Inhoud blog
  • 9 juli
  • 8 juli
  • 7 juli
  • 6 juli
  • 5 juli
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Aussie 2020

    26-03-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25 maart

    Deze morgen twee uur gespendeerd aan opzeggingen, afzeggingen en toezeggingen. Een hele boekhouding gelardeerd met credits voor vliegreizen enz.  Gisteren publiceerde Etihad op haar website dat alle vluchten geannuleerd waren. Dus ook onze terugvlucht naar Europa. Na uuuuuuuren (sinds gisterenmorgen!) de telefoon open te laten heeft Kris eindelijk Etihad aan de lijn gekregen. Daar vernemen we dat Etihad haar vluchten voor 14 dagen heeft opgeschort en dat we begin april moeten terugbellen. Als de luchtvaartmaatschappijen er niet in lukken om hun beslissingen correct op hun website te publiceren, gaan we terug naar het tijdperk van voor de tamtam. Enfin tot 10 uur bezig geweest om een haalbaar compromis te vinden.

    Om onze zinnen te verzetten dan een wandeling gemaakt naar een kloof met een indrukwekkende waterval en een kolkende wilwaterstroom. Althans toch volgens de Australische informatie . Ik ken intussen de ongebreidelde zin voor overdrijvingen van de Aussies, dus vertrekken we met de typisch Belgische gezond argwaan: als het schouwspel niet vet is, dan hebben we tenminste nog een mooie wandeling gemaakt. Het was effectief zo. Ik ben ervan overtuigd dat de namaak kloven, stuwen en kolkende watermassa’s in de Efteling indrukwekkender zijn. Ik begin de pappenheimers van down-under een beetje te kennen. Much ado about nothing omschrijft Shakespear dat.

    Terug in ons appartement vernemen we dat de Regering tegen 29 maart alle buitenlandse toeristen van het eiland wil: de B&B’s, hotels ed mogen geen nieuwe klanten meer aanvaarden. Binnen het uur stromen het mails binnen op onze toestellen waarbij alle B&B die we in Tasmanië geboekt hebben laten weten dat zij onze boekingen eenzijdig moeten schrappen want de boetes bij overtredingen zijn enorm: enkele duizenden euro. Dus moeten we hals over kop onze vlucht van Hobart (Tasmanië) naar Sydney (homeland) omboeken naar een vlucht vóór 29 maart 23:59u. Dankzij Toon, de zoon van Kris komen de omboekingen uiteindelijk op hun pootjes terecht. Ik persoonlijk had het niet gekund, ik heb serieuze problemen om in die jannekensnest van de websites van de vliegtuigmaatschappijen mijn weg te vinden naar omboekingen of annulaties. De weg naar nieuwe boekingen ligt echter wagenwijd open.

    De spelregels veranderen om de paar uur. Vluchten worden geschrapt alsof ze in krijt op een bord geschreven staan. Maar waar voor? Momenteel eigenlijk nog steeds  voor peanuts. In Tasmanië heeft bij mijn weten nog niemand een corona virus tegen gekomen, laat staan er ziek van geworden. Zucht.


    26-03-2020 om 10:59 geschreven door markenkris

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    25-03-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24 maart

    Het ontbijt in Australië stelt niet veel voor. De overgrote meerderheid van de B&B serveren zelfs geen ontbijt. Waarvoor de tweede ‘B’ in hun naam staat is me niet erg duidelijk. Bij een tas slechte Nescafé, twee dikke sneden geroosterd ping-pong brood en zoetigheid (broodbeleg is hier een onbekend woord) ondergaan we de eindeloze en niet terzake doende woordenvloed van de vrouw des huizes. Wat een verschil met de heer des huizes: hij zou zo in Engeland kunnen gaan wonen. Stiff upperlip en wat ie zegt is to-the-point, overgoten met een vleugje Britse humor.

    Intussen zijn we tot het pijnlijke inzicht gekomen dat we begin April niet meer naar Sydney zullen kunnen vliegen. Want in Sydney krijgen we allicht huisarrest en dat willen we ten alle prijzen vermijden. Dat impliceert tevens dat we daarna niet naar Brisbane kunnen. Er zit niets anders op dan al die vluchten en reserveringen en trips die we vooraf gereserveerd hadden, af te zeggen. Dus geen Great Barrier Reef. We denken dat we best ons verblijf in Tasmanië met een week verlengen: hier zitten we veilig en binnen een week zal de vraag van gestrande reizigers, om vroegtijdig terug te keren, wel wat afgenomen zijn. 

    Dat administratieve werkje kost ons in een eerste ronde al enkele uren pc-werk, want alle sites zijn overbevraagd en schermen zich daarom erg efficiënt af. Goed dat ik mijn notebook bij heb, want op het schermpje van een smartphone is dat onbegonnen werk. Ik moet me erbij neerleggen dat deze beslissing me veel geld zal kosten aan niet te recupereren reservatiekosten. En ik kan allicht niets verhalen op de reisverzekering, want zij aanzien de pandemie als een natuurramp en een reis naar een risicogebied. Geen van beide klopt, maar ja dat helpt niet.

    In de namiddag door prachtige en immense bossen naar Launceston gereden. Daar hebben we voor drie nachten een appartement gehuurd. Het blijkt een statig herenhuis te zijn, helemaal voor ons alleen.  ’s Avonds wat proletarische spaghetti gemaakt met een glas water, premier grand cru, erbij. Want in de supermarkt verkopen ze geen bier, laat staan wijn.



    25-03-2020 om 01:19 geschreven door markenkris

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23 maart
    Tijdens de nieuwsuitzendingen vernemen we dat de Australische Regering analoge restricties doorvoert zoals Europa een maand geleden deed: ook restaurants ed gaan dicht. Maar gelukkig voor ons geen woord over quarantaine in huis of over reisverbod. Dus doen we rustig voort, want we verblijven momenteel op één van de veiligste plekken ter wereld. We rijden dus verder noordwaarts naar Beaumaris. Onderweg her en daar gestopt voor een strandwandeling.

    ’s Avonds zit er een restaurantbezoek meer in. Heen en terug 25 km moeten rijden om In een afhaal-frituur een gegrilde moot ‘blauw-oog’ vis met friet gaan halen en in het drugskotje wat verderop twee flesjes bier. In mineur alles opgepeuzeld in onze B&B.


    25-03-2020 om 01:12 geschreven door markenkris

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    22-03-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22 maart
    Na een schitterend ontbijt in de B&B Malting Lagoon in Coles Bay gaan we Freycinet Park met een bezoekje vereren. En in het Park opteren we voor een klimpartij naar een uitzicht op Wineglass Bay. Het kost me wel wat moeite, maar het lukt. Onderweg wat vogeltjes gefotografeerd waarvan ik tot op heden de naam nog niet gevonden heb. Ik ben ook een Oost-Duitse familie tegen gekomen, van Quedlinburg. Groot is zijn verrassing dat ik het stadje ken en nog meer dat ik het, 6 maand na de val van de Muur, bezocht had.

    s’ Middags wat oesters gaan eten. Ze zijn goed van smaak, maar ze vallen wel wat kleiner uit dan in België. Daarna als twee oudjes van een strandwandeling genoten: fris (16°), veel wind maar gelukkig wel zonnig. Vanavond bij het eten nog eens wijn geprobeerd.  Tja… naar mijn smaak was hij (een Pinot Noir) een beetje aangelengd met water. Zo wordt mijn argwaan tegenover Australische wijn in het algemeen er natuurlijk niet kleiner op.


    22-03-2020 om 11:06 geschreven door markenkris

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    21-03-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21 maart

    Vandaag mijn maidentrip met de huurauto. Links rijden, automatische versnellingen, een auto die wat breder is dan ik gewend ben (een SUV nietwaar) en de rijstroken die beduidend smaller zijn dan ik gewend ben, de zachte bermen naast de rijstroken die sterk afhellen, allemaal elementen die ervoor zorgen dat ik wat gespannen ben.  Maar oefening baart kunst denk ik en ik vertrek naar Port Arthur. Dat is enorme  gevangenisgebouw dat de Britten in 1830 op het einde van het meest zuidelijke schiereiland van Tasmanië gebouwd hebben. Ideaal gelegen, want het is langs drie zijden omgeven door de wereldoceanen zodat er maar aan één zijde (en dan nog de kortste) een afsluiting hoeft gebouwd én gecontroleerd te worden. Geen probleem om er te raken, maar het openlucht museum met de restanten van de gebouwen is sinds deze morgen gesloten wegens coronaschrik. Hier gaan we weer: als je een groot open lucht museum sluit wegens besmettingsgevaar, dan stoppen we best ook maar met ademen, denk ik. Het zij zo. Ik zie sommige van de bewuste gebouwen van op 50m afstand. Daarmee moet ik het doen.

    Dan maar de lange trip Noordwaarts naar Coles Bay (Swansea) aangevat. Kris maakt er me regelmatig attent op dat ik net iets teveel uiterst links op het rijvak rij. Ik schat het probleem niet goed in. Het stuur staat immers rechts en daardoor zie ik de linker aflopende snoet van deze bredere auto minder nauwkeurig. Maar eigenlijk geen probleem, denk ik.  Onderweg moet ik een 30tal km over een verharde zandweg rijden. De zijkant van die zandweg glijdt vrij steil af. Ik rij uit voorzorg al wat trager en toch gebeurt er waarvoor Kris me gewaarschuwd had. Plots schiet mijn linkervoorwiel van het rijvak af. Ik voel de wagen links naar beneden schuiven. Ik ruk onmiddellijk aan het stuur en geef gas. De wagen schiet gelukkig terug de rijweg op, maar vliegt dan –omdat ik extra gas gegeven heb allicht- naar uiterst rechtse kant van de rijweg. Ik ruk/stuur opnieuw bij, ditmaal naar links en nog eens, nu terug naar rechts. Pas dan krijg ik de auto opnieuw onder controle en rijdt ie braaf in het midden van de zandweg. Ja wadde, was me dat even schrikken! Gelukkig was er geen andere auto in de buurt. Mijn reactiesnelheid is nog goed, besluit ik. Oef. De rest van het traject verloopt zonder problemen.


    21-03-2020 om 22:24 geschreven door markenkris

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    20-03-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20 maart

    Vandaag verlaten we het huis van Toon, Kris’ zoon, en moeten we helemaal op eigen benen staan. De eerste hindernis is al een van formaat en van cruciaal belang voor het verdere verloop van onze reis: hebben we de zin van de Premier van Tasmanië wel correct begrepen en kunnen we Tasmanië, ondanks alle paniekerige onheilsberichten, nog binnen???? Het voelt aan alsof ik het ratelen hoor van de kettingen waarmee de valbrug wordt opgehaald.  Come and see next week, same time, same place (bij voorkeur met op de achtergrond zware dreigende muziek).

    Zoals altijd verkies ik ruim op tijd in de luchthaven toe te komen. Geen haast, geen stress en een zee van tijd om nog wat te eten en om misschien nog een voordeeltje mee te pikken. En effectief, we checken als eerste in en we krijgen een gratis upgrade naar exit seats. Mooi meegenomen, niet? Daarna opteren we voor Aziatisch eten boven de Australische burgers met friet en mayonaise.  Als alles op is, valt mijn oog op een Vietnamese eetgelegenheid, met vers gemaakt lenterolletjes en fijne Phô soep. Aiai, te laat gezien. Goed voor volgende keer dus.

    Op de vertrekborden zie ik dat de vlucht van 13:30u naar Hobart in Tasmanië afgelast is. Maar de onze, die van 14:30u blijft fier op het bord staan pronken. En effectief, stipt op tijd vertrekt onze vlucht. Het vliegtuig zit goed vol, allicht omdat ze de gestrande passagiers van de afgelaste vlucht ook mee nemen. Eens op Tasmaanse bodem, luidt het uur van de waarheid. We passeren een grote kaart van 2 m² met de vraag of we nà 15 maart op Australische bodem zijn toegekomen. Daarnaast staat een hostess aan wie we -op ons eerste communiezieltje- op die vraag met ‘Ja’ of ‘Neen’ moeten antwoorden. Ik antwoord in eer en geweten ‘Neen’, want we zijn op 11 maart toegekomen in Melbourne. En dat was het. Geen gekte, geen paniek, geen paranoia, geen quarantaine. Nada, niente, nougabollen. Ik hoor ook de valbrug achter ons met een klap dicht vallen, want vannacht gaan de deuren van Tasmanië voor enige tijd op slot. Weer juuustoptijd.  Nu kunnen we rustig 14 dagen zoals ons hartje het belieft rondtoeren in Tasmanië.

    Een uur later staan we met onze huurauto (een Nissan Qashqai) in ons hotel in Hobart. Nomen est omen, want Qasqai is de naam van een meer dan duizend jaar oude en nog steeds rondtrekkende nomadenstam in Iran (waarvoor een reis door Iran allemaal wel goed voor is).  Dat hebben we precies van doen. En dan je kan wel inbeelden wat er gebeurt : zonder vragen krijgen we upgrade van onze vooraf geboekte kamer. Ik heb weer niet neen durven zeggen

    20-03-2020 om 09:42 geschreven door markenkris

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    19-03-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19 maart
    Vanmorgen twee wasjes laten draaien en opgehangen. Dan verder uitgepluisd wat de zin in de aankondiging van de Premier van Tasmanië ( ‘at midnight on Friday’ ) precies willen zeggen: middernacht in de nacht van donderdag op vrijdag of middernacht in de nacht van vrijdag op zaterdag. Alle Aussies bevestigden, na rijp beraad en grondig overleg, dat het middernacht van vrijdag op zaterdag betekent. We gaan ervan uit dat dit correct is en dat wij bijgevolg morgen vrijdag in de vroege namiddag onze vlucht naar Tasmanië kunnen nemen en dat ze ons –zonder quarantaine restricties- zullen doorlaten. Wie niet waagt niet wint. Met een gerust hart dan vertrokken naar de Cottage waarin de familie Cook gewoond heeft. Ik hoor sommigen onder jullie al opmerken dat Jaimie geboren is Engeland, in Great Ayton op 27 oktober 1728. Dat is inderdaad zo, maar de waarheid gebiedt me te vertellen dat deze Cottage door zijn ouders gebouwd werd in 1755 en dat dit huisje ter zijne ere steen per steen werd herop gebouwd in Fitzroy Gardens in Melbourne in 1934. De ouders van Jaimie zullen hun hart ook wel hebben vast gehouden toen zoonlief vertelde dat hij effen ging varen om nieuwe continenten te ontdekken. Nu dat huisje is een stulpje van 4 op 4. Ik kon het alleen langs de buitenkant bekijken want wegens het risico op een coronabesmetting was het museum gesloten. Ik krijg het stilaan op mijn heupen van sommige corona-maatregelen die kant nog wal raken en soms zelfs compleet idioot zijn. Een kruipkotje waar amper 6 man, en mits wat goede wil en goed klasseren nog een paardenkop in kan, sluiten omdat de samenscholing een risico op besmetting zou kunnen inhouden, is er toch echt over. Want daarnaast rijden de overvolle trams rustig rond…. Er schort duidelijk iets aan mijn hersenen. Daarna heeft Kris in drie (!) shopping centra nog een desperate poging ondernomen om wat aan te kopen. Zonder resultaat. Met een Australische Ale (die lijkt op limonade met wat alcohol in) hebben we het kunnen door spoelen. Daarna een Indiër vereerd met ons bezoek en het was nog lekker ook. Zelfs Kris, voor wie het de eerste maal was om Indisch te eten, vond het fijn.

    19-03-2020 om 12:27 geschreven door markenkris

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    18-03-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18 maart
    Het wordt moeilijk om nog een interessant dagprogramma uit te stippen, want alle items die ik vooraf had genoteerd, blijken nu gesloten te zijn. Dan maar met de trein naar Williamstown om daar een wandeling langs het strand te maken. Mooi weer en een mooi dorpje. Hier wonen duidelijk meer gefortuneerde mensen in mooie huizen. Ik heb er van enkele een foto genomen. s` Middags wel een ontgoocheling. Ik ga ervan uit dat ik in een luxe-stranddorpje wel een verse vis zou kunnen eten. Neen dus. Alleen alle vormen van vlees, vlees en nog eens vlees met mayonnaise en ketchup. Gelukkig een veggie restaurantje gevonden en lekker kunnen eten.

    In de namiddag nog even een botanische tuin doorgewandeld en dan een slappe pint gaan drinken. De bestelling heeft wat voeten in de aarde. Op mijn vraag wat het sterkste bier was dat ze hebben, krijg ik als antwoord `one fifty lashes`. Ik zie het verband tussen een pint bier en zweepslagen niet direct. Ik vraag dus door en de verwarring wordt compleet. Naast mij staat een man zijn pint te drinken en hij zegt tegen mij in overvalst Australisch dat ik een Belg moet wezen om zo een boom te kunnen opzetten over een pint bier. Blijkt een Fransman van Marseille te zijn die al 15 jaar in Australie woont en werkt (als financieel brooker). Ik heb hem bij mij aan mijn tafeltje uitgenodigd en we hebben wel een uur een interessant gesprek gehad over de racistische reflexen van de Fransen, de cultuurloze Australische maatschappij enz. Ach jas. One fifty lashes is gewoon de naam bvan het bier.

    Op de terugweg merk ik dat ik van de ene trein afgewipt ben en snelsnel twee perrrons verder de aansluitende trein heb genomen. Ik begin hier mijne weg te vinden. 

    18-03-2020 om 10:46 geschreven door markenkris

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17 maart
    Om 10 uur de trein van Kensington naar Melbourne en dan een trein naar Lilydale genomen. Daar moeten we volgens het toeristenbureau van Melbourne bus 685 nemen naar de Yarra wijnroute.
    Maar ter plekke blijkt dat die bus geen haltes heeft tussen het eerste en het laatste wijndomein. En er zijn er meer dan 60. Gelukkig brengt een Ubertaxi redding. Het eerste domein dat ik op mijn lijstje gezet had, was Warramumdu Estate. Maar het is gesloten omdat er te weinig bezoekers komen opdagen. Nummer twee heet Pimpernel Vineyards, maar ondanks de originele naam blijkt ook dit huis wegens gebrek aan klanten gesloten te zijn. Een mens mag de moed niet verliezen en koppig volharden in de boosheid. Bij nummer drie heb ik wel geluk. Rochford Wines (wat een naam) is open. Het is intussen al half een geworden en we moeten nog aan onze dag beginnen. Wat een onderneming voor misschien 40 km. 
    Binnen zitten och arme tien (zatte) zielen in een etablissement dat makkelijk 500 man kan bedienen. Hallucinant. 
    Ik laat het niet aan mijn hart komen, want we krijgen daardoor een persoonlijke begeleidster. We kiezen elk een andere forfaitformule, kwestie toch een tiental wijnen te kunnen proeven tegen een schappelijke prijs. Dat is een goede zet, want de eerste proeverijen zijn, naar onze bescheiden mening,  beneden alle peil. Aldi wijnen aangelengd met water lijkt me de beste omschrijving. Naarmate we overschakelen naar de duurdere wijnen begint de smaak gelukkig te beteren.

    Na de degustatie hebben daar dan ook maar een middagmaal genomen. Na een korte wandeling op het domein, is het al tijd om de tijdrovende terugweg aan te vangen. 
    s`Avonds nog een wandeling gemaakt langs de mooie statige oude herenhuizen in Kensington. Veel degelijkere en meer stijlvolle panden dan het kartonnen kunst- en vliegwerk dat ze hier vandaag plegen neer te poten. 

    18-03-2020 om 10:26 geschreven door markenkris

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    16-03-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16 maart
    De nieuwsberichten over de Australische regeringsbeslissingen worden alsmaar meer verontrustend. Vanaf vandaag gaan alle musea dicht. Dat is een flinke streep door mijn programma. Want vandaag zouden we het Melbourne Museum en het Art museum afgehandeld hebben. Nougabollen. Dan maar een wandeling door de Chinese wijk. Niet zo iets als de Antwerpse Chinese Straat. Neen hier is dat een echt uit de kluiten gewassen wijk van meerdere blokken. Al wandelend opgemerkt dat de Chinezen daarin ook hun eigen museum hebben. Dat was, nr ik hoopte, wél open. Was een grote, volledige en mooi gepresenteerde tentoonstelling en ik heb 'teenentander' bijgeleerd. Vooral hoe hard het leven voor de Chinese immigranten was in de jaren 1880-1940.

    In de loop van de dag sijpelen steeds meer reisbeperkingen door en de mensen worden alsmaar gekker: ze hamsteren toiletpapier, rijst en pasta. Net alsof de pest is uitgebroken. Ik hou mijn hart vast bij zoveel idiotie. Morgen plannen we alvast een tour door de lokale wijnstreek. Daar kunnen we ons ook een dag aangenaam mee zoet houden. We hebben alvast het traject met de trein en de bus uitgedokterd en we hebben de treintickets al gekocht.

    16-03-2020 om 11:27 geschreven door markenkris

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    15-03-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15 maart
    Nu staat een bezoek aan het Oostelijke eindpunt van het schiereiland op het programma: Cape Woolamai. Volgens de boekskes logeren hier van eind september tot eind april duizenden stormvogels. Dat er het ene jaar wat meer zijn en het andere jaar wat minder, kan ik begrijpen. Die beestjes kunnen immers niet zo goed tellen. Maar dat er helemaal geen te bespeuren vallen, dat kan ik maar moeilijk aanvaarden. Ik zal bij World Wildlife mijn beklag indienen. We hebben ons dan maar noodgedwongen beperkt tot een strandwandeling.
    In de namiddag een mooie natuurwandeling gemaakt, zonder iets speciaals opgemerkt te hebben. Juist wat vogeltjes van de familiesoorten zoals daar zijn: staartmezen en winterkoninkjes.

    Vandaag heeft de Premier van Australië beslist dat alle bezoekers eerst in quarantaine moeten. Aanvankelijk werd niet expliciet vermeld of gold voor 'nieuwkomers' of ook voor mensen die minder dan bv. 14 dagen geleden het land waren binnen gekomen. Ik dus op zoek naar de officiële tekst van de Regeringsbeslissing. Daar stond dan effectief het verlossende begrip in: de maatregel geldt voor nieuw-binnenkomers '. Oef, ik begon stilaan te vrezen dat we ook in quarantaine moesten. Dat zou onze hele reis geaffecteerd hebben. Mochten we één week later vertrokken zijn, dan hadden we er ook kunnen naar fluiten. Dat is dus effe geluk hebben! Maar het is altijd zo: wie niet waagt niet wint.

    Vanavond struisje de vogel gegeten. Niets speciaals overigens. Ik heb intussen begrepen dat Australiërs weliswaar erg vriendelijke mensen zijn, maar dat zij spijtig genoeg geen eetcultuur hebben, alleen een voedingsritueel. Dat inzicht zal ik in de loop van de volgende weken nog wel wat op basis van andere ervaringen nog wat kunnen verfijnen.                                                                                                                                                                             

    15-03-2020 om 00:00 geschreven door markenkris

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    14-03-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14 maart
    Zitten gisterenavond zitten we op Philip Island. In feite een schiereiland, en zuidoosten van Melbourne.
    Op het schiereiland zijn ze deze morgen naar Point Grant geweest en de "Nobbies" (een hoop rotsen in de zee branding). Zoals je kan verwachten was er veel wind, heel veel wind en de zee was zoals op elk land-eindpunt erg onstuimig. In die omstandigheden verloor ik toch éénongehoorzame van de lensbeschermkapjes van mijn verrekijker.  de Tegen beter weten in, heb ik mijn excursie in omgekeerde volgorde opnieuw afgewandeld. En ja ja, ik heb het ongehorzame en eigenzinnig kapje terug gevonden. Oefff..

    In de namiddag naar het Wildlife park gereden. We hebben daar kunnen bewonderen in hun glorie beestjes groot en klein zoals: slijkeksters, wallabi's, koala's, tachyglossus aculeatus (een heel grote egel die altijd vol vlooien zit), de alombekende Australische fluiteend (Dendrocygna eytoni), een black breasted buzerd, kangeroo's in alle maten en gewichten, de wereldberoemde hoendergans (cereopsis novahollandica, en dingo's. Een goed gelukte dag dus.

    De Tsjechische moeder van Romana is hier ook. Toen ze vernam dat de grenzen van Tsjechië gesloten zijn geworden, is ze in paniek geraakt. Eerst begreep ik het probleem niet. Voor mij is dat een probleem van Etihad en niet voor haar. Maar dan komt de aap uit de Tsjechische mouw. Vermits er geen rechtstreekse vlucht is van Praag naar Melbourne, moest zij twee tickets boeken: één naar Düsseldorf en een tweede van Düsseldorf naar Melbourne. Op het eerste zicht geen probleem. Het embargo van Tsjechië geldt immers niet voor internationale vluchten, maar wel voor de vlucht binnen Europa. zoals het er nu uitziet. Het worden hier dus ook nog spannende dagen. Allicht ook voor ons, als we onze binnenlandse vluchten zullen willen nemen.

    14-03-2020 om 11:22 geschreven door markenkris

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    13-03-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13 maart
    We gaan vandaag eens bekijken of de Royal Botanic Garden zo mooi is al ze in de boekskes beweren. Eerst heb ik de tram in de verkeerde richting genomen. Klassiek risico hier, want alle straten en lanen lijken wel erg sterk op elkaar. En op de zon durf ik me ook niet meer te betrouwen. Ik vraag me zelfs af of in het Zuidelijk Halfrond de zon 's middags wel in het Zuiden staat. Ik heb zo een vermoeden dat dit axioma hier niet opgaat. In de Zuid Amerikaanse landen die ik afgedweild heb, is me dat nooit opgevallen omdat ik altijd vrij dicht bij de evenaar verbleef. Maar nu zit ik wel enkele duizend kilometer meer zuidelijk.Ik heb mijn prangende levensvraag intussen al aan meerdere mensen gesteld en iedereen doet of zijn neus bloedt. Curieus. In afwachting van een verlossende antwoord, zijn we de tuin gaan bezoeken. Van de bloemenpracht is echter niet veel te merken. Het is hier immers nu herfst. Desondanks toch een in het wild levend 'Grote Geelkuif Kaketoe" (cacatua galerita) gespost gefotografeerd. Vanop 100 meter en in tegenlicht hoog in de bomen, niet evident dus. Maar het slachtoffer bleef geduldig zitten. Dat in tegenstelling tot een grote bonte specht. Het hyperkinetisch beest zat op 2m van mij, in de donkere boskes. Fataal voor de scherpstelling en voor de belichting. Ik heb duidelijk nog flink wat praktijkoefening nodig.
    Ik heb intussen wel geleerd dat 'kakatua' in de aboriginal-taal 'oude zus' betekent. Verwonderd me niet. Want bijvoorbeeld een kangeroebeest wordt "kangeroe"genoemd, gewoon omdat de aboriginals op de vraag van de Britten (in het Engels gesteld uiteraard) hoe dat raar beest heette, waarheidsgetrouw antwoorden: "ik versta u niet" ofte "kangeroe"..
    Uiteindelijk heb ik nog één plant gevonden die nog in volle bloei stond: een voor mij onbekende " Haemanthus Coccineus". 

    Vanavond pakken we in om Philip-island enkele dagen onveilig te maken.

    13-03-2020 om 08:09 geschreven door markenkris

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    12-03-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12 maart
    Vannacht hebben we geslapen als een blok.
    Eerste bezoek was de Queen Victoria Market. Een immense overdekte markt met onder andere een vismarkt. Zo weet ik in een half uur wat de zee zoal aan speciale vissoorten te bieden heeft. En inderdaad. Ze hebben 'blauwe oog kabeljauw" (Hyperoglyphe antarctica) en die rakker heeft inderdaad een grote diepblauwe ogen, "Geelstaart koning" vis (Seriola lalandi) een beest met een indrukwekkende kop), een enorm grote vuurrode kreeft, waarvan de naam alleen in het Chinees vermeld staat, "Rankin kabeljauw" (Epinephelus multinotatus),  koraal rode zeebaars (Plectropomus) , "rotskabeljauw" en groene reuzekreeft (Jasus verreauxi).

    In de namiddag het treinstation bekeken en te licht bevonden. Idem voor wat betreft St Paul's Cathedral. Daarna naar het huis gaan bewonderen dat Toon, de geëmigreerde zoon van Kris, gisteren gekocht heeft. Mooi, met een grote tuin en een indrukwekkende parket om verliefd op te zijn. Kris heeft een 's avonds een typisch Australisch gerecht gegeten: Parma. Het is een kippen-schnitsel, met hesp, tomatensaus en daarover een dik pak kaas. Hmm, ik heb er zo mijn bedenking bij.
     

    12-03-2020 om 12:32 geschreven door markenkris

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 maart
    Met dank aan Corona is de vlucht van Brussel naar Abu Dhabi een ware luxe. Ik had voor mijn arme beentjes exit-seats gereserveerd. Maar dat beek bij nader toezien helemaal niet nodig te zijn. Meer dan de helft van de zetels blijkt immers onbezet te zijn. We kunnen vrij kiezen waar we ons zetten. Ik sta er versteld bij dat de mensen zich zo laten opjutten door de paniekerige berichten. En de mevrouw van 90 die in een rusthuis overleden is, als argument aanhalen, snijdt geen hout. Ik weet niet hoeveel mensen er jaarlijks in een rusthuis overlijden aan griep, maar het zijn er in elk geval vééééél meer. Et alors, zou Mitterand zeggen.
    De vlucht van Abu Dhabi naar Melbourne daarentegen is volledig volzet. Hier hebben onze exit seats hun meerwaarde wel aangetoond. Ik heb een grootste deel van de 11 u geslapen. Kris iets minder. Maar ja, ik kan in deze alleen maar het goede voorbeeld geven.
    Het was 11 maart 18u plaatselijk tijd dat we terug op de begane grond stonden. 

    12-03-2020 om 06:30 geschreven door markenkris

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)


    Archief per week
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs