31-01-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hulshout anno 1900
En ja dit is Hulshout ! Waar de tijd bleef stille staan ... de volgende dagen meer over dit knusse stulpje ...
30-01-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaggegroet
Kies maar uit ... en ra ra ra waar staat dit mooie stadhuis ?
29-01-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vette darmen
Een gerecht dat hier in de Kempen onbekend is ... om het te eten moet ik steeds naar de West-Vlaanders ... vette darmen is een echte delicatesse ! In het plaatselijk dialect noemen ze het "strontbuzze" ... Gekookt en of gebakken met de nodige kruiden erop is dit om vingers en duimen van af te likken !


28-01-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnen zonder bellen !
Maar wat er je dan te wachten staat weet ik niet ... de mooie deurklink van een notaris !
27-01-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wereldkampioen !
En voor wie er gisteren gesupporterd werd in de Pallieterhoeve ? Natuurlijk voor torenhoog favoriet Niels Albert ! En het heeft blijkbaar geholpen want Niels mag zich de beloften wereldkampioen 2008 noemen ! De foto van Niels is een tijdje geleden genomen ... zal nu eens op pad moeten gaan om hem in de regenboogkleuren te fotograferen !
26-01-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wereldkampioenschap veldrijden
Kijk vandaag en morgen zeker naar de rechtstreekse uitzending van Sporza ! De rechtstreekse uizending van de praatshow rond het wereldkampioenschap veldrijden gaat door vanuit de Pallieterhoeve, een boogscheut van onze voordeur ... foto's volgen !


25-01-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Pelgrim
Als we in Tongeren komen gaan we onvermijdelijk tafeln in De Pelgrim, in het hartje van het begijnhof van Tongeren ... leuke bierlijst (o.a. Ter Dolen van't vat) en lekkere ribbetjes ... voor Vader Abt & Tante Nonneke moet het echt niks meer zijn ! Smakelijk !


24-01-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ambiorix !
Wie Ambiorix zegt denkt in onze moderne tijden meestal aan schoenen ... de échte staat al een paar eeuwen stoer te doen op de Grote Markt van Tongeren !
23-01-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terrasje ?
We trachten er ondertussen naar ... op een zomers terrasje een lekkere pint ... zoals hier in Boshuis De Venkraai in Oisterwijk Nederland !Ontdekt door de Bob Hendrickx cafégidsen "Originele Café's"22-01-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antiek in Tongeren
Zondag zijn we een dagje gaan Tongeren. Op zondagvoormiddag vindt daar één van de grootste wekelijkse antiekmarkten van Belgie plaats ...
We waren met een speciaal doel naar de markt gegaan : we zijn namelijk op zoek naar een authentieke katrollamp. En wie zoekt die vindt ... we hebben er eentje op de kop getikt ... er is wel wat restauratiewerk aan maar dat komt wel in orde ... één van volgende dagen neem ik wel eens een foto van dit prachtstuk uit grootmoeders tijd (en ook die van grootvader natuurlijk). Rond de wekelijkse markt zijn er ondertussen ook tientallen leuke curiosa-winkeltjes gekomen ... Leuk om in rond te neuzen ... de prijzen vallen meestal wel eens tegen ... Maar dat kan de pret niet drukken !
21-01-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herendaelhoeve
Vierkantshoeves vindt je vooral in Haspengouw. Maar hoe zuidelijker je het Hageland intrekt hoe meer kans om er ook wel eens eentje verscholen te vinden tussen bos en maretak ... Deze 3Herendaelhoeve" staat mooi te zijn in Pellenberg bij Leuven ...
20-01-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oud ?
En wie weet mij te vertellen hoe oud deze boom wel is ?
19-01-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 jaar digitale fotografie
Met het rotweer van de laatste dagen wat tijd genomen om eens te rommelen mijn oude CD's ... en tot de ontdekking gekomen dat ik net 10 jaar geleden mijn eerste digitaal fototoestel gekocht heb : een Agfa ePhoto 1280 !  Zowaar 0,7 megapixel, 38-114 lens met macro functie, 3x optische en 1x digitale zoom en een 2 inch LCD schermpje leverde toen in maximale resolutie foto's van 1280x960 pixels op ! De prijs ? Om van achterover te vallen : 35.000 oude Belgische franken, personeelsprijs dan nog !  En als ik het nu bekijk, het resultaat was nog zo slecht ni !  Natuurlijk niet te vergelijken  met wat we in 2008 hebben maar misschien was het toch niet slecht geweest dat Agfa die digitale toestelletjes had blijven produceren ...

