30-11-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wervik aan de Leie


Wervik op een herftszondag in November ...

29-11-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eenvoud in Overvloed


Kan je een mooiere naam bedenken voor een Bed & Breakfast ? Ik niet ! Het was er dan ook heerlijk verpozen ... gastvrouw Francoise en haar familie hebben ons met open armen ontvangen en gaven ons onmiddellijk een thuisgevoel ...

Onnodig te zeggen dat "badderen" een feest was ???Uw interesse gewekt ? Kijk eens op hun website : Eenvoud in Overvloed

28-11-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.in den Grooten Moriaen


Met ongeveer 200 fotos zijn we teruggekeerd uit de West hoek en de Leiestreek ... dus de volgende dagen krijgen jullie wel wat uit dat stukje lieflijk Vlaanderen op jullie bord ! Eén van de leukste cafeetjes die we bezocht hebben is "Den Grooten Moriaen" in Wervik, vlak naast de molen én het Tabaksmuseum ! Ze noemen het daar een "retro-herberg" ... ingericht zoals 100 jaar geleden ... echt de moeite !Hoe het er binnen uitziet krijgen jullie de volgende dagen wel te zien .... efkes geduld hebben dus ! Ook voor de fotos van Westvleteren, Eenvoud in Overvloed (onze heerlijke B&B in Oostvleteren) en zoveel meer ...
27-11-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie bengelt er daar aan een koordje ?


De voederplank in onze tuin wordt druk bezocht ... de laatste dagen spotte ik al koolmezen, pimpelmezen, roodborstjes, huismussen, heggemussen, groenvinken, merels en tortelduiven ... én deze zwarte piet die spijtig genoeg alles voor hem alleen opeist !

26-11-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Effe weg !


Hoi ... we zijn er even van tussenuit geknepen .... vorige nacht hebben we hier geslapen in de buurt van de Paters van Westvleteren .... de naam "Eenvoud in Overvloed" trok ons enorm aan ... Vanavond zijn we al weer terug in de Kempen ... een verslagje met fotos volgt natuurlijk !

25-11-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leven in Blogland : De Blogoloog !
Klik op de afbeelding om de link te volgen Ene Maarten Schenk is op het geweldige idee gekomen om een zoekrobot te maken enkel en alleen voor Vlaamse Blogs ! Voor het ogenblik zitten er al ongeveer 45.000 blogs in de testversie. Om de 15 minuten wordt de inhoud van al deze blogs doorlopen en geupdated .... Je leest er alles over op :
www.blogoloog.be of klik de button !

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een slakkegangetje ...j

24-11-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomer ?


De zomer is ver te zoeken de laatste dagen ... bakken regen en wind ... gelukkig nog een zomers fotootje uit het archief !

23-11-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Glazen fotograferen ...


Ik heb help nodig ! Neen niet om deze Rochefort te helpen uitdrinken, dat lukt nog wel ! En volle glazen fotograferen lukt ook ni zo slecht ... een veel groter probleem heb ik met het fotograferen van lege glazen uit mijn collectie ... heb er al een polarisatiefilter bijgehaald, allerlei belichting uitgeprobeerd maar het lukt niet echt .... wie geeft de gouden tip ? Die mag gelijk de Rochefort komen uitdrinken ! Als ik er tenminste ééntje mag meedrinken ...

22-11-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verzamelen !
Een uit de hand gelopen hobby .... het verzamelen van Trappist glazen en reklames houdt ons al jaren stillekes ....

21-11-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Klein Brustum ... vervolg


Dit kapelletje in Hulshout stond al eens eerder op mijn blog ... en toen kreeg ik een mooi verhaal van mijn buurvrouw-blogger Mikke ... En dat verhaaltje over dit kapelletje wil ik jullie niet onthouden ...
"Ge kunt niet geloven hoe dikwijls mijn moeder met haar zusters ( uit denneke afkomstig) hier op bedevaart gegaan zijn , in de lemen hut ernaast woonde de "kertus "( zal een bijnaam zijn denk ik maar ik ken ze niet bij haar echte naam) in mijn kinderogen een stokoud vrouwke die lapjes stof meegaf wat de zieke dan een week op zijn lichaam moest dragen. Na die bewuste week ging je dan weer al biddend naar haar toe en stond er een ijzeren emmer klaar, boordevol water ( uit de put achter haar huisje) en daarin liet ze de lapjes stof drijven. Al naargelang de lapjes zakten in het water of bleven drijven kon zij zeggen welke ziekte je had of door wie je bezeten was.Ik ben daar een schone keer overlezen hoor, meestal tegen al het kattekwaad dat wij uithaalde. Hoe dikwijls dat ik ( tegen mijn goesting) achter die stoet van vrouwen rond da kapelleke gegaan ben , een litanie van gebeden prevelend ( waar ik absoluut niks van snapte ) terwijl ik niks liever deed dan in de vaart gaan spelen ( wat een waar kinderparadijs was ) kan ik niet zeggen maar... of het geholpen heeft... daar mag je gerust in zijn ...ik werd een heel braaf meiske, hahaha"

Breng ook eens een bezoekje aan Mikkes Blog :20-11-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kantgeklos
Ieder zijn hobby en hier is Tante Nonneke uren mee stil ...19-11-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zelfportret zonder woordenj

18-11-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Genomineerd !
Klik op de afbeelding om de link te volgen Met gepaste fierheid kan ik melden dat mijn foto van het urinoir aan de visclub De Poer in Westmeerbeek opgenomen is in de selecte lijst van speciale urinoirs overal ter wereld op de website urinal.net .... Neem een kijkje !

 

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scaloppina Milanese
Inspiratie voor "wat eten we vandaag" haal ik nogal eens dikwijls op Jenthe's Keuken Blog . En sinds vorige week is Jenthe ook een BV ... Koppen gezien op de VRT ???  Meestal probeer ik de gerechten nog een persoonlijke toets te geven. Deze Scaloppina Milanese was in elk geval erg geslaagd !17-11-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provence ?


De Provence ??? Neen hoor, wel het bijna zuidelijkste puntje van Belgie, de Gaume streek. Wij vinden dit één van de mooiste streken van Belgie en gaan er dan ook regelmatig naartoe. Niet toevallig ligt de Trappistenabdij van Orval in deze streek. En op het binnenkoertje van die abdij is deze foto genomen !
16-11-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weet je wat ik zie ....
Deze knapperd zat vanmorgend in onze tuin ... ik ken hem van haar of pluim .... en hij zat zo maar zonder schaamte op mijn ontbijt te kijken !  En als jullie dat niet geloven maak ik jullie morgen weer wel iets anders wijs !
15-11-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7 Trappisten !
Een klassieke vraag op een quizavond is hoeveel Trappist bieren er nu zijn op de hele wereld. Laat u niet verrassen, sinds oktober 2005 zijn er 7 authentieke Trappist bieren ! En dat zijn zes Belgische, namelijk Achel, Chimay, Orval, Rochefort, Westmalle en Westvleteren én één Nederlandse namelijk La Trappe ! De Trappisten Abdij van de Koningshoeven is gelegen in Tilburg, net over de grens dus. De dubbele torens van de kloosterkerk overheersen er het landschap.
14-11-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De job van je leven !


Op een dag vind je de job van je leven ! Bierproever bij Chimay ... ik had de eer om de dagelijkse bierproeverij in het klooster te mogen bijwonen ...
Wijnproevers (oenologen) spuwen de wijn steeds uit, wees gerust, bierproevers (zythologen) slikken alles in ... Elke dag om 11h30 gaat de proeverij door in het proeflokaaltje in de Abdij van Scourmont. Dat tijdstip is niet zomaar gekozen, rond die tijd van de dag staan onze smaakpapillen namelijk op hun scherpst !

Een volledig fotoverslag van het Chimay bezoek kan je vinden op :
13-11-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groepsfoto


t12-11-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gore Bay


Nog eentje uit mijn Canada reeks .... dit is het pitoreske haventje van Gore Bay op Manitoulin Island ... Van het kleine stukje Canada dat ik op die 2 weken gezien heb heeft deze streek toch wel het meeste indruk gemaakt.

11-11-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roken !


Roken op de werkvloer mag al sinds 1 januari 2006 niet meer. Vanaf 1 januari 2007 zullen ook alle restaurants in Belgie rookvrij zijn. Ik ben één van de enige levende wezens die nooit gerookt heeft, neen zelfs ook niet stiekem ! Toch heb ik tientallen asbakken in huis, er staat wel overal "Trappistenbier" op ... deze op de foto hebben zeker al een doorrookt leven achter de rug, als we de blutsen in acht nemen toch. Een fotografisch experiment met de polarisatiefilter ...

10-11-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voetbal ...
Ik ben helemaal geen voetbalfan ... toch kon ik het niet nalaten een paar fotos te maken van deze Vincent Kompany's in spé ... was meteen een goeie oefening in het maken van actiefoto's ! En hun outfit viel best wel op !

09-11-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boom der zuchten


Nog ééntje vanop mijn favoriet wandelparkoers langs de Grote Nete ....

08-11-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wandelparkoers


Deze foto is genomen op minder dan 500m van mijn huis, hier passeer ik dan ook regelmatig op mijn zwerftochten langs de Grote Nete ... de wilde herfstlucht maakt het plaatje kompleet ... en ohja, er zit vis in die Grote Nete ... snoek, paling, baars ... etc

07-11-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is hier een geurtje aan ?


Spreekt voor zich denk ik .... gekiekt ergens in de Herebossen van Hulshout !

06-11-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Krijg er echt niet genoeg van ....


Ik durf nog steeds geen paddestoelen wild plukken maar fotograferen kan ik niet laten ...  Deze inktzwammen gingen zelfs voor de lens mooi in het gelid staan ....

05-11-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De mooiste urinoirs van Vlaanderen ....
Oude café's en kunstwerkjes van urinoirs gaan meestal samen ... Nog maar gezwegen van elk kerkplein dat wel ergens achter het hoekje een openbaar exemplaar heeft ... Er bestaat een website waar urinoirs van overal ter wereld staan op gefotografeerd : http://www.urinal.net/     
Deze website heeft me op het idee gebracht om ook in ons eigen landje op jacht te gaan naar opmerkelijke pisbakken. Dit exemplaar staat in Westmeerbeek aan de visclub De Poer ... met zicht op de Nete en knooppunt 94 van het fietsnetwerk !
04-11-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verstoppertje spelen !


Deze slak wou absoluut niet op de foto ... dus enkel haar huisje op dit blog !

03-11-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Goede Vrijdag" is open !
Het rookvrije café "Goede Vrijdag" in Herselt heeft gisteren de deuren geopend ... gespecialiseerd in alle Trappistbieren en een 50-tal andere bieren op de kaart waaronder de meeste streekbiertjes van o.a. Achilles, Den Hopperd en 't Hofbrouwerijke ... specialiteit van't huis is de verwenkoffie voor de zoetebekjes ... Een fotoreportage kan je bekijken door op onderstaande foto te klikken ...

<
Powered by Telenet Foto

02-11-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Giftig !
Mooi maar giftig ! Een "Aardappelbovist" in volle glorie ...
01-11-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Allerheiligen


Een beetje droevige dag ... vandaar dit bloempje ter herdenking van alle overleden vrienden en kennissen. Ik denk dan vooral aan mijn schoonvader zaliger, mijn goeie vriend Dirk, mijn grootvader en mijn andere grootouders .... Rust in Vrede !Zoeken in blog


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

FotoFoto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto albums
 • Paddestoelen

 • Favoriete B&B en hotelletjes
 • Pahilleke Westvleteren
 • La Rifontaine Séviscourt
 • Eenvoud in Overvloed Oostvleteren
 • De Hoenderik Tricht (NL)
 • La Vieille Ferme Chassepierre

 • Mijn fotoreportages Trappist Abdijen & Brouwerijen
 • Achel 2007
 • Achel 2005
 • Chimay 2006
 • Chimay 2003
 • La Trappe 2007
 • La Trappe 2005

 • Orval 2008
 • Orval 2007
 • Orval 2006
 • Orval 2004
 • Orval 2003

 • Rochefort 2007
 • Rochefort 2005
 • Westmalle 2007
 • Westmalle 2003
 • Westvleteren 2005
 • Westvleteren De oude brouwerij
 • Mont des Cats 2011

 • Mijn fotoreportages andere brouwerijen
 • Mena Rotselaar
 • Loterbol Diest
 • Grain d'Orge Hombourg
 • Sint Bernardus Watou
 • De Dolle Brouwers Esen
 • Het Anker Mechelen
 • La Rulles Rulles
 • Serafijn Itegem
 • De Struise Brouwers Woesten
 • 't Hofbrouwerijke Beerzel

 • Val Dieu Aubel
 • Nieuwhuys Hoegaarden
 • Lefebvre Quenast
 • Brasserie de Silenrieux
 • Caracole Falmignoul
 • St. Monon Ambly
 • St. Hélène Ethy
 • Millevertus Toernich
 • Kerkom (Bink)
 • Dupont Tourpes

 • Alvinne Heule
 • Scheldebrouwerij Meer
 • Timmermans Itterbeek
 • 3 Fonteinen Beersel
 • Oud Beersel
 • Hanssens Artisanaal Dworp
 • Haacht
 • Ter Dolen Helchteren
 • Van Steenberge Ertvelde
 • Dochter van de Korenaar Baarle Nassau

 • Jandrain Jandrenouille
 • De Vlier Kessel-lo
 • Van Honsebrouck Ingelmunster
 • De Verhuisbrouwerij
 • Liefmans Oudenaarde
 • Dijkwaert Herentals
 • Dilewijns Vicaris Dendermonde
 • Stadsbrouwerij Aarschot
 • Bellevaux
 • Anders Halen

 • Den Toeteler
 • Hof ten Dormaal Tildonk
 • Wilderen
 • Dutsel Kortrijk-Dutsel

 • Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto  Foto

  Foto

  Foto

  Archief per maand
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 01-2012
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007
 • 06-2007
 • 05-2007
 • 04-2007
 • 03-2007
 • 02-2007
 • 01-2007
 • 12-2006
 • 11-2006
 • 10-2006
 • 09-2006
 • 08-2006
 • 07-2006
 • 06-2006
 • 05-2006
 • 04-2006
 • 03-2006
 • 02-2006
 • 01-2006
 • 12-2005
 • 11--0001

  Foto

  Foto


  Startpagina !
  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!