Inhoud blog
  • 9 juli
  • 8 juli
  • 7 juli
  • 6 juli
  • 5 juli
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Aussie 2020

    21-06-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21 juni

    We pakken in, zoals geoefende Van-rijders, en vertrekken voor de laatste keer nog eens naar Byron Bay: eerst langs de supermarkt Woolworths om tegen de middag opnieuw heerlijk te lunchen bij het Mexicaans restaurant. Intussen tijd is er ook nog even ruimte om langs de winkeltjes te flaneren: heel aangenaam. De inrichting, het aanbod van klederen en snuisterijen en de alles overheersende patchouli geur geven ons een flash-back naar de flower-power periode in de tweede helft van de jaren ’60 van de vorige eeuw. Ongelooflijk maar waar, vinden wij teen sleffers voor Mark: maat 48: deze zullen heel goed van pas komen om te douchen! Een tweede voltreffer vanmorgen is dat er terug cash geld afgehaald kan worden met de debetkaart: dat probleempje is daarmee ook weeral  van de baan.

    Eindelijk is het dan 12 uur en zijn bij ‘Margerita’ de eerste klanten: wij installeren ons buiten op het terras, badend in een stralende zon bij 20 graden (jaja we naderen de evenaar hé)  smaakt een mezcal dubbel zo goed! Zelfs een alcoholvrije mojito voor Kris, smaakt heerlijk bij onze Chipotle met kip.

    Dan naar Tweed Heads. In eerste instantie liefst niet via de autostrade, maar na 25km kronkelende smalle wegen, op en neer, besluiten wij toch maar de M1 op te rijden: een verstandige keuze, blijkt achteraf: de resterende rit zou toch nog meer dan 60km verder slingeren in het groen.

    Tweed Heads ligt zo een 80km ten Noorden van Byron Bay, net aan de grens met Queensland. We zitten met andere woorden op 100km ten Zuiden van Brisbane, de plaats waar onze reis in april had moeten starten. In de staat waar de zon WARMTE geeft en niet doet alsof. Maar de heilige Corona heeft er anders over beslist. Onze troost is dat het hier de volgende week ook goed weer zal zijn. We gaan ervan genieten. Ik heb ter voorbereiding mijn onderhemdje met mouwen en mijn flies al uit gedaan. Net voor Tweed Heads houden we even halt bij een tankstation annex koffiebar langs de M1. Het valt me direct op dat de politie-aanwezigheid hier wel serieus is: vier politiewagens staan  klaar. Dat belooft voor morgen als we aan de coronagrens met Queensland komen.

    Onze kampeerplaats blijkt uitstekend te zijn: vriendelijk en tegemoetkomend ontvangst en raar maar waar, deze uitbaters hebben de coronatijd nuttig besteed aan het vernieuwen van het sanitaire gedeelte: picobello! Op 1 ½  u tijd is onze was weer proper, gedroogd en gestreken!

    Een verwarmd zwembad lonkt reeds om morgen uit te testen: zal deugd doen om mijn bikini boven water te halen, na 3 ½ maanden in mijn valies gezeten te hebben. En nu Mark ook teen sleffers heeft, zullen wij er hopelijk morgen vroeg kunnen van genieten: eindelijk!


    21-06-2020 om 13:10 geschreven door markenkris

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (7 Stemmen)
    20-06-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20 juni

    Onze laatste dag in Byron Bay benutten we om een strandwandeling te maken. Een stralende zon maakt het nog beter. De baai is bekend bij de surfers. Hier komen namelijk verschillende zeestromingen samen en dat creëert uiteraard buitenmaatse golven. Mooi om even te bewonderen, maar na een tijdje wordt het wel eentonig. Dus stappen we de landtong die het meest Oostelijke punt van Australië vormt af. Het bospad langs het strand is me eigenlijk te steil en ik trap op mijn adem. Wat een verschil met enkele jaren geleden in Colombia, zeg. Mens, mens ik word oud. Gelukkig zie ik vanuit een ideale hoogte neer op een school dolfijnen die in het heel doorzichtig blauw water voorbij zwemmen en mijn triestig gevoel verdringen.

