De tocht vandaag verliep over weer een totaal ander soort landschap, het deed me denken aan Schotland / Ierland maar iets minder groen.
Ook hier hoorde ik telkens de bellen van het vee, het verschil was dat dit niet van die Schotse of Ierse schapen was maar van de koeien van de regio aubrac.
De streek staat hier gekend voor de koeien en hun bijhorende kaas, de lokale graslanden en planten geven de typische smaak aan de melk en de kaas.
En dat het landschap mooi is tonen volgende foto's aan
De etappe verliep deels via lokale paden door de weilanden en deels over de kleine wegjes door de dorpjes.
Ondertussen ken ik wat mensen die ook aan het stappen zij en kom je die regelmatig tegen onderweg, wat het stappen wel leuk maakt.
Rond 1u30 kwam ik aan in het dorpje waar ik overnacht. In de lokale bar-tabac het ik een slaatje gegeten. Met de overheerlijke lokale kaas Ecir, gegratineerd in de oven, gemaakt van de melk van de koeien die ik onderweg tegenkwam.
De lokale specialiteiten proeven hoort erbij en het smaakte super lekker.
Daarna ging ik nog wat boodschappen doen voor ik naar de camping zou gaan (die ligt 1, 5km uit het centrum). Oeps nog gesloten tot 3u, dan nog maar een streekbiertje gaan drinken in een café.
Tegen 4u was ik dan uiteindelijk op de camping, na 27,42 km / 557 'm stijgen / 417 'm dalen.
Ook mijn Poolse medepelgrims zijn hier.
Morgen vroeg op want er staat een etappe van meer dan 30 km op het programma, deze zou hoofdzakelijk dalen, benieuwd wat dit in het echt oplevert.
|