Voila mijn eerste digitale foto's ooit !!


18-01-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meisjes met rode haren ...
De zanger van deze megahit, Arne Jansen, stapte net voor de jaarwisseling uit het leven ... zijn liedje zullen we echter blijven zingen ... en hier zijn zeker de rode haren gepasseerd !
17-01-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Molebeek in winterkleedje
Achter de Pallieterhoeve, op de grens van Booischot en Hulshout mondt de Molebeek uit in de Grote Nete ... trouwens een vaste pleisterplaats van de grote gele kwikstaart ... maar die zijn me tot nu toe nog steeds te rap afgeweest ...


16-01-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Power !
De kerncentrale van Doel bekeken vanop het Lillo's veer ...
15-01-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nonkel Jef
Was da ni hier dat Nonkel Jef én de Rossen Isi woonden ???
14-01-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Leeuw van Vlaanderen
Op nog geen 500 meter van de Hollandse grens, in de polders van Zandvliet kan je de Leeuw van Vlaanderen vinden ... Al meer dan 130 jaar een smokkelaarscafeetje dat de tand des tijds goed doorstaan heeft ... en waar kan je in deze moeilijke tijden nog voor 2,25 euro een lekkere Westmalle Tripel nuttigen ??? 
13-01-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Begijnhof Hoogstraten
De hoogste kerk in de Kempen maar ook een prachtig begijnhof : Hoogstraten ten volle uit !


12-01-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Help ons het volkscafé redden !
Ze verdwijnen inderdaad uit het straatbeeld ... de echte volkscafé's ! De vereniging Volkskunde Vlaanderen doet daarom deze oproep !
Meer info op hun website :Ik heb alvast een duit in het zakje gedaan en dit cafeetje in Westmeerbeek toegevoegd !

11-01-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heeft er iemand de sleutel gezien ???
Het imposante slot van de Kapel van de Trichelhoek, ooit een bedevaartsoord tegen de kinkhoest !
10-01-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.(H)andwerpen
Brabo in al zijn glorie op een koude winterdag ...


09-01-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kroegje ...
Waar zulke oude borden op de muur hangen is het kroegje meestal navenant !
08-01-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grobbendonk in de Kempen
Idyllisch plekje in de Kempen : de watermolen in Grobbendonk.
07-01-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wandelen rond La Rifontaine
Wim, de patron van La Rifontaine, heeft een prachtige wandeling uitgestippeld in de bossen rond Séviscourt. Echt Ardeens woud, het wild was echter op de loop voor de talrijke jagers die een prachtig optrekje hebben in het midden van nergens ... en van jagen krijg je blijkbaar dorst !
06-01-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.La Rifontaine part 2
Waar het hart van vol is loopt de mond van over. Dus nog wat meer sfeerbeelden van La Rifontaine. Om de één of andere reden heeft Tante Nonneke iets met ezels ... !!???  Ze had dan ook dadelijk vriendschap gesloten met de ezel des huizes ... en de schaapjes? Awel daar slaap je boven als je gaat logeren in deze Ardeense hoeve ... ze tellen hoeft niet  ... de rust is er zo overweldigend dat je zalig in slaap valt na een dagje wandelen in de bossen rond Séviscourt ... maar daar hebben we het later nog over !


05-01-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.La Rifontaine part 1
We zijn er stiekem een paar dagen tussen uit geknepen net na de feestdagen ... bestemming : La Rifontaine in Séviscourt (Libramont) ! Ik was er al eens eerder en had Wim & Rita, de sympathieke eigenaars beloofd om Tante Nonneke eens mee te brengen ... én belofte maakt schuld !
La Rifontaine is een B&B in een oude Ardeense hoeve. Geen overbodige luxe maar echte boere-authenticiteit zoals wij graag hebben ... den ezel en de schapen en kippen slapen links in de stal, wij er net boven ... ontbijt en lekker avondeten bij de houtstoof ... En Wim & Rita hebben ook hun "huisbiertje" gebrouwen door microbrouwerij 't Gaverhopke ... allez om het kort te houden : met ons  gat in de boter gevallen ! De volgende dagen vertel ik nog wel meer over dit speciaal plaatsje in ons hart ! Geniet alvast van deze foto's ...


04-01-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rotzak
Je zal het maar voorhebben : fototoestel binnen voor reparatie en dan kom deze rotzak poseren op de voederplank ! Dus maar eventjes teruggegrepen naar de ouwe getrouwe Fuji 9500 om dit toch vast te leggen voor het nageslacht. Niet eens onze voederplank maar die van mijn ouders op een appartementje in een vrij drukke buurt. Vlaamse Gaai is de juiste naam van deze mooie inheemse vogel maar in het dialect heeft hij wel meer koosnaampjes als "rotzak" en "roetaart" ...
03-01-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brouwersklink
De klink aan de deur vertelt dikwijls veel over de bewoners. Wat denken jullie van dit prachtexemplaar in de vorm van een roerstok ? Met deze klink ga je het huis van brouwersmonument en levende legende Pierre Celis binnen. Leve de Witte van Hoegaarden !
02-01-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Vijgeblad Beringen
Eén van onze favoriete pleisterplaatsjes is Het Vijgeblad in Beringen. Philip profileert zich meer en meer als biercafé met op de kaart erg lekkere biergerechten. Hier kan je Lambiek van Boon, Rodenbach Foederbier en ongepasteuriseerde Palm van't vat met trekpomp drinken ...
De biergerechten zijn superlekker ... op de foto varkenshaasje met Orval ... en daar een Vin de Cereal van Rodenbach bij ...  voor mij fles 020886 ...de hemel op aarde ligt voor mij in Beringen ... de fto's spreken voor zichzelf ....


01-01-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beste Wensen !

a
Zoeken in blog


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

FotoFoto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto albums
 • Paddestoelen

 • Favoriete B&B en hotelletjes
 • Pahilleke Westvleteren
 • La Rifontaine Séviscourt
 • Eenvoud in Overvloed Oostvleteren
 • De Hoenderik Tricht (NL)
 • La Vieille Ferme Chassepierre

 • Mijn fotoreportages Trappist Abdijen & Brouwerijen
 • Achel 2007
 • Achel 2005
 • Chimay 2006
 • Chimay 2003
 • La Trappe 2007
 • La Trappe 2005

 • Orval 2008
 • Orval 2007
 • Orval 2006
 • Orval 2004
 • Orval 2003

 • Rochefort 2007
 • Rochefort 2005
 • Westmalle 2007
 • Westmalle 2003
 • Westvleteren 2005
 • Westvleteren De oude brouwerij
 • Mont des Cats 2011

 • Mijn fotoreportages andere brouwerijen
 • Mena Rotselaar
 • Loterbol Diest
 • Grain d'Orge Hombourg
 • Sint Bernardus Watou
 • De Dolle Brouwers Esen
 • Het Anker Mechelen
 • La Rulles Rulles
 • Serafijn Itegem
 • De Struise Brouwers Woesten
 • 't Hofbrouwerijke Beerzel

 • Val Dieu Aubel
 • Nieuwhuys Hoegaarden
 • Lefebvre Quenast
 • Brasserie de Silenrieux
 • Caracole Falmignoul
 • St. Monon Ambly
 • St. Hélène Ethy
 • Millevertus Toernich
 • Kerkom (Bink)
 • Dupont Tourpes

 • Alvinne Heule
 • Scheldebrouwerij Meer
 • Timmermans Itterbeek
 • 3 Fonteinen Beersel
 • Oud Beersel
 • Hanssens Artisanaal Dworp
 • Haacht
 • Ter Dolen Helchteren
 • Van Steenberge Ertvelde
 • Dochter van de Korenaar Baarle Nassau

 • Jandrain Jandrenouille
 • De Vlier Kessel-lo
 • Van Honsebrouck Ingelmunster
 • De Verhuisbrouwerij
 • Liefmans Oudenaarde
 • Dijkwaert Herentals
 • Dilewijns Vicaris Dendermonde
 • Stadsbrouwerij Aarschot
 • Bellevaux
 • Anders Halen

 • Den Toeteler
 • Hof ten Dormaal Tildonk
 • Wilderen
 • Dutsel Kortrijk-Dutsel

 • Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto  Foto

  Foto

  Foto

  Archief per maand
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 01-2012
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007
 • 06-2007
 • 05-2007
 • 04-2007
 • 03-2007
 • 02-2007
 • 01-2007
 • 12-2006
 • 11-2006
 • 10-2006
 • 09-2006
 • 08-2006
 • 07-2006
 • 06-2006
 • 05-2006
 • 04-2006
 • 03-2006
 • 02-2006
 • 01-2006
 • 12-2005
 • 11--0001

  Foto

  Foto


  Startpagina !
  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!