    Bij het verlaten van de parking, kunnen we op het nippertje een botsingske vermijden. Kris stuurt de camper - voorzichtig zoals altijd- zachtjes richting uitgang tot er plots aan de linkse kant een zwarte racewagen zonder uitkijken achteruit schiet om zijn parkeerstrook te verlaten. Zowel hij als Kris kunnen nog net op tijd stoppen. Het scheelt jandorie maar 30 cm. Van geluk gesproken: dit kan tellen. Laconieke reactie van Kris is: ‘ dat zou eens wat anders geweest zijn; het is niet iedereen gegeven om onzacht in contact te komen met een product van de gebroeders Maserati!   

    Terug in het stadje Byron Bay steven ik recht af op een Mexicaans restaurant met een niet direct originele naam ‘Margarita’. Ik had dat etablissement op onze eerste avondlijke verkenningstocht al opgemerkt. Bij het binnenkomen zegt la dueña tegen mij: hé, ik herinner me u, jij bent hier een paar dagen geleden al eens gepasseerd. Ik sta paf. Zo’n visueel geheugen vind ik indrukwekkend en die gave is voor haar allicht commercieel wreed handig. Kris kiest een mojito en ik een margarita añeja. Allebei correct van smaak, net zoals het eten zelf. Het was een ruime bowl (twee handen groot) uit gebakken maïsbladerdeeg, gevuld met alles wat je in een klassieke Mexicaanse keuken kan vinden: frijoles (zwarte bonen), choclo (maïs), rijst, sla, wortelen, rucola, ui, avocado, komkommer, versnipperde rode kool, zonnebloem- en pijnboompitten, koriander, chili, limoen, enz, en dat vervolledigd met kip. Zelfs Krisachteruit die nu niet direct een grote liefhebber is van Mexicaans eten (wegens te pikant), vind het lekker, ech lekker. Het bevalt ons zo goed dat we morgenmiddag, alvorens door te reizen naar Tweed Heads, terug gaan. Waar een goed visueel geheugen al niet goed voor is!

    Ondanks de sterke koffie val ik daarna jandorie rechtop zittend in slaap. Niet één keer, maar ettelijke keren na elkaar. Ik kan mijn ogen niet open houden. We zijn dan maar naar onze camping gereden. Daar heb ik nog een uurtje geslapen. Amaai.


    20-06-2020 om 00:00 geschreven door markenkris

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    19-06-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19 juni

    Herinneren jullie nog het exploot van enkele jongen gasten, die in 1970 op drie balsavlotten (las balsas) de Stille Oceaan van Guayaquil in Ecuador naar Ballina aan de Oostkust van Australië hebben overgestoken? Dat vlot bestaat nog steeds en kan men bezichtigen in het Maritiem Museum in Ballina. Dat stadje ligt op 25 km van onze huidige kampplaats. Dus trekken we daar vandaag even naar toe.

    Het vlot, Aztlan gedoopt naar het mytische land van de Azteken, is nog steeds in relatief goede staat en het is me een raadsel hoe die mannen met een dergelijk klein vaartuigje van aaneen gesjorde balken balsahout met een diameter van ca 40 cm elk de helemaal niet zo Stille Oceaan hebben kunnen oversteken. De begaan/bestaanbare oppervlakte bedroeg immers naar schatting 8 op 16 meter. Het vlot had 1 zeil van 4x6 meter en een hutje van bamboe van 2 bij 2 meter en och arme 1,6 m hoog. In het museum tonen ze ook de 1 uur durende film die die mannen van hun reis zelf gemaakt hebben, beginnend met het kappen (bij volle maan, van de vrouwelijke balsabomen in het Ecuadoriaans oerwoud. De plaatselijke indianen stammen beweren namelijk dat die balsabomen dan het meeste sap bevatten en dus het meest waterbestendig zijn), het sjorren (want zonder nagels of bouten) tot hun aankomst, na 14.000 km varen in 182 dagen, in Ballina. De bemanning was een bont internationaal gezelschap: een Spanjaard ( de initiatiefnemer), een Fransman, een Canadees en een Chileen. Indrukwekkend!

    In de namiddag wandelen we nog even langs een inham van de kust tot Kris plots een ‘grote vis’ opmerkt. Als ik in de aangewezen richting kijk zie ik eerst niets, maar even later merk ik wat verder op een grijze rug met een verticale vin erop. Een dolfijn dus, want voor een haai was het formaat wat te bescheiden.. Voor Kris was het de eerste maal dat ze een echte in het wild tegen kwam.

    19-06-2020 om 00:00 geschreven door markenkris

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    18-06-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18 juni

    Deze morgen dalen we af van de hoog plateau New England (slechts 900 tot 1100 meter hoor) van de staat New South Wales en rijden we een 400 km Noordoost tot Byron Bay aan de kust. We hopen dat we de ijzige kou kunnen inruilen voor een meer menselijke temperatuur boven de 20 graden. Terwijl ik rij en het landschap zie evolueren, versta ik waarom er zoveel Schotten en Ieren naar deze streek geëmigreerd zijn. Het lijkt warempel sterk op Schotland: hetzelfde glooiende en groene landschap, de mist, de regenvlagen en de snijdende kou ’s nachts. In de namiddag komen we aan in Byron Bay. Het weer is nog niet echt je dat, maar de temperatuur schommelt al rond de 20 graden. Het kan alleen meer beteren en we hopen eindelijk onze winterkledij (wat een geluk dat we daar toch iets van mee hadden) voor de rest van ons leven kunnen inpakken. Ik verafschuw de kou nu nog meer dan vroeger: het vreet de energie letterlijk uit mijn lichaam.

    Kris verneemt dat de wolkbreuk van gisteren waterschade veroorzaakt heeft in het hele appartementsgebouw en dus ook in haar appartement. We hebben foto’s gekregen met het water op haar kookplaat, op de keukenvloer, in de technische ruimte en zo verder. Blijkt dat de afvoer van het plat dak van het gebouw door de aanhoudende droogte vernauwd is geraakt. Als er dan een wolkbreuk komt, zoekt het water, dat niet snel genoeg door de afvoerpijp raakt, een andere weg. Vermits er geen waterspuwer voorzien is (iets wat de aannemers in de Middeleeuwen al deden om dat euvel te vermijden!) heeft het water zich een weg gezocht langs de dienstkoker en de schouw van de dampkappen. Hier gaan we weer. Zo blijft ne mens bezig.

    Aangezien de corona restricties worden versoepeld, kan ik steeds makkelijker voor kleine bedragen cash betalen in plaats van met een creditkaart. Ik probeer daarom nu al enkele dagen tevergeefs geld uit de muur te halen. In het begin van onze reis (maart) heb ik dat enkele malen zonder problemen gedaan, maar nu lukt me dat om een of andere reden niet meer. Eerst dacht ik bij een ATM van een ‘verkeerde’ financiële instelling zat. Ik herinner me dat dit fenomeen zich in Zuid Amerika wel eens durfde voordoen. Maar na enkele dagen en pogingen bij een tiental verschillende banken, weet ik zeker dat dit niet de oorzaak kan zijn. Eén van de ATM’s gaf me als foutboodschap dat zij geen overeenkomst hadden met mijn financiële instelling om dergelijke transacties uit te voeren. En dat deed bij mij licht in de duisternis schijnen: ein Aha-Erlebnis! Vóór de start van de reis heb ik bij Argenta het nodige laten doen om mijn Maestro kaart ook in ATM’s van Oceanië te kunnen gebruiken. Misschien check ik best toch eens de periode , waarvoor ik die uitbreiding had aangevraagd. Misschien is die wel verlopen. En inderdaad, ze liep tot 22 mei. Oef, dan wel binnen enkele dagen geregeld zijn.


    18-06-2020 om 00:00 geschreven door markenkris

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    17-06-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17 juni

    Erger dan gisteren kan niet. En inderdaad, de zon straalt prachtig en smelt de nachtelijke rijm en mijn ijsgevoel snel weg. We rijden vandaag even Oostwaarts. Op de baan naar Graftyon zijn er toegangen naar twee Nationale Parken die tot het UNESCO natuurerfgoed behoren: het Gibraltar Ranger Park en het Washpool National Park. We kiezen voor het Gibraltar Ranger Park. Eerst een, naar Australische normen kort tripje van 90km naar het Visitor Center en dan nog 10 nagelbijtende kilometers over een kronkelend grintpad. We halen  enz. het zonder kleeer- en lakschade. Dan gaan we overmoedig voor de ‘tree en ferns trail’ van 6 km met een moeilijkheidsgraad graad ‘medium’. In het prachtige woud hebben we van alles gezin: afgebrande bomen die opnieuw beginnen schieten, zwammen, paddenstoelen en vogels. Prachtig, maar vermoeiend. Halverwege de klimpartij stoppen we – zogezegd voor een picknick- en dan keren wijselijk terug. Veel dieren gehoord, maar geen enkel gezien. Ook geen uilen, al beweert men dat er veel zitten.

    ’s Avons gaan dineren in  het vermaledijd restaurant waar gisteren alles fout liep. Nu was het perfect: het onthaal, de tafel naast een kanjer van een brandende open haard en de maaltijd. Het waren gevuld (reuze) paddenstoelen  als voorgerecht en lamscarré (met muntsaus) als hoofdschotel. Echt lekker.

    17-06-2020 om 14:02 geschreven door markenkris

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16bis juni

    (sorry voor de opsplitsing in twee delen. Google doet weer extra moeilijk en last na X aantal lijnen en reclameboodschap toe. daarom splits ik de tekst in 2 delen.

    Hoe heetdat nu weer? Bloed onder iemands nagels halen, niet? Jongens wat een software is me dat: klaar voor alpha testen ? Bèta durf ik nog niet zeggen, dat is nog wat te vroeg.



    Dan schakel ik mijn reservetroepen in en ik stuur Kris het veld in. De drie vrouwen vinden, na een paar kubieke meter luchtverplaatsing, een compromis. We mogen onze maaltijd buiten nemen (wat eigenlijk niet kan) en we krijgen er kraantjeswater bij (wat wel mag). Als we daarna de koffie en een (nieuwe) pint binnenskamers nuttigen (wat wel mag) zijn alle regeltjes gerespecteerd en worden alle plooien glad gestreken. Zucht.

    Na een kwartier serveren ze triomfantelijk een bestelling: een hamburger met fritten, maar…. niet onze vis. Na nog een kwartier later verschijnt eindelijk onze bestelling. In totaal met een uur vertraging. Sorry een ‘system error’ zeggen ze dan.

    Ik zou nu nog een analoog verhaal kunnen vertellen over mijn bankkaart en geld afhalen, maar ik ga het niet doen. Te zot om los te lopen.

     In de namiddag komen we aan op onze volgende camping, in Glen Innes. We vragen war basis info en de uitbater geeft ruiterlijk toe: ‘mijn mede-investeerder is er vanonder getrokken, nu sta ik er alleen voor en ik weet van niets’. Ik dacht echt dat ie zijn zin zou vervolledigen met ‘I’m from Barcelona’.

    Jongens wat een dag!

    17-06-2020 om 13:50 geschreven door markenkris

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17 juni

    Erger dan gisteren kan niet. En inderdaad, de zon straalt prachtig en smelt de nachtelijke rijm en mijn ijsgevoel snel weg. We rijden vandaag even Oostwaards. Op de baan naar Graftyon zijn er toegangen naar twee Nationale Parken die tot het UNESCO natuurerfgoed behoren: het Gibraltar Ranger Park en het Washpool National Park. We kiezen voor het Gibraltar Ranger Park. Eerst een, naar Australische normen kort tripje van 90km naar het Visitor Center en dan nog 10 nagelbijtende kilometers over een kronkelend grindpad. We halen  enz. het zonder kleer- en lakschade. Dan gaan we overmoedig voor de ‘tree en ferns trail’ van 6 km met een moeilijkheidsgraad graad ‘medium’. In het prachtige woud hebben we van alles gezin: afgebrande bomen die opnieuw beginnen schieten, zwammen, paddenstoelen en vogels. Prachtig, maar vermoeiend. Halverwege de klimpartij stoppen we – zogezegd voor een picknick- en dan keren wijselijk terug. Veel dieren gehoord, maar geen enkel gezien. Ook geen uilen, al beweert men dat er veel zitten.

    ’s Avons gaan dineren in  het vermaledijd restaurant waar gisteren alles fout liep. Nu was het perfect: het onthaal, de tafel naast een kanjer van een brandende open haard en de maaltijd. Het waren gevuld (reuze) paddenstoelen  als voorgerecht en lamscarré (met muntsaus) als hoofdschotel. Echt lekker.


    17-06-2020 om 13:42 geschreven door markenkris

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    16-06-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16 juni

    Een pracht van een sterrenhemel dus weer een erg koude vannacht. De airco/verwarming begint vanmorgen tekenen van vermoeidheid te vertonen. Ik heb ze dan maar afgezet. Gelukkig dat de zon het zaakje snel opwarmt. De camping in Inverell heeft gelukkig doucheruimtes die verwarmd zijn. Geen 20 graden, maar toch een aangenamere temperatuur dan buiten. Het is de best uitgeruste camping die we tot op heden hebben gehad.

    Op het programma staat een kort ritje naar het mijnwerkers-dorp Emmaville, 107 km Noordwest van Glen Innes. Na alle nare ervaringen met de Australische neiging om alles in misplaatste superlatieven te benoemen, heb ik vooraf toch even gecheckt in het plaatselijke Toeristenbureau of de weg ernaar berijdbaar is met een camper, of het dorpje wel interessant was, of het plaatselijke museum over het harde mijnwerkersleven open is  en of het de rit wel waard is. Telkens een affirmatief antwoord.  De rit verliep vlekkeloos. Maar eens daar is de ontgoocheling ‘adembenemend’ groot: geen enkel spoor van het vroegere saffier-mijnwerkers dorpje. En het museum is een echt lachertje. Tegen betaling van 2 dollar per persoon kunnen we ons vergapen aan onder meer een mechanische schrijfmachine, wat half vergane foto’s van grootmoeders tijd, veel oude verroeste ijzeren werktuigen en tot slot veel, heel veel steentjes en stenen, de ene al wat edeler dan de anderen. Toppunt is een hoopje ordinaire stenen die net van de berm van de rijweg leken opgeraapt te zijn en die voor 2 dollar per steen verkocht worden. We voelen ons serieus bedrogen door onze reisgids én door het toeristenbureau. Het zij zo, 4 dollar en 214 km armer.

    Terug in Glen Innes vinden we, na flink wat zoeken, toch iets om te eten. Ik kan kiezen tussen ‘roasted beef of the day’ (een stukje gehakt tussen een ping-pong sandwich) en een moot barramundi vis. Ik opteer uiteraard voor twee maal vis. Vermits het prachtig weer is, willen we onze maaltijd in het zonnetje verorberen. Naïef zeg ik dus dat we de maaltijd buiten willen nuttigen. Tja, blijkbaar schort er wat aan mijn uitspraak van het Engels (allicht té posh voor een doorsnee Australiër van het binnenland), want ik heb dat enkele malen moeten herhalen. Koppig willen ze de maaltijd binnenskamers serveren. Na driemaal geven ze uiteindelijk toe. Mij nog steeds van geen kwaad bewust, wil ik –in een daad van overmoed- nog drank bestellen. Ik start met de pint, maar vooraleer dat ik ook nog een koffie kan bestellen, onderbreken ze me al dat ik aan de toog van het restaurant geen pint kan bestellen. Als ik dat per sé wil, dan moet ik terug naar buiten en het volgende huis (dat een café blijkt te zijn) terug binnen! Ik voel me net in Zuid Amerika. Ik slik mijn irritatie in, denk ‘hier gaan we weer’ en ik doe braaf wat ze vragen. Ik presenteer me aan de toog van het café en ik stel vast dat het gewoon de achterkant is van de toog van het restaurant. De toog staat namelijk in een gat dat ze uit de scheidingsmuur tussen restaurant en café hebben uitgekapt. Ik haal diep adem en bestel zo neutraal mogelijk mijn  pint én een koffie. En dan zegt mijn madam aan de andere kant van de toog (of nauwkeuriger aan de tussenkant van de toog) doodleuk dat ik de koffie niet in het café maar in het restaurant moet bestellen. Mijn bloed kookt en ik zeg –allicht iets te nadrukkelijk- dat ik er niet aan denk om nog eens een extra rondje om hun twee etablissementen te lopen om een tas koffie te bestellen. Ja maar, verweren ze zich (mijn madam had intussen al versterking laten aanrukken): dat zijn hier wel twee gescheiden boekhoudingen hé en twee verschillende eigenaars. De stoom komt intussen, zoals in de oude tekenfilmen, uit mijn neusgaten en oren gespoten. Ik geef daarom niet af, dring aan en ze schenken me de pint uit. Dan, pas dan, vertellen me dat ik die pint niet buiten op het terras mag nuttigen, want ze hebben geen tapvergunning. Als ik ze buiten wil opdrinken, moet dat op de achterkoer gebeuren. Ik geef het op en zeg dat ze de pint en de koffie voor mij part zelf kunnen opdrinken, maar wel opletten dat ze het in het juiste etablissement doen. Misschien best op de achterkoer.

    16-06-2020 om 00:00 geschreven door markenkris

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    15-06-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15 juni

    Vannacht niet veel geslapen. Het vroor en de verwarming in onze camper kon dat niet voldoende compenseren. We zijn om 7 uur over bevroren gras naar de douches gestapt. De douchecellen zijn niet verwarmd en om schimmelvorming te voorkomen, zijn er langs alle hoeken en kanten ruime openingen voorzien. Het is daarbinnen dus niet warmer dan er buiten. Gelukkig lonkt de beloning: het douchewater is smoorheet. Ik ben kwistig omgesprongen met flink wat liters proper drinkwater, kwestie van mijn witte voeten terug een vleeskleur te bezorgen. Maar dan komt de zon en de temperatuur schiet de lucht in. Om 9 uur zijn we helemaal ingepakt om naar Inverell te rijden (West van Glen Iness). Dat stadje is wereldberoemd voor zijn saffier- en andere edelgesteenten mijnen. Mij interesseren die edelgesteenten niet zo erg. Saffier bijvoorbeeld is in essentie niets meer dan andere vorm van siliciumoxide. Zonder onzuiverheden is het zelfs kleurloos. Zit er Fe en Al onzuiverheden in, dan heeft het de typische blauwe kleur. Andere onzuiverheden geven dus een andere kleur en een andere naam aan het gesteente. Maar Kris heeft er wel belangstelling voor. Vandaar. Weer een ontgoocheling. De hoogdagen van Inverell situeerden zich blijkbaar in de jaren ‘70 en ‘80 van de vorige eeuw. Toen leverden die mijn ¾ van de wereldproductie. Het stadje is nu dus vergane glorie en de schaarse steenwinkeltjes die er nog zijn verkopen alleen protserige, kitscherige dingen. Het enthousiasme van Kris zakt in enkele minuten dan ook tot onder nul. We zijn ons verdriet dan maar gaan ‘ver- eten’ in een goed restaurant. En dat lukte wonderwel: de maaltijd is perfect.

    Het weer is vandaag perfect: 20 graden en een stralende zon. Dus wijzigen we onze plannen en zoeken onmiddellijk ons kampplaats op. Zo kunnen we nog enkele uren genieten van de welgekomen temperaturen en het laat ons toe nog eens een wasmachine te laten draaien.


    15-06-2020 om 10:56 geschreven door markenkris

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)


    Archief per week
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs