Het geheime ingrediënt,
wat zou dat zijn? Beeld je in, je zit op een aangenaam en charmant terras met een glaasje wijn. Je proeft aan de wijn dat ze geteeld is met passie. Alles is perfect: de smaak, de textuur, de kleur. Bijna een onmogelijke perfectie. 
Dan, hoor je het tafeltje naast je praten, een gesprek dat gepassioneerd is - op zn Zuiders, met temperament. Toch is er geen ruzie, eerder een aangename respectvolle discussie met passie gevoerd tussen vrienden, familie, kennissen.
Ondertussen komt de serveester vragen of je nog iets wenst. Ze serveert je tegelijk een toetje van het huis, gebaseerd op een eeuwenoud recept dat jaren in de familie gekend is, overgedragen van generatie op generatie en waarop elke generatie zijn eigen stempel heeft gedrukt. Dat proef je opnieuw: de liefde voor de traditie, de passie en het vuur is te smaken. Opnieuw die onmogelijke perfectie. Zo lekker. Heerlijk!
Hetzelfde toetje verpakt in de supermarkt en verkocht en masse, smaakt dat dan hetzelfde? Is die passie, die liefde, die stempel nog te proeven? 

Ik krijg vaak het compliment dat ik goed kan koken, dat ik lekker kan koken. Om eerlijk te zijn is het wel waar, ik kook graag, liefst simpele dingen. Alleen is de Belgische keuken niet mijn grote specialiteit
! Dat komt omdat ik gebruik maak van een heel simpel principe, een geheim ingrediënt, dat iedereen kent! So easy!
Je kent het wel, je krijgt ruzie met je beste vriend, je liefde van je leven, je zielsverwant, je lotgenoot. De ruzie is om iets banaals begonnen. Je maakt je boos, heel veel negatieve energie. En dan, plots krijg je het koffiemachine in het oog. Er is niks wat de warmte en liefde van een lekker kopje koffie niet kan verhelpen. Het aroma, de smaak, moet perfect zijn. Je weet dat de ruzie ook betekent dat je van elkaar houdt, zolang je het uitspreekt is het goed. Het banale wordt humoristisch wanneer de warme gloed door je keel stroomt en de zachte smaak de boosheid verdrijft.
Elke dag 3 maaltijden op tafel zetten die gemaakt zijn voor mensen die je graag ziet. Voor die mensen die je hart raken en opgenomen zijn in het DNA van je ziel. Dat is pas passie hebben. Je wilt dat de finishing touch wordt geproefd. Dat ene ingrediënt dat het anders maakt. A touch of Zali is dat dan bij mij. Ook in een kopje koffie zit een touch of Zali. Ruzie maken gebeurt ook met een touch of Zali. Een cadeautje uitkiezen niet zonder een touch of Zali.
A touch of Zali - het geheime ingrediënt - wat het zo speciaal maakt is iets heel simpels. Iets wat je onmiddellijk merkt, proeft, ruikt, ziet en voelt. Het geheime ingrediënt is liefde!
Alles doen met liefde. Liefde, niet alleen voor anderen, even goed voor jezelf! Wees mild voor jezelf, wees lief voor jezelf, net zoals je voor anderen bent. Stop het in alles wat je doet, ook in de teleurstellingen, de dallen, de afgangen in het leven. Ga af met liefde, wees teleurgesteld met liefde.
Niets zal ooit nog bitter zijn!
#love #loveyourself #friendship