GPS-ROUTES
-Prov.Antwerpen
-Prov.Limburg 
-Prov.VL-Brabant
Inhoud blog
  • FIETSROUTELAND
  • Park – Leuven
  • Westmeerbeek
  • Herentals
  • Ranst
    Rondvraag / Poll
    Hoe lang mag voor U een fietsroute zijn ??
    Tussen 20 en 30 km
    Tussen 30 en 40 km
    Tussen 40 en 50km
    Tussen 50 en 60 km
    Meer
    Bekijk resultaat

    DE BUIENRADAR
    http://www.meteox.be/
    Rondvraag / Poll
    WAAR ZIJN "VOLGENS U" DE MOOISTE FIETSROUTES
    ANTWERPEN
    LIMBURG
    WEST-VLAANDEREN
    OOST-VLAANDEREN
    VLAAMS-BRABANT
    WAALS-BRABANT
    HENEGOUWEN
    LUIK
    LUXEMBURG
    Bekijk resultaat

    Zoeken in blog

    Mijn favorieten
  • opaweetjes
  • fotoalbum
  • wandelroutes
  • plantengids
  • GPS-routes
  • koopjesblog
  • Goldstar muziek
  • FIETSLINKS
  • Tour de Frans
  • De plezante fietser
  • Bewegen is gezond
  • FMK
  • GPS
  • carineopdefiets
  • Fietsnet.nl
  • FIETSROUTES DOOR GANS BELGIE
    HOE MEER REAKTIES ER KOMEN HOE MEER DE SITE WORDT UITGEBREID---------------------ALLE ROUTES ZIJN ALS GPS-FILE VERKRIJGBAAR OP AANVRAAG

    bigoo.ws
    26-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwinroute
    Klik op de afbeelding om de link te volgen







    DE ZWINROUTE

     

     

    Start : We starten de route in Sluis

    Afstand : 39 km

    Bewegwijzering : bordjes met de naam van de route

    GPS : N51 18.615 E3 23.012 (parking)

     

     

    DE ROUTE :

    -Ter hoogte van de Oostpoort nemen we het rijwielpad aan de linkerzijde, richting Aardenburg, en laten ons langs de oude stadswallen leiden naar Korenmolen De Brak (nr. 1).

    Aan het einde van het fietspad, ter hoogte van de Zuidpoort, steken we de weg over en volgen het fietspad langs de wallen en de ruïne van de Stenen Beer.

    We bereiken de ‘Parmabrug’ die we oversteken. Onmiddellijk daarop draaien we linksaf het jaagpad langs de Damse Vaart (Napoleonkanaal) op.

    We volgen de Damse Vaart tot bij het viaduct. We rijden onder dit kunstwerk door en gaan direct rechtsaf. We fietsen nu evenwijdig aan de Rondweg die we bij de kruising voorzichtig oversteken. We zetten onze weg verder in de Sint Annastraat.

    Voor een pauze in Sint Anna ter Muiden heeft gasthof d'Ouwe Schuure u veel te bieden. We nemen de tweede straat links, Haven, en rijden het liefelijke polderdorpje Sint Anna ter Muiden binnen.

    We verlaten Sint Anna ter Muiden door aan het einde van het Marktplein rechts te gaan in de Jonkvrouw Geillstraat. Bij de driesprong fietsen we naar rechts en direct daarna draaien we linksaf de Graaf Jansdijk op. We wijken niet van de Graaf Jansdijk af en houden steeds links aan. Bij grenspaal nr. 361 gaan we rechtsaf de Dikke Dijk op. Deze blijven we rechts aanhouden. De weg gaat over in de Burkeldijk. Bij de T-splitsing slaan we rechtsaf de Retranchementstraat in. Deze rijden we helemaal uit en fietsen bij de kruising rechtsaf de Kanaalweg op. Bij de eerstvolgende T-splitsing slaan we linksaf de Zeedijk op. Deze loopt over in de Killedijk. We rijden de Killedijk uit tot de kruising, waar we linksaf de Dorpsstraat

    inrijden, Retranchement doorkruisen en aankomen bij de Standerdmolen (nr. 2).

    Bij de Markt steken we rechtdoor de Noordstraat in. Aan het einde gaan we de voetbrug over en volgen het fietspad richting Cadzand. Spoedig komt het Uitwateringskanaal ons op links opnieuw gezelschap houden. Aan de eerstvolgende voetbrug steken we het Kanaal en de Kanaalweg over en volgen het fietspad rechtdoor. We blijven steeds onze weg aanhouden, komen voorbij het Zomerdorp Het Zwin en rijden verder langs de duinen over de Duinweg tot bij het bezoekerscentrum Het Zwin. Voorbij het bezoekerscentrum komen we via de Noorddijk spoedig weer op de Kanaalweg uit. We gaan naar links en trappen richting Cadzand-Bad. Bij de brug steken we het kanaal over en gaan onmiddellijk naar links Boulevard de Wielingen op. We rijden Boulevard de Wielingen af en gaan aan het einde rechtsaf, de Ringdijk Noord op richting Cadzand, alwaar Molen Nooitgedacht (nr. 3).

    Na een bezoek aan Cadzand rijden we rechts de Ringdijk Noord weer op aan het eind op de T-splitsing rechtsaf een stukje Zwartepolderweg en daarna linksaf de Dwarsdijk op, stukje rechts de Zeedijk op, daarna links de Zeedijk oversteken en het fietspad richting Nieuwvliet-Bad volgen. Richting Natuurgebied De Verdronken Zwarte Polder. Wanneer we de bewegwijzerde route volgen, dalen we hier meteen het rijwielpad rechtsaf af, steken vervolgens voorzichtig de Zeedijk over en gaan dan rechts het fietspad op, dat onderlangs de Adornisdijk ligt.

    Na een kleine kilometer komen we bij een wegsplitsing, waar we de Adornisdijk naar rechts blijven volgen. Deze gaat over in de Lampzinsdijk. Aan het einde hiervan slaan we linksaf. Hier kunt u afstappen voor een smakelijke stop bij Restaurant De Vijf Weeghen. Op de kruising gaat u direct rechtsaf. We komen nu op de St. Bavodijk. Dan nemen we de eerste straat rechts: de Molenweg. Hier staat de Molen van Nieuwvliet (nr. 4).

    Aan de T-splitsing gaan we naar links de Mettenijedijk op. We bevinden ons in de dorpskern van Nieuwvliet. Na ongeveer 500 meter rijden we de tweede straat links in, de Dorpsstraat.  Bij de kruising fietsen we vervolgens naar rechts de St. Bavodijk op tot aan de rotonde. We nemen de rotonde voor de helft en steken daarbij voorzichtig de Provinciale weg over. We komen uit op Ter Moere en slaan rechtsaf. Op de eerstvolgende wegsplitsing gaan we even linksaf en direct daarna rechtsaf. Vrij snel komen we op een T-splitsing, waar we linksaf gaan.De weg heet nog steeds Ter Moere. Op de T-splitsing gaan we linksaf en aan het eind van Ter Moere gaan we even linksaf en direct daarna rechtsaf: Antwerpen polderweg. Aan het eind hiervan komen we weer op een T-splitsing. We slaan linksaf en komen op de Molenweg, die we geheel afrijden. We komen zo in de dorpskern van Zuidzande. Als u bij de kerk rechtsaf gaat en 300 m rechtdoor fietst, komt u bij Atelier de Test. Hier treft u een expositie aan van pottenbakkers en kunstenaars/ambachtslieden uit Nederland en België. U kunt hier tevens een hapje of drankje gebruiken op het gezellige binnen- en buitenterras. We vervolgen onze weg vanaf het Dorpsplein. We steken voorzichtig over en gaan rechtdoor de Sluissestraat in. Buiten het dorp gaat deze over in de Sluisse Dijk; langs deze dijk ligt deMolen Zuidzande (nr. 5).

    Bij de eerstvolgende driesprong laten we de Terhofstededijk rechts liggen. We rijden langs het gehucht Slikkenburg. Op de volgende driesprong nemen we links het Pompedijkje. Op het eind krijgen we een T-splitsing. We gaan rechtsaf de Loodijk op, die we bij de eerste mogelijkheid links verlaten. We komen nu op de Austerlitzdijk. Na het passeren van de Oude Zeedijk slaan we rechtsaf de Diomedeweg in en even voorbij een haakse bocht naar links, het Uitwateringskanaal over. Daarna draaien we rechtsaf op de Boomgaardweg, die overgaat in de Zuiddijk. We vervolgen onze weg verder op de Zuiddijk, richting Sluis.

     

    Met dank voor de routebeschrijving aan de Vereniging De Hollandse Molen

    [Untitled]
    Sluis

    26-04-2009 om 19:18 geschreven door jakke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (8 Stemmen)
    25-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Betekom KP
    Klik op de afbeelding om de link te volgen






    Betekom KP

     

    Start : Aan de kerk van Betekom

    Afstand : 32 km

    Bewegwijzering :  Knooppunten Hageland

    GPS : N50 59.078 E4 46.880

     

     

    DE ROUTE :

    11-61-70-68-69-24-23-25-71-67-92-11

     

     

    Wat komen we tegen :

     

    -Vertrek aan de kerk van Betekom richting KP11

    -Molenberg en de willekensberg

    -Papedelle

    -Langs de Meerloop en de Meren

    -Bonte Os

    -Vondelpark

    -Grootlo

    -Keerbergen en het meer

    -Peirvenshoek

    -Langs de Dijle naar Werchter

    -Langs de Demer naar Betekom

    -Aan Kasteel van Rivieren verlaten we de demer en gaan links richting vertrek

     

     

    Betekom (Begijnendijk)

    Betekom is een dorp in de Belgische provincie Vlaams-Brabant en een deelgemeente van Begijnendijk. Betekom ligt in de Zuiderkempen aan de Demer.

    Bezienswaardigheid :

    De Sint-Laurentiuskerk in Demergotiek met een gotische toren uit de 14e eeuw en neogotische zijbeuken uit de 19e eeuw.

     

    Betekom heeft een veel oudere oorsprong : vondsten uit de prehistorie bewijzen dat er gedurende verscheidene periodes bewoning was. Na de val van het Romeinse Rijk 800 werd het een vaste nederzetting. Reeds in het Karolingische tijdvak waren er 2 woonkernen: Betekom-dorp en Moorsem.

    Vanaf 1243 bestaan er geschreven bronnen over de Betekomse parochie en haar Sint-Laurentiuskerk.

    De toren, het oudste bestaande gedeelte van de kerk, dateert van rond 1300. Het koor (niet te zien op de afbeelding) werd rond 1400 gebouwd in "Demergotiek". Typisch voor deze stijl zijn de speklagen : afwisselend bruine ijzerzandsteen en witte Gobertangesteen.

    In 1855/56 werd de kerk vergroot. Hiervoor werden de zijkapellen langs de zuidkant afgebroken en vervangen door de zijbeuken. Vanaf toen heeft de kerk haar huidige uitzicht.
    Church Betekom
    De kerk van Betekom
    File:DemerDijleWerchter.JPG
    DIjle en Demer in Werchter

    25-04-2009 om 16:10 geschreven door jakke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (4 Stemmen)
    22-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rodelandroute 1 KP
    Klik op de afbeelding om de link te volgen








    RODELANDROUTE 1 KP

     

     

    Start : In Merelbeke aan de kerk

    Afstand : 40 km

    Bewegwijzering : Knooppunten Scheldeland en Vlaamse Ardennen

    GPS : N50 59.673 E3 44.780

     

    De knooppunten :

    99-79-78-16-17-74-75-77-80-93-83-84-96-95-45-41-97-98-99

     

    DE ROUTE :

     

    Met de naam Rodelandroute wordt de herinnering bewaard aan de nu ingeslapen maar eertijds zo belangrijke en karakteristieke baksteenindustrie. Twee routes voeren door deze streek, nl. de Rodelandroute 1 en  de Rodelandroute 2.

     

    De Rodelandroute 1 start in het centrum van Merelbeke en doet eerst Melle aan. Via Gontrode kom je in een licht heuvelend gebied op de grens tussen Oosterzele en Merelbeke. Langs de dorpjes Landskouter, Moortsele, Munte, Baaigem en Dikkelvenne gaat het richting Gavere. Daarna fiets je door de typische Scheldevallei terug naar het startpunt. Weiden, akkers, kleine bossen, molens en vergezichten typeren deze route.

     

    De route is een aaneenschakeling van kleine en rustige dorpen waar we doorheen fietsen. In ieder dorp is het zo rustig dat men zou denken dat iedereen aan zijn siësta bezig is. Verder fietsen langs rustige wegen en langs fraaie boerderijen, de een wat properder dan de andere. Makenbos, Bruinbos, Makkegembos en Harentbeekbos zijn de bossen die we langs en doorfietsen rond Munte. Langs het traject ziet men de Rodelandroute 2 een tijdje in omgekeerde richting lopen.

    We naderen stilaan Gavere en zakken af richting Scheldeboorden, we fietsen langs een onverhard boerenpad die goed berijdbaar is, ter hoogte van Semmerzake verlaten we het pad en fietsen we via een steile klim naar de kerk. We zien aan onze linkerzijde de fietsers fietsen langs de Schelde, wij blijven er op enkele meters van en fietsen langs Vurste, Melsen en Schelderode richting Merelbeke. We houden dit fietspad aan tot we Merelbeke bereiken, nog eventjes door de woonwijken om ons eindpunt te bereiken aan de sporthal.

    De gemeente Merelbeke is vooral in 's lands geschiedenis bekend omwille van 2 felle bombardementen op het Vormingsstation Merelbeke. Op 10 april 1944 en op 3 mei 1944 hebben de geallieerden met een bommentapijt de landing van Normandië voorbereid (en dus het einde van Wereldoorlog II door de bevoorrading per spoor van de Duitse stellingen aldaar "lam te leggen". Dit is hen ook gelukt (hoezeer de Duitsers ook poogden om dit te verhullen door vrij snel al één spoor terug beschikbaar te maken voor sporadisch verkeer).Helmut Lotti is trouwens ook een inwoner van Merelbeke geweest

    Bestand:Merelbeke - Sint-Pietersbandenkerk 2.jpg
    Merelbeke - Sint-Pietersbandenkerk

    File:Merelbeke - Parochiekerk Kwenenbos.jpg
    Parochiekerk Kwenenbos

    22-04-2009 om 20:33 geschreven door jakke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (9 Stemmen)
    21-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zedelgem - Brugge
    Klik op de afbeelding om de link te volgen








    Zedelgem - Brugge


    Start : Aan de kerk te Zedelgem

    Afstand : 53 km

    Bewegwijzering : Knooppunten Brugse Ommeland

    GPS : N51 08.802 E3 08.098

     

    76-72-71-70-69-07-63-04-01-02-03-08-09-68-75-70-69-83-84-85-93-92-91-94-76

     

    DE ROUTE :

     

    -Starten op het kerkplein en gaan links de Snellegemstraat in naar knooppunt 76

    vervolgens de :

    Kezelbergstraat – Diksmuidse heirweg – Manitobalaan – JP Copietersdreef – Torhoutse steenweg –

    Buiten de Smedepoort – Greinschuurstraat en lane – Bevrijdingslaan – MV Bourgondielaan – Karel de Stoutelaan  - Houtkaai – Kolenkaai – Door het park en de Komvest – Zuidervaartje – KV Manderstraat – Polderstraat – Aardenburgseweg – Gemeneweideweg noord – Brieversweg – Pelderijnstraat – Holleweg – fietspad door het bos – Lorreinestuk – Weidestraat – GR 129 – Kortrijkstraat – St Michielstraat – Lijsterbeekstraat – Boudewijnlaan – Fabioalaan – Molenwalstraat – Kortrijkstraat – Larestraat – Nieuwburgstraat – Hogendaledreef – Waterstraat – Rooiveldstraat -

    De Knok – Terluchtestraat – Hillestraat – Zedelgemsestraat – N 368 – Halfuurdreef – Huitstraat –

    Vlasaardstraat -  door het bos – Merkemveldweg – Wilgenlaan – De Arend – Fietsweg – Wellewaarde en de aankomst

     

    Zedelgem is een gemeente in de Belgische provincie West-Vlaanderen. De gemeente telt ruim 21.500 inwoners. Zedelgem (in de volksmond Zillegem) bestaat uit de deelgemeenten Aartrijke, Loppem, Veldegem en Zedelgem zelf.

     

     

    BESCHERMDE MONUMENTEN, DORPSGEZICHTEN EN LANDSCHAPPEN

    gerestaureerde St. Laurentiuskerk met prachtige 14de-eeuwse toren; in de kerk is de Romaanse doopvont een heel bijzonder kunstwerk (Zedelgem dorp)

    hoeve 'De Drie Zwaluwen' (Aartrijke)

    herberg-afspanning 'Heydelbergh' (Loppem)

    Kasteel en park van Caloen (Loppem)

    Vloethemveld en omliggende terreinen (Zedelgem)

    Dorpsmolen (Zedelgem)

    brouwerij 'De Leeuw' (Aartrijke)

    dorpskom (Loppem)

    hoeve Hof van Steelant (Loppem)

    hoeve 't Klokhof (Loppem)


    Zedelgem - Sint-Laurentiuskerk
    Platsemolen, Zedelgem by Erf-goed.be.

    De Platsemolen (ook ‘Dorpsmolen’ of ‘Lievensmolen’ genoemd) behoort tot het type bergmolen of beltmolen. Deze molenromp vormt het laatste restant van het Zedelgemse molenpatrimonium. De molen werd gebouwd in 1866, ter vervanging van een houten standaardmolen die daar al stond in de 16de eeuw. Burgemeester Joseph Lievens (1801-1883) was er nog molenaar. De molenkap en wieken werden in 1953 verwijderd, maar de molen werd nadien ingericht als mechanische maalderij. De aandrijving gebeurde door een zeldzaam geworden horizontale monocylinder dieselmotor ‘Claeys-Zedelgem’, die nog altijd ter plaatse staat. De molen werd in 1995 beschermd als monument.

    Foto: Tijl Vereenooghe 

    21-04-2009 om 21:35 geschreven door jakke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    11-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duffel KP
    Klik op de afbeelding om de link te volgen






    Duffel

     

     

    Start : Duffel

    Afstand : 38 km

    Bewegwijzering :  Knooppunten Antwerpen

    GPS : N51 05.854 E4 30.423 (parking)

     

    Knooppunten:

    66 31 27 13 11 63 12 62 81 61 82 87 88 20 30 40 66

     

    DE ROUTE :

     

    Vanaf de parking richting dijkweg en links de dijk van de Nete volgen

     

    Een landelijke route waar we nast Duffel ook Hove en de rand rond Lier aandoen

    En waar langs het voetbalveld van FC De Kamioenen rijden

    Gemeentehuis Duffel PIME (Provinciaal Instituut voor Milieu Educatie)
    Gemeentehuis Duffel                          PIME (Provinciaal Instituut voor Milieu Educatie)

    Boechout Melkkuip [Untitled]
    Boechout Melkkuip                             Voetvalveld F.C. De Kampioenen

    Jachthaven Emblem, Lier Lier, Netekanaal
    Jachthaven Emblem, Lier                      Lier, Netekanaal
    Duffel - Perwijs castle Duffel, Nete
    Duffel - Kasteel Perwijs                       De Nete in Duffel

    11-04-2009 om 16:11 geschreven door jakke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (17 Stemmen)
    09-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pasen
    Prettige Paasdagen

    pasen


    Pasen

          In deze tijd van 't jaar

          nu de dagen fors gaan lengen

          wens ik je het al het goede

          dat Pasen je kan brengen.

          Moge de schoonheid van dit seizoen

          de winter vlug verdringen

          en dat de vreugde van Pasen

          je het hele jaar door mag omringen.

    09-04-2009 om 21:10 geschreven door jakke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (6 Stemmen)
    07-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geel 1
    Klik op de afbeelding om de link te volgen







    Geel 1

    knooppuntenroute

     

    Start : Sas 7

    Afstand : 35 km

    Bewegwijzering : Knooppunten antwerpen

    GPS : N51 12.681 E5 02.355

    Retieseweg, 180

    2440 Geel

     

    Knooppunten: 95 20 21 22 23 1 3 2 5 4 96 95

     

     

     

    ROUTE :

     

    De route start aan Sas 7 van het kempisch kanaal en rijd over verharde wegen

    Door een gebied van gehuchten van Geel en Mol

     

    We komen o.a door Ten Aard – Geel-Holven – Mol-Millegem

     

    Het is een rustige ,landelijke route


    Taverne Sas 7
    Sas zeven
    Zicht op Sas 7

    07-04-2009 om 21:24 geschreven door jakke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (21 Stemmen)
    01-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwalmroute
    Klik op de afbeelding om de link te volgen













    DE AVS ZWALMROUTE

     

     

    Start : de sporthal van Munkzwalm

    Aantal km:  46.8 km

    Bewegwijzering:  goed uitgepijld.

    GPS :    N50 52.692 E3 44.214

     

    Een route met een paar kuitebijters

     

    Wegdek: Beton en asfaltwegen houden ons grotendeels gezelschap, langs de blauwe route af en toe een stukje kasseien.

     

    Logistiek:  Het best wat ik ooit tegenkomen heb, honger of dorst kan men zeker niet lijden, tijdens de week zijn er wat meer herbergen of cafétarias gesloten.

     

     

    De Zwalmstreek is voor wandelaars en fietsers een schitterende streek in ons land.

    Als fietser kan men er de Watermolenroute fietsen en nu ook De AVS Zwalmroute.

     

    De AVS Zwalmroute is een initiatief van toerisme zwalm en de Oost Vlaamse Televisie.

    Dat ze er iets van af weten om routes uit te stippelen in deze streek bewijst de AVS Zwalmroute. De route bestaat uit twee delen, men kan kiezen voor een trip van 25km of een trip van +/-50km.

     

    De 25km heeft relatief weinig klimwerk en blijft hoofdzakelijk in de Zwalmvallei, wanneer men kiest voor de 50km moet men al eens een tandje bijsteken en is het gebied wat heuvelachtiger.

     

    De route is volledig bewegwijzerd, de bordjes van de 25km hebben een groene opdruk, de bordjes van de uitbreiding is Blauw. Wie dus start voor de 50km volgt de groene bordjes en net voorbij de Biestmolen splitst de route zich en volgt men vanaf daar de blauwe, na 25km kan men terug aansluiten op de groen bordjes, beter en duidelijker kan het niet.

     

    Wanneer wij langs de sporthal van Munkzwalm fietsen rijden wij al snel op een mooi afgelegen fietspad achter de dorpskern, aan de grote baan gaat de route naar links en iets verder naar rechts op een vrijliggend fietspad langs de Zwalm, men voelt al onmiddellijk de kriebels. Aan het einde van het pad komt men aan de Zwalmolen terecht. Vanaf nu gaat de route langs zeer rustige wegen en door verschillende dorpjes, we doen achtereenvolgens Roborst, Hundelgem, Dikkele, Beerlegem, Meilgem en Nederzwalm aan, allemaal heerlijke en rustige dorpjes. In Nederzwalm valt de Ter Biestmolen direct op door zijn schoonheid en eenvoud, het terrasje schenkt eveneens veel aandacht, maar ik heb pech, dinsdag en woensdag is het sluitingsdag.

     

    Bij deze molen is eveneens een prachtig wandelpad voorzien.

     

    Helaas zonder terrasje fietsen we verder en komt de splitsing, ondertussen gaat de route weerom langs rustige wegen en fraaie dorpjes, opeens staat men ervoor “ De Molenberg” bekent in de Omloop het Volk (het nieuwsblad) en de Ronde van Vlaanderen

     

    We fietsen verder door St Blasiusboekel en Rozebeke, af en toe zit er nog een heerlijk klimmetje in langs goed berijdbare wegen. Ondertussen fietsen we terug een paar keer over de Zwalm en zien enkele schitterende molens.

     

    Wanneer we Munkzwalm terug voor ons zien maken we nog een ommetje langs de spoorweg en pikken we terug de groene route in om zo het dorp te bereiken.

    Bij aankomst aan de sporthal voelen we ons moe en voldaan, een heerlijke mooie route heeft ons een aangename dag geschonken.

    Zwalmroute, Gent, Gent Sports Travel, photo, picture, imagefoto van de Zwalm

    01-04-2009 om 21:41 geschreven door jakke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (8 Stemmen)
    14-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloesmroute Alken
    Klik op de afbeelding om de link te volgen









    BLOESEMROUTE ALKEN

     

    Start : Fietsonthaal- en servicepunt Alken, laagdorpstraat zin, 3570 Alken

    Afstand : 34 km

    Bewegwijzering : Knooppunten Haspengouw

    GPS : N50 52.532   E5 18.448

     

    De Knooppunten :

    146-173-180-171-170-162-153-148-121-145-144-146

     

    Deze fruitige fietsroute voert je langs prachtige plekjes in de gemeenten

    Alken – Wellen – Borgloon – Sint-Truiden

     

    Fruitige locaties:

    lousbergh, stroopstokerij Vrolingen, Provinciaal fructuarium van Ruilingen

     

    Onderweg kom je het volgende tegen:

     

    Openirnitbedriji Lousbergh

    Nachtegaalstraat 101, Sint-Truiden (Kortebos)

    In april openen heel wat fruitbedrijven hun deuren voor bezoekers.

    Zo ook fruitbedrijf lousbergh. Dit familiaal fruitbedrijf heeft een loods met koelcellen en sorteerruimte met sorteermochine. Elke zaterdag in april krijg je een gratis rondleiding om 14 u., 15u. en 16u.

     

    Stroopstokerij Vrolingen

    Steenweg naar Vrolingen 45, 3830 Wellen, ivo.bleus@telenet.be, www.stroopvanvrolingen.be

    Deze ambachtelijke stroopstakerij werd opgericht in 1843 en is een van de laatste in Vlaanderen. De stokerij bevindt zich in een geklasseerd gebouw en maakt nog altijd gebruik van de authentieke apparatuur. Vandaag staat de vijfde generatie aan het roer. Het productieproces duurt 24 uur en gebeurt nog grotendeels manueel. Het resultaat is een authentieke appel- en perenstroop zonder kleurstoffen of additieven.

    Gratis rondleidingen: 1 januari t.e.m. 31 december 2009

    Info en reservatie (verplicht voor rondleidingen): + 32 12 74 56 01 of + 32 472 57 17 65

     

    Provinciaal Fructuarium van Ruilingen

    Het Provinciaal Fructuarium van Ruilingen heeft een indrukwekkende collectie van 502 hoogstamfruitbomen. Je ontdekt er kersen., pruimen- en perenbomen van verschillende variëteiten.

    Gratis rondleidingen: 1 januari t.e.m. 3' december 2009

    Reservering verplicht: +3212673653 of +3212673654. Start: aan de slagboom die toegang geeft tot het domein.

     

    Fietsvriendelijke cafés

     

    -Forellenvijver “de kluis” in Alken (1)

    -Cafe Sportwereld in Alken (2)

    -De Baron in Borgloon (33)

    -Taverne restaurant “De Klee” Borgloon (34)

    -’T Labierint in Wellen  (207)

    -De oude Brouwerij in Wellen  (208)

    -De Vroling in Wellen (209)

    MET DANK AAN DE KRANT "HET NIEUWSBLAD"

    14-03-2009 om 16:19 geschreven door jakke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (12 Stemmen)
    10-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.AALST- Nijverzeel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen








    AALST- Nijverzeel

     

    Start : kerk van Nijverseel

    Afstand : 40 km

    Bewegwijzering : Knooppunten Scheldeland

    GPS : N50 57.909  E4 09.342

     

    DE ROUTE :

     

    Knooppunten: 45 43 39 31 32 94 97 58 52 53 54 65 49 48 50 45

     

     

    WAT KOMEN WE TEGEN :

     

    -Vanaf de kerk rijden we naar de “leirekesroute”

    -links naar KP 45

    -’t schuurken

    -Eerdegem

    -Bontegem en Hanaarden

    -Wieze

    -Over de steenbeek naar het Fonteintje

    -Denderbelle

    -Sint-Gillis-bij-Dendermonde

    -We kruisen de Vondelbeek

    -Oude God

    -Baasrode

    -Langs de Schelde

    -Oude Briel

    -Stoomspoorlijn Baasrode-Puurs

    -Buggenhout en het buggenhoutbos

    -De boskapel uit 1505

    -Hoge Jan

    -Tenhoute

    -Holbeek

    -Opwijk

    -Langs de Leirekesroute terug naar Nijverzeel

    Wieze,
    Een dorp dat via een oude rivierarm met de Dender verbonden is, blijkt bewoond te zijn sinds de Gallo-Romeinse periode (vondst van een glazen wijnkruik, in een brandgraf uit de 1e of 2e eeuw en overblijfsels van bewoning, op de site Blaesveld

    Het heeft een zeer pittoresk dorpsplein, dat wordt gedomineerd door de gotische Sint-Salvatorkerk en het vroegere café "'t Oud Gemeentehuis". De hele dorpskern is sinds 1981 beschermd als waardevol dorpsgezicht. Er staat ook een merkwaardige, oude zomereik, bekend als "den dikken eik".

     

    Daarnaast heeft Wieze nog andere bezienswaardigheden, zoals het kasteeldomein met zijn ijskelders, de oude herberg "Het Neerhof", een prachtige 17e eeuwse pastorie en het Molenkappeltje.

     

    In de streek is Wieze vooral bekend omwille van zijn Oktoberhallen, waar in de periode 1957 - 1987 dertig keer de Oktoberfeesten van de brouwerij Van Roy plaatsvonden. Vandaag worden deze Oktoberhallen gebruikt voor verschillende evenementen.


    Buggenhout

    lag van de karolingische tijd tot de elfde eeuw in de Brabantgouw . Van de elfde eeuw tot het einde van de achttiende eeuw maakte het deel uit van het kwartier Brussel van het hertogdom Brabant. In de late Middeleeuwen moest een soort gemengde Brabants-Vlaamse commissie er geregeld de (grens)palen controleren.

     

    De Fransen deelden Buggenhout in 1796 in bij het Scheldedepartement, dat in 1815 werd omgevormd tot provincie Oost-Vlaanderen.

     

    Buggenhout kwam in 2004 in het televisieprogramma "Het Rob-Rapport" van Rob Vanoudenhoven als 'meest gemiddelde Vlaamse gemeente' uit de bus: van alle statistieken over de Vlaamse gemeenten leunde Buggenhout het dichtst bij het gemiddelde. Deze gingen over het aantal vrouwen, mannen, kinderen, cafés per inwoner, e.d.


    Stoomspoorlijn Dendermonde-Puurs (dikwijls afgekort tot SDP)
    is een toeristische spoorweg in de Belgische provincies Oost-Vlaanderen en Antwerpen, die na de sluiting van de lijn door de vzw BVS (Belgische Vrienden van de Stoomlocomotief) uitgebaat wordt.



    10-03-2009 om 15:07 geschreven door jakke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (5 Stemmen)
    26-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Balen-Olmen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen








    BALEN-OLMEN

     

    Start : Aan de kerk van Olmen (goede parking)

    Afstand : 40 km

    Bewegwijzering : Knooppunten

    GPS : N51 08.550  E5 08.863

     

    DE ROUTE :

     

    33 57 53 52 51 75 260 267 268 266

    60 59 7 24 32 31 33

     

    WAT KOMEN WE TEGEN :

     

    -Vanaf de parking naar fietsroutenetwerk KP33

    -Kanaal Kwaadmechelen-Dessel

    -Rosselaar en Mol-Gompel

    -Recreatiedomein Zilverstrand

    -Ecocentrum “De Goren”

    -Natuurreservaat “De Maat”

    -Zeven heerlijkheden

    -De blauwe kei

    -Stevensvennen

    -Kanaal van Beverlo

    -Mol-Wezel

    -Domeinbos “De Most”

    -Vliegveld Keiheuvel

    -Natuurreservaat “De Vennen”


    HORECA

     

    TUSSEN KP 51 - 75

    Taverne Zilverbos  Café-restaurant

    Zilvermeerlaan 8 2400 Mol

     

    De Zilvermeeuw  Café-restaurant

    Zilvermeerlaan 6/a 2400 Mol

     

    TUSSEN KP 33 - 31

    Café De Zwaan

    Olmense Markt 12  2490 BALEN

     

    Sportcafé Bleukens

    Hoolsterberg 36 Bus 1  2490 BALEN

     

    IJssalon - Tea Room Ernesto  Café-restaurant

    Olmense Markt 46 2491 Olmen

     

    Camping Zilverstrand

    Camping Zilverstrand ligt in de Antwerpse Kempen, niet ver van de Nederlands-Belgische grens. Een gebied met bossen, heide en veel water: riviertjes en kleine meren. Een ideale plek om er even met het hele gezin tussenuit te gaan, ook voor een lang weekend of een korte vakantie!

     

    Het hele jaar door is het overdekte, subtropische zwembad geopend, met kinderbadjes, whirlpool, bar, stroomversnelling en een waterglijbaan van maar liefst 65 m lengte! En anders is er nog bij mooi weer de recreatieplas met zandstrand en glijbaan voor de nodige waterpret.

     

    Ecocentrum

    Sinds 1993 vormt ecocentrum het hart van de Molse Meren. Het kenmerkende gebouw is omgeven door waterplassen, natuurgebieden, campings en recreatiedomeinen. Deze bijzondere ligging geeft meteen ook aan wat het doel is van het ecocentrum: toeristen verzoenen meet de natuur. Deze ‘poortwachtersfunctie’ vult het ecocentrum in door volop te werken rond natuureducatie en door de toerist te bedienen met een uitgebreide toeristische balie. Natuur- en milieueducatie is toegespitst op leerlingen van het basisonderwijs. Al zijn er mogelijkheden voor elke bevolkingsgroep. En zowel de Mollenaar als de (inter) nationale toerist vindt wel zijn gading aan de balie. En dan is het gebouw ook nog eens perfect geschikt voor bepaalde groepen om er zowel binnen als- het kan hier ook mooi weer zijn – buiten te vergaderen.

     

    Domeinbos ‘De Most’

    In Balen, nabij de grens met de gemeente Lommel, ligt domeinbos ‘De Most’. Op het Gewestplan Herentals-Mol zijn grote delen ingetekend als natuurgebied en ecologisch waardevol agrarisch gebied. In het kader van de Europese Habitatrichtlijn is ‘De Most’ zelfs aangeduid als ‘speciale beschermingszone’

    “De Most is sinds de eerste aankoop door het Vlaams Gewest uitgegroeid tot een gebied van ruim 132 ha.

    het vliegveld
    Vliegveld De Keiheivel

    Het Zilverstrand

    26-02-2009 om 16:01 geschreven door jakke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (6 Stemmen)
    20-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veerpontlus geel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen












    Veerpontenlus Geel

     

    MAASEIK -KINROOI- DILSEN - STOKKEM

     

     

    Start : Maaseik

    Afstand : 42.5 km

    Bewegwijzering :  Knooppunten

    GPS : N51 05.680 E5 47.500

     

    DE KNOOPPUNTEN :

     

    24-25-22-01-03-13-19-27-50-49-46-26-24

     

     

    DE ROUTE :

     

    Deze lus start aan Toerisme Maaseik (knooppunt 24) Grote Markt 1, 3680 Maaseik

    Tel. +32 (0)8981 9290

    Parkeerplaats (gratis) bij het cultureel centrum Achterolmen (Van Eycklaan 72,3680 Maaseik).

    OPGEPAST: de veerponten zijn niet altijd open
    zeker wel van mei tot en met september
     

    Van hieruit kan je naar de Grote Markt fietsen.

    Je tocht start in Maaseik, hét culturele hart van het Maasland. Hier kan je fietsen doorheen honderden jaren cultuur en geschiedenis in het stadscentrum.

    De architecturale hoogstandjes vormen als het ware een levend museum waarbij de Maaslandse Renaissance, Barok, Rococo en het Neoclassicisme zegevieren.

    Ook aan gezelligheid hier geen gebrek.

    Op het volledig vernieuwde marktplein geniet je met volle teugen van een Bourgondisch terrasje terwijl de gebroeders Van Eyck met fiere blik over het plein uitkijken.

     

    Bijzonderheden

    Met deze route ontdek je waarom het Maasland een regio is om van te watertanden!

    Je fietst niet enkel langs de Maas, maar ook langs de vele grindpIassen die het Maasland rijk is. Vanuit de startplaats in Maaseik vertrek je richting Aldeneik. Dit romantische dorpje was ooit de wieg van Maaseik tijdens de vroege middeleeuwen en straalt nog steeds een authentiek karakter uit.

    Even verderop neem je het voetveer in Ophoven (Kinrooi). Dit stukje van de Maas is het enlge plekje in het Maasland waar de Maas bevaarbaar is voor schepen. Je kan hier dan ook genieten van de vele zeilbootjes en luxeschepen die er langs varen.

     

    Langs Nederlandse zijde fiets je voorbij het dorpje Ohé en Laak, een klein idyllisch dorpje dat samen met Stevensweert op een eiland ligt in de Maas. Hier fiets je voorbij het prachtige kasteeltje 'Hasselholt'. Dit kasteeltje heeft een mooie Renaissancegevel uit 1651. Hasselholt wordt nu bewoond door Baron Van Hövell tot WestfJier.

    In Roosteren waan je je in een echt openluchtmuseum, want nergens anders in de verre omgeving vindt men nog zo een groot aantal bewaarde artistieke boerderijen!

     

    Bij knooppunt 27 zet je de tocht verder langs Belgische zijde via een oversteek met het veerpont. Stap zeker eens van je fiets bij Maascentrum De Wissen. Je ontdekt er het leven rondom de Maas en de nijverheid die van Stokkem een belangrijke stad maakte, de rietvlechtkunst.

     

    Van hieruit zet je de tocht verder langs grind plassen en de Maas. Na een laatste halte bij het druk bezochte bedevaartsoord Heppeneert, spring je een laatste maal op de fiets om te eindigen op de Grote Markt van Maaseik.

    Hier kan je na een lange tocht genieten van een welverdiend terrasje!

    Foto van een standbeeld op een plein, twee fietsers een groep toeristen die naar een stadsgids luistert.

    20-02-2009 om 17:44 geschreven door jakke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (13 Stemmen)
    15-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.knooppunten

    FIETSEN IN VLAANDEREN MET DE KNOOPPUNTEN

     

    ZEG ME WAAR JE WIL GAAN FIETSEN

    EN HOEVEEL KILOMETER JE WIL AFLEGGEN

    EN IK STIPPEL VOOR JOU EEN ROUTE UIT

    MET EVENTUEEL EEN BEETJE INFORMATIE

    15-02-2009 om 11:16 geschreven door jakke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (22 Stemmen)
    11-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Langs drie kanalen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen










    Langs drie kanalen

     

     

    Start : in Oelegem ,Vrieselhof

    Afstand : 48 km

    Bewegwijzering : knooppunten

    Volgorde van de knooppunten:

    57, 56, 78, 77, 64, 85, 86, 87, 88, 76, 75, 74, 98, 96, 04, 95, 94, 93, 89, 90, 26.

     

    OELEGEM –

    Fietsen langs Kempische kanalen is fijn.

    Dat beseft ook de Raad voor Toerisme in Ranst, die met een gloednieuwe fietslus uitpakt:

    de Drie kanalenroute.

    Deze route slingert zich door een groot stuk van het Land van Plàysantië, zoals de Voor- en Noorderkempen worden genoemd.

    Je doet daarbij stukjes van Oelegem, Ranst, Broechem, Emblem, Lier, Kessel, Viersel, Pul der bos, Halle, Zoersel en Schilde aan.

    De afstand bedraagt ruim 47 kilometer..

    Het traiect werd uiltgestippeld volgens het knooppuntensysteem van Toerisme Provincie Antwerpen (TPA).

    Vertrekken kan je overal, maar wij verkozen de parkeerplaats van het Provinciedomein Vrieselhof in Oelegem.

    Van daaruit rijd je makkelijk naar het knooppunt 57 aan het Fort van Oelegem, nu een reservaat voor vleermuizen.

    Tegelijk maken we kennis met het eerste kanaal: de Antitankgracht.

    Daarna volgen het AIbertkapaal en even verderop de rivier Kleine Nete en het NetekanaaI.

    Felix Timmermans beschreef deze omgeving als een Aard Paradijs.

    En of hij gelijk had!

    De drie kanalen zitten erop als we via de groene omgeving van Massenhoven en Pulderbos het Zoerselbos induiken.

     

    Erg interessante 'trekpleisters' tijdens onze laatste kilometers zijn het Boshuisje (café) in Zoersel en de Dobbelhoeve (boerderij bekend voor zijn ecologische teelt) in Schilde.

     

     

    HORECA

    57 - 56

     

    't Lekker Koeike

    Café-restaurant

    Hallebaan 15/a

    2520 Oelegem

     

    HORECA

    56 - 78

     

    Boerenhof

    Café

    Achterstraat 54

    2520 Oelegem

     

     

    De Linde

    Café-restaurant

    Kerkhoflei 2

    2520 Oelegem

     

    HORECA

    77 - 64

     

    Afspanning Den Moor

    Café-restaurant

    Moorstraat 8

    2520 Broechem

     

    HORECA

    26 - 57

     

    De Dobbelhoeve

    Café-restaurant

    Goorstraat 43

    2970 Schilde





    11-12-2008 om 20:37 geschreven door jakke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (8 Stemmen)
    20-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GPS-routes Vlaams-Brabant

    GPS-Routes

    Op aanvraag beschikbaar

    Provincie Vlaams-Brabant

    Averbode/Scherpenheuvel2   

    37 km   

    Averbode                    

    Begijntjesroute  40 km Begijnendijk
    Bietenroute 44 km Zoutleeuw
    BlauweLusAarschot 18 km Aarschot
    BlauwGroeneLusAarschot 35 km Aarschot
    BlauwRodeLusAarschot 40 km Aarschot
    Bloso+Diest 47 km Diest
    Boerenkrijgroute 42 km Ternat
    Boomgaardenroute 44 km Geetbets
    Dijlelandroute 36 km Oud He
    Dijlevalleiroute 59 km Werchter
    GroeneLusAarschot 24 km Aarschot
    Hagelandse_heuvelroute 41 km Lubbeek
    Hoeveroute 31 km Leuven
    Horstroute 34 km Wezemaal
    Landense fietsr. 45 km Landen
    Lubbeek KP 1 40 km Lubbeek
    Markroute 46 km Galmaarden
    Molenstede/korspel 51 km Diest
    Door Dijleland 40 km Huldenberg
    Primusroute 58 km Haacht
    Dijleroute 54 km Rotselaar
    Gemperoute 30 km SintJoriswinge
    Rivierenroute 106 km Scherpenheuvel
    Suikerroute 48 km Tienen
    TweeGetenroute 32 km Zoutleeuw
    Leuven/Rotselaar 36 km Leuven
    De Gordel 104 km Zaventem
    Zonieenwoudroute 54 km Tervuren
    Winge/enDemerroute 63 km Aarschot
    ROB routewest 52 km Aarschot
    Witloofroute 43 km Hofstade
    De Gordel2 57 km Zaventem
    Aarschot/olen 44 km Aarschot
    Brabantsekemperoute 44 km Rijmenam
    Leuven1 53 km Leuven
    Gelroodseroute 17 km Gelrode
    Halen/schulensmeer 34 km Halen
    Jan Primusroute 56 km Wezemaal
    Kapittel Oost 49 km Baal
    Kapittel West 60 km Baal
    Kapittel/zuidwest 68 km Baal
    ROB routeoost 54 km Aarschot
    Tuindersroute   46 km Sint/K/Waver

    20-11-2008 om 00:00 geschreven door jakke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (23 Stemmen)
    19-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GPS-routes Limburg

    GPS-Routes

    Op aanvraag beschikbaar

    Provincie Limburg

    10 Dorpenroute       

    40 km   

    Hamont Achel          

    Bree 1 31 km Bree
    Bree 2 23 km Bree
    Canadaroute  29 km St.Lambrechts-Herk
    Corroute 40 km Beringen
    De melkweg 40 km lummen
    Drie Provincieenroute    57 km Meerhout
    Kettler-maaslandroute 38 km Maaseik
    Rond 't Koningshof 54 km Meeuwen-Gruitrode
    Gaspeldoornroute 31 km Dilsen-Stokkem
    Grenspark route 50 km Lommel
    Haspengouwsekastelenroute    35 km Rijkhoven
    Heide & Jeneverbes  75 km As
    heideroute houthalen 28 km Houthalen
    Het zwarte goud-Lus Oost 46 km Genk
    Het zwarte goud-Lus West 65 km Genk
    Historicaroute 17 km Genk
    Horecaroute 43 km Bree
    Kapellentocht1 bree 22 km Bree
    Kapellentocht2 opitter 21 km Opitter
    Kastelenroute Heusden-Zolder 49 km Heusden-Zolder
    Kastelenroute lanaken 32 km Lanaken
    Kempenlandroute 101km Lommel
    Kerkenroute Eisden 46 km Eisden
    Lanakenroute 44 km Lanaken
    Landbouwfietsroute-neerpelt 42 km Neerpelt
    Landschapsroute-hoeselt  19 km Hoeselt
    Land van hampad 32 km Ham
    Legende Route 40 km Maaseik
    Limburgse  rivierenland 65 km Herk de Stad
    Limburgse Bierroute  118km Helchteren
    Loonse Fietsroute  55 km Borgloon
    Maaslandroute 108 km Zonhoven
    Pieter Geert Buckinxroute  36 km Kortessem
    Pietermennekesroute 23 km Paal
    Populierenroute  40 km Herk de Stad
    Schansenroute 42 km Zonhoven
    Seizoens route 54 km Bocholt
    Tongria Fietsroute 44 km Tongeren
    Trudo Noord B 47 km Sint-Truiden
    Trudo Zuid 43 km Sint-Truiden
    Vierdorpenroute 22 km Hoeselt
    Voeren kastelenroute 68 km Plombieres
    VTB - VAB route 31 km Tessenderlo
    Watermolens op de A beek 28 km Elikom
    2getenroute 32 km Zoutleeuw
    Abdijhoeveroute 40 km Houthalen
    Ellikom 41 km Elikom
    Beringen 43 km Beringen
    Bietenroute_lang 42 km Zoutleeuw
    Bokrijk en diepenbeek 48 km Hasselt
    De Bokkenrijders achterna 25 km Wellen
    Bokrijkroute KP 44 km Zonhoven
    Averbode - Tessenderlo 30 km Tessenderlo
    Fruitroute 42 km Nieuwerkerken
    Hazelaarsroute 65 km Hasselt
    Leopoldsburg KP1 62 km Leopoldsburg
    Limburgse_rivierenroute 60 km Halen
    Louis Verbeeck route 49 km Tessenderlo
    Oud stationneke 52 km Niel bij As
    Rondje Pijnven  39 km Lommel
    Suikerroute 48 km Tienen

    19-11-2008 om 00:00 geschreven door jakke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (47 Stemmen)
    18-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GPS-Routes Antwerpen

    GPS-Routes

    Op aanvraag beschikbaar

    Provincie Antwerpen

    3provincieenroute   57 km Meerhout
    Aardbeienroute 34 km Hoogstraten
    Aardbeienroute 51 km Hoogstraten
    Aa-valleiroute 70 Km Ravels
    Aa-Valleiroute 57 km Ravels
    Abraham Hansroute 42 km Hove
    Achtzalighedenroute 55.5 km Zoersel
    Architectuurroute  38 km Antwerpen
    Arkelroute  42 km Berlaar-Gestel
    Asperge route 49 km Puurs
    Averbode - Olen 44 km Averbode
    Baksteenroute 49 km Boom
    Bart Wellensroute 33 km Vosselaar
    Berg en Neteroute 54 km Heist op denberg
    Bergomroute 30 km Veerle-Heide
    Binkenroute  63 km Zevendonk
    Boomgaardroute 30 km Ranst
    Brabantse Kempenroute  45 km  Rijmenam
    Brialmontroute  36 km Borsbeek
    Broekroute 44 km Klein-Willebroek
    Conscienceroute  30 km Zoersel
    Corsendonkroute 44 km Corsendonk
    Diamantroute  31 km Berlaar
    Dijlevalleiroute  59 km Werchter
    Duvelroute 50 km Breendonk

    Ecocyclo

    34 km Westerlo
    Ecotour 2 26 km Westerlo
    Enclaveroute 46 km Baarle-Hertog
    Lier - Antwerpen 46 km Lier
    Rondom Geerts 52 km Westerlo
    Kasteel Meerlaer 52 km Laakdal
    Rondom Vivaldi 52 km Geel
    Fraai Grensgeval 40 km Westerlo
    Gansrijdersroute  52 km Berendrecht
    Geel KP1 42 km Geel
    G. Kinsbergenroute 52 km Grobbendonk
    Grensparkroute 37 km Kalmthout
    Veerle-Aarschot 30 km Veerle-Heide
    Heideroute  60 km Wuustwezel
    Veerle-Hulshout 37 km Veerle-Heide
    Koninginneroute 33 km Hoogstraten
    Rond Houtmeyers 33 km Laakdal
    J V der Nootroute 56 km Brecht
    Kapittelroute 34 km Brasschaat
    Kastelenroute  43 km Wijnegem
    Keizer Karelroute  36 km Olen
    Kempentocht 43 km Wiekevorst
    Kiefhoeftocht 42 km Geel
    Kleidabbersroute 52 km  Rijkevorsel
    Kruierroute 47 km Olmen
    laak en neteroute 58 km Laakdal
    laakdal - deurne 36 km Deurne-Diest
    Landlopersroute 55 km Merksplas
    Langs de Nete 37 km Berlaar
    Meerhout KP1 39 km Meerhout
    Miel Ottenroute 40 km Mol
    Mol-blauwenkei 46 km Mol
    Molenroute 48 km Wiekevorst
    Monumentenroute 33 km Meerhout
    Netelandroute 43 km Lier
    Rond-Kasterlee 45 km Kasterlee
    Pater Van Cleroute 49 km Westerlo
    Paterkesroute 39 km Tongerlo
    Prinsenpark 1 26 km Retie
    Prinsenroute 45 km Retie
    Ramsel KP1 40 km Ramsel
    Rasschaertroute 57 km Zandhoven
    Rodenbergroute 50 km Veerle-Heide
    Beerse-Merksplas 46 km Beerse
    Rond Wechelderzande 47 km Wechelderzande
    Rond de watermolen 58 km Geel
    Schakel Blauberg 35 km Blauwberg
    Scheldedijkroute 42 km Weert
    Sint Annekensroute 32 km Antwerpen
    Smikkeltocht 37 km Westerlo
    Smokkelaarsroute 47 km Baarle-Hertog
    Sus Pad 40 km Olen
    Tongerlo 46 km Tongerlo
    Trappistenroute 44 km Malle
    Tuindersroute 46 km St.Kat. Waver
    Vaartketsersroute 40 km Dessel
    Valleivdgrotenete 67 km Meerhout
    Van Gansenroute 45 km Westerlo
    Veerle-Deurne 36 km Veerle
    Veerle-Westerlo 28 km Veerle
    Veerle-heide KP1 40 km Veerle-Heide
    Voortkappel-Lummen 77 km Voortkappel
    Watermolenroute 51 km Grobbendonk
    Waterwegenroute 40km Massenhoven
    Weilandroute 53 km Wuustwezel

    18-11-2008 om 00:00 geschreven door jakke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (46 Stemmen)
    07-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tessenderlo - Averbode
    Klik op de afbeelding om de link te volgen





    Tessenderlo - Averbode



    Start : Aan de kerk van Tessenderlo of
              Aan de abdij van Averbode
    Afstand : +/- 30 km
    Bewegwijzering : Geen
    Een gedetailleerde kaart van deze route op :
    http://nl.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=212667

    ROUTE :
    De route flirt met de provinciegrens van Antwerpen en brabant maar loopt toch grotendeels op Limburg
    de weg is goed berijdbaar met een paar gevaarlijke oversteken

    WAT KOMEN WE TEGEN :
    -Aan de start de kerk van tessenderlo
    -Berg - Molenhuizen
    -Humberg
    -SOK en de voetbalpleinen van Deurne-diest
    -Genevenne
    -Lapse heide
    -Natuurreservaat "Groot Asdonk"
    -Prinsenbos
    -Eikelenberg
    -Kraanrijk
    -over de Uilenkoploop naar het Zichems veld
    -De Lekdreef
    -de luikerdreef
    -Natuurreservaat "Gerhagen"
    -Gerhees
    -Schoterse bossen
    -Liebroek
    -Langs Rijt naar tessenderlo centrum


    St.-Martinuskerk van Tessenderlo.


    Gerhagen.

    VVV-toren in gerhagen

    07-10-2008 om 00:00 geschreven door jakke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (23 Stemmen)
    29-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de schakel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen





    DE SCHAKEL

    MEER INFO OP /

    http://www.schakel.be/praktisch.htm

    29-08-2008 om 18:51 geschreven door jakke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (11 Stemmen)
    27-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Domeinenroute Kasterlee KP
    Klik op de afbeelding om de link te volgen






    Domeinenroute Kasterlee

    KNOOPPUNTENROUTE

    Start :  Sas 7 in Geel , richting Geel naar Retie

    Afstand :  45 km

    Bewegwijzering :  knooppunten

     

    De route loopt langs drie grote domeinen nl.

    Natuurreservaat “de zegge” , Provinciaal domein “hoge Rielen” , Provinciaal domein “Prinsenpark”

     

     

    Wegbeschrijving

    Aanduiding

    km

     

    Antwerpen 95

    0.0

    Antwerpen 20

    2.8

    Antwerpen 21

    4.2

    Antwerpen 22

    6.3

    Antwerpen 30

    10.4

    Antwerpen 29

    12.4

    Antwerpen 56

    14.7

    Antwerpen 57

    15.6

    Antwerpen 58

    19.2

    Antwerpen 32

    20.2

    Antwerpen 33

    22.3

    Antwerpen 34

    26.7

    Antwerpen 88

    28.5

    Antwerpen 87

    29.5

    Antwerpen 26

    31.8

    Antwerpen 25

    34.0

    Antwerpen 94

    35.1

    Antwerpen 93

    36.3

    Antwerpen 96

    40.7

    Antwerpen 95

    44.9


    WAT KOMEN WE TEGEN :

    - Sas 7 : KP 95 één van de vele sassen op het kempisch kanaal
    start- en eindpunt waar tevens een mooie taverne gelegen is

    - Langs het kanaal rijden we de gemeentelijke visvijvers aan de linkerkant langs

    - Geel Ten-Aard ,over de brug naar de andere kant van het kanaal

    - Het Bakkerijmuseum en de zeggeloop
    Bakker Goossens was lange tijd een begrip. Maar echt afscheid nemen van de stiel lukte hem niet. Sinds jaar en dag verzamelt hij allerhande bakkersmateriaal. Van bakkersvormen tot toestellen allerhande voor de bereiding van banket, suikergoed, ijs, chocolade en hosties. Een collectie die je kan bewonderen in het ‘bakkerijmuseum’ dat onderdak kreeg in de Worfthoeve, op een steenworp van de Molen van ’t Veld. In de schuur bevinden zich een aantal oude voertuigen en karren die vroeger gebruikt werden voor het vervoer naar de bakkerij en de molen.
    Op zon- en feestdagnamiddagen, tijdens de maanden april t/m september te bezoeken. Een gids is altijd aanwezig.

    - Natuurreservaat "De Zegge"
    De Zegge ligt op het grondgebied van Geel, tegen de gemeente Lichtaart in het valleigebied en het vroegere overstromingsgebied van de Kleine Nete. Op 26 november 1984 werd het reservaat door een ministerieel besluit als waardevol landschap geherschikt. Door het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap werd De Zegge officieel als natuurreservaat erkend op 22 april 1985 met vernieuwing van de erkenning op 25 juli 1995. 

    - Bobbejaanland
    http://www.bobbejaanland.be/

    - Koningsbos

    - Achterlee

    - De Hoge Rielen
    http://www.adj.be/dehogerielen/index.htm

    - Rond het centrum van Kasterlee

    - Over de Kleine Nete naar het Prinsenpark
    http://www.provant.be/vrije_tijd/domeinen/prinsenpark/

    - Brasel en de Boerentanghoeve

    - Isotopolis
    http://www.isotopolis.be/nl/index.asp
    Een ontdekkingstocht door de wereld van radioactieve afvalstoffen
    NIRAS en Belgoprocess hebben een informatiecentrum over radioactieve afvalstoffen ingericht, Isotopolis genoemd, vlakbij de plaats waar radioactieve afvalstoffen verwerkt worden.

    - Terug langs het kanaal en sas 6 naar sas 7

    Kanaal Bocholt - Herentals bij Mol

     

    27-08-2008 om 21:51 geschreven door jakke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (16 Stemmen)

    Archief
  • Alle berichten

    --Antwerpen
    AA Valleiroute
    Aardbeienroute
    Achtste Heerlijjkheid KP
    Antwerpen KP
    Antwerps Rivierenland
    Aspergeroute KP
    Averbode bos&hei KP
    Balen-Olmen KP
    Berg en Neteroute
    Berlaar GPS
    Bevel KP
    Binkenroute KP
    Bornem
    Brasschaat 44
    Brialmont KP
    Corsendonckroute 
    Demerbroekenroute KP 
    Dijlevalleiroute
    Domeinenroute Kasterlee KP
    Drieprovincieroute KP
    Duffel KP
    Duvelroute KP
    Ecotour-Westerlo
    Geel 1 KP
    Gnoproute KP
    Heideroute
    Heist-op-den-berg KP
    Herentals KP
    Herentals waterfietsroute
    Hoeveijsroute
    Hondefretterspad
    Hoogstraten
    JB Grensroute
    Jan V/D Nootroute
    Kalmthout
    Kapittelroute 
    Kastelenroute KP 
    Kempenroute KP
    Kempense kanalen KP
    Laakdal
    Laak en Neteroute KP
    Langs drie kanalen KP
    Lichtaart KP
    Lier KP
    Lotelingroute
    Mechelen
    Merode-natuurroute KP
    Mol-Blauwe Kei KP
    Molse WaterrouteKP
    Mol Weg van water KP
    Netevalleiroute KP 
    Olen
    Olmen KP
    Park en Tuinenroute KP
    Pater van Cleroute KP
    Prinsenroute
    Puurs
    Ranst
    Retie- Lichtaart KP
    Sint-Annekesroute
    Sint-Katelijne-WaverKP
    Smokkelaarsroute KP
    Speurreroute 
    Stationnekeroute KP
    Sunparksroute 2
    Ten Aard Geel
    Tuindersroute
    Tuindersroute KP
    Tussen Hove(n) en Lier
    Vaartketsersroute KP  
    Veerle-Heide--Sas 9
    Waterroute KP  
    Westerlo
    Westmeerbeek
    Willebroek


    --Vlaams-Brabant
    Aarschot 1
    Averbode KP
    Averbode-Diest
    Begijntjesroute 
    Betekom KP
    Betekom KP 2
    Boerenkrijgroute
    Boomgaardenroute KP
    Boutersem
    De 3 Lussenroute
    Demervallei
    Dijlelandlus
    Dilbeek
    Gemperoute
    Genappe
    Glooiend Hageland KP
    Grimbergse molens
    Herent 
    Kampenhout
    Kapittel-Oost
    Landense Fietsroute
    Leuven het woud KP
    Leuven KP1
    Molenbeekroute 
    Molenbeek-Wersbeek
    Park - Leuven
    Pepingen
    Sint-Joris-Winge KP
    St-Pieters-Rode
    Suikerroute 
    Tervuren KP
    Twee Getenroute
    Tweegetenroute KP
    Vaart-dijle-demer
    Valleitjesroute 
    Wezemaal KP 1
    Winge en Demerroute
    Winge en demerroute KP
    Zichem
    Zonienwoudroute 
    Zoutleeuw KP


    --Limburg
    Abdijhoeveroute 
    Abdissenroute
    Abeekvalleiroute 
    Alden Biesen historisch KP
    Appelroute KP 
    Bloesemenfruitroute  
    Bloesemroute 1  
    Bloesemroute 2 
    Bloesemroute 3  
    Bloesemroute 4  
    De Bilzenroute
    De Brouwerijroute
    De Horecaroute
    De Kastelenroute
    Domeinenroute KP
    Ellikom
    Genk
    Grensmaas
    Grensparkroute
    Groenspiraal-Genk
    Groenspiraal KP
    Hasselt 2
    Hazelaarroute
    Herkenroderoute
    Herkvalleiroute
    Hoeselt
    Kiewitroute KP
    Kruierroute KP
    Kwaadmechelen KP
    Lanaken KP
    Lauhun-route
    Legenderoute
    Leopoldsburg KP
    Lommel KP
    Lommelgordel KP
    Loonse fietsroute
    Lus v/h zwarte goud
    Lus v/h zwarte goud KP
    Maaseik bronsgroen KP
    Maaslandroute
    Molenroute 
    Neerpelt KP
    Oud-Rekem
    Over de taalgrens
    Peer en Breugel KP
    Pietermennekesroute KP
    Populierenroute 1
    Rekem
    Rijkhoven
    Rond Alden Biezen KP
    Rond hamont-achel
    Rond Meeuwen-Gruitrode KP
    Rondje Leopoldsburg
    Schaffen
    Sint Truiden KP
    Stroop en jeneverroute KP  
    Tessenderlo-Averbode   
    Tiendorpenroute   
    Tongeren-Kanne KP   
    Tongriaroute KP  
    Trudofietsroute KP    
    Veerpontlus geel  
    Watermolens o/d A-beek  
    Zoetemoerroute   

    --West-Vlaanderen
    Adinkerke
    Bakelandroute
    Barkeroute 
    Bedevaartfietsroute KP
    Beernem
    Bossuit
    Boterlandroute 
    Brugge - Het Zwin
    Brugs Ommeland 1  
    Diksmuide KP
    Diksmuide 2
    Freddy Maertensroute
    Gitsbergroute
    IJzerfietsroute 
    Kastelenroute Brugge
    Knokke KP
    Krekedalroute 
    Krekedalroute KP
    Leie-Schelderoute
    Leie en Schelderoute KP
    Lo bij de ijzer
    Paddegatroute KP
    Route 1 Oostkust KP 
    Route 2 middenkust KP  
    Route 3 Westkust KP  
    Schreveroute 
    Sluis
    Veurne-Ambachtroute KP
    Vredesroute KP
    Wastineroute  
    Zedelgem/Brugge KP 

    --Oost-Vlaanderen
    Aalst-Nijverzeel KP 
    Appels
    Assenede
    Baksteenroute
    Bassevelde
    Bulskampveldroute KP
    Canteclaerroute
    De Pinte KP
    De Woestijneroute
    Deinze
    Donk
    Drie-Provincieroute
    Drongengoedroute 
    Emiel Clausroute KP
    Ename
    Herzele
    Hulst
    Leiestreek KP1
    Leiestreekroute
    Lotenhulle
    Markroute
    Rodelandroute1 KP
    Rozenroute 
    Sas Van Gent
    Schapekopperoute KP
    Scheldevalleiroute 3
    Sint-Niklaas
    Steendonkroute
    Vlasroute Stekene KP
    Watervliet
    Watervliet KP
    Zwalmroute

    Fietsroutes Nederland

    Brabantse natuurroute KP 
    Breda
    Dussen
    Hoeven KP
    Horst
    Omloop Walcheren KP
    Roosendaal KP
    Rucphen KP
    Zwinroute


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs