelende Carbonatie. Zoet moutig aroma met een fruitige, grasachtige hopinvloed. Er heerst een droog hopbitter mondgevoel, iets fruitig (perzik). De zeer hopbittere afdronk is karaktervol en maakt het een heerlijk terrasbier.

    Het Alternatief, Meensesteenweg 65 Izegem  -  Tel: 051/31 62 70  -  Mail: brouwerijhetalternatief@scarlet.be - www.hetalternatief.be

    Reageer (0)

    >

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs