30-04-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zal ik eens mooi poseren voor de fotograaf ?
Klik op de afbeelding om de link te volgen

29-04-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Help ! Ons nestje wordt te klein !
Klik op de afbeelding om de link te volgen Volgens ons is Meneer en Mevrouw Merel dringend aan verbouwingen toe ... onze vierling blaakt van gezondheid ... de eerste stappen in de grote wereld zullen voor één van volgende dagen zijn !

28-04-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hof ter Laeken Booischot
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Er staan heel wat eeuwenoude bomen in het park rond het kasteel van Booischot. Volgens de Baron zou deze kanjer geplant zijn voor de Franse Revolutie ....


27-04-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roeken-kolonie
Klik op de afbeelding om de link te volgen In de "Lichtenbossen" in Booischot is een roeken kolonie neergestreken. Ongeveer 10 nesten en een 20 tal vogels ... Een roek lijkt op een kraai maar heeft een veel lichtere snavel ... Ze laten zich niet graag fotograferen.Toen ik in de bos onder de nesten liep was het groot alarm met een oorverdovend gekrijs ! Een beetje later kwam de rust toch terug voor deze foto ... Meer over de roek in Wikepedia

26-04-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reigerke
Klik op de afbeelding om de link te volgen Aan de visvijver van "De Poer", naast de Nete in Westmeerbeek, trippelt dagelijks deze reiger over het gras ... wie vangt er nu het meest ? De vissers of de vogel ?  

25-04-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bosannemoontjes
Klik op de afbeelding om de link te volgen Wanneer je nu een wandeling maakt in de Netevallei in Hulshout kan je er niet naast kijken ... bosannemoontjes overal !

24-04-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze vierling !
Klik op de afbeelding om de link te volgen Meneer en Mevrouw Merel vliegen de ganse dag af en aan met wormen om hun kroost te voederen ... en zoals je ziet groeit onze vierling als kool ...

23-04-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mechels Broek : Canadese Gans
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mechels Broek : Grauwe Gans
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mechels Broek : Nijlganzen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

22-04-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hilsitse Boereméskes (deel 3)
Klik op de afbeelding om de link te volgen Als we de bloesem op de pruimenboom mogen geloven zal het weer een goed jaar worden voor "Hilsitse Boerméskes" ....  niet ?

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Struisje
Klik op de afbeelding om de link te volgen Tot over een 5 jaar terug had Baron de Gruben een heuse struisvogelfarm in het park van Hof ter Laeken in Booischot. Op een moment zaten er meer dan 200 struisvogels aan de boorden van de Grote Nete ! Ze werden gekweekt voor het vlees (struisvogelsteak wettewel !) .... maar toen het diepgevroren struisvogelvlees uit Zuid-Afrika goedkoper ingevoerd werd dan dat de Baron kon leveren heeft hij de farm afgebouwd. Nu rest er nog één koppeltje struisvogels .... en die hebben het er best naar hun zin als we de guitige blik mogen geloven ...

21-04-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hof ter Laeken Booischot
Klik op de afbeelding om de link te volgen Gisteren zijn we dus het kasteel van Booischot gaan bezoeken. Mijnheer de Baron de Gruben (zie inzet) zelf was zo gastvrij om ons te gidsen op zijn domein ! Binnen in het kasteel mochten we begrijpelijk geen foto's nemen, erbuiten mocht ik mijn gangen gaan ... dus verwacht jullie in de volgende dagen aan nog meer moois uit de tuin van mijn buurman !

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mechels Broek : Galoways
Klik op de afbeelding om de link te volgen Voor de beheerswerken in het Mechels Broek krijgen de Natuurpunters de help van Galoway runderen ... imposante beesten met een vriendelijk karakter ...

20-04-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waterpret !
Klik op de afbeelding om de link te volgen Ongelofelijk tafereel ! Een eend met haar jongen die voor het eerst op de Grote Nete zwemmen.... ik heb me er op mijn gat gezet en gewoon genoten .... wat ben ik een rijke mens !

19-04-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blijde gebeurtenis
Klik op de afbeelding om de link te volgen Sinds  gisteren hebben Mevrouw en Meneer Merel dus nakomelingen ... een vierling nogwel ! Zijn ze niet schattig ??? Om de blijde gebeurtenis te vieren hebben we op ons terrasje een Chimay trappistje ontkurkt (babyborrel noemen ze dat) !  Waar we de geboortelijst gaan leggen weten we nog niet ... en in elk geval brengt dit toch weer extra leven in onze tuin !

18-04-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mechels Broek : Tjiftjaf
Klik op de afbeelding om de link te volgen Op Paasmaandag zijn we de Natuurpunt-wandeling in het Mechels Broek gaan stappen. Vertrek aan "Het Brughuis" in Muizen alwaar we dachten te gaan stempelen met onze "Originele Cafés"-boek ... spijtig genoeg gesloten. Dan maar direkt de stoute schoenen aangetrokken voor een ongeveer 7 km lange natuurwandeling. En dat was meer dan de moeite waard ! Het Mechels Broek is een pareltje aan de rand van Mechelen. En Natuurpunt heeft meer dan zijn best gedaan om hier een stukje van open te stellen voor de liefhebbers. Ik ben met ongeveer 100 foto's naar huis gekomen, de teléconverter heeft eindelijk eens zijn werk kunnen doen. Wat denken jullie van deze tjiftjaf die hoog in de bomen zijn serenade aan het afsteken was ?? Volgende dagen nog meer van dat moois op deze blog !

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hilsitse Boereméskes (deel 2)
Klik op de afbeelding om de link te volgen En voila op algemene aanvraag het proefverslagje van de Hilsitse Boereméskes botteljaar 2005 : iedereen was lovend over dit aperitiefje. Mijn mening is dat ze zeker nog een paar maanden mogen "trekken" alvorens ze echt op "dronk" zijn ... echt zoet zijn ze nog niet ... dus de rest hou ik nog efkes in de kelder voor de échte zomermaanden !

17-04-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Klokken van Rome
Klik op de afbeelding om de link te volgen Hoi

Ik ben Amber en Vader Abt is mijn nonkel. Ik ben zeer braaf geweest en daarom zijn de Klokken van Rome ook bij nonkel en tante gepasseerd. Lekker spannend hé om in de lucht te turen ...

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
Klik op de afbeelding om de link te volgen

16-04-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalige Pasen !
Klik op de afbeelding om de link te volgen

15-04-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hilsitse Boereméskes (deel 1)
Klik op de afbeelding om de link te volgen Zoals je kan zien doet de pruimelaar in de voortuin weer ontzettend zijn best om in lentestemming te zijn ! Vorig jaar was deze rakker goed voor ongeveer 30kg lekkere zoete pruimen !
En dan komt het verhaal van de "Hilsitse Boereméskes" ... krieken op jenever zijn "Boerjongens" ... pruimen op jenever  zijn dan toch "Boereméskes" ??? (in't schoon Vlaams Boeremeisjes) ... En "Hilsit" is het lokale dialect voor Hulshout !
Vorig jaar heb ik dus deze pruimen op jenever gezet ... en aangezien we vanavond een BBQ plannen met vrienden gaan we de eerste fles van de oogst 2005 proberen ... het ziet er allemaal goed uit ... foto en proefverslag volgen later op deze blog !  

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
Klik op de afbeelding om de link te volgen

14-04-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Melk van de automaat
Klik op de afbeelding om de link te volgen In onze moderne tijd komt zelfs de melk niet meer van de koe maar van de automaat ! Dit bordje staat op knooppunt 26 van het Antwerps fietsnetwerk ... schol !

13-04-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blogs en muziek
Ik erger me niet vlug aan iets. Maar waar ik me af en toe toch in erger zijn de blogs en websites waarop muziek staat die automatisch start bij het openen ! Ik bezoek heel wat blogs, dikwijls verschillende tegelijkertijd en ik luister ookzeer veel naar webradio's. De muziek op verschillende blogs zorgt gegarandeerd voor een kakafonie en ik mijd dan ook "muziek"blogs ... sorry !!! Beter idee is een knopje te zetten om de muziek met een muisklik te starten ... zo heeft iedereen de keuze om muziek te beluisteren bij de blog ... Of ben ik echt een ouwe zeurpiet aan het worden ??? Graag jullie mening !Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Er loopt een pad over het pad !
Klik op de afbeelding om de link te volgen

12-04-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vader Merel
Klik op de afbeelding om de link te volgen Herinner de foto van moeder Merel een paar dagen geleden .... ondertussen heeft moeder Merel een nestje met 3 eieren terwijl vader Merel trots op wacht staat !

11-04-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paarse Dovenetel
Klik op de afbeelding om de link te volgen Als er Dovenetels zijn dan zuller er ook wel netels zijn die kunnen horen ???  

10-04-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vleermuizenresidentie ...
Klik op de afbeelding om de link te volgen Gisteren zondag zijn we weer een KWB/Falos wandeling gaan doen, deze keer vertrek in Halle-Zoersel. Weer perfekt georganiseerde tocht (14km) die onder andere langs het Fort van Oelegem passeerde. Hier woont de grootste kolonie vleermuizen van Vlaanderen ! Het fort maakt deel uit van de verdedigingslinie rond Antwerpen die voor WO1 gebouwd is. Na de wandeling zijn we nog ne ferme Trip-Trap gaan drinken in Café Trappisten in Westmalle ... en tot onze verbazing kwamen we daar de bloggers Dirk & Fleur tegen ... ook dorst natuurlijk ! Of hoe klein deze wereld toch weer was !

09-04-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lentegroen !
Klik op de afbeelding om de link te volgen Juffrouw Lente heeft op een paar dagen tijd de Nete-vallei omgetoverd in een pallet van alle schakeringen groen ... Treurwilg ?? ... deze treurt in elk geval niet ...

08-04-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Speenkruid !
Klik op de afbeelding om de link te volgen De eerste van het jaar ! Natuurlijk in de Nete-vallei ! 
 

07-04-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sint Sebastiaen
Klik op de afbeelding om de link te volgen Ni gewoon ! Deze kroeg is nieuw open sinds vorige week ... de tijd is er blijven stilstaan ... gelegen op de baan Geel - Herentals ... en staat ook in de Bob Hendrickx boek !  Ni te missen en meer fotos kan je vinden op St. Sebastiaen !

06-04-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw speeltje
Klik op de afbeelding om de link te volgen Hoi

De Paasklokken zijn al langs gekomen ! Vandaag zijn de bestelde macro - en teleconverter aangekomen ... beide van Raynox en perfect geleverd door www.fotokonijnenberg.nl !
Het is even wennen om met deze speeltjes te fotograferen ... de macro heb ik nog niet uitgeprobeerd ... deze mus in onze tuin is één van de eerste resultaten van de tele ...  

05-04-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Josterwaaik
Klik op de afbeelding om de link te volgen Vraag hier in de buurt aan oudere mensen de weg naar Houtvenne en ze zullen het waarschijnlijk niet weten ... vraag naar Josterwaaik en ze zullen het wel weten .... Houtvenne is de kleinste deelgemeente van Hulshout. Maar ze hebben er wel de meeste verkeersborden van de gemeente ! In een straal van ongeveer 50m rond de kerk telden wij er +/- 30 !!!! Of hoe je door de bomen het bos niet meer ziet !

04-04-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Er staat een regenboog !
Klik op de afbeelding om de link te volgen Of hoe de "Aprilse Grillen" toch ook hun charmes kunnen ten toon spreiden ! Genomen van in onze voortuin ...

03-04-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog meer lente in onze tuin !
Klik op de afbeelding om de link te volgen

02-04-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.San Severia
Klik op de afbeelding om de link te volgen Vlakbij knooppunt 71 van het Antwerps Kempen Fietsknoopuntennetwerk staat een vooroorlogse spiegeltent ! Echt de moeite waard om eens te passeren, zowel voor de drankjes als de hapjes ! En natuurlijk de sfeer !!!  Een bescheiden fotoverslagje staat op SAN SEVERIA ....
hun website kan je vinden op http://www.sanseveriasalon.be/ ....  Tot fietsen !

01-04-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen katje om zonder handschoenen aan te pakken ...
Klik op de afbeelding om de link te volgen Beetje telepathie foto .... als je de blogs in mijn favorieten bezoekt kom je ongeveer dezelfde foto tegen én zelfs op ongeveer hetzelde moment gemaakt ... zou toeval bestaan ?Zoeken in blog


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

FotoFoto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto albums
 • Paddestoelen

 • Favoriete B&B en hotelletjes
 • Pahilleke Westvleteren
 • La Rifontaine Séviscourt
 • Eenvoud in Overvloed Oostvleteren
 • De Hoenderik Tricht (NL)
 • La Vieille Ferme Chassepierre

 • Mijn fotoreportages Trappist Abdijen & Brouwerijen
 • Achel 2007
 • Achel 2005
 • Chimay 2006
 • Chimay 2003
 • La Trappe 2007
 • La Trappe 2005

 • Orval 2008
 • Orval 2007
 • Orval 2006
 • Orval 2004
 • Orval 2003

 • Rochefort 2007
 • Rochefort 2005
 • Westmalle 2007
 • Westmalle 2003
 • Westvleteren 2005
 • Westvleteren De oude brouwerij
 • Mont des Cats 2011

 • Mijn fotoreportages andere brouwerijen
 • Mena Rotselaar
 • Loterbol Diest
 • Grain d'Orge Hombourg
 • Sint Bernardus Watou
 • De Dolle Brouwers Esen
 • Het Anker Mechelen
 • La Rulles Rulles
 • Serafijn Itegem
 • De Struise Brouwers Woesten
 • 't Hofbrouwerijke Beerzel

 • Val Dieu Aubel
 • Nieuwhuys Hoegaarden
 • Lefebvre Quenast
 • Brasserie de Silenrieux
 • Caracole Falmignoul
 • St. Monon Ambly
 • St. Hélène Ethy
 • Millevertus Toernich
 • Kerkom (Bink)
 • Dupont Tourpes

 • Alvinne Heule
 • Scheldebrouwerij Meer
 • Timmermans Itterbeek
 • 3 Fonteinen Beersel
 • Oud Beersel
 • Hanssens Artisanaal Dworp
 • Haacht
 • Ter Dolen Helchteren
 • Van Steenberge Ertvelde
 • Dochter van de Korenaar Baarle Nassau

 • Jandrain Jandrenouille
 • De Vlier Kessel-lo
 • Van Honsebrouck Ingelmunster
 • De Verhuisbrouwerij
 • Liefmans Oudenaarde
 • Dijkwaert Herentals
 • Dilewijns Vicaris Dendermonde
 • Stadsbrouwerij Aarschot
 • Bellevaux
 • Anders Halen

 • Den Toeteler
 • Hof ten Dormaal Tildonk
 • Wilderen
 • Dutsel Kortrijk-Dutsel

 • Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto  Foto

  Foto

  Foto

  Archief per maand
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 01-2012
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007
 • 06-2007
 • 05-2007
 • 04-2007
 • 03-2007
 • 02-2007
 • 01-2007
 • 12-2006
 • 11-2006
 • 10-2006
 • 09-2006
 • 08-2006
 • 07-2006
 • 06-2006
 • 05-2006
 • 04-2006
 • 03-2006
 • 02-2006
 • 01-2006
 • 12-2005
 • 11--0001

  Foto

  Foto


  Startpagina !
  